2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bu bebekler uyanikken napıyorsunuz onlarla?

utku baya büyüdü konuşurken gülüyo tepki veriyo..konuşuyorum şarkı söylüyorum ellerini kollarını hareket ettiriyorum..kollaından tutup yana dönmesne yardım ediyorum..şimdilik aklıma gelenler bunlar ama uyanıkken hiç yalnız bırakmamaya dikkat ediyorum hep onla meşgul oluyorum

oturun kız otursuğunuz yerde gezmeyin uşaklarla =Phehehhe çok kıskanç gördüm kendimi=Pbugünde hava bir güzel herkes dışarda ben içerde ya benim sırtık çok terliyo azcık rüzgar değse buz kesiyo=(hiç düşünmüyorum bir yerlere gitmeyi vışş havalar ısınsın öyle=)baharı görek bir yahu =P nefes alıp vermesi ciğerleri yeni yeni gelişiyor ondandır yahu ...bizimkide öyle hızlı emiyorki arada bir düdük sesi gibi ses çıkarıyor gırk gırk yutarken.......ilk zaman tuhafladım baktım şikayetçi değil halinden...yahu ben giremiyorum siteye artıkın kızlar ikiledi birde zeynom 15 tatile girdi beynimi yiyo arkadaş diye alışık okuldan eğlenmeye bende bebişten işlerden gelen gidenden fırsat buldukça onunla ilgileniyorum....anam gelen giden bitmiyor..her akşam misafirim var abartısız.....çok yorgundum artık geçen gece bebeiş ağladı gece ben ağladım bebek ağladı ben ağladım ..sonra rahatladım...dün gecede bir uyuymuşum 2 saatlik uykum asır gibi geldi ..bugün dinleniğim şükür....akşama kimseyi beklemiyorum...mümkünse kocemle eve gelir gelmezs kavga etmeyi planlıyorum....kızdırdı beni bir acısını çıkartıyım adam gram ilgilenmiyor doğumdan beri bizle ya ağzını bıçak açmıyor..saat 9 yatıyor ..herşeye bağırıp çağırıyor..surat on karış herkes dalga geçiyor lohusalık bunalımına mıgirdin diye....bana bişey olduğu yok adama ne oluyosa ...bu akşam bir ifadesini alıyım bakalım...ne iş=Pneyse döktüm içimi gidiyom ben..işler bitti yemekte yaptım ....bir duş alıyım kızımı emzirip koca kızımın oyuncaklarını ayırıcam her akşam her gelenin önüne ne varsa döküyor...biraz azaltıyım ....haden gari öptüm sizi ..uşakları iyi sarın sarmalayın=Pkoklayın casmin teyzesi için=)

öğretmenim
uyanukken ya ana kucağında yada anasının kucağında
sırt üstü yatıpta bakınayım demez hiç
birde hep muhabbet istiyo
bende dereden tepeden bütün gün bişiler anlatım kaydirigubbakcemile3

hoyanın annesi varya onunla zaman geçiriyordur..kayınvalidesi varken kendini buraya atıyordu yazık bak anası gelince ugramaz oldu:)))
ögremtenim ben seviyom uyanıkken:)))şimdi egitici birşeyler yapılamaz gibi geliyor:))bol bol konuşuyorum çünkü konuşulan bebekler daHA erken konuşurmuş.yegenimden biliyorum çok konuşurduk 1 yaşındayken çok düzgün konuşurdu..umarım benim kızda öyle olur:

okurken yoruldum valaa
sen nasıl yorulmuyon bacım bilmiyorumkismile
sen en iyisi gelen olursada kapıyı acma zemuszemus

ya sizin bebişler gene agucuk bugucuk yapıyor. benimki daha gülmeye tepki vermeye başlamadı.

öööle trene bakar gibi bakıyor suratıma. ne bakıyon olm tepki versene, cevap ver bana diyom; kafasını çevirip gözlerini kapatıyor.
:roflol:

ben konuşacak bişey bulamıyorum
sadece seviyorum uyanıkken
ama benimki öyle konuşmalara falan pek tepki vermiyor
agucuk falan yapmıyor
bakıp dinliyor
yanından ayrılırsam takip ediyor
biraz daha büyüse agucuk vs yapsa bilinçli gülse
bi de gazı geçse
çok güZel olacak

ecrin o ne demek?
kesilmesi mi lazım

casmin nasıl dayanıyon bu tempoya?

akika kurbanı bir nevi şükür kurbanı oluyor. akikanın kelime anlamı yenidoğan bebeğin başındaki tüylerdir.
akika kurbanı bebğin doğumundan ergenlik çağına kadar istenilen bir zamanda kesilir ama mecburiyeti yoktur canım.

al benimkinden de o kadar.
kızlar bebegine akika kurbanı kesen varmı yada biliyormusunuz?

o ne demek ecrin?

kızlar utku atanın resimlerini ekledim yine..

benim oğlan alem oldu ya ses çıkararak bile gülüyo tepki veriyo mutlu olduğunda agucuk sesler çıkartmaya bile başladı..

Akika, çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için hayvan kesmektir. Akika hayvanı, kurbanlık hayvan gibi olmalıdır.

Sonra da kesilebilir. Her zaman kesilebilir. Kurban bayramında da kesilebilir. Resulullah efendimizin nübüvvetten sonra, kendisi için akika kestiği (Şir’a)da yazılıdır.

Akika kurbanı akikanın adı olduğu için akika kurbanı denilince kurbanda kesilmesi lazım değildir. Onu da kurban olarak söylenirse o zaman kurbanda kesmek gerekir. Akika kurbanını kurban edeceğim derse kurbanda keser.

Akika, çocukları belalardan, hastalıklardan korur. Kıyamette, anaya, babaya, ayrı bir şefaat ederler. Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir.

Akikayı kesmeyip bedelini fakire tasadduk etmek, akika yerine geçmez. Akika bedeli kadar din kitabı tasadduk etmek, akika yerine geçmez.

Şefaat etsin diye ölmüş çocuk için, torun için, hatta yaşlı kimse, kendisi için de kesebilir. Peygamber efendimiz de, kendisi için akika kesmiştir. Bunun için hangi mezhepten olursa olsun, herkesin akika kesmesi çok iyi olur.

Adak, akika veya ölüler için kesilecek kurban da, ilim neşri ile meşgul bir vakfa kestirilebilir. Böylece ilim neşrine katkımız olduğu için farz sevabı alırız. ılim tahsili yapılan yerlere, zekat, fıtra, adak, akika veya sadaka şeklinde yapılan yardım, insanı kazalardan, belalardan korur. Dünyada, sıhhat ve afiyet içinde bir ömür sürmeye sebep olur. Ayrıca farz olan ilim yayma sevabına kavuşulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…