2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kıslar benden bu kadar hepiciğinize selam ederimm..küçük zilloşum yatıyor koca zilloşum rahat bırakmıyor beni gidem azucuk yanına ....vallahi bebek yormuyor beni yaaa bütün yorgunluğum büyüğüyle ..okul başlasada rahat etsem azcık..öfff o zamanda özlüyorum sıpayı benim kolayım yok hee neyse kaçtım ben.. eheheh=P

herkese selam
kızım bir haftadır falan kakssını yapamıyordu arada ben yaptırıyorum bazen kend yapıyor bir gün yaptırırken köpüklü kakayla karşılaştım da onu araştırırken buldum aklınızda olsun sizinde paylaşmak istedim

ıki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan ızmir'e geldik.

Doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.

Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.

Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.

Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:

* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular

E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş?

kızlar sezeryanla doğumda ne zaman düşük bel kotlar giyebiliriz ben 30 günlükken denedim oraya ağrı veriyo 40 çıkınca giyilir mi acaba. ya bu sezeryandan nefret ettim. doktor önermeseydi yapmayacaktım sezeryan.

merhaba ben geldim kızlar..gece şiddetli sancı ile acile gittik dedim kum döküyorum yine testler yapıldı film vs çekildi agrı kesici yapıldı yok anam yok deliriyorum agrıdan sonra tekrar bir agrı kesici igne daha yapıldı biraz rahatladım lavman yapıldı meger gaz sancısı çekiyormuşum allahım bu yaşımda bunuda yaşladımya daha neler görcez bakalım. bebişim evde diye çıktım geldim agladım nasıl özledim onu kendimi degil onu düşündüm hep anne olmak buymuş onu anladım..

bende yasamıştım gecenlerde apandistten şüphelendiler
igne istemedim serum taktılar rahatladım
ogün cok suyla ugrasmıştım
üşütmüşüm onla birlikte gaz sancısıymış
felaket bi agrıydı ama
gecmiş olsun

teşekkür ederim kızlar..gerçekten çok fena bir agrıydı kaburgalarımn içi parçalanıyordu sanki.

gecmiş olsun canım
seninde gazını alsınlar ayrisle beraber sempatiksalakcinni

essmeralda
ben maltepe uni.hastanesinde nuvit hanima gidiyorum.prof kendisi.1 kere muayeneye gittik memnun kaldim.

sağol canım.
bende o zaman ona gidiyim c.tesi. yarın arar bakarım randevuları ne durumda.

geçmiş olsun canım.
Ayris demiştir birazda bu analar çeksinde gaz sancısı anlasınlar bizim durumumuzu diye kaydirigubbakcemile3

oğlum uyumuyooo aglıcam,24 saat emmek ıstıyor ve sadece emerken uyuyor, memeden ayrılınca kopuyor yaygara, ne olaca böyle. eme eme sütte bırıkmıyor göguste , çok emdıgı ıcınde uykuya dalsa bıle kusarak uyanıyor hadiii gene meme ıstıyor.sabah 6 dan beri böleyis. çok mutsuzum((

canım emdikce gaz olur gaz oldukca daha cok ağlar
ne kadar isterse istesin 2 saatten sık verme
hazımsızlık olursa onun sancısı daha berbat ve hiç bişi gecirmiyo

memeyide gazı olduğu için istiyodur
gaz oldukca memede durmak istermiş bebekler
,sen bol bol gazını cıkart 1 kere ile yetinme su an bence fazla gazı var sık emmekten

kibelecim metsili ilk 15 kullandım canım o hiç faydaetmedi babuline gene 2 3 gün fayda etti sora gene azdı nurse harveys tık demedi rezene sürekli veriyorum kakasını sürekli yapıyo alt açmaktan iflahım gevredi işin ilginci benim oğlum çok osuran bi çocuk ve her emmedede ağzından büyük insan gibi gaz çıkarıyo ama genede ağlıyo kafayı yedircek bana
ah be jülicim bende ne yapacamı şaşırdım doktorun biri 2 saate bir emzir dedi biride dediki yok öyle yapma her ağladığında ver meemni çocuk kendini senle ister güvende hisseder gag dedikçe memeni ver dedi en son dün götürdüğüm doktorda ne dese beğenirsiniz geceleri relax ol sen stresli olursan çocukta stresli olur onun içinde husursuz olur ağlar dedi bende cevabıverdim siz ne diyonuz doktor bey ya dedim eğer bebeğim benden etkileniyosa ben geceleri uyku diye ölüyorum uyu diye yalvarıyorum bebeğime gözlerimin altını görmüyonuzmu moraradı uykusuzluktan dedim ama ben uyku diye ölüyom bebekte uyusun ozaman deyince eşim koptu güldü tabii doktordagüldü dicek bişiy bulamadı bu gaz problemi eğer çokfazlaysa hiçbişiy işe yaramıyo benim kafam bunu kabul etti artık rabbim kolaylık versin hepimize

esmeraldacım geçmiş olsun canım oğlumun yüzünden pek giremiyom topiğe şimdi babaannesinin kucağında cık bakıyım dedim bu çocuklar düüzene girecek ama bizide bitircikler bu gidişle yaradnım canlarını sağetsinde napalım sabırla bakıcaz bebişlerimize bide aklıma geldi benim ilk oğlumda çok öksürürdü bebekken annem yün parçasını bi beze sarıp iki göğsünün ortasına böğrüne koyardı çok rahatlatırdı koca karı işi ama bizde faydaederdi denemek istersen diye yazıyım dedim sıcak tutunca daha rahat öksürüyomuş

dikkat ediyorumda coğunlıkla erkek bebeklerde daha şidettli oluyor
arkadasımda aralıkta doğum yaptı 50 günlük hala uykusuz
cocuk hiç kucaktan inmemiş
hiçbirsey fayda etmiyor
40 beklediler tık yok gecmedi
şimdi 3. ayı bekliorlar

merhaba kızlar
evimin diğer yarısını da bugün temizledim
ohhhh dünya varmış yoruldum ama değdi doğrusu

eyvahedigeldismilemafoldumben napcamı sasırdım sonrada aman anne streslı olmasın bebege gecer stres desınler, nasıl streslı olmayayım ben.
bır ıkı kere garrrk dıyoruz ama yetmıyor demekkı, ama cıyak cıyak aglarkende omzuma yatırıp sıvazlatmıyor sırtını, bilirsin işte kıvrım kıvrım. hele birde kakayı da zor cıkarıyorsa o an ( ki hazımsızlktan dolayımıdı rnedır bu sıkayetımızde cok var) yandı gülümketen helvam.

bırde memede uyuya kalıyor gaz cıkartmak ıcın dık tuttugumda da uyanıyor, kaynanam da sen uyandırıyorsun cocuguöle yaparak dırek yatır yataga dıyor, eşimde bu fıkre katılınca ve saatlerdır uyumayınca bende uygulamak durumunda oluyoruz bazen. ve gazlarr birikio biriki sonraa booommm....mafoldumbenmafoldumben

merhaba kızlar
evimin diğer yarısını da bugün temizledim
ohhhh dünya varmış yoruldum ama değdi doğrusu
güle güle kirletin bakalım ana kız zemuszemus

kimseyi dinleme canım
sen bildiğini yap
meme uyuma yeri değil doyma yeridir,bebelerin bunu benimsemesi lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…