2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canim ya korkma emmeyi yavas yavas azaltacaksin uc saatte bir emsin omer vucudun bir sure sonra alısır.daha aaz uretmeye baslar.
stres yapmamaya caliş yani işin cok zor ama canim inan hepsi gececek, bekliyoruz haberlerini.

aşkitom ne ağlaması o öyle
aaaaaaaaaa ne ayıp hiç yakıştıramadım annesin sen anneler ağlamaz yooksa bebeişleri çokk üzülür nlarda ağlar sen kıyabilirmisin yavruna

derecenin ucuna krem koy uyar canım poposunu
iyi birşey değil ama yazık onada zaten dr larda ilk onu söylüyor

canim gercekten en zor gunlerdi sanirim o ilk gunler.ama rahatlayacaksin inan
simdi pamukcuk icin karbonatlı suyla silmen gerek.ilac hemen vermene gerek var mi bilmiyorum.

gaz icin bebegi kucagina alıp hafif hafif zıplayarak dolasacaksin.karni senin vucudunla ısınsın.bir de sen yanindayken yuzustu yatir.ama gozun ustunde olsun malum yatirmayin diyor doktorlar.rezene cayi rahatlatiyor ama yarim cay bardagini gecirmemek gerek
ben metsil kullandim yan etkisi olmayan bir damla.işe yarıyabilir.

kızlar sut pompası ne kullanıyorsunuz
bugun netten baktık esımle
medela en ıyısı sanırım ama bızım butceyı asıyor bıraz
chıcco manuel var onu begendım
ne tavsıye edersınız bana

evet öyle çok zor gercekten ögretmenım emmekte cok zorluk cekıyor dıye ılac aldık surup gıbı tadı azar azar damlatıyoruz rezeneyı ben ıcıyorum bebge vermıyoruz o yuzden gunde 2-3 bardak ıcıyorum ben bebege zararı olur dıye vermedım

jülimmm bunları biliyom bebemde 11 senedir ilk kez merak yaptım kondom kullanalım dedik şu an eylül kucağımda o ay kaldım hamile oha filan oldum dedim .....ona güvenemiyorum o yüzden spiral istiyorum ama takılması filan nasıl acep can yakar mı hiç sevmiyorum alttan muayene vs...berbat gibi geliyor bana....birde spiralde ne zaman gitmek gerek biliyon mu bacımmm...benim bir kaç gündür renk görmüyordum bu akşam yine geldi annem 40 başı olmuşsun bitiyor artık dedi inş...kasıklarımda ağrıyor...amannnnnnnnnn..nefret ediyorum kadınların şu pis işllerinden yaaaa....niye erkekler gitmiyor onlara takılsa o zımbırtılar=(

kızlar
ertesi gün hapı içebiliryim acaba
süte gecermi mi
varmı bilginiz
mafoldumben

tam 12 kişi geldi misafirliğe
yok neden o kadar para ödemişim doğuma farkı neymiş yok nuru kucağa alıştırmışım yok donmuş çocuk sinir ettiler bir sürü
bi de iki yaramaz oğlan gelmiş pastayı döke saça yediler annesi babanızın yanına gidin diyo babası annenizin yanna gidin diyo ikisi de kovdu en son koridorda oynamaya karar verdiler
küçük oğlan nuru ver bana diye benim ve eşimin peşinde dolaşıyo bu arada nurun gaz saati tuttu bi yandan çay demle pasta çay dağıt hiç biri mıçını kaldırıp da yardım etmedi ağızlarının kenarıyla sorup sohbetlerine devam ettier
oyy çok yoruldum yaa
nur da uymadı daha

ben geldiiimmmmmmmm zemuszemus

hoşgeldin

geçmiş olsun
ben de olmuştum
antibiyotik ağrı kesici verdi doktor bi de sütünü sağ ömer de sol göğsünü emsin

Allah yardımcın olsun canım

medelanın manueli iyi diye duymuştum ben elektrikli olanı kullanıyorum en iyi o boşaltıyor ateş de boşaltınca düşüyor
kızlar
süte gecermi mi
varmı bilginiz
mafoldumben
hiçbi bilgim yok canım yaa

sagol hoyacum

ayyy o mısafırlerın daha gelmesın sıze uyuzlar
cnm hangı bolume gıttın dra
genel cerrahı mı

yok canım kadın doğuma gitben ikisinde de kadın doğuma gittim

çok canım sıkıldı onlara ya neden uyumuyor diyorlar gazı var diyorum gazı için sırtına vur diyorlar sanki ben bilmiyorum yaa

kadının küçük oğlu tuvalete gitti kadın ilgilenmedi bile anne gel diyor oturduğu yerden ne var diye bağırıyor çocuk da anne kilotumu nası giyecem diyo bu kadar rahat yani

eşim de bunalmış onlar gidince ohh bee dedi adam

bilmiyorum ama galiba çok tahammül edemiyorum kimseye doğumdan sonra oldu bu huy bende kimseye tahammülüm yok hemen sinirlenir oldum

gunaydın kızlar. dün öğlen yağmurdan sonra hem telefon hem internetimiz gitti semt olarak. yağmur mahvetmiş. giremedim hiç geçmişe doğru bir uzanayım bakıcı ile ilgili gelişmeleri anlatacağım.

dun dogdugumuzdan beri benım ıcın en yorucu gundu( 10 dklık kuş uykularıyla ki onlarda sadece memede emerken oluyor.. ya emdık ya agladık böyle böyle tam 14 saat gectı ve 14 saat sonunda sızdı kaldı yavrum... bugunde gene basladık bakalım nolcak böl ehalımıs ((

günaydınnn herkese...
uyumak istiyorummm :gitme:

şimcik bir soru
emmden sonra 10 dk sağdım 30 cc cıktı
onu buzdolabına koydum süt poşetiyle
üstüne tekrar ekleme yapıp 90 cc olunca buzluğa atmak istiyorum
nası yapmam lazım

ikisini ayrı koy dfolaba aynı soğukluğa gelince birleştir at dondurucuya esmer öyle dediydi

bak hoya iyi dinlemiş beni, çalışmış dersine.. :teselli:
sana sıfır verdim, otur..
:mymeka:

benimkide yapıyor aynısını..
hemde gece yarısı bar bar bağırıp uyandırıyor, biberon ağzında emiyor bi bakıyorum aynı mama içindeki.
bi de sırıtıyor maymun gibi suratıma..
guclubacismile

süt sağmak her zaman iyidir. hem varolan sütü arttırır hemde annenin süt veremeyeceği önemli bir durumda mama verilmesi engellenir.
anne antibiyotik kullanması gerekirse sütünü bebeğe veremez. o zaman stoktaki sütlerden faydalanır.

eşinizde bebeği kendiyle kıyaslamasın sakın. büyük insanlar ancak sıkıntısı olmadan doktora gitmez.
ama küçük bebekler hasta olsa da bazen ateşini dışarıya vuramayabilir, sadece muayenede ortaya çıkacak rahatsızlıkları olabilir. onun için bebeklerde aylık kontroller hayati öenm taşır.
eşinizi ikna edin ama edemiyorsanız da dinlemeyin ve bebeğinizi mutlaka doktora götürün.
eşinizde bir an önce bebek sağlığı konusunda bilinçlensin..

rota ishal için canım.pnömokok zatürre için

olsun biz hastanelerde bol bol ishal de oluyoruz.
bizim ufaklıkta ne hastalık arasan var yani..
bronşit, zatürre, ishal.. 3'ü bir arada..delikafadulden

melisanın gözü cok capaklanmıs ve su an hep akıyor
neden oldu ki :uhm:
ne yapmam lazım
canı acıyormudurmafoldumben

bizimde bir ara oluyordu.
gazlı bezi sütünle ya da ılık çayla ıslatıp gözpınarından dışarı doğru tek bir hareketle silebilirsin. aynı gazlı bezi ikinci göze kullanma ama. bu kocakarı yöntemlerini doktor söylemişti bana.
illa ki tıbbi çözüm istersen de tobrased göz damlası damlat demişti.

hala unibaby yenidoğan mı kullanıyorsunuz kıslar?

ben şimdi molfiks yenidoğan keşfettim. oda alkolsüz ve parfümsüz. içinde 60 tane var ve mendil boyutu daha büyük.
ben mecburen yenidoğan kullanıyorum. Ayaz antibiyotik aldığı için parfümlü mendil kullanamam zaten.
:1no2:

ırem cook sagol cnm
eşim işe gıttı ben evde yalnızım
suan aglıyorum ınana

yapma askitom ağlama.. :teselli:
çok geçmiş olsun herşey üstüse geldi sende de ama bi de ağlarsan sütün etkilenir sonra oturup ona hayıflanırsın.
ağlayıp stres yapma lüksümüz bile yok artık.. anneyiz önce bebekleri düşünmek zorundayız..

kesinlikle elektrikli pompa öneririm.
manuellerden daha kuvvetli çekiyor.
evet en iyisi dolayısıyla en pahalısı medela. ama wee kullananlar da memnunlar.

kızlar
süte gecermi mi
varmı bilginiz
mafoldumben

gecenin 1'in de ertesi gün hapı sorduğuna göre gazan mubarek olsun bacım :roflol::roflol:

yataktan kalıkıp buraya gelip onu mu sordun :roflol::roflol:

hoyacııımm bak canım beynin düğmenin sadece senin elinde bulunduğu bir ampul...onu istediğin zaman yakıp yakmamak tamamen sana bağlı koy bunu cebine=)vede ben deneyimlerimden biliyorummmm çoook bilinçli bir anne olmaam rağmen yinede kulak dikilirdim söylenenlere denerdim ama sonra anladım ki herkes kendi deneyimi anlatıyor bizlere yani herkes aslında boş konuşuyor.....çünkü çeşit çeşit anne modeli var ve onların şekillendirdiği çocuk modelleri...daha yeni annesin öncelikle bebeğine hemen bir düzen bulman imkansız....birbirinizi ytanıyorsunuz henüz ...iki farklı insan.....bir konuşuken diğeri dilsiz...biri ihtiyaçlarını giderirken diğeri tamamen muhtaç...bebekle ilgili birşey diyenlere öncelikle ampulünü kapayarak bir dinle zaten ampulü kapatınca yani ciddiye almayınca şu cevabı ver yavaş yavaş tanıyıcaz birbirimizi bizde sizler nasıl bulduysanız bir düzen bulucaz ve hemen bir şeyi bahane edip kaç ortamdan sohbet eğlenmeyi başka zaman bırak çünkü o sohbet zamanlarının çoğu seni eleştirmelerle geçer yada sana öyle gelir her iyi niyet=)kendini bu dönemde inswanlar için değil bebeğin için yor çünkü işin ilk çocukta zor bunu düşün....tamamen bütün dikkat ve sabrını ona ada herkesi duymaya çalışırsan sonunda duyarsın duyarsan duyarsız kalamazsın duyarsız kalamazsan müdahale edersin.....müdahale edincede eşinleyada sevdiklerinde sağlıksız zamanda kurmaya çalıştığın yanlış iletişimin sonuçları için oturur birde üzülürsün......dediğim gibi seni huzurusz ettiğine inandığın ortamı bahaneyle ya terket yada ampülü kapa dinleme sonuçta kim ne dersin....sen bildiğini okuyacaksın.....kimseye de ben bunları zaten biliyorumu anlatmak zorunda değilsin.....sen biliyorsun çünkü insalar senin bildiğini bilmiyor=(çok servis mervis işlerinede karışma ......belliki bebeğin huzusuz oluyor bunun sebebi birazda senin bu gelgitlerinin ve huzursuzluğunun bebeğine yansıması olabilir....dinlen ama vücut olarak değil beyin olarak...seni mutlu edicek birkaç şey vardır mutlaka onlarla uğraş...ve bol bol bebeğini kokla.....zaman ihtiyacın var arkadaşım....o çok biliyorum diye geçinenlerde analarının karnında öğrenmediler anneliği bu bir süreç ve büyük bir deneyim...kendini boş insanların saçma sözlerine değil evdeki sana ihtiyacı sonsuz olan bebeğine ve senin ağznın içine bakan seni bu zor dönemlerinde özleyen eşine ada bak gör daha çabuk toparlıyacaksın kendini..ampulllllll bayılıyorum buna ...kaydirigubbakcemile5

günaydin kizlar,

benimki gece saat basi uyandirdi beni zombi gibiyim simdi.

yusufu emzirdim benim yatagima koydum orda da uyuyasi tuttu simdi uyanmamsin diye tirstigimdan yatagima yatamiyorum

kahvalti etmeliyim bu gece hic sütüm olmadi sanki kendime hic iyi bakamiyorum bebek yüzünden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…