2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ay canim kiyamam ben ona gazdandir annesi cok huzursuz oldugu zamanlarda banyo yaptirsan sicak suyun icinde karnina masaj yapsan bri de banyodan sonra zeytinyagiyla masaj yapip sicak havlu koysan karnina iyi gelebilir bizim cok gazimiz olunca boyle yapiyoruz bir de rezene icirsen birkac kasik iyi gelebilir canim sana da allah kolaylik versin ins. bu gece misil misil uyur bebegin

ayyy allah sabır versin....akıllansın üzmesin yormasın oğluşun seni=)

sağolun kızlar...
jasmıncım zeytınyagı ıle karnına mı masaj yapıyorsun? sonra ne oluyor öle yaglı yaglı? bırde rezeneyı nasıl demlıyorsun, ölçün ve demleme süren nasıl? Allahım hepımızın bebıslerıne uykular versın bol bolda büyüsünler bıran evvel ıns. ne zaman kurtulacagız bu gazdan yaaa.. kusmasınında bu kadar artması gazın fazlalasmasından mı acaba?:uhm:

hante geçmiş olsun canım çok zor gazdan dolayı yapmıştır bebiş sanırım gaz ilacı verdinmi birde karnına ayaklarına sıcak havlu filan koysan böyle durumlarda çok işe yarıyor çünkü.

ben rezeneyi kendim içiyorum günde üç kere bebeğede faydası oluyordur diye düşünüyorum.

Hoya
Desene bir gurbetannesi daha geliyor aramiza :) Hayirlisi olsun.Ne tarafa gidiyorsunuz? Avrupa da nereye gitsen Türkiye de gibi hissediyorsunda Amerika cok uzak geliyor bana .Nur icin cok iyi olacak nerdeyse orda dogmus gibi yetisecek.

hante
Sen yediklerine dikkat ediyor musun? Kendi yedigin herseyin icine kimyon kat derim birde kimyon yagi bulursan onunla göbegine saat yönüne masaj yap bu arada kusak gibi bi havlu yada tülbenti ütüyle isitip beline göbegine sar derim.

Hoya
Ayaklar ve eller soguk olunca sorun diil normal diyor doktor kan dolasimindan oluyormus daha yeni yeni basliyor ya.Karnini sicak tutmak gerekiyor gaz icin ben hatirliyorum eskiden göbege kusak koyarlardi kundagin icine acaba sicak olsun diyemiymis ne bilim

slm kızlar
geceleri bebeklerin kendi uyanmasınımı bekliyorsunuz
yoksa sizmi uyandırıyorsunuz
ben kendim kaldırıyorum
kaldırmazsam uykusunda bilmez ac kalır diye korkuyorum
doktorada hiç danışmadım

gaz ilacı hiç kullanmadım cnm ama rezeneyı hergun bır bardak ıcıyordum cogaltayım bari. sıcak kompressi de deneyecegım..

hante
Birde emzirmeyi 2 saatten az zaman araliginda yapinca gaz oluyormus.

ahh meltem ablacım emzırmeyı nasıl ıkı saatten az zamanda vermeden dayanabılırım. gözümün önunde yaşıyla bırlıkte var gücüyle aglayınca nasıl emzırmeden durayım. bırtek emerken rahatlıyor yavrucak... ama sık emzırmenın sakıncaları da var dedıgın gıbı... oyyy ooyy...
bu arada kımyonu duymamıstım onu da deneycegım. yedıklerıme dıkkat etmeye calısıyorum ama ...

slm kızlar
geceleri bebeklerin kendi uyanmasınımı bekliyorsunuz
yoksa sizmi uyandırıyorsunuz
ben kendim kaldırıyorum
kaldırmazsam uykusunda bilmez ac kalır diye korkuyorum
doktorada hiç danışmadım

ben baslarda kaldırıyordum ama dogrusu bebısın acıkınca kendı kalkmasıymış cnm...

canım çok geçmiş olsun en kısa zamanda rabbim yuvana ve sevdiklerine sağlıkla kavuştursun...

irem
sarilik varsa uyandirip mutlaka emzirmek gerekiyor yoksa kendi uyansin uykuda süt kadar besleyip büyütüyor cünki
hante
O acliktan degil gazdan agliyordur annesi tek bildigi annede sakinlemek oldugu icin emmek istiyordur masaj filan yapip 2 saati gecirmeye bak bir iki dene alisir zaten.Benimkide gözyaslariyla aglyirobüyük oglumda hic yas görmemistim cok aciyorum buna parmaginda oynatiyor o da daha simdiden beni

ewet ya resmen parmagında oynatıyorlar bizi... daha dırayetli olmaya calısacagım ....

slm kızlar biz hala nöbetteyiz hiç uyumadı zehra bugün .üstelik misafirlerde vardı mahvoldum valla gaz sancıları tuttu bütün gün napacagımı şaşırıyorum hiç bişey karetmiyor.
kızlar birde ben emziriyorum ama emzirdikten sonrada hala yalanmaya devam ediyor agzını açıyor. acaba sütüm yetmiyormu yetip yetmediğini nasıl anlayabilirim .aralarda mamamı versem acaba ?

Son düzenleme:

Ooo ona bakarsak benim oglan 24 saat ac kaydirigubbakcemile3 Versem hic durmadan emecek, asik memeye :roflol:
Doktor kontrolunde kilo alimi normalse sutun yetiyordur yani bebecik doyuyordur annesi. Eger oyleyse mama vermene de gerek yoktur.

evet hante çok gazlı olursa ondan çok kusar bizim usma azaldı yan yüksek yatırıyorum bi de gazını emzirdikten sonra iki kolu omzumdan sarkacak şekilde tutup sırtının sol tarafına yani midesinin arkasına aşağıdan yukarı sıvazlayarak çıkarıyorum çıkmazsa dizime yüzüstü yatırıp poposuna vuruyorum reflülü bebelerin gazı böyle çıkmalıymış

Hoya
Desene bir gurbetannesi daha geliyor aramiza :) Hayirlisi olsun.Ne tarafa gidiyorsunuz? Avrupa da nereye gitsen Türkiye de gibi hissediyorsunda Amerika cok uzak geliyor bana .Nur icin cok iyi olacak nerdeyse orda dogmus gibi yetisecek.

tşk. meltem abla texas son antonio olacak heralde belli değil haziran başı gibi gidiyoruz inş.evet nur anadili gibi konuşacak artık ingi
kuşağı belini tutsun diye koyuyorlar karnını ben de sıcak tutayım sağol

canım misafir olduğu zaman nur çok huysuzlanıyor nazar oluyor herhalde 7 ayetelkürsi 7 felak 7 nas 7 fatiha okuyup üflüyorumokurken de çok esniyorum nazar çıkıyor bi hadis var
nazar sağlam deveyi çatlatır diye
zaten eskiler mezarda yatanların çoğu nazardan yatyor derler
kilo alımı iyiyse zehranın sütün yeter sakın mama verme kakası kestane gibi top top değilse sarıysa yeter sütün
gazını çıkar tekrar emzir canım
tek göğsünü mü emziriyorsun.

bugün nurun sesi kısıldı hiç ağlayamadı bile ateşi yoktu eşime acile götürelim dedim yok çok ağladı sesi kısılmıştır falan bana aptal yorumlarından yaptı yine en son sinirlendim kalk gidiyoruz yorumlarını kendine sakla dedim neyse gidiyoruz yolda hala yok bişey bak göreceksinabartma dedi
doktora gösterdik nuru kızımda üst slonum yolıu enfeksiyonu olmuş ben nezle olmuştum ona da GEÇMıŞ 2 ilaç verdi burnunu tonimer babyle fısfısla 1 hafta sümüklerini çıkar dedi bol emzir ateşini kontrol et dedi sonra çocuk acil odasında 20 dk soğuk buhara tuttular
eşim ilaçları almauya gitti nöb. eczanenin ssk anlaşması yokmuş alamadık
sabah alacağız iyi ki eşimin aptal yorumlarına inanmamışım
doktor hasta deyince şaşırdı kaldı zaten

Iyidir hoya Senden naber?
Amerikada nereye geliyorsunuz, yanima gel kiss:) :dance:
Simdi gordum Texas demissin uzak bize yaa. Esin yuksek lisans yapacakmis kabul aldi mi bi universiteden?
Benim esim de yuksek lisans yapiyor 2 sene zaten seneye bitiriyo.
Ama ben burada kalmak istemiyorum, donecez buyuk ihtimalle.
Siz kalmayi mi dusunuyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…