Hoya cnm allah sabır versın
uzme kendını cogu gıttı azı kaldı
amin
KIZLAR BEN DOĞUMA GİDİYORUM EGOŞUMU ALMAYA SAAT 13:00'DE ALINICAM EYÜP BALAT HASTANESİNDE CUMA GÜNÜ KARAR VERDİ DR İKİMİZDE İYİYİZ ALLAHA ŞÜKÜR TELAŞTAN HAZIRLIKTAN GİREMEDİM CUMADAN BERİ BİRAZDAN ÇIKICAZ EVDEN DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN AŞKİTOMLA ECRİNDE VAR NUMARAM KENDİME GELİNCE MESAJ ATARIM KIZLAR ŞİMDİLİK HOŞÇAKALINNbayanssulusmile
hayırlı olsun canım
Hoyacim
Yoksun ama görürsün belki girince .Özelim kalmadi demisin ama oluyor canim evlenince bebek olunca bu benim özelik diyemeden bi bakmisin dalmislar insanlar.Bende saygisizligi hic kaldriamazdim zamanla baktimki kimsenin anladigi daha dogrusu aldirdigi yok olan bana oluyor.Bende kendi keyfime bakiyorum önce ama sorunlar ola ola insan tecrübeli oluyor sorun nerden gelecek anliyor lnceden tedbirini almayi basariyor.Sen sabret sakin ol bu günler gecicek kesinlikle sonrada ipler senin elinde olur sen bile kendine sasirirsin
Bak ben hastaneden geldim evin ici dolu.Göya biri yardim ediyor evi süpürüyor biri oglani almaya gitmis.Kapiyi filan süslemisler.Üstelik hic biri akrabam diil sagolsunlar ellerinden o kadar geliyor.Ama bi bana sorun dimi eve giriyim bi kendime geleyim.Ne oldu biliyomusun eve girdik bebegi sepete koydum valizimi acamadan mutfakta cay servisi yapiyorum millete :) Yetmedi esim alincaklari almaya gitti bi baktim 3 kilo hamsi ile dönmüs hemde temizlenmemisini almis.Bir ara dedim karnim agriyo diyim yataga girim ne haller varsa görsünler sonra hamsi bu bir isgüzar cikar yapalim der ortaliktan aylarca hamsi temizlerim.Bide ben kizartmayi bahcede yapiyorum disarsi -20 derece düsün.Hemen iki dakika temizledim hamsileri esimin eline verdim cik kizart dedim.Bana bakiyor hep ben kizartirim ya :))))) Alirken banami sordun 2 gün olmusum dogum yapali hamsi temizledim ya hala cinleniyorum düsündükce ama ne yapican herkes insan beser sasar.
okudum meltem abla sağol sana da çok ayıp etmişler yaa
ben mutfağa girmek istemiyorum girmiyorum da zaten
büyük konşma canımhoyacım Allah sabırlar versin sanada çok zor gerçekten ya
ben olsam dayanamazdım sanaırım ya kovardım yada kovmaktan beter ederdim kendimi pis huyumu ii biliyorum
kocişte ii biliyo
zaten gelecek kimse yok gündüz annemle kardeşim gelir gelene gidene bana yardım etmeye kayınvalidem şubat ortası gelecek burda deil oda gelse 1 hafta ya kalır ya kalmaz gerçi belli olmaz sağı solu
bi görümcem var onunda kendine hayrı yok 2 çocukla zor uğraşıyo zaten ne ben isterim ne o
dün akşam eşimle konuşurken bizde gece kimsenin kalmasına gerek yok biz bakarız oğlumuza dedi ohhhhh şükür zaten bayılanda yok gelip kalmaya bende bayılmıyorum kimseyi istemiyorum bi annemi isterim başka kimseyide istemem yanımda
dur bakalım nolucaz
ohh be ben de bunu anlatmak istiyorumHoyacım zaten senin burda daha uzun kalmanın nedeni evdeki meseleler buraya gelince kendini biraz o ortamdan sıyrılmış gibi hissediyosun.
sabret canım bak bu kadar gün geçti İnşallah çok güzel günler göreceksin kuzunla
9 gün kaldı
bizde de var bu sorun neden oluyor ki doktora gidecekler bi sorsalarbenimde öyle değil
ne olmuş yani
bu göğüs pedlerinide boşunamı almışım ne taşmıyo sütüm .)
oğluma yetsinde gerisi boş zaten en fazla 8 dak emiyo
hırçınlaştığında uzun süre uykusuz kaldığında habire mem çekiştiriyo alıyo bırakıyo ozaman uzun sürüyo ama ozamanda kusuyo iyimi neden böyle yapıyo bilmiyorum
bide benim göğüslerimde yumuşak normaldir süt vardır demi paranoyak oldum bu gidişle
aynen caNIMaynen ya bu ne ya hamileyken daha az yiyodum kendimi resmen besiye çekilmiş gibi hissediyorum töbe töbe ya
CANIM MAYDONOZ SÜTÜ AZALTIRmerhaba arkadaşlar...bu bambaşka birşeymiş...çok garip bir durummuş, kendimi resmen bir savaşın içinde hissediyorum, eşimle arada bi durup birbirimize boş boş bakıyoruz ve biz daha önceden ne yapıyormuşuz diye soruyoruz...resmen durmak ve öyle bakmak istiyorum...emzirmek, alt temizlemek, gazını çıkartmak süt sağmak, sterilize etmek...sürekli bunlarla geçiyor vakit...evde top ten oluşturdum resmen, 1. sırada süt sağma makinesi 2. sterilazatör 3. emzirme yastığı 4. humana stil tee 5. kaşık biberon 6. ceviz kabuklarım...silikon ucu son sıralara düştü artık...
bu böyle sürecek anladım ama ne zaman uyum sağlayacağım onu bekliyorum hevesle..
büyük konuşma diyeceğim sadece esracım....
benim için tek elle kalmak bile lüks zambakkız....ben tüm vücudumla emziriyorum sanki...
ben de tahin pekmez, helva, humana stil, ıhlamur, rezene, bol bol komposto,somon, çorba....öyle yiyorum ki hamilelikte aldığım kadar alacağım sanırım bu gidişle...
bu aralar çok garip duygular içindeyim, Aras'ı hastaneye götürdüğümde emzirme odasına uğradık emzirmek için benim direk emzirmem mümkün değil, açılışı süt sağma makinesi ile yapıyorum, silikon ucu takıyorum, beyefendi sütü buluyor içi geçmezse emiyor, tabii emziremedim, orada benimle aynı gün doğum yapmış bir de iki gün önce doğumm yapmış bayanlar vardı, birininki cokur cokur emiyordu, diğerinin sütü kıyafetini ıslatmıştı, kendimi bu kadar berbat hissetmemiştim evet doğru değil çok saçma ama bu duyguyla başedemiyorsun ben çocuğunu besleyemeyen yetersiz bir anneyim gibi saçma düşüncelere kapılıyorsun...
arkadaşım daha önce söylemişti gülmüştüm, şimdi herşeyi deniyorum, bir cevizi ortasından ikiye ayır içini çıkar vehastane çantana at, doğumdan hemen sonra meme uçlarına kapatırsın, hem meme ucun çıkar hem yara olmaz demişti,yapmadım dün akşam denedim ve sanırım işe yaradı..bekliyorum bakalım, o 40 güne kadar çıkarmadım banyo ve emzirme dışında demişti...bir de maydanoz demişti onu deneyeceğim, süt kanallarını açması için....
emziği daha 3. gün verdim ve hayat kurtarıcı gerçekten...
bizim de öyle dün gece sabah 6buçuğa kadar uyumadımerhaba kızlar,bezim göbüşümüz dün düştü,5 günde düştü maşaallah,
ilk banyomuzu yaptık misler gibi olduk,
bizim kız gece ile gündüzü karıltırıyor,saat 23 ten sonra gözler açılıyor ve uyutabilene aşkolsun,
annesinin yanında yatıp memeyi emzik gibi emmek istiyor,
uykusuz her ger gece nolacak halimiz bilmiyorum..
yalel hoşgeldin canım evde kızımla tek başımayım napim buraya bakıyorum bende..bende kayınvalide vs yok rahatım:))
darısı başıma
normal canım doğunca da azcık endişelenmiştim ben nasıl bakarım buna diye kucağıma alınca tüm endişem gittibugün doktorumuza gittik, son kontrolümüzü olduk. her şey yolundaymış..
artık cuma sabah gidicez nasipse..
ya ben heyecandan geberiyorum.. kuzumla kavuşmaya az kaldı..
ama aynı zamanda korkuyorum.. tuhaf şeyler hissediyorum.
inek gibi yanibugün doktorumla, kilolar meselesini konuştuk.
14 kg. aldım ben hamileliğim boyunca ama, eski düşüklerimden kalan kilolarım da vardı üstümde.. tam 21 kg. vermem lazım...
Diyet yapmak yok, bol su içeceksin, ıvır zıvır yemek yok... yeşillik yiyip su içeceksin bol bol.. Sütün doğal olarak gelecek zaten, emzireceksin, enerji harcayacaksın. İster istemez kilo vereceksin..
dedi :)
maşallah canım hayırlı olsunselam kızlar..:ecrin_bebek:..Biz de perşembe doğurduk..genel anestezi sezaryen oldum...kızım 3400 gr doğdu..geçmişi okuyamadım..başka doğuran var mı?
hayırlı olsun canımmerhaba kızlar...
bende 5 ocak salı günü doğum yaptım
günlerim o kadar yoğun geçiyorki ancak şimdi girebildim foruma.
oğlum 2970 gr doğdu hastaneden çıkarken 2800 e düştü.
ilk 1 hafta kilo vermesi normalmiş.
adı yiğit.. çok minik....bu arada sarılık oldu değerleri epey yüksek çıktı.hastaneye yatıracaklar diye
çok korktum ama şuan düşüşe geçti, çarşambatekrar test yaptırıp ne kadar düştüğüne bakıcaz.
sarılığının nedeni aramızdaki kan uyuşmazlığıymış benim negatif oğlumun pozitif...
şimdilik bu kadar..
henüz doğurmayanlara kolay doğum doğumlar diliyorummm......
bizim de kan uyuşmazlığı var ben negatif nur pozitif o yüzden sarılık ooldu