2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

anaam
sakın ıkınma dimple
dikşine ne oldu ki
bebek zorluyodu ya ondan mı

ben hepsinden birer tane attım çantaya
gecelik pijama takımı esofman takımı

kızlar bugün gündüz muhabetlerinde ben yoktum delff herkezin kafa patlattıgı birşeyi yazmış ama kimsenin dikatini cekmemiş
DELF DıYORKı KAVALTI YAPTIM KANEPEDE UZANIYORDUM SUYUM GELDı KıMSE SORMAMIŞ MıGDENı YIKADILARMI YOKSA SADECE LAVMANMI YAPILDI DıYE

ben hepsinden birer tane attım çantaya
gecelik pijama takımı esofman takımı

ben de loğusa seti aldım gecelik pijama takımı
atleti de yakası lastikli aldım o daha rahat dedilerdi

benim bu 3. doğum, birincide göğüslerim yara olmuştu, emzirirken ağlamıştım, ama özetle öğrendim ki göğüslerin kuru tutulması birinci şart, emzirdikten sonra kurutma makinesi ile kuruttuğumda rahatlamıştı göğsüm, kitapta da gördüm bunu daha sonra, göğüs pedleri havasız bırakıp yara yaptı bu iki, birini emzirirken diğerindeki sızıntı için zaten sızan göğsü elinle bastırıp oğuşturuyorsun, sızıntıyı durduruyorsun ama normaldeki sızıntılar için o küçük pamuklu beyaz bezler en sağlıklısı, üçüncü olarak emzirdikten sonra göğüs ucunu sütünüzle silmek en hijyenik yöntem, kremden çok daha sağlılklı, bir de sütün gelmesinde zorluk olursa veya göğüs acıdıysa süt çekme pompası işe yarıyor ama devamlı kullanmayın, bu defa da süt çok fazla fışkırmaya başlıyor, o da iyi olmuyor, ılık duş da faydalı oluyor, emzirirken bebeğin o kahverengi bölgenin tamamını ağzına alması gerekiyor, ucunu alırsa da yara oluyor, son olarak emzirirken çok bol sıvı tüketin, süt hariç, süt baştan bebeğe gaz yapıyor, su, kuru üzüm şerbeti, meyve suları falan ve asla aç kalmayın, aç kalınca sütünüz hemen azalıyor, ve başlangıçta bebek her istediğinde emzirin, saate falan bağlamayın, çünkü süt yapımı arz talep meselesi, bebek çektikçe üretim artıyor, asla da stres yapmayın, doğduğunda emmez diye korkmayın, bebek o refleksle doğuyor, meme ucunu onun ağzının kenarına değdirirseniz o zaten dönüp emmeye başlıyor, ben çocuklarımı oldukça uzun süre emzirdim, bunda da inşaallah emzirmek istiyorum, normal doğumda da sezeryanda da hemen emzirdim, süt de hemen geldi, sezeryanda hemen gelmez falan diyorlar, öyle bir şey yok, kararlı olun ve inanın, biliyorsunuz o ilk gelen sıvı, halk arasında ağız asıl adı kolestrum bebek için çok faydalı, bebeğin sarılık olmasını bile engelliyor, kolay gelsin...

evet juli

hoya

bu üçümcü sezeryan olak
bebeğin kafasıda dikişlerin altında
hareket ettikçe iç dikişleri zorluyo

iç dkişlerin patlama riski var

hoyacım sormam ayıp olmazsa nerden aldın şikerim vede fiyatı nekadardı

hani fatihte küçük pzar var ya ordan saathaneyedoğru geçcen yani fatihte yol üstünde değil arada
işte orda bi toptancı var
çamaşır gecelik satıyo
gecelik
pijama takımı
bunlar loğusa için
bi de sabahlık
yani üçlü set şeklinde
115e aldım
150 dediydi

çok güzel bilgiler ve tecrubeli bir anne yazıyorsa kulagımıza küpe yapmalıyız
bir sitede göus ucu petlerinin kullanılmaması gerektigini okumuştum

teşekkürler canım çok faydalı oldu

kızlar ben emzirme südyeni almıyacagım onun yerine önden acılan südyen alıcam
böcük, önden açılan sütyenler açınca arkaya kaçıyor toparlaması zor oluyor, sırf kapak gibi açılanlar da çok az açılıyor, bebek temas edemiyor, bence en iyisi emzirme akleti veya bodysi, onların hem sütyen gibi bölümü var, askıdan açılıyor, hem de normal aklet gibi yukarı sıyırmak zorunda kalmıyorsun, belin üşümüyor, çünkü bebek bazen memede çok uzun kalıyor, belin üşüyor, ben body aldım, kilot işlevini de görebilir başlarda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…