3-6 ay: 3-4 aylık olan çoğu bebek günde 15 saat uyur. Bunun yaklaşık 10 saati gece, 5 saati ise gündüzdür. Eskisi gibi her 2-3 saatte bir uyanmamaktadır. Geceleri ancak bir kaç kez beslemek için uyanabilirsiniz. Gündüz uykuları ise 2-3 parti halinde yaklaşık 5 saat olacaktır.Bu dönemde:
Bebeğinizin uyku saatlerini planlamaya başlayabilirsiniz. Geceleri 20- 20.30 sıralarında uyuması uygun olacaktır. Bu saatlerde bebeğiniz çok enerjik görünse de yatmasını sağlayın. gündüz uykularını da belli saatlere planlamaya çalışın.
Yatma zamanı için bir takım alıştırmalar geliştirmeye çalışın. Onu yatırmadan önce oynadığınız oyunları yavaşlatın. Pijamalarını giydirin. Hikaye anlatın, ninni söyleyin. Işıkları azaltın. Bunu her gün yaparak bebeğinizin yatma saati geldiğini öğrenmesini sağlayın.
Bebeğiniz gece uykusunu 10 saat uyuduktan sonra onu uyandırın. böylece gündüz uykularını da düzenli uyumasını sağlarsınız.
zorla uyudu şimdiecrin sihirli değnek bulursan banada yolla çok ihtiyacım var herifim evi bi haftad dağıtmamaış ama çamaşırlar canımı okudu dünden berii biri bana sihirli değnek yollasın julli naber kız bayan yanak meloş napii
aynen bizimde gündüz uyku yok5 saat gündüzmüüü??? ege gündüz 1 saat taş çatlasa 2 saat uyursa zil takıp oynarım ben delikafadulden
benim kızım bukadar uyuyor:)uykucu kızım benim..
3-6 ay: 3-4 aylık olan çoğu bebek günde 15 saat uyur. Bunun yaklaşık 10 saati gece, 5 saati ise gündüzdür. Eskisi gibi her 2-3 saatte bir uyanmamaktadır. Geceleri ancak bir kaç kez beslemek için uyanabilirsiniz. Gündüz uykuları ise 2-3 parti halinde yaklaşık 5 saat olacaktır.Bu dönemde:
Bebeğinizin uyku saatlerini planlamaya başlayabilirsiniz. Geceleri 20- 20.30 sıralarında uyuması uygun olacaktır. Bu saatlerde bebeğiniz çok enerjik görünse de yatmasını sağlayın. gündüz uykularını da belli saatlere planlamaya çalışın.
Yatma zamanı için bir takım alıştırmalar geliştirmeye çalışın. Onu yatırmadan önce oynadığınız oyunları yavaşlatın. Pijamalarını giydirin. Hikaye anlatın, ninni söyleyin. Işıkları azaltın. Bunu her gün yaparak bebeğinizin yatma saati geldiğini öğrenmesini sağlayın.
Bebeğiniz gece uykusunu 10 saat uyuduktan sonra onu uyandırın. böylece gündüz uykularını da düzenli uyumasını sağlarsınız.
vay esmer ayaza kardeş gelmesin sonra bu banyoların sonu pek iyi degil:)
cok şükür ayağı unuttu artıkkız juli bacısı benim oğlanda sarı kızı hiç ağzından düşmesin istii kendimi holstein ineği gibi görmeye başladım bide memeyi bırakıyo kıyametler kopuyo alttan üstten gaz çıkarcam diiiyi mama yiyodu biberonla verdiğim zaman köprüye gidip geleli bıraktı meme emiyodu onuda bıraktı habire ayakta sallama istiyo teyzesiyle anneannesi iyiden iyiye alıştırdılar nasıl alıştırcam ben bunu yalancı memeye yaa zaten zar zor alıştıydı off offf
bizde de bugun bir huysuzluk var anlamiyorum her gun belirli bir rutini yok hep degşiyor saatleri.
emmiyor azicik bisey emdi tum gun.zorla el kadar bebege bile bisey yaptirilmiyor valla....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?