2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben de Hemoroid oldum bilmiyorumkismile

bosver net kapaninca belki daha az yorulursun, insan nette ona buna bakiyim derken zamanin nasil gectigini anlamiyor e öyle olunca da dinlenemiyoruz aslinda. Hayirlisi olsun,

benim bebek de dün sabah namazi kalkti arada yarim saat uyudu aksam bizimle yatti tekrar uyumadigi zaman alip kucagima aksama kadar evi gezdirttiriyor kendine yoksa atese düsmüs gibi agliyor canim.

bir derdi mi var acep neden bebekler bu kadar cok agliyor.

pek ıyı degılım posı
bısuru sorunum var
yukarda yazdım bak
sanada yazmıstım ama
hepsı sılındı

Ayni durum bende de var Askitom, bebek izin vermiyor ki gögüsler süt üretsin uyumuyorum yemek bile yiyemiyorum bebek pispislamaktan, o yüzden aksama kadar memelerimi parcaliyor süt emicem diye ama dogru düzgün bisey gelmiyor.

Aksam olunca esim geliyor ona veriyorum bebegi o bebegi pispislarken ben uyuyorum, uyuduktan 2 saat sonra sütüm geliyor ancak,

pek ıyı degılım posı
bısuru sorunum var
yukarda yazdım bak
sanada yazmıstım ama
hepsı sılındı

canim ya üzme kendini ben kaynanam bizdeyken anladim gercekten de üzülmek sütü etkiliyor, kaynanam ve annem dün sabah gittiler, ben de esimle bebek disinda baska bir konuda konusmuyoruz zaten isten gelince yemek yiyoruz bebegi veriyorum ona uyuyorum biraz, o da bebegin sütü kesilmesin diye benim yediklerime dikkat ediyor beni düsündügünden degil bebek icin kontrol ediyor dinlendim mi yedim mi diye.

kaynanam giderken yine canimi sikti önceki gece uyuyamadim o yüzden dün gündüz sütüm gelmedi aksam 60ml mama vermek zorunda kaldik esim de öyle olmasin diye benim suyuma gidiyor yoksa bebek olmasa eskisi gibi bosanmanin esigine geliridik

maşallah oğlusun pek bi yakuusklu

sağol canımmm.. biz de melisayı çook beğenioruz, tombiş tombiş tam sevdiğim gibi :)

dün foruma biraz bakayım diyip mesaj atmıştım, dobiş oğlum uyanınca kaldı.. şimdi yine uyuyo, biraz dursa da neler yazışmışsınız baksam valla çok uzak kaldım..

ANNE OLMADAN ÖNCE
Anne olmadan önce havanın soğuk veya yağmurlu olmasına aldırmadan istediğimiz yere gider istediğimiz şeyleri yerdik

Anne olmadan önce istediğim saatte yatar istediğim saatte kalkardım

Anne olmadan önce saçımı hergün tarar dişlerimi her öğün fırçalardım

Anne olmadan önce evimi hergün toplar ve temizlerdim.ben evi topladıktan sonra arkamdan kimse dağıtmazd
ı
Anne olmadan önce çiçeklerimin zehirli olup olmaması umurumda değildi.mobilyalarımın keskin uçları var mı diye hiç bakmadım

Anne olmadan önce kimse üzerime ne kustu nede çişini yaptı

Anne olmadan önce bütün kontrol bendeydi bütün gece uyuyabilir veya istediğim saatte kitap okuyabilirdim

Anne olmadan önce tahlil ve aşı için iğne yapılan bir çocuğu asla susturmadım.minicik iki yaşlı gözlere bakıp asla ağlamadımbasit bir gülümsemeye asla dünyalar vermedim.bir bebeğin uyumasını seyretmek için hiç geç saatlere kadaruyanık kalmadım

Anne olmadan önce sırf içimden geldiği için uyuyan bir bebeği kucağımda taşımaya devam etmedim ağrısı ve acısı dinmediği zaman kalbimin milyonlarca parçaya bölündüğünü hissetmedim bu kadar küçük birşeyin hayatımı bu kadar derinden etkileyebileceğini hiç düşünmedim birisini bu kadar çok sevebileyeceğim ve anne olmayı bu kadar çok isteyebileceğim hiç aklıma gelmedi

Anne olmadan önce yüreğimin bedenimin dışında atabileceğini bilmezdim.aç bir bebeği beslemenin ne denli özel birşey olacağını bilmezdim.anne ile bebeğiarasında ki o bağdan haberim yoktu.bu kadar küçük birşeyin kemdimi bu kadar önemli hissettireceği aklıma gelmezdi

Anne olmadan önce hiç gece yarısı her on dakikada bir kalkıp herşeyin yolunda gidip gitmediğine bakmadım.anne olmanın sıcaklığını lezzetini yürek acısını muhteşemliğini duygusal doygunluğunu hiç tatmadım

Anne olmadan önce bana mini mini minnacık bir bebeğin anne.... diyeceği günü sabırsızlıkla bekleyeceğimi bilmezdim

Anne olmadan önce bu kadar çok duyguyu bir arada yaşayabileceğimi ve bu kadar çok şey hissedebileceğimi bilmezdim

Ama şimdi anlıyorum ki her türlü çilesine rağmen anne olmak dünyanın en güzel en harika en tatlı duygusuymuş ve anne olmak HERŞEYE DEĞERMıŞ

kızlar ben de ne kadar süt bırakmam gerekir bilmiorum.. geçen gün sağdım biraz biberonla verelim de ne kadar içecek görelim diye ama biberondan bir türlü içiremedik.. çok acıkmış başladı ağlamaya biz de vazgeçtik.. süt de boşa gitti tabii bakalım tekrar deneyeceğim..

peki siz şu süt saklama işini nasıl yapacaksınız çalışmaya başlayınca? ben hesapladım çalışma saatleri süresince en az 4-5 kez emecek bebek.. hadi diyelim günlük 4-5 poşet süt bıraktık.. e göğsümüz boşalsın diye çalışırken de süt sağmak gerek.. onu nasıl yapıcaz?? akşamları sağarsak bu sefer bebeğe yetersiz süt kalmaz mı?? benim işyerim müsait, sağım yapabilirim ama sağdığımı nasıl muhafaza edip eve taşırım onu bilemedim.. çözüm yolu bulan var mı??

kızlar ben bu anakucağını kullanamıyorum ya çok dik gibi geliyo sanki çocuk oturur gibi oluyo içinde.sizce nasıl rahatsız görünüyomu oğlum kullanamadan velet büyüycek yoksa

biz dışarı çıkarken kullanıyoruz anakucağını.. doktora götürürken falan çok rahat oluo, zaten şimdilik puset yerine direkt anakucağını monte ediyoruz araba olarak.. doktora sormuştuk ilk götürdüğümüzde bu anakucağı oturuyor gibi duruyor bir zararı olur mu diye, doktor da bu anakucakları çocuğun ana rahmindeki duruş şekline göre hazırlanıyor, bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucu oluşturuluyor bu şekiller hiç endişelenmeyin demişti..

sagol posı
benım eşimle aram gayet ıyı
keyfım de yerınde
sorunum uykusuzluk ve basur
cok agrı yapıyor hemoroıd
canımı yakıyor
yoksa herseyyolunda
bıde saglıkla bebegımın buyudugunu gorsem ne derdı var anlasam
ıns sızınde sorunlarınız hallolur
buarada kuru kayısı ye sut ıcın coook etkısı var
arttırıyor

bende dün deneme yaptım biberonu kabul etmiyo
işe başlayıncaya kadar alıştırmam lazım bunun formülü varmı acaba

ecrin geçmiş olsun... demek sen bile bu kadar etkilendin yazık bebeklerimiz boşuna kıvranmıyo valla..

nehir buda benden anacıımmmmm=)

Anne demek;
* Klozette gördüğü ilk kaka için kendisi yapmış kadar rahatlayandır.
* Bir gaz çıkartılmasından dünyanın en mutlu insanı olandır.
* Yenilen her lokmadan sonra alkış kıyamet koparan,şenlik havasına bürünendir.
* Çıkan her pirinç tanesi diş için tüm hısım akrabaya telefon açandır.
* Tüm hafta hayalini kurduğu pazar kahvaltısına oturup asla yiyemeden kalkandır.
* Sabaha kadar kırk sefer uyanarak,sabah kalkıp zombi gibi işe gitmektir.
* ışten eve geç gelmenin vicdan azabıyla bebeklerinin yanına kıvrılıp saatlerce koklayandır.
* Tatil yapamamanın kitabını yazandır.
* Eskiden hergün uğradığı kuaförünün yolunu unutandır.
* Çaydanlığın kapağı ile pet şişeyi kapatmaya çalışandır.
* Cep telefonu ile televizyonu kumanda etmeye çalışandır.
* Parça pinçik olmuş pazar gazetesini birleştirip okumaya çalışandır.
* Bulaşık makinasından çıkardıklarını buzdolabına yerleştirmeye kalkışandır.
* Gecenin bir yarısı gözü kapalı süt ısıtıp,gözü kapalı geri dönendir.
* Bazen kafasına huni takıp bağıra bağıra kaçacak kadar gözü dönendir.
* Saatlerce leblebi parmaklı ayakları öpmekten sonsuz keyif alandır.
* Temcid pilavı tadındaki baby tv yi seyretmektir.
* Bebek şef şarkısı söyleyerek,fırsat bu fırsat deyip birşeyler yedirmeye çalışmaktır.
* Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak,mısırı tanelere ayırmaktır.
* ışten yeni gelmiş ve içeri ilk adımı atmışken,”Anne atttaaaaa” sözleriyle çark edip,en yakın parkın yolunu tutmaktır.
* Anne demek bebek havuzunda yüzmektir.
* Başka bir anneyi nerede görürse görsün “Seni çok iyi anlıyorum tatlım “bakışı atandır.
* Aşı takvimini ezbere bilendir.
* Kazara kendi için alışverişe gidip nasıl olduysa bebek kıyafeti dolu poşetlerle geri dönendir.
* Ne kadar sert olursa olsun hayır demeyi beceremeyendir.
* ışe yetişmek için düğmelerini bahçede ilikleyendir.
* Uyduruk ninni besteleyendir.
* Çantasında sürekli Oyuncak kurbacık,ıslak mendil ve kreker taşıyandır.
* Son teknoloji telefonu denize atıldığında ,diken diken olmuş her bir saçına rağmen,annecim telefonlar yüzemez diyebilendir.
* Anne demek eskisinden bin kat daha güçlü olmak demektir.
* Anne demek hayatının sonuna kadar ve sonunun da ötesinde birileri için endişelenmektir.
* Anne demek iki küçük melekle,gururla,küçük dağları ben yarattım edasında yürüyebilmektir.
* Anne demek yüreyini parçalara bölüp herbir parçayı özenle onlara sunmaktır.
* Anne demek 9 ay karnında taşımak değil,ömrünün sonuna kadar yüreğinde taşımaktır.
:asigim: alıntı

Son düzenleme:
oyyyyyyyyyyyyyyyyy kızlar oyyyyyyyyyyyyy sizi çok iyi anlıyorum zeynomda aynı sıkıntıları bende yaşadım ...2.gerçekten daha rahat bakılıyor ..rabbim tez geçirsin bu zamanları......=)sabredin bir kaç ay sonra çok güzel olucaklar.......şimdikileri unutup başka sıkıntılar başlıcak ama bu arada onun büyüdüüne şahitlik etmiş olucaksınız ki dünyanın en güzel şeyiiiiii.........sizde olgunlaşmış gerçek bir kadın olucaksınız herşeyden önce anne olduğunuzun farkına varıcaksınız.....sıkılmayın nolur hiççççç daha yaz gelicek piknikler deniz keyifleri yapılıcak bebiklerle ....size ne kahkahalar atıcak.....neler yapıcak bekleyin...=)allah hepinizin yardımcısı olsun=)

sagol casmınn

valla ben hıc sıkılmıyorum
canım oglum mıs oglum dıye kokluyorum
aşık oldugum adamın mınık kopyası kucagımda
ınsan daha ne ısterkı
anne olmak cok kutsal özel ve güzelmiş gercekten

alıntı oldunu bılıyorum cnm
onu kopyalayıp yapıstıran senın parmaklar
ve paylasmaya deger bulan sensın beyav

saolasın bacummm öpüldüyüz kıslar ben kaçar bir duş alıcam yüzüm ve burnum nasıl kaşınıyor anlatamam ..alerjim geldi gene =(haydiyin gari böy........

güle güle casmin.
bende kaçayım kızımın çamaşırlarını kaldırayım kurumuştur..ii akşamlar herkese...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…