Herkes kaynandan kayınbabadan dertli.Ben de bebeği illa birilerine benzetmelerine sinir oluyorum.En son sinirden ağlayıp niye öyle diyorsunuz dedim.Ben zaten eşimin ailesine kendimi beğendiremedim 10 yıldır.Ne yaptığım yemeği,pasta böreği beğenirler ne çocuk yetiştirmemei ne beni.
Ama artık yaptıkları canıma tak etti.Biz beraber yaşamıyoruz ama maalesef aynı şehirde yaşıyoruz.3 akşamdır gün aşırı bize geliyorlar bebği sevecez diye.El kadar bebnin nesini seveceklerse.Geçen geldiğimde kaynana bunun burnu değişik dedi.Kayınbaba da annesinin burnuna benziyor dedi.Bu geldiklerinde kayınbaba kucağına aldı bunun burnu eğri dedi.Ben de
estetik yaptırırz dedim.Bu arada oğlumun burnu hokka gibi minnacık ve çok güzel.Ayrıca benim burnum da büyük ve eğri değil.Yani otomatikman benim burnum eğri ve bebek de bana benzemiş oluyor.
Sonra kayınvalidem bu çocuk kimseye benzemiyo,değişik dedi.Sonra durdu durdu bu çocuk ...ya benziyor dedi ...dediği kişi bizim oratağın oğlu,20 yaşında üniversiteye gidiyor.Ve hiçbir kan bağımız yok.Ben de ne alakası var akrabamıyız da ona benzesin dedim.Onun yüzü de uzun ya böyle ondan dedim dedi.
neyse ben ya sabır ya sabır çekerken çocuğun ayağı tulumdan çıkmış.Kaynanam bunun ayağı kocaman.Koca ayaklı bu dedi.2 ay önce de bir düğünde eltimle birlikte otururken kayınbabama gelinlerin ikisinin de burnu kocaman derken yakalamıştım onu ama sesimi çıkarmamıştım.
Açtım ağzımı ,başka kusuru varsa bebeğin söyleyin de içinizde kalmasın dedim.Niye böyle yapıyorsunuz,ben ne hallerle doğurdum gece gündüz şükrediyorum sağlıklı olduğu için.Siz niye böyle söylüyorsunuz dedim.Ağladım tabi..Bırak lohusa bu etkileniyor deyip alttan almayı.Vay evden gitmeye kalkmalar,bir daha gelmeyiz demeler.Eşim arada kaldı yazık..
Keşke gelmeseler ama gelirler biliyorum.İşte böyle sinir ediyorlar.Geçen de kayınvalidem geldi gündüz.Anneme birinin kıznı anlatıyor.Kız böyle lohusayken ölmüştü.Şimdi torunu göstermiyorlar ananesine diyor.Bazen kasıtlı mı yapıyor diyorum.
Vallahi hiç hakkımı helal etmiyorum.Bırak yardımcı olmayı sütümü çektirecekler.Sonra çaylarını içtiler gittiler.Ben de sinirden uyuyamadım sabaha kadar.Eşim de özürdileye dileye bir hal oldu..