merhaba kızlar..
doktordan geldik çok şükür bir sıkıntımız yok herşey yolunda...emzirme konusunda doktor emme isteği çok ilkel bir dürtüdür karnında 100cc de olsa 5 cc de olsa aranacaktır dedi...aç olduğu anlamına gelmezmiş, bi de ben tüylü birşey giydirmiştim bunu sana kim aldı aras kızalım mı anneye dedi..yani tüylü şeyler giydirilmeyecek (uzun tüylü havlu türü bir yelekti giydrdiğim), yüzündeki sivilceler kaliteli süt verdiğin anlamına gelir ve memelerindeki sertlikle benim kızlık hormonlarımdan kaynaklanıyormuş..çocişimin memelerinde resmen süt gibi birşeyler var ve çok sertler.kusma da yenidoğanın yemek borusundaki kapakçık gelişmezmiş ve her enidoğan reflüymüş, kusması çok süt aldığı anlamına gelmezmiş kusma normalmiş ...bilgileri paylaşayım dedim.......
hantecim uzulme bak etkiliyor moral biliyorsun
olabilir arada az gelebilir hep oyle olacak diye bisey yok
bol sivi alip uyumaya caliş
sadece mama iel buyuyen bir suru cocuk var, bir ogun senin dinlendirr kilo alir moralinde duzelir
emdikten sonra pompala ama sen.poseidon yazmisti 7-5-3 dakika pompalarsan uyarilıp daha cok sut uretiyormussun
neyı pompalıyoruz ya bızde ek mamaya gectık cok uzuluyorum sağıyomusunuz
hantecim bozma moralini
bol bol su iç tatlı ye yerimseniben
krizim ilk ay vurulan iğne ates yapmıyo merak etme
merhaba kızlar..
yüzündeki sivilceler kaliteli süt verdiğin anlamına gelir ve memelerindeki sertlikle benim kızlık hormonlarımdan kaynaklanıyormuş..çocişimin memelerinde resmen süt gibi birşeyler var ve çok sertler.kusma da yenidoğanın yemek borusundaki kapakçık gelişmezmiş ve her enidoğan reflüymüş, kusması çok süt aldığı anlamına gelmezmiş kusma normalmiş ...bilgileri paylaşayım dedim....
ne güzel benim bebegimin yüzündeki sivilceler de benim sütümün kaliteli oldugunu mu gösteriyor, :lepi:
poseciğim emdıkten sonra süt gelmesede sagmalımıyız yani???
bırde benım gögus ucum acayıp 2 katından fazla şişti sagma ıslemınden sonra( bu normalmi...?
ben hastanedeyken emzirmek konusunda israr ettim önce bana mama ver emzirmek zorunda degilsiniz niye ugrasiycaksiniz ki dediler...
ben israr ettim emzirmek istedigim konusunda onlar da benimle birlikte ugrastilar, önce hem mama veriyordum hem de emziriyordum, 3 gün boyunca her emzirmeden sonra 7-5-3- dakika pompaliyordum cok az süt cikiyordu ama her 3 saatte bir yapiyordum. ilk zamanlarda pompaladiktan sonra o kadar az cikiyordu ki sütüm yine de onu mamaya karistirip veriyorduk bebege. pompalarken baktim her pompalamada gögsümden yeni bir kanal aciliyor her seferinde yeni bir yerden daha süt fiskirmaya basliyordu.
pompa yaparken benim de gögüs ucum büyüyordu ama sonra tekrar kücülüyordu, Hantecim istersen doktoruna sor.
epidurelle ninemde doğuru:dilcikar:
bende hastanede yaptırıyom
devletin yaptırdıklarını onlarda parasız yaptırıyo
doktorlar o zaman konusmadık ama rotada yaptırcamm
tabi o zamanını söyler belki hemen yapmaz
bize de aynısını dedi hatta emin olmak için ultrasona soktu nuru midede biyer küçük mü oluyormuş ne ameliyatmış son çaremerhaba kızlar..
doktordan geldik çok şükür bir sıkıntımız yok herşey yolunda...emzirme konusunda doktor emme isteği çok ilkel bir dürtüdür karnında 100cc de olsa 5 cc de olsa aranacaktır dedi...aç olduğu anlamına gelmezmiş, bi de ben tüylü birşey giydirmiştim bunu sana kim aldı aras kızalım mı anneye dedi..yani tüylü şeyler giydirilmeyecek (uzun tüylü havlu türü bir yelekti giydrdiğim), yüzündeki sivilceler kaliteli süt verdiğin anlamına gelir ve memelerindeki sertlikle benim kızlık hormonlarımdan kaynaklanıyormuş..çocişimin memelerinde resmen süt gibi birşeyler var ve çok sertler.kusma da yenidoğanın yemek borusundaki kapakçık gelişmezmiş ve her enidoğan reflüymüş, kusması çok süt aldığı anlamına gelmezmiş kusma normalmiş ...bilgileri paylaşayım dedim....
.
zaten moral ve stres durumları azalttı sütümü kesin, ahhhah anlatsam dağ olur ya burdan anlatmaya vakıt yetmes.
emdıkten sonra hııc gelmedı zaten dedık sut bıttı heralde o yuzden dolmasını bekledımde sagdım yıne de yeterlı degıl..25 dk sagdım.
ya bırde kafama takılan 15 gün bekletmesi, açsa bebiş hemen başlasaydık mamaya gözgöregöre açmı bırakacagız cocugu annamadım
bizde kısa sured gececegız üzüntünü cok ıyı anlıyorum((mafoldumbenmafoldumben
kizlar ben hastanede 1 hafta kaldim, o bir haftada bana emzirme hakkinda birsürü sey ögrettiler
önce bebegi emziriceksiniz sonra her bir gögüsten sirayla 7-5-3 dakika süt sagicaksiniz. süt ciksinda bebege veriyim diye degil emzirme sonrasi gögüs tekrar daha hizli süt üretebilsin sütünüz artsin diye.
ben pompa kiraladim ama daha kullanmadim gögüslerim cok aciyor bebegi emzirirken istemeye istemeye veriyorum mememi zaten o yüzden bir de pompa kullanmak istemiyorum ama doktor sütün az bebege yetmiyor derse ben de pompayi denemeyi planliyorum. eve gönderirken sütünüz bebege yetiyorsa pompayla cekerken 10 dakika cekin bir memeden 10 dakika digerinden cekin 7-5-3 yapmayin demislerdi bana bos yere sütümü arttirirsam sonra milchstau olur sütün fazla birikmesi mi ne türkcesi ne simdi gelmedi aklima. o zaman o memeden hic süt veremiyorsun.
normal canım benim de öyle olurduposeciğim emdıkten sonra süt gelmesede sagmalımıyız yani???
bırde benım gögus ucum acayıp 2 katından fazla şişti sagma ıslemınden sonra( bu normalmi...?
ilk ay hangı iğne vuruluyor julı, bu ılk ay ıgnesı dedıgın aşı degıl mı??
moralımı bozmmak ıcın savas edıyorum kendımle ve tahın pekmez yıyorum durmadan ama allah yardımcım olsun umarım arttırabılırım(
mrb kızlar cok uzgunum( dun doktor a aylık kontrolumuz vardı 600 gram almışız sadece e halıyle doktr az buldu sütüm yetmıyor demek oluyor bu... sureklı aglamaları da gazdan daha zıyade ac kaldıgındanmış anlayacagınız (( ama dedı kı bır 15 gun daha deneyelım, 15 gun sonra kılo kontrolune gelın ona göre gunde 1 kere de olsa takvıye mamaya baslayalım.. şmdi kafam cok karısıyor acmı kalıyor oglum dıye ( dünde ılk defa süt sagma makınesınde sut sagdık. 3 saatlık emılmemış gögsumden cay bardagının bır parmaklık dibi kadar süt cıktı.. ((
mama kullanan arkadaslar sızler hangı mamadan kullanıyorsunuz? bır de 1.ayda hangi aşınız yapıldı bebısınızın?? ateş yaptımı aşınız??
haklisin da esim gelince aksam yemegini yiyoruz ben hemen yatiyorum ki süt gelsin diye. aksama kadar uyuyamadigim icin aksama sütüm azaliyor bebek doymuyor esim gelince 2 saat uyuyorum öyle sütüm tekrar geliyor bebegi emziriyorum.
demin girdim banyoya bebek uyur uyumaz girdim döndügümde agliyordu mafoldumben
uyurken bile yaninda olup olmadiigimi anliyor bu velet simdi uyuyor hic aglamiyor odadan cikip bir isimi yapmak istesem baslar yine aglamaya
hıı bende sağma makınası var emzırıp ikisinide sonra sağıyomusunuz onuda bıberonlamı verıyosunuz duymamıstım gercekten artarmı süt....bişey soyleyın..sutum azaldı cok ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?