ayy ben tam alıştırıyorum çocuğu hoop gene hastane salak oldu evlatcım.
ben akşam 20:00'den sonra odasının ışığını kapatıyorum sadece başucu ışığı açık oluyordu.
genelde 21:00 gibi yatıp 00:00 ve 04:00'de uyanıp acıktım diyordu. en sonda 07:30-08:00 civarı tamamen kalkıyordu.
gece mamasını yedirip emziğini verip yatağına koyuyordum ve almıyordum bir daha. sadece emziğini düşürünce geri veriyordum o kadar. beni görmeyeceği şekilde o da. kendi kendine uyuyakalıyordu zaten.
şimdi gene eve gelince 2-3 gece uyumaz yadırgar..
dün gece de hastaneyi yadırgadı hiç uyanmadı şaşkın oğlum kaydirigubbakcemile3
tutku seninki hamile kalma diyormuş benim annemde boşver olsun bitane daha diyor:)))zaten 2 sene yapmadınız eşininde yaşı var olsun bitane daha diyo bana:))sanırım sonra beni bakırköye görmeye gelirler.
günaydın kızlar..biz de 2 gün önce drdaydık..şu gaz yüaünden sabaha kadar uyumadıydı.şükür verdiği şurup iyi geldi.debritat verdi sindirim olayını rahatlatan.daha önce sadece metsil damla vermişlerdi gaz için ama pek bi faydası da olmamışı..ama şu şuruptan çok memnun kaldım...siz de bi sorun dra .valla çok rahatladık maşallah...
merak etme canım iltihap filan olsa duramazdın ağrıdan .hem kızarır ateş filan yapardı.bence vermeyi kesme sol göğsünü.benim sütüm de bazen tatlı bazen tuzlu oluyor...normaldir yani..
.
günaydın herkese..
hepinize iyi dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim. hepsini okudum ama özellikle alıntılamadım çok yer tutacak diye.
Zeynep Kamil Hastanesine yatışı yaptık en sonunda dün. Pendik başhekimiyle telefonda konuştuk, "Zeynep Kamil daha kapsamlı ben sizi oraya yatırtırım" diyince bizde oraya gittik.
Hastanelerin hali içler acısı, anlatamam size. Bütün çocuklar mı hastadır nedi anlamadım gerçekten.
Neyse gittik hastaneye hiç sıra almadan hemen muayenemiz yapıldı. Damar yolumuz -dakika tuttum- 38 saniyede açıldı. Kartaldaki beyinsiz hemşireye bir daha bela okudum.
Serviste yer yoktu ve yatak boşalmasını beklemek için müşaade odasına alındık. 3 oda var hepsi maksimum 10 metrekare ve herbirinde 9 çocuk 9 refakatçi var; içeride nefes alınmıyor.
Çocuklar burada bekliyorlar serviste yer boşalmasını. 6 gündür orada olan 40 günlük bir bebek bile vardı. Grip diye gelmiş o kalabalıkta zatürre kapmış.
4-5 saat orada durduktan sonra intaniye (bulaşıcı hastalıklar) servisinde yer açıldı. doktor "orada odadan çıkarmadığın sürece risk yok, burada tutarsan bebeği mutlaka başka şeyler kapar" dedi. bizde yatırdık.
ben bugün mecburen işe geldim. gündüz annem bakacak gece ben kalıcam bakalım ne kadar idare edebileceğim böyle..
intaniye servisi de yarı açık falan değil bildiğin tam kapalı cezaevi. ziyaretçi yasak, bebeği odadan çıkarmak yasak, refakatçi değişimi günde 1 sefer yapılıyor o da değişim için 2.refakatçi odaya çıkamıyor,, görev değişimi koridorun başında olacak, odaya 2.kişi asla giremiyor..
odanın içi 30 derece falan herhalde. kurdeşen döktüm bütün gece.. Ayaz'ın normalde 36,3-36,4 olan ateşi dünden beri odanın sıcaklığından 37,2-37,3 civarında..
Bur arada p.tesi günü gittiğim Maltepe Üniversitesi hastanesindeki hoca bize mutlaka kuvoze almak gerek, oksijen vermek gerek şu, bu... diye bir dünya şey sıralamıştı. dün Zeynep Kamil'de kuvöze almayacakmısınız dediğimde "hiç gerek yok, vücut sıcaklığını dengeleyebiliyor, tıkanması ya da apnesi de yok boşuna tıkmayalım bebeği içeri" dedi.
bu da özel hastanenin atmaya çalıştığı kazık oluyor sanırsam..
oh aman iyi bari işer yaramasına sevindim
misafir geldiğindede çok kolay oluyo gerçerkten
maşallah yavrularımıza canım
canım içindeki pedi çıkarırsan boşlukta gibi olucak dene istersen ben çıkarmadım dediğin gibi sıkışıyomuş gibi gözüküyo ama sıkışmıyo rahat ol ben doktoroa öyle götürdüm ve sordum sıkışırmı burda rahatmıdır diye sorun yok dedi doktor derli toplu oturuyo işte güzelce dedi sadece çok kalın giydirip oturtma çok komik oluyo o zaman
biraz daha büyüdüklerinde içindeki yenidoğan pedini çıkrıcsaz zaten
kalın giydirmedinmi çok sorun olmuyo
canım dert etme yoluna gırer hıc sıkma canını..Ooooooooo kizlar burdaymis nasilsiniz? Burda ne zaman baksam kimse olmuyor diye acmakda gelmiyordu icimden.
Bebisler nasil gecmise baksammi cok fazla konustunuzmu?
Benim bücürükle bi sorunum yok emip uyuyor kilo almaya calisiyor bacaklar kollar birazcik etlendi artik kucaa alirken rahat aliniyor.Benim büyük oglanla problemim cok büyük oldu.2 haftadir her gün ögretmeninden sikayet geliyor((( En sonunda dün seni Türkiye ye gönderirim diye blöf yaptim bakalim ise yaradimi. Eve gelince hemen ödevlerini yapiyor.Kontrol ediyorum dogru ögrenememe gibi bir sorunu yok ama ögretmeni ertesi sabah ödevleri toplarken kadina bilmiyorum kaybettim yapmadim gibi cevaplar veriyormus.Kan beynime sicradi duyunca ((( Haftaya bücürügün ilk doktor kontrolü var .Diger oglumunda doktoru birde onunla konusacagim belki bir pedagog önerir biz basa cikamazsak.Dün sinirim bozuldu.Ben Türkiye de ne zorluklarla okudum meslek sahibi oldum burda her imkani var ama sorumluluk ögretemiyoruz.Buraya ilk geldigimde sasiriyordum burda dogmus büyümüs bi sürü insan sürünüyor resmen salak mi bunlar diyordum ama demekki rahat batiyormus bazende ((
Onun disinda bol bol uyuyorum hamilelikte uyuyamadigim anlarin acisini cikartiyorum .Uykudan sikayet eden arkadaslar bana kizmasinlarda.Hamileyken gecede en az 5-6 kez uyanir uyuyamazdim simdi 2 kez uyanip emzirip alt degisip uyuyoruz bana cok iyi geldi.Bir haftadirda bücürügü yatakta ortamizda yatiriyoruz daha kolay geldi böyle bana.Daha cabuk uykuya daliyor sanirim bizim nefes sesimizi dinliyerek uyuyor.Gece gündüzü anlarkende kolay olur dedim.Besigimizde öyle bos bos duruyor.
Kolum iyilesti akupunktur cok iyi geldi.Akupunkturu herkese tavsiye ediyorum bir agriniz oldumu ilk akupunkturu deneyin derim.
Saclarimi boyadim nihayet :)))
Burda felaket kar var cok soguk ve bembeyaz heryer 2,5 aydir bitmedi cile cok daraltti .Gecen sabah oglani okula götürürken -6 dereceydi icim dondu. Yollarda artik temizlenecek halde degil bir metre buzun üstünde kayarak gidiyor arabalar.Kac gün günes ciksa erir bilmiyorum sanirim temmuzda eriyecek bu buzlar.
Kizlar bizden böyle biraz gecmise bakayim neler yazmisiniz.Öptük hepinizi.
kız nerelerdesın senı soracaktım ben de :))naber kızlar
offffffff bunalımdayım
kızlar stok yapmak ıcın ıkı gogsumu de sagdım tattınız mı bılmıyorum ama benım sag gogsum yıne tuzlu olması gereken o mu cok merak edıyorum ımkanı olan tadabılır mı? sagan arkadaslar..
cok canım sıkılıyo ıltıhaplıda olsa bebek emebılırmıs sorun olmazmıs ama tuzlu dıye sankı bebek almıyo ve ne zaman sadece sag gogsumu versem cocuk gaz yapıyo..
bırsey varsa da o gecmeyen gogus ucundan olmustur ama ates yaparmıs enfeksıyon olsa ve kızarık olurmus bende bunlar yok..
sız de tadar mısınız benım ıcın valla sasırdım ne yapacagımı versem mı vermesem mı zaten yetmıyo herzaman..
gercı bebek kılo almıs ta ne bıleyım kafayı yıyecem.. normalı mı boyle??
benim koca huysuz ya bu soğukta çıkamazsınız dışarı diye tutturdu..yaz gelsin her gün gezdircekmiş.. dün akşam yine tartıştık yaz gelene kadar bu böyle devanm eder artıktutku sana üzülüyorum yaa gelip alcam seni evden çıkarcam sonunda dışarıya yawww..
kızlar aksam sormustum ama malum bebekler okunmuyo
sutunu saganlar ıkı gogsunu karsılastırabılır mı ben cok uzuluyorum yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?