2010 ocak annelerinden bebek bezi tavsiyeleri...

bilgiler için sagol secdedu.ben burun için birşey almadım sadece damla gibi serum olandan verdi dr okadar.onuda kullanmadım zaten.burun için aspirstörünü neyse artık:))neden kullanıyorsunuz anam cahillik başa bela görüyormusunuz:)

benimkinin sürekli burnu tıkalı ecrin burnunu açmak için kullanıyoruz önce damla serum fizyolojik damlatıp sonra da aspiratörle çekiyoruz

scedcedu verdiğin bilgiler için sağol tatlım gelişimi nasılmış ece nin
o burun için almadım ben orti bebe
franül olan çaylar milupanın ve humananın onlar demi
demek memede o kadar kalmalıymış
biz emzik vermek istemedik zaten göğüs ucum problemli bi daha alamaz falan diye
size işitme testi kalça usg falan yapıldımı 26 sında kontrolümz var bizimde bu testleride yapacaklar kontrolde aşıda

bizim işitme testimiz yapıldı sorun yoktu..ayın 4 de gel aşı olcak dedi.birde 20 saat uyumaları normalmiş bebklerin öyle dedi dr..yani 24 saatin 20 saatini uykuda olurlarmış..

ah ecrin bazen özellikle gece 5 saat uyumadığı oluyo sormaki sorma bide mızmızlanıyo ne yaparsan durmuyo

evet smsh bizimde 3 4 saat ayakta oluyor geceleri artık nöbetleşiyoruz eşimle.ben emziiryorum o oyalıyor gazını çıkarıyor.ama şunu fark ettim gece 11 gibi banyo yaptırırsak gece sadece emmek için uyanıyor huysuzluk yapmıyor artık gece yaptırcam banyosunu.

bizim göbeğimiz 16. gün düştü pazar günü
onun öncesinde sildik
daha tam anlamıyla göbeği yara gibi yıkamadık göbeğini kapatarak yıkadık doğru banyo iyi uyutuyo bizde 11 deneyelim bakalım

scedcedu uyku konusunda ne dedi bide dr unuz

şimdilik iyi gidiyor canım inşallah böyle devam eder boyu 52 cm, kilosu 3360gr olmuş
burun için aspiratör kullanacaksan mutlaka otribebeyi al diğerlerini hiç kullanma zaten diğer aspiratörden ece çok rahatsız olmuştu bunda huzursuz olmuyor.
evet granül olanlar milupanın ve humananın çayları onlar kullanma dedi aktardan rezene papatya ve ıhlamur aldık onları demleyip veriyorum. dün akşam üzeri rezene verdim gece de ıhlamurla papatyayı karıştırıp verdim gece maşallah çok güzel uyudu gaz sancısı da olmadı. bu gece yine vereceğim ıhlamur uyuttu sanırım.
3 günlükken gittiğimizde kalça çıkıklığı yok usg yaptırmayın boşuna dedi. işitme tasti yaptırcaz ama biraz daha büyüsün diyoruz dr'umuz ona da gerek yok iki kulağı da duyuyor dedi aslında.
aşı için sağlık ocağına başladık dün ilk aşımızı yaptırdık.
uyku düzensizliğini dr'a sormayı unuttum ama dediğim gibi sanırım ıhlamur işe yarayacak. yaklaşık 10 ml içti hemen uyudu gece de iki kez uyandı. bu arada zinco, badem yağı ve acı elma yağına devam ediyorum.

doktor ve hemşiremiz bana 5 dk geçirmeden yıkayabilirsin dedi göbek bakımını yap dedi.biz geldiginden beri yıkıyoruz valla..

semiha canım göbeği yara gibi demişsin ya böyle içi kırmızı ve sanki bi parça daha var gibi mi? biz öyleyken yıkadık ve içindeki parça düştü tertemiz oldu göbeği

maşallah canım
bende güzel haberler duyarım inşallah
ben bi kitapta okudum bebeğe çay vermeyin anne sütünden kısmış boşuna midesi dolmuş olmuş demişte
eşime haftasonu aldıracaktım humana rezene çay kendimde içecektim iyi oldu söylediğin aktardan aldırayım bende
neyle biberonlamı veriyosun
dün gece bizde iyiydik uyku konusunda fakat bir gün bir günü tutmuyo öncesinde 5 buçuktan 10 buçuğa kadar uyumadı ama onun etkisi var sanırsam

doktor ve hemşiremiz bana 5 dk geçirmeden yıkayabilirsin dedi göbek bakımını yap dedi.biz geldiginden beri yıkıyoruz valla..
yaa bize bişey diyen olmayınca canım yaa
neyse düşürdük ya çok şükr

semiha canım göbeği yara gibi demişsin ya böyle içi kırmızı ve sanki bi parça daha var gibi mi? biz öyleyken yıkadık ve içindeki parça düştü tertemiz oldu göbeği

evet yara gibi ama kalktı sanki ufak bi parçayla tutuyo içide kırmızı gibi evet
eşim netten bakmıştı düşünce enfeksiyon olmasın 2 gün geçsin demişler işte bizde göbeğini kapatıp yıkadık ilk sudan ürkmedi ama çıkarınca çok korktu ağladı inşallah bi dahakine korkmaz
düştükten sonrada alkol yaptınızmı biz hala yapıyoruzda

canım ben biberonla veriyorum hastanede kaşıkla vermeyin hiçbirşeyi demişlerdi biz de iki tane biberon var biri avent diğeri the first years diye bi marka, ece aventi daha iyi çekiyor onu kullanıyorum hem ne kadar içtiğini takip etmek de kolay oluyor

yok canım düştükten sonra alkol yapmadık biz düştükten bir gün sonra yıkamıştık göbeğini kapatmadık yıkarken o içindeki kırmızı parça kendiliğinden düştü

canım bunu niye söylediler.
bize de çapa tıpta biberon yasaktı, bebek anne memesini reddebilir diye.
hatta anne memesini tutamayan bebeklere hemşireler saatlerce uğraşıp kaşıkla besliyorlardı.
2 tane bayağı kıdemlli hemşiremiz vardı; hemşire anneleri.
onlar bardakla içirirlerdi bebeklere hatta. dili bardağın altına sıkıştırıp sıvıyı emerek almalarını sağlarlardı.

ya ben suyu bile korka korka veriyorum sadece anne sütü verin diyolar ya..gerçi gaz problemimiz olmuyo ama çok sık emmek istiyo benim oğlum nerde 2,5 3 saat beklemek:kedi:

bebimkide genellikle 8 dk emiyor 1.5 saat anca uyuyor.nasil duzene giricez bilmiyorum

benim esim işe gidiyor diye odalari ayirdik, annem geldi gaz ve oyalama işi icin ben uyuyabileyim diye
banyoyu demek 5dan uzun tutmicaz.iyi oldu soyledigin

düştükten sonrada alkol yaptınızmı biz hala yapıyoruzda
canim ben yaptim 2 gun gunde 2 kez

bana da hastanede biberon ve emzik kullanmayin dediler.biberondan cok daha kolay emiyor sonra memeyi istemiyor bebekler diye.

banyo 5 dak uzun sürerse uykusumu açılıyo acaba yada kaçıyo
bende mezik ve biberon konusunda fikrim bu
demek her dr farklı söylüyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…