2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

krizalit, peki o 5 dk lik dolumlari gunun sonunda mi donduruyorsun yoksa ne kadar cıkarsa ciksin hemen buzluga mi atiyorsun?sanki benden pek bisey cıkmaz gibi geliyor 5 dk dan(bu arada 5+5 dk mi?)

bir kere dondurdum şimdiye kadar, onu da bugün o krizde hemen çözdürdük verdik daha önce dondurmamıştım, dolabın en soğuk bölümünde 48 saate kadar saklıyorum hani dr demişti ya 15 dk dan sonra memeyi kes çok isterse sağdığın sütü ver diye ben o sütleri kaşık biberonla verdim hep, sabahları vitaminini de o süte karıştırıp veriyorum...benim makine çift pompalı, amedanın, ikisini toplam 5 dk, yani tek pompada dediğin gibi 5+5 olur...

krizim sıcak torbasından ziyade
kucakk
cok iyi geliyor bebişlere
bizimki hep kucakta valla
alısır diyorlar
alısırsa alıssın
yeterki o huzurlu olsun

alışmasını hiç dert etmem culi, demek sıcaklığa ihtiyaç duymuş yavrum, baba bunu anladı tabi hemen loş ışıkta aldı koynuna yattılar birlikte,bi de şişinip geziyor sen anlayamadın yavrumun dilinden bak ben çözdüm diye...ben de sesimi çıkarmıyorum mutlu olsun garibim...

krizalit, peki o 5 dk lik dolumlari gunun sonunda mi donduruyorsun yoksa ne kadar cıkarsa ciksin hemen buzluga mi atiyorsun?sanki benden pek bisey cıkmaz gibi geliyor 5 dk dan(bu arada 5+5 dk mi?)

canımcım anne sütü dolapta 48 saat korunabilir. onun için 48 saat biriktirip sonra buzluğa atabilirsin.
yalnız dikkat etmen gereken dolaptaki soğuk sütün için memeden çıkan ılık sütü koymaman.
ılık sütü önce başka kapta dolapta soğut, aynı soğukluğa gelince ikisini birleştir.

krizalit 8 subatta bu yılki basvuyrular avr(yanlış yazmişim ocak diye:))
bakalim ben basvurmak durumunda kalacakmiyim bilmiyorum.

dediğin gibi yapim bende

essmer cok iyi oldusoyledigin hic bilmiyorudum.

esmercim sen dolaptaki sütü bebişe verirken nasıl ısıtıyorsun? ben benmari usulü sıcak suyun içine biberonu oturtuyorum 3-4 dk tutup alıyorum ama çok da içime sinmiyor, sanki besin değerini kaybediyormuşl gibi geliyor....???

yok doğrusunu yapıyorsun benmari usulü olacak.
ben mama hazırlarkende o şekilde ılıtıp veriyorum zaten.
buzluktan çıkan erimiş sütü de o şekilde çözdüreceksiniz, oda sıcaklığında çözdürmeyi önermiyorlar.
yada buzdolabında bırakacaksınız yavaş yavaş çözünecek.

herkese çok teşekküer ederim kızlar o herseye deger onu kucagıma alınca butun herseyı unuttum ne agrım kaldı nede yasadıklarım cok sukur saglıklı sıhhatlı sag saglım aldım ya baska ne ısterım allahtan

hadi hayırlı olsun canım, Allah analı babalı büyütsün, artık doğurmayan kalmadı sanırım...hepimiz doğurduk ve bugün 31 ocak 2010...yarın 1 şubat, yok di mi aramızda şubata kalan???

şimdi yazdıklarınızı okudum süt neden sağıyorsunuz çoğalsın diyemi yoksa bebek memedeki sütü bitiremiyor diye sizi rahatsızlıkmı veriyor ağrı gibi.ben ilk zamanlar hastanede süt gelsin diye sağmıştım üç saatte bir ama sonra kimse devam et demedi.çok merak ettim şimdi.

aslında sağmak stok yapmak açısından iyi olur oferta.
mesela annenin ilaç kullanması gerekip emziremediği bir durum olursa, ya da evde olmaması gereken bir zamanda ydeklerin kullanılması açısından.
bir de derin dondurucuda 6 ay saklanabiliyor anne sütü.
hazır bolken sağılıp eğer daha sonra azalırsa yedektekilerden takviye yapılabilir.

kibelecimmmmmm guzel anne
nasıl gogusun iyileşmiştir umarim

valla bizim coocuk doktoru tanidigimiz israrla uzerine sakin koyma dedi.ben de hickoymadim
onun yerine cocugu vucuduma yapıştiriyorum.bu sabah yine oyleydik

ayy yerım ben senıııı tatlısım benım :))
goguslerım daha ıyı gıbı canım madecassol ıyı geldı ama yarık arada acılıyo yıne..
olacak o kadar valla
tuzlu gelen tarafı da emzırıyorum caresız anneden bebege gecmez bısey deyıp
agır gelır bencede olmaz ama az doldurup ılık olursa bırsey olmaz ama yınede dıkkat ederım..
kıyamam ben ona yaa senınle gezsın daha ıyı :))

yok canım bebedor degıl oyle bır urun getırmısler rengarenk ve boy boy ben ıkı tane farklı aldım ama cesıt cesıt mınnacıkları bıle vardı..

bu arda derdı kesınlıkle gazdır ustelık karnında degıl mıdesındedır sallaya sallaya cesıtlı pozısyonlarda dolasın kucakta gecen gece bızımkıde oyle oldu once gazları cıkardık sonra damla verdık uyudu
ama cok emdıkce gaz yapıyor ve gazlar cıkmadıkca hep huzursuz..

yok canım bebedor degıl oyle bır urun getırmısler rengarenk ve boy boy ben ıkı tane farklı aldım ama cesıt cesıt mınnacıkları bıle vardı..

ayy daha yeni migrostaydım bu akşam, keşke karıştırsaydım iyice.
gerçi çok bi sorunumuz yok henüz ama malum biz geriden takip ediyoruz tüm gelişmelerei.
doğum yaşımıza bakmayalım; düzeltilmiş yaşımıza göre henüz 13 günlüğüz, belli olmaz bizimde gaz sancılarımız başlayabilir.

benimki emdi emdi ust uste araninca verdim bende
hoopp kustu hepsini kalmadida sut mut goguste.acıkmasa hemen insallah hepsiini kusmamıstır

anaaa saat kaç olmuş. akannehir
saat 06:15 koğuş kalk saati bana, yarın işbaşı gene malum.
hadi ben yatar, daha beslenme nöbetimiz bile var 2 tane.
sanırım 3 saat falan uyuyabileceğim ancak. mafoldumben
iyi geceler herkese...

iyi gceler esmerim a.s.
sanada ayazada güzel ukular

benim uykularım ayazın olsun :1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…