2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Şahsen msjınızı şimdi giriyorum malum çocuk huysuz olunca arasıra girip geçmişe bakmadan direk sohbete dalıyorum. Hoşgeldin diyerek başlayım. :1hug: Bu arada oğluşlarımız adaşmış benimkinin de adı Yiğit. Burada her yazılana cvp gelemiyor,bazen biz bile birbirimize slm vermeyebiliyoruz.

Demir aynı zamanda sinir kılıflarımızın gelişmesinde de oldukça önemlidir. Demir eksikliği olan çocuklarda yapılan araştırmalarda zeka seviyelerinin tedavi öncesi yaşıtlarından yüzde 10-20 oranında düşük olduğu saptanmıştır. Tedaviye erken başlanırsa bu açık kapatılmaktadır.
Aslında demirin ilk kaynağı annemizdir. Annemiz hamileliğinin son 3 ayında bize 6 ay kadar yetecek olan demir depolarımızı kendi depolarından kayıp olmasına bile aldırmadan verir. ılk altı ayda da anne sütüyle miktarı az ama emilim oranı yüksek demiri karşılar. Daha sonra demiri ek gıdalarla alırız. Süt çocuklarında en önemli demir eksikliği nedenleri bu kaynakların olmamasıdır. Yani son üç aydan önce doğum, anne sütünün verilmeyip yerine inek sütünün verilmesi, daha sonra da ek gıdaların hazırlanmasında demirden zengin gıdalar yerine pirinç unu ya da inek sütü verilmesi gibi

gözden kaçmıstır canım
kasıtlı olarak öyle bir sey asla yapmayız
oğlusundan bahset bakalım
nasıl huysuz mu

emmiyor emmiyor emmiyor :gitme:
gece uyurken emziriyom o kada
güzdüz 5 dk oda ağlaya zırlaya
nereye varacak bu işin sonu
sakın su sıra mama verme diyolar
bırakmaya meğilliymiş
offff
ne güzel saatlerde emerdi
şimdi eser kalmadı

juliii ece de aynıydı hatta bi ara yine yapıyo
kucağımda hoplata zıplata evi turlarken amziriyom
ya da emziği verip mayıştırıp emziği çekip memeyi sokuyom
maskara oldum el kadar bebenin parmağında

Sen mamada vermiyordun yanlış hatıramıyorsam. Niye öyle yapıyor ki. Gerçi benimki de hepten şaşırdı bi bakıyorum bağıra çağıra emiyor bi bakıyorum gayet iyi. Mesela sabah ben ağzına veriyorum memeyi o iki çekip bırakıyor bağırmaya başlıyor . Hiç karışmadım bağırdı bağırdı sonra kendi sesinden kendisi sıkıldı tekrar emdi. Cebelleşiyoruz hergün bakalım. Zaten dün çileden çıktım oturdum dra gitmeden bi güzel ağladım...

aşkolsun bacım gel sen yamacımıza.
tenezzül neyim bilmeyiz biz ama aramıza gelene de yok demeyiz.
gözden kaçmıştır, alınmayın.
herkes bir telaşla yazıp çıkıyor kimi zaman.

çok aç olsa emer juli yaa.
bekle bakalım mama verme, illa mecbur kalırsan da kaşıkla ver.

hoşgeldin selda,burda herkese yer var,kimse kimseyi dışlamaz burda,evde olanlar bebişlerle uğraşmaktan,çalışanlarda işlerle meşgul olmaktan yazını kaçırmış olabilir,sende bi oğluş annesisin sanırım,nasıl oğlun?

juliii ece de aynıydı hatta bi ara yine yapıyo
kucağımda hoplata zıplata evi turlarken amziriyom
ya da emziği verip mayıştırıp emziği çekip memeyi sokuyom
maskara oldum el kadar bebenin parmağında

Hoplata zıplata emziren tek benim zannediyordum. Evi turluyoruz beyefendiyle bakıyorum bazen öyle de susmuyor veriyorum ben de emziği acıkınca nasıl olsa emer diye...

zorlama Julii,zorlarsan iyice soğuyabilir memeden,birkaç saat aç kalmakla bişey olmaz,acıkınca kendiliğinden isteyecektir zaten:ecrin_bebek:

juli bi de emmek istemediği için değildir bence o.
ayaz da bazen beslenirken aynısını yapıyor, hatta o gün pelitte de yapmaya niyetlendi de yedirmeyince sakinledi.
biberon ağzındayken aç olduğu halde ciyak ciyak ağlıyor. emmiyor da.
emziği tıkıyorum ağzına, acık sakinliyor. heyecanlı heyecanlı emzik emerken çekip biberonu tıkıyorum ağzına alıyor o zaman.
öyle denesene sende bi.
emziği çek memeni tık ağzına, belki alır.

Ben de oğlan uyanınca çıksam mı acaba bilmiyorumkismile Korkumdan adım atamıyorum dışarı. Ablam da boşver risk al ağlarsa ağlasın nasıl alışacak diyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…