2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben de ayni durumdayim sabahtan beri bebek arabasi gezdiriyorum evde :1no2:

bizim dr umuz bebeğe çay önermiyor
başka bir arkadaşımada dr u
bu bebeğin karaciğeri anne sütünden başka bişeyi nasıl süzsün ileride karaciğerle ilgili sorunlar yaşasın istermiin demiş

çok mecbur kalırsam rezene veriirm sonuçta eskiden hiç mi vermezlerdi hepmiz sorunlumuyuz ama eskilerle yeni bebeklerde kıyaslamıyo çok narin bizimkiler

rylai iyi oldu canım söylediğin ebbek içecek sanıyodum

kizlar bebek uyursa banyoya giricem banyo icin herseyimi hazirladim 10 dakika sürer tahminimce.

ins. banyodan cikana kadar aglaya aglaya morarmaz

ruzgarcim sadece annesutu veren acaba yuzde kactir karaciger problemi olan yuzde kac
tabi en guzeli annesutu ama sıkıntıyı azaltmak gerekiyor.surup hatta mama bile karacigeri etkiler bence
sein doktora guvenmen htta bence en onemisi ic sessini dinlemen.icime sinmeyeni yapmamaya calişiyorum.hava soguk olsada cıkartmaya calişiyorum babam gibi dıs seslere ragmen:))

poseidon ben bir ekre uzerimden slar aka aka emzirmiştim gerci benim hatam uyur uyamaz dusa girmemek oldu

canım 5-6 saat uyanık kalıyor dıyorsun demı(valla sukret beterın beterı var... bızım kı 12-13 saat uyanık kalmalara alıstı ( delıksız 3 saat uykuyu sadece gunde 1 kere göruyoruz mafoldumbenmafoldumben

canım 5-6 saat uyanık kalıyor dıyorsun demı(valla sukret beterın beterı var... bızım kı 12-13 saat uyanık kalmalara alıstı ( delıksız 3 saat uykuyu sadece gunde 1 kere göruyoruz mafoldumbenmafoldumben

bizimkide gunde 1 kere 3 saat uyuyor...sonra kısa kısa ve 5-6 sat uyanık duruyo senınkı dahada uyanık kalıyomus..aslında uyanık kalması iş değil boyle yatsa etrafa bakınsa 10 dk.cık barı uyanık kaldığı butun sure uyurken hep kucağımda ne sırt kaldı nede bel vallahi...mirmirmirmir

mrb kızlar cok uzgunum ( dun doktor a aylık kontrolumuz vardı 600 gram almışız sadece e halıyle doktr az buldu sütüm yetmıyor demek oluyor bu... sureklı aglamaları da gazdan daha zıyade ac kaldıgındanmış anlayacagınız (( ama dedı kı bır 15 gun daha deneyelım, 15 gun sonra kılo kontrolune gelın ona göre gunde 1 kere de olsa takvıye mamaya baslayalım.. şmdi kafam cok karısıyor acmı kalıyor oglum dıye ( dünde ılk defa süt sagma makınesınde sut sagdık. 3 saatlık emılmemış gögsumden cay bardagının bır parmaklık dibi kadar süt cıktı..((

mama kullanan arkadaslar sızler hangı mamadan kullanıyorsunuz? bır de 1.ayda hangi aşınız yapıldı bebısınızın?? ateş yaptımı aşınız??

öğretmenim kardeşim benim 3 ay emdi sonra bütün dzeni değişti emmedi kesinlikle benimkide şimdi emiyoken sadece onu alsın diyorum
şuruplardansa kesinlikke bitki çaylarını tercih ederim
ama tekrar dyiorum hiç o kadar kötü olmadık çok kötü olsak bende verirdim rahatlasın diye

kızlar 3- 4 saat uykudan bahsediyo biz çok çok çok iyiyiz ya Allaha çok şükür
Allah yardımcısı olsun herkesin çok zor wala

tahmınn edebılıyorum hep aynı seyler demekkı ama daha az ama daha coğu.. evet uslu uslu etrafa bakınsa bırsey degıl bizimki cıyaklayarak yaygarayıda koparıyor an gelıyorda.. sadece memede susuyor, e memeler boşalınca boş memeyı cork cork cekıyor kuzum, sonrada gaz yapıyor...eyvahedigeldismile

okudum canım okumammı denemediğim yöntem kalmadı...sureklı ağlama gaz yavrum bacaklarını kasıyo gozyaşlarıyla ağlıyo druda soyledı butun yontemlerı denedık dedım yapacak bısey yok 4 ay cekeceksınız dıyo..

hantecim uzulme bak etkiliyor moral biliyorsun
olabilir arada az gelebilir hep oyle olacak diye bisey yok
bol sivi alip uyumaya caliş
sadece mama iel buyuyen bir suru cocuk var, bir ogun senin dinlendirr kilo alir moralinde duzelir
emdikten sonra pompala ama sen.poseidon yazmisti 7-5-3 dakika pompalarsan uyarilıp daha cok sut uretiyormussun

kızlar ya sız ne yıyosunuz ınanın ben yıyecek bısey bulamıyorum butun kıs sebzelerı gaz yapıyo...tahıllar gaz yapıyo gerıye bı tavuk balık et kalıyo ..yıyecek bısey bulamıyorum..zaten kızımda fırsat vermıyo açlıktan oluyorum uğrasırken yemekte olmuyo aksamları esım dısardan getırıyo uykusuzluk falan sutum bıttı ya fos gıbı oldu

ayvalik bir de su wind salbe yi denesen.eger haal gelmediyse eczaneler ara sor ne zamn gelecek diye belki numune yollarlar.bir denersin

merhaba kızlar..
doktordan geldik çok şükür bir sıkıntımız yok herşey yolunda...emzirme konusunda doktor emme isteği çok ilkel bir dürtüdür karnında 100cc de olsa 5 cc de olsa aranacaktır dedi...aç olduğu anlamına gelmezmiş, bi de ben tüylü birşey giydirmiştim bunu sana kim aldı aras kızalım mı anneye dedi..yani tüylü şeyler giydirilmeyecek (uzun tüylü havlu türü bir yelekti giydrdiğim), yüzündeki sivilceler kaliteli süt verdiğin anlamına gelir ve memelerindeki sertlikle benim kızlık hormonlarımdan kaynaklanıyormuş..çocişimin memelerinde resmen süt gibi birşeyler var ve çok sertler.kusma da yenidoğanın yemek borusundaki kapakçık gelişmezmiş ve her enidoğan reflüymüş, kusması çok süt aldığı anlamına gelmezmiş kusma normalmiş ...bilgileri paylaşayım dedim....

bu işlemi yaparken çok düşünün kızlar bebeğin rektumuna kesinlikle birşey sokulmaması öneriliyor bu konuda yapılan ciddi araştırmalar var, ileriki yaşamını etkileyecek cinsel eğilim konusunda tedbirli olmak lazım.bi kesinlik yok ama ben risk almam, karnına masaj yapın damla verin ama poposuna birşey sokmayın bence.en azından doktorunuza sorun, uzmanlar alt temizliği yapılırken dahi cinsel organlarda çok oyalanılmaması, hızlıca silinmesi konusunda uyarıyorlar uyarayım dedim ben de...

canım öyle düşünüp sürekli onu dinlemeye çalışacağına
akşam eşin gelince girsen yada bebişinide götür banyoya

haklisin da esim gelince aksam yemegini yiyoruz ben hemen yatiyorum ki süt gelsin diye. aksama kadar uyuyamadigim icin aksama sütüm azaliyor bebek doymuyor esim gelince 2 saat uyuyorum öyle sütüm tekrar geliyor bebegi emziriyorum.

demin girdim banyoya bebek uyur uyumaz girdim döndügümde agliyordu mafoldumben

uyurken bile yaninda olup olmadiigimi anliyor bu velet simdi uyuyor hic aglamiyor odadan cikip bir isimi yapmak istesem baslar yine aglamaya

zaten moral ve stres durumları azalttı sütümü kesin, ahhhah anlatsam dağ olur ya burdan anlatmaya vakıt yetmes.
emdıkten sonra hııc gelmedı zaten dedık sut bıttı heralde o yuzden dolmasını bekledımde sagdım yıne de yeterlı degıl..25 dk sagdım.
ya bırde kafama takılan 15 gün bekletmesi, açsa bebiş hemen başlasaydık mamaya gözgöregöre açmı bırakacagız cocugu annamadım

neyı pompalıyoruz ya bızde ek mamaya gectık cok uzuluyorum sağıyomusunuz
bizde kısa sured gececegız üzüntünü cok ıyı anlıyorum ((mafoldumbenmafoldumben

öncelikle üzülmeyeceksin hante, çay bardağının dibi kadar bile olsa sütün var ve bu artırılabilir benim de ilk sağdığımda öyleydi 10 15 cc ancak çıkıyordu 20 dk da şimdi beş 10 dakikada 100 cc alıyorum, sık sık sağ uyar kanalları, uyu, beslen stresini azalt bak nasıl çoğalacak sütün....

neyı pompalıyoruz ya bızde ek mamaya gectık cok uzuluyorum sağıyomusunuz

memeleri pompala, emzir pompala emzir pompala, cumbul cumbul süt dolsun memişler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…