2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

belki nazar değmiştir canım eve gelince fatiha ihlas felek nas surelerini ve daha bildiğin ne sure varsa okuyup yüzüne üfle rahtlar bebek...
colinex metsil ve sap sımplex ın ana maddelerı aynı canım
3 ay canım ben bırak aglasın yontemı kullanıyorum artık
sab sımplex ve metsıl var toplamda sadece 3 kez verdım sadece 3 damla..
ağlatmaya kıyamam canım fıtık filan olur bi de...zaten ancak kucağıma alıp göğsüme yaslayıp onunla konuşunca rahatlıyo benimkisi...uzmanlar da böyle yapın diyo zaten...zavallı acıdan kıvranırken nasıl kucağıma almam kıyamam ben ona..metsili ben hemen hemen hergün kullanıyorum azıcık da olsa rahatlatıyo bebeği...

günaydınnnn opuyorumnanaktan
alıntılarım gittii..:sinifsinif:
Ayaz'ın için iyi dileklerde bulunan herkese teşekkür ediyim toptan. bana 20 sayfayı tekrar karıştırıp alıntı yap demeyin.. lmaz:

toyiki başımıza patladı valla. bi el attık kapandı mağazalar patır patır. ayağımızı mı sürttük nedir. :1ninca:
yaa bu scdeu kadının aklına ben soktum halı almayı; ben alamadım kadın aldı geldi bile. :dilcikar:
anacım bizim küçük beyi daha avm'ye falan götüremiyoruz ki dolaşıp bulayım; ancak netten halletmeye çalışıyorum herşeyi.
ama güle güle kullanın çok beğendim aldıklarınızı. yerimseniben

rota aşısı demiş birisi..
yaa her doktorun yöntemi farklı oluyor. benim doktorum yaptır dese yaptırırdım ama ben kendi çocuğuma yapmadım siz bilirsiniz deyince caydım bende..
hee zararı tabiki de yok ama bence gerekli değil dedi benimki.
bi de senin bebek zaten zavallım kevgire döndü iğnelerden bi de bunun için değmez bence dedi.

ilk defa dün gece gaz sancısı çekti benimki. gerçi ağlamadı ama ıkınmaktan burnundan mıçacaktı nerdeyse zavallım.:roflol:
bütün gece mıkır mıkır etti. çok dengeli beslendi az az ama sık sık. yani saat başı hadi yemek dedi. uykusuz bir sabahtayız...mirmirmirmir

dün gene sattım böcükü babasına gündüz gezdim anamla..
akşam da misaifr vardı ama böcük uyumayınca odada oturduk onla hep başbaşa.
aman ben gelen hasılata bakarım, zaten pek sevmezdim gelenleri..:dilcikar:

rota aşısı konusu açılmış. bana dr yapalım dedi yaptık. rota ağızdan bu arada kızlarrr

rota aşısı konusu açılmış. bana dr yapalım dedi yaptık. rota ağızdan bu arada kızlarrr

hee ağızdan dimi.
ben konuları karıştırdım o zamna. bcg ile ilgili bişey de konuşmutuk delme mevzusu o demekki.
yarım aklımla tam anlamamışım adamın dediklerini. kaydirigubbakcemile3

bizim rotayı atlatmış olma ihtimalimiz de yüksek.
ne bilem yaptırmayacam ben, dediğim gibi herkesin doktoru farklı düşündüğü için en doğrusu doktorlarımıza güvenmek sanırım..
yerimseniben

günaydın cnm...
ayaz bebişe de kocaman maşallah..
gördün mü bak kocaman adam olmuşgamyoncuiremsu...

günaydın cnm...
ayaz bebişe de kocaman maşallah..
gördün mü bak kocaman adam olmuşgamyoncuiremsu...

günaydın canım.
sonunda yenidoğan boyutlarına ulaşabildik çok şükür.
oyuncak bebek kıyafetlerinden new baby kıyafetlerine terfi ettik kaydirigubbakcemile3

günaydın canım.
sonunda yenidoğan boyutlarına ulaşabildik çok şükür.
oyuncak bebek kıyafetlerinden new baby kıyafetlerine terfi ettik kaydirigubbakcemile3

daha da büyücek annesi...:ecrin_bebek:
sen merak etme....
hem küçük bebekler daha çabuk üyürle birden olur...

Krizalit
Merhaba canim. Sicak su torbasi dogru ince bi tülbente havluya sarilip konmasi lazim.Bebisin cilt rengi öz rengi sac rengi 1 yasa kadar degisiyor canim.Ates hic susmamacasina aglama sürekli kusma sürekli uyuma gibi anormal durumlar olmadikca diger seyleri hic kafana takma.Benim büyük olan sarilikti sarilik 2 haftada gecti ama burnunda 1 sene kaldi .1 yas fotosunda burnu pis bi sari sinir olurdum gecti gitti sonra.Sivilce isilik gibi seylerde annenin hormonlari ile ilili sütten geciyormus bebis alisinca onlarda iyilesiyor.Gaz cikartma 3 ay sonunda düzene giriyor canim.Ben büyükte hic gaz derdi görmedim bundada yanlislikla portakal suyu icim lahana yiyince bebegi sisirdim benim sucum düzeltene kadar canim cikti.Simdi gazini rahat kendi cikartiyor sorun yok ama gegirme problemi oldu kocaman insan gibi sesli gegiriyor oda 1 saatte bir emerse oluyor 2 saatten fazla ara verince hazimsizlik derdi olmuyor ama sana kötü bi haberim var 6 ay bitince ek gida basliyor o zamanda kabizlik kabusumuz gelecek.En iyisi bebegin gününü saymak yerine anormallikler haric herseyin dogal oldugunu kabul edip cok sakin olmak.Anne sakin olunca bebekte sakin oluyor hissediyor.Ben delirecek gibi durumlar oldugunda bile nasil sakin olmak icin caba gösteriyorum oskar ödülü alirim valla.Napim yoksa bebekte krize girecek icinden cikilmicak.Lohusalik denen sey rahimin eski haline geldigi süre canim.40 cikinca rahim toparlanmis eski haline gelmis oluyor bebekte biraz biraz anne karninda olmadigini hissediyor o sürede.Aslinda 40 gün yatakta yatmak lazim ama nerde ben hastanede 2 gün yattim eve geldim ilk is camasir yikamak ve kapi önü silmek oldu bu dönemde enerji kaybetmemek gerekiyor önemli olan bu .Ama mecburdum 2 haftada kanamam kesildi simdi de rahim toparlandi herhalde göbekte sarkma kalmadi doum sonrasi olan.

esmeralda
Büyümesi süper Ayaz in masallah.Birde bu büyüme genetik.Normal dogumun olurdu ama 7 göbekten birine cekerdi Ayaz kisa boylu olurdu bazi seyler kader kismet bence o kadar erken doguma bile cok iyi gidiyor Ayaz sen üven ogluna

oferta
Cok gecmis olsun 3 ay bitmeden sevdirmeyin bebisleri sonra uyuma zorluu cekiyorlar.Esime diyordum anlamiyordu insanlar küser diyordu banane ya dicem olmuyo ebeye sordum dediki sevmek bi yana kucaina alip camdan baktirmak tv ye baktirmak bile beyninde bir sürü resim toplanmasina sebep oluyormus sonrada algilayamadigi icin sinirlenip uyuyamiyormus.3 ay boyunca yatirip emzirip gene yatirmak gerekiyormus.Ben diyorum artik sevmeyin diye alla alla ya .Bi gece esimde sabahladi bizle kabul etti sonunda ondada dert kimse kirilmasin.Sanki cocugumdan önemli

meltem abla hosgeldın nasılsın
bebek gece uyursa belırlı bır saat
gece gunduz ayrımı yapmaya baslamıs olabılırmı

benım ömerım gece uyumaya baslaı masallah
bıde meltem abla
boyu uzun kendi zayıf

canım kucagımıza alıyoruz almaz mıyız sadece ılac vermıyoruz hatta butun agladıgı anlar mutlaka bırının kucagında oluyo kucaktayken de aglıyor kı! onune gecemıyoruz degısık sekıllerde gaz cıkarmaya calısıyoruz habıre oyle bırakınca cıkar mı zaten gaz hoppıdı hoppıdıdi habıre
bırak aglasın yontemı derken ılac anlamında soyluyorum bunu hıc kıyabılır mıyım ıcım gıdıyo ben de alıp nınnı soyluyorum bazen sakınlesıyo bazen hıc fayda etmıyo..
aman neyse gececek ınsallah..

sağol meltemcim kolay gelsin sana da.
aşkitom bir rutin oluşturmuş olabilirsiniz, takip et.
bizde sanırım oluştu artık. dün mesela 19:00 gibi uyutmaya çalıştım ışığını falan kapattım her akşam ki gibi ama uykusuzluktan geberse de uyumadı. beşiğini salladım, kucağımda pışpışladım, mama verdim yok yok..
ne zamanki saat 20:30 gibi oldu kendi kendine uyudu. sanırım vakitini bekliyor. alıştı o saatte uyumaya.

günaydın kılzra
sıcak su torbası hakkndaki uyarılıarınız için teşekkür ederim
apandist tehlikesini bilmiyordum bundan sonra sadece ayaklara koyarım

esmer arkamdan konuşma bakiiim
bizim orlarda bi laf vardır "koca isterim şimdi isterim sabaha kalırsa olmaz" diye
benimki o hesap işte
aceleciyimdir
kafa taktığımı hemen almalıyım
bu sefer eşim de bana uydu
face de matteo nun oyun halısı üzerindeki fotosunu gösterdim
bak o dajha küçücük ama oyun halısı almışlar vs biz hala almadık dedim
yoksa cmt günü 100 km den fazla yolu bi oyun halısı için hayatta gitmezdi
dün beğenince de hemen sipariş verdim
kargoda bedavaya geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…