slm kızlar,nasılsınız?
banim cadı kızım ortalığı yıktı yine az önce,şimde kucağımda uyuyor,
babamız da yemek yapıyo bize,
2 gecedir gecede toplam 2,5 saat sırtım yatak yüzü görüyor,küçük hanım kucağımda uyucakmış,yanıma alınca da mızmızlanıyor,ben oturuyorum o kucağımda uyuyor,
belim ve sırtım ağrıyor artık..
ben veriyorum hante 1 kere.hiç bi sakıncası yok.onu veriyorum böylece süt oluşmayada fırsat vermiş luyorum.bence sende ver.çocuk aç aç duracagına mama yer o aradada süt olur.ben çıkıyorum kızlar iyi akşamlar.
yaaa hepsimi böyle kucak delisi bu bebişlerin... göğsumde uyutuyorum beşiğine koymamla uyanıyor, hayır o kadar derin uykudayken nası faredıyor bılmem ben. uyanınca hadiiiii al bıda uyut göğsunde koy besiğe gene uyansın. bugun bu kısır döngü 5-6 kere oldu ve bölece gün bitti :)))) sonunda ben galip geldim 4 bucuk gıbı daldı yatacıgında uykuya , şimdi tekrar uyanmak uzere... az sonra gene baslayacagız ıste, buna bel ve sırtmı dayanır cnm((
benim kızım ilk zamanlar almak istemedi 38 günlüğe kadar ben koymaya çalıştıkça ağzına midesini bulandırdı attı diliyle dışarı... geçen hafta çarşamba gittim aldım yeni bir emzik ilk kızmın kullandığından aldım geldim kaynattım akşam 9 gibi veriyorum ağzına curk curk çekiyor ama lıp diye atıveriyor sonra bir daha istiyor eee eee diyerek veriyorum emiyor alıştı şimdi..iyi oldu uykuya daha çabuk geçmesini sağlıyor çocuğun...memede karnı tok olan çocuğu uyur belkide diye emzirmeye kalkarsanız dahada huzursuz olur....birde ben gündüz vermiyorum....adet edinsin her akşam 9 gibi veriyorum gündüzleri mümkün olduğunca uyanık tutmaya çalışıyorum.....akşam dokuzda alınca ilk uykusuna alışıyor.....sonrada gece boyunca ....karnı tok olduğunda hemen almıyor....emdikten bir müddet sonra..=)opuyorumnanaktan
slm kızlar nasılsınız benımkınden ancak fırsat bulup gırebılıyorum artık..kızlar yalancık emzık kullanan var mı ben alıstıramadım bı turlu.
benim doğumdan 4-5 gün sanra başladı mide bulantısı baş ağrısı ve baş dönmesi anestezinin yan etkisi diyen arkadaşlarım oldu geçen akşam..doktora gitmedim daha kendim için uyukusuzluk yorgunluktandır filan diyordum ama özelliklede emzirirken çok midem bulanıyor.....baş dönmem dümdüz yatağa uzanınca duruyor tuttuğu zaman...
tünaydınnnnn. opuyorumnanaktan
ayy dün geldim bi ara ama geçmişi okuyup kaçtım hemen.
dün doktora götürdük beni m sıpayı. çok çok beğendim doktoru inanılmaz memnun kaldım. çok ilgili bir adam. zeynep kamil'in yenidoğan uzmanı, biz bahariye'deki muayenehanesine gittik.
50 cm 2980 gr olmuşuz. yani sonunda yenidoğan kıvamına geldik. hep aklımda vardı bebelac mama iyi mi yoksa milupa pre mi kullanmalı. pre'ye gerek yok, artık yenidoğan oldu seninki dedi, bebelac iyiymiş devam edeceğiz.
rota aşısını sordum; ben kendi çocuğuma yapmadım siz bilirsiniz; çok önemli değil bence dedi.
biizmki zaten hastanede 2 kere ishal olmuştu, belki rota'yı geçirmiştir bile dedi; bende yaptırmayacağım o yüzden.
su içmek istemezse gerek yok, boşuna şişirme dedi. için rahat etmeyecekse 2-3 çay kaşığı yeterli dedi.
2-3 kere 15'de bir gideceğiz kontrole, sonra ayda 1 devam edeceğiz.
bu arada sanırım bizim ufaklığın gece-gündüz kavramı oturyor yavaş yavaş.
sabah 07:30'da cin gibi uyanıyor, saat 12:30'a kadar imkanı yok uyumuyor bir daha. o saatte uyuyup saat 15:00 civarı uyanıyor sonra 20:00-20:30 gibi bayılıyor. gece 3 saatte bir falan ağlayıp gözü kapalı mamasını içiyor ve anında uyuyor, hatta mamayı bitiremiyor bazen.
galiba bizimki becerecek bu işi.
bacıımm buradaki 2 toyiki mağazası da kapalı. hatta cuma günü toyikinin internt sitesinde halı bakmıştık ya; dün anneme de göstereyim dedim site de çökmüş, tadilattayız diyor.
toyiki kuş oldu uçtu sanısam..
kızlar sizin bebeklerinize de emerken gaz geliyor mu?
benim kızım emerken sık sık gaz geliyor emmeyi bırakıyor gazını çıkarıp öyle devam ediyoruz,
artık gına geliyor gaz çıkarmaktan,bir de omuzda zor çıkarıyor,kucağıma alıp elimi sırtına bastırıp aşağı yukarı sallıyorum.(bu yöntem sakıncalı mı?çocuğa bişey olacak diye korkuyorum)
,öyleyken de bazen çok zor çıkarıyor,geceleri özellikle çok zor oluyor,ayağa kalk gaz çıkar,otur emzir....
bir emişinde 5 kez gaz çıkardığımız oluyor,
dün demiri dışarı çıkardık hava çomk güzeldi sahile gittik iyotu soluyunca 2 den akşam 9 a kadar gözünü açmadan uyudu sadece 2 saatte bir mırıldanıp acıktığını belli etti hemen mamasını hazırlayıp verdim uykus bölünmesin diye paşamın zaten uyandırmak istesemde beceremezdim ben böyle bir uyuma görmedim
sanki doğduğundan beri hiç uyumamışcasına sanki hergün sırtında yük taşıyormşcasına bir uyku:))
12 ye doğru bi uyandı gece 2 de uyuduk sabahta 8 de asker etti beni rahat pırt yapamıyo diye
o sonradan uyudu tabi olan bana old pazar günümü temizlik yaparak ev toplayarak ütü yaparak geçirdim sayılır saat 4te kendimizi sokağa attık babamız ve anneannemizle boğaz havası aldık güzelce yemeğimizi yedik evimize geldik demir gene kış uykusnda:))bakalım bu geceki uyk maceramız ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?