2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

selam

bizde dün birol bey e gittik
genel olarak beğendim dr. u bilgilendirmekten gocunmuyor en azından sabırla anlatıyor
teşekkür ederim sana canım...bu arada oğlumun adını uras deyince aras anladılar bende hüseyin aras ın annesinin tavsiyesiyle geldik dedim :)))
oğlumun doğum kikosuna sadece 660 gr. katabilmişiz üzüldüm açıkçası sütümün az olduğunu biliyordum ve arada 30cc mama veriyodum meğer dişinin kavuğuna gitmezmiş artıkiyiden iyiye mamaya başlayacağım çocuğum aç kalıyor mamayı verince bir yumuluyorki içim acıyor 90-120 cc vermen lazım dedi her memeden sonra bir 50 cc vereyim diyorum bu arada
sizler 1 ay da aldığı kiloyu doğum kilosu üzerindenmi hesaplıyorsunuz yoksa doğumdan hemen sonra kilo kaybı oluyor ya onun üzerindenmihesaplıuyorsunuz????

neyı pompalıyoruz ya bızde ek mamaya gectık cok uzuluyorum sağıyomusunuz

kizlar ben hastanede 1 hafta kaldim, o bir haftada bana emzirme hakkinda birsürü sey ögrettiler

önce bebegi emziriceksiniz sonra her bir gögüsten sirayla 7-5-3 dakika süt sagicaksiniz. süt ciksinda bebege veriyim diye degil emzirme sonrasi gögüs tekrar daha hizli süt üretebilsin sütünüz artsin diye.

ben pompa kiraladim ama daha kullanmadim gögüslerim cok aciyor bebegi emzirirken istemeye istemeye veriyorum mememi zaten o yüzden bir de pompa kullanmak istemiyorum ama doktor sütün az bebege yetmiyor derse ben de pompayi denemeyi planliyorum. eve gönderirken sütünüz bebege yetiyorsa pompayla cekerken 10 dakika cekin bir memeden 10 dakika digerinden cekin 7-5-3 yapmayin demislerdi bana bos yere sütümü arttirirsam sonra milchstau olur sütün fazla birikmesi mi ne türkcesi ne simdi gelmedi aklima. o zaman o memeden hic süt veremiyorsun.

hantecim bozma moralini
bol bol su iç tatlı ye yerimseniben

krizim ilk ay vurulan iğne ates yapmıyo merak etme

krizalit ben de pek kurcalamamaya calişiyorum popsunu 1-2 seferde bastirmadan temizliyorum ama kaka oluncada kose bucakta illaki oralari temizlemek kolay olmuyor.

Son düzenleme:
poseciğim emdıkten sonra süt gelmesede sagmalımıyız yani???
bırde benım gögus ucum acayıp 2 katından fazla şişti sagma ıslemınden sonra ( bu normalmi...?

hantecim bozma moralini
bol bol su iç tatlı ye yerimseniben

krizim ilk ay vurulan iğne ates yapmıyo merak etme

ilk ay hangı iğne vuruluyor julı, bu ılk ay ıgnesı dedıgın aşı degıl mı??
moralımı bozmmak ıcın savas edıyorum kendımle ve tahın pekmez yıyorum durmadan ama allah yardımcım olsun umarım arttırabılırım (

he he he..
nenen kadar olamadın culi
zemuszemus

bize de aynısını dedi hatta emin olmak için ultrasona soktu nuru midede biyer küçük mü oluyormuş ne ameliyatmış son çare
ama çok şükür gaz çıktı her şey normal bebe reflüsü varmış yastıksız yüksek yatır hastane yatağı gibi dedi yan yatır dedi
aradav rezene ver ama çok sık verme devamlı uyumasın dedi
bi de bebek çok ağlamayıp saatlerce uyanık kalırsa gazdanmış
nur da uyanıktı doktorun yanında devamlı gaz çıkardı ağzından
4500gr olmuş sütün çok iyi, kesinlikle mama verme dedi
iki üç gece vermiştim çocuk bi gece 6 saat emmişti doymadı diye verdim
multivitamin vermedi sadece devit verdi malum bıngıldak erken kapanabilir bazı vitaminler daha erken kapanmasına sebep olurmuş
nur devamlı ağzını açtı doktora doktor da edepsiz bu doymuyo bi türlü dedi
bu günden itibaren 2 saatte bir emzirecekmişim 20 dk emmesi yetermiş

hante pompanın markası ne benim önceki krafttı 20dk sağdım seninki gibi geldi pompayı değiştirdim medela aldım 10dk.da 120cc çıktı pompanı değiştir istersen
aç kalmaz korkma kakası nasıl top top kestane gibi mi aç kalan çocukların öyle olur altın sarısı ve cıvıksa sorun yok sabırla emzir

türkçesi mastit yani meme apsesi
ben 2 defa oldum sağınca rahatlıyorum
doktor mastit olan göğsümü emzirmemi söyledi bana ama
poseciğim emdıkten sonra süt gelmesede sagmalımıyız yani???
bırde benım gögus ucum acayıp 2 katından fazla şişti sagma ıslemınden sonra ( bu normalmi...?
normal canım benim de öyle olurdu

1. ayı dolduğunda hepatit 2. doz vuruluyor ateş yapmıyor
bi de bol yeşillik ye canım bol su iç ve hep emzireceğim bebeğimi de
anlat da rahatla canım

anaaam ben de gittim kontrole doktor şeyime bi ultrason aleti soktu yumurtalıklarıma baktı bi demir soktu bi de parmağını rahim ağzına baktı bundan sonra böyle muayene edecekmiş
çatala da çıktım eskisi gibi acımadı
her şey temiz çıktı cinsel ilişkiye girebilirsin dedi yaa olmaz dedim aaa sorunun yok şımarma dedi
daha önce hiç korunmadık ne yapalım dedim
eşim korunacakmış öyle dedi
bi de büyük tuvaleti yaparken acıması normalmiş kabız için sabah aç karna kuru kayısı ye ılık su iç tuvalete git çıkar dedi olmazsa kaju fıstık ye çıkar dedi
çok yoruldum yaa eşim gelse de evi süpürse akşaM AMıSAFıR VAR

ilki hepatit ateş yapmıyor
canım öncelikle sütüm yetmiyor yetmeyecek demekle bile kendine bitirrsin
sütünü sen arttıracaksın
öncelikle sütünün artacağına inanacaksın
süt yapıcı şeyler ye ama genelde uyumadan önce ye mesela helva ye üstüne kocaman bardak su iç yat
bebeğin zaten yeni anca kuvvetlenir damağıda çeeker
pompayla sağ göğsünü 10 dk yarım saat osnra bebeğe ver emsin 20 dk sonra diğer göğsünü yap öyle öyle dönsün
2-3 güüne yavaş yavaş artmaya başlar
pompayla çekerken yavai yavaşda masaj yapın yukardan uca doğru
yavaş yavaş açılır kanallar bebekte onları daha kuvvetli çeker

ama şunuda aklından çıkarma bebek illa anne sütüyle büyük zorunda değil
olmuyorsa olmaz ne yapalım
hiç annesi olmayanlar napsın öylede böyled büyüyorlar en iyisi doğalı ama olmayacaksada olmaz

canım aklında oolsun ılık duşta iyi geliyor yatmadan önce duşl al göğüslerini özellikle yavaş yavaş su altında ovala sonra bide uyku çok daha iyi oluyor süt

minicik parmaklarında oynatıyorlar bizi

hıı bende sağma makınası var emzırıp ikisinide sonra sağıyomusunuz onuda bıberonlamı verıyosunuz duymamıstım gercekten artarmı süt....bişey soyleyın..sutum azaldı cok ya

hıı bende sağma makınası var emzırıp ikisinide sonra sağıyomusunuz onuda bıberonlamı verıyosunuz duymamıstım gercekten artarmı süt....bişey soyleyın..sutum azaldı cok ya

Artar canim, ne kadar emerse bebek süt o kadar artar pompa da bebegin emmesi gibi iste, pompaladikca sütün artar. bebek emmese pompa d ayapmazsan bebegin emmedigi kalan süt yavas yavas geri gider

ayvalık herkeste aynı şey olmayabilir ama denemek lazım
ben şimdi geceleri sağıp veriyorum
kızıma kalsa tüm gece emecek hiç birikmeye fırsat olmayacak en iyisi sağıp bi kerede veriyorum o da uyuyo bende uyuyorum hiç değilse birikiyoda iiçiyo hatta her gece biraz biraz artıyo son 2 geceninkini toplayıp atıyourum buzluğa

emzirdikten sonra çok gelmesi beklenemez ama hiç değilse kanallar açılabilir çok da zorlamadan emzirdikten sonra 5 dk pompayla yap
bazende pompala 1 göğsünü sonra önce ondan emzir pompa göğüsteki sütü tamamen bitiremiyor sonra o bitince ver diğer göğsünü doyursun karnını sağdıklarıda içir veriyorsan biberon

bebeğin doyup doymadığını nasıl anlayabiliriz?
sadece kilo alımıyla mı?
ben bir kerede ne kadar süt emdiğini merak ediyorum
ama pompalayıp sonra onu biberonla vermek istemiyorum
bugün emzirmeden önce hem kendim hem de kızımı tarttım
emzirdikten sonra ben 100 gr eksik kızım 100 gr fazla çıktı
ama bu 100 gr tam rakam olamıyor tabi evdeki dijital tartıyla

hoya geçmiş olsun
dr tekrar ne zaman çağırdı
benimki smear sonucu iyi diye yıllık kontrole gelirsin dedi

merhaba kızlar..eşime sabah sinir oldum ayris gece 1 de uyudu iki memeden emzirdim sabah 6 da uyandı emzirdim uyudu tekrar eşim de sabah uyandı sen ne biçim annesin çocuk 6 saat açmı kalırmış vs diye söylendi durdu sinirlerim zıpladı..dr sordum uyandırma uyusun acıkınca uyanır demişti şimdi ben kötü annemiyim yani.kaldıki uyandırıp meme versem bile benim bebgim memeyi tutmuyor aç olmayınca..offff.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…