2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim canımcım bilgin için bende yatıyım artık kızlar yarın doktora gitcem sabah kalk oğlanı yolla cıpcıp yap zaten bugün yoruldum inşallah uyurum acıcık hepinize hayırlı geceler yarın hayırlı haberlerle gelirim inşallah:Saruboceq:

inşallah hadi bakem tarihi kap da gel

anladım canım saol

Günaydin kizlar, ben iki gecedir kasiniyorum, burda kasintidan gatta karaciger hastaligindan bahsetmistiniz ama ben iyi takip etmemistim.

Benim gibi kasintisi olup da doktor asoranlar varsa bana özelden yazabilir mi doktor ne dedi?

internette su bilgiyi buldum korkmaya basladim acikcasi:

İkinci üçayın sonlarında ya da son üçayın başlangıcında ortaya çıkan ve bereberinde döküntü görülmeyen kaşıntılar gebeliğin intrahepatik kolestazı olarak tanımlanan bir karaciğer hastalığınının belirtisi olabilir. Bu durum tüm gebelerin yaklaşlık %1'ini etkileyen bir sorundur.

Karaciğerde üretilen safra, safra kanallrı içinde normal şekilde ilerleyerek safra kesesine ulaşamaz. Bu durumda safra tuzları kana karışarak ciltte birikir. Kaşıntı genelde oldukça şiddetlidir. Hastalığın kendisi normalde döküntüye neden olmaz ancak şidetli kaşıma neticesinde ciltte kızarıklıklar ve tırnak izine bağlı ince kesikler olabilir.

İntrahepatik kolestaz tehlikeli bir durumdur. Bebekte gelişme geriliği ve hatta anne karnında ölüme neden olabilir.

Tanısı yapılan kan testleri ile konur.

Şiddetli kolestaz varlığında bebeği riske atmamak için doğum planlanarak bebek erken dünyaya getirilebilir.

Durum genelde doğumdan sonra kendiliğinden düzelir. Ancak takip eden gebeliklerde tekrarlama olasılığı yüksektir.

maşallah güzeller size...24 saat ayaktasınız yani...günaydın dememe gerek varmı ki???
biz geldik kızımla, bugün burda son günümüz, artık evimize gideceğiz...teknik bir arıza nedeniyle kkda sadece misafir olarak bulunuyorum, devlet dairesi güvenliği münasebetiyle nikim evde kullanılamıyor...yani yarından itibaren alttaki misafirlerden biri ben olacağım:roflol:
sizin haberlerinizi alırım hiç değilse...benim haberim de hayırlısıyla sivribiber ve essmer kadın sayesinde ulaşır size...
dün ilkokuldan beri arkadaşım olan bir hatunun doğum hikayesini dinledim, toplam 5 saatte normal doğurmuş, suyu gelmemiş, hastaneye gittiğinde 9 cm imiş açıklığı ve o kadar açılana kadar ki sancıyı evde çekmiş, neden dedim, gece 23.30 da başladı sancım çok hafiften dedi, ama o gün doktordaydım ben ve doktor daha kanala girmedi bebek haftaya gel sezeryan mı yapacaz karar verelim dedi dedi, 38+5miş...doktor öyle söyleyince gündüz ben de geceki sancı yalancıdır diye hastaneye gitmek istemedim dedi...düşünsenize 9 cm ne demek,
o 1 cm için çok bağırdım çok acı çektim ama söyleyim sana bunun hiçbişeye faydası yok dedi, ağrın geçmiyor bağırınca, aksine doğum süresi uzuyor...o yüzden doktoru dinle bu işi çok kolaylaştırıyor dedi...
sancın başladığında evden çıkmadan mutlaka duş al çok işe yarıyor dedi...bir de son 3 hafta acaip yürüdüm ben en çok onun faydası oldu sanırım dedi...çok tatlı bir oğlu var şimdi maşallah Allah bağışlasın...
bunu şunun için yazdım annecikler...gördüğünüz gibi tamamen sıradışı herşey, su gelmemiş, nişan gelmemiş, sancı 9 cm açıklığa kadar tahammül edilemez değilmiş...yani aslında biz kendimizi hiçbişeye şartlamamalıyız...her doğum ayrı hikaye...

benim doktorum önermedi
zaten haftaya doğum olacak
bilmediğimiz bir şeyi yaptırmaya gerek yok dedi

başın sağolsun canım
allh geride kalanlara uzun omür versin

hiç bi yerim ağrımıyo hoyaaa
sadece ağırlıktan sırtım ağriyi bide kalkarken zorlanıyom o kadaaa :CüvCüv:

evet juli

hoya

bu üçümcü sezeryan olak
bebeğin kafasıda dikişlerin altında
hareket ettikçe iç dikişleri zorluyo

iç dkişlerin patlama riski var

benimde dikişlerim ağrıyor
bir hafta kaldı doğuma
umarım bi aksilik olmaz doğurana kadar
benimkininde kafası aşağıda
acayip baskı yapıyıor
yürürken çok zorlanıyorum

canım başınız sağolsun toprağı bol olsun
kendine dikkat et emi ne kaldı şunun şurasında

canım benim dr una sor veya git
öyle nette yazılanlar sayesinde paronayak olacağız bendede neler yazıyosu Allah korusun

gece kuşu bu hatunlar betiş
uykularıda gelmiyo sanırsam
yani katılıyorum sana her doğum ayrı hikaye keşke normal doğum yapabilme şansım olsaydı kısmet herşey
Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin
demek bugün son günün
hadi bakalım inşallah güzel haberlerini alırız
kendine iyi bak Allaha emanet ol emi kızınla

canım başın sağolsun....Allah rahmet eylesin...

günaydın kızlar

surprise başın saolsun canım allah geride kalanlara uzun ömür versin allah rahmet eylesin

suprıse basın sagolsun,
allah aılenıze sabır versın
teyzeye de rahmet eylesın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…