2010 ocak annelerine 2009 ocak annelerinden tavsiyeler

merhaba kizlar
benimde bir iki tavsiyem olacak.
bez konusu onemli bence eger dogru bezi secmezseniz bebegin poposu pisik oluyor
ve buda onun canini yakip huysuz olmasina sebep oluyor.
prima kesinlikle almayin derim, benim kizimin poposunu acayip kotu yapti,
evy baby galiaba adi onuda ben alacaktim kasiyerdeki kizinda bir bebegi varmis
kesinlikle tavsiye etmedi yerine koydum valla.
ben en cok huggies ten memnun kaldim siddetle tavsye ederim.
ayrica islak mendilinide kullaniyorum. su an dunyanin bir ucundayim ama
burda da var gorunce bayram ettim valla , burdada kullanmaya devam ediyorum.
ayrinca islak mendili evdeyken asla direk surmuyorum. halen daha oyle
cesmede sicak suyla yikayip kullaniyorum. cunku cok cabuk pisik oluyor.

bende bir tavsiyede en az 3 ay yaninizda birinin olmasini saglayin,
sevmesenizde kaynananizi (sevende vardir belki bilemem ama) yada anne kardes
kimi bulursaniz muhakkak 3 ay yaninizda dursunlar yoksa insan cok yipranir.

ve bol bol sallayin bebisleri gaz sorunu cok yasadim ben bide alisir diye
aptal gibi sallamadim ilk zamanlar neyse sonra aklim basima geldi.
aman alismasin diye eziyet etmeyin yavrulara alismazlar birsey olmaz.
birde bol bol kucaginiza alin mahrum etmeyin.

surum yetmiyor endisesiyle hemen mamaya baslamayin.
burda bir yazi okudum cok sinirlendim. kadinin biri yazmis benim oglum obur
cikti. 3 gun sonra mamaya basladik. bu cok sacma eger annenin ciddi bir saglik sorunu
yoksa mutlaka sutu gelir. 3 . gunde hangi akla hizmet obur oldugunu dusunuyorlarki.
ilk gunler kilo veriyor cunku sisi iniyor sonra 15 gun de verdigini alirsa yetiyor demektir.
ayrica anne sutunun agri kesme ozelligi varmis bebek te bunu bildigi icin surekli
emmek istermis, acligindan degil yani.
neyse cok uzattim. benim tavsiyelerim bunlar
saglikla alin bebeklerinizi kucaginiza ins..

canım bilgilendirmen için teşekkürler
ne güzel anlatmışsın
benim arkadaşım prima almıştı çok memnunum demişti prima aldık
artık memnun olmazsak paket bitince değiştiririz
:ecrin_bebek:

deneyimli annecikler
kafanızı şişiriyom ama bi sorum daha var
hastanede bebek doğunca doğumhaneye bebek için neler verelim
mesela bebeği silmeleri için
giyimi için
kalın giysiler mi ince giysiler mi
vs vs...:uhm:

bu başlık gerçeten çok iyi olmuş, arkadaişım sen de çok değerli bilgiler vermişsin, lütfen fırsat buldukça yaz bana çok iyi geldi...teşekkür.a.s.

merhabalar anne dayları bende nacizane fikirlerimi söylüyeyeim bez olarak prima kullanıyrum popo silmeye ilk 6 ay unibaby nin yenidoğan ını kullandım şimdide uninin başka bir ürününğ kullanıyorum ben memnun kaldım diğerleri bizde pişik yaptı en çok kullanılanlar bizde çıtçıtlı badyler oldu bir sürü iç dış zıbın almıştık çoğu kullanılmadan kaldı tulum ları 3 6 ay arası almak faydalı çabuk büyüyolar patikli alt pantolonları çok kullandık emzzirme sütyeni 4 5 tane almıştım ilk üç ay kullandım emzirme yastığı almadım çok gereksiz bence almayın lansinoşh krem göğüsler için çok iyi yara olmasını önlüyor birde yıkamaya gerek yok emzimeye devam edebiliyosunuz biraz pahalı ama çok rahatlık buarada ilk 40 gün lohusalık dönemi zor geçiyor en azından benim öleydi eğer etrafınızda sevmediğiniz insanlar varsa pek görmeyin onları özellikle kaynana falan her dedikleri batıyor mümkünse kendi anneniz tyanınızda kalsın yoksa tek başınıza kalın derim ben daha rahat edrsiniz oğlumu ilk altı ay park yatakta yatırdım yanımızda sonra park yatak yetersiz geldi ayaklandı falan mecburen başka aldık park yatak çok kullanışlı değilmiş nuda öğrendim buarada hamak şeklinde ebeği sallamak iç.in beşik gii salıncaklar var eğer önceleri bilseydim onlardan alırdım bulursanız alın bence hepinize hayırlı doğumlar sağlıcakla alın kucağınıza yavrulaınızı aklıma gelmişken hastaneye ben üç akım bebe kıyafeti koymuştum üç gün kaldık hastanede yetti çok abartmayın özellkle nette şampuan vs tarak yazmışlar pek uğraşılmıyor onlarla zaten sezeryan olsanız üç gün kalıyosunuz normal doğmda bir sorun yoksa 1 gece yani öle üç beş bavul boşuna taşımayın

bilgiler için teşekkürler

peki sevgili anneler
uni yenidoğan ıslak pamuk mendil mi kullanmalıyız
yoksa onun yerine alternatif bir şey var mı
:uhm:

canım ben geçen markette freşınsoft un yeni doğan ıslak mendillerinden gördüm ve aldım saf su ve pamukmuş 3 tl civarı bişeydi bir iki ay onlardan kullanıp sonrada normal ıslak mendillere geçmeyi düşünüyorum

Arkadaşlar bilgileriniz için teşekkürler.. Bebişlerinize allah sağlık ve uzun ömürler versin.. Yeni doğum yapacak arkadaşlarımda hayırlısıyla ve sağlıkla kavuşurlar bebeklerine dilerim..

Benimde ocak ayında kısmetse bi oğlum olacak..

Ben şu göğüs kremi yada ayva çekirdeği formülünü ne zaman kullanmaya başlayacağımı anlayamadım.. Yani doğumdan hemen önce mi yoksa emzirmeye başlayınca mı kullanılıyor.. Bide losalık döneminde karnın sarkmaması için kullanılan kremler ve korseler varmış! Kullanan oldumu yada bilgilerinizi paylaşırmısınız..

canım sağlıcakla al kucağına bebeğini ben lansinoşhu emzirmeye başladıktan sonra kullanmaya başladım ayva çekirdeğini kullanmadım korse aldım ama hiç kullnamadım açıkçası

merhaba öncelikle bebişini sağlıkla kucağına almanı dilerim :)

ben tek çanta yaptım ama çoğunu kullanmaadım....hem pijama (düğmesiz-düz) hem de o dediğin gecelikten vardı çantadan...sezseryan sonrası hemşireler pijamamın üstünü giydirmiş...ben kendime gelince sıcaktan bunaldım..annemden t-sgirt ve benim eski maç şortlarımdan istedim..bööle bol bol ferah ferah....zira gecelek ne de pijama hiiiç giymedim...millet dalga geçti ama ben rahat ettim valla....

emzirme atleti süper.....sütyenden daha çok kullandım...zira kış olduundan içe atlet giymek şart....atlet altına sütyen...dayanamaz benim minik oradan gösümü çıkartana kadar...atletten hemen fırttt...

hastanede duş almadım ama özel hastaneyse şampuan bile var onlarda...artık çoğu özel hastane bebeğe lkendi tulumlarını giyditip verio bebeği....ona götürdüğümüz hastane çıkışını bile giyfdirmedik....body üstü tulum...çorap yeterli.....bebeğe kendinden eldiveli takımlardan almanızı tavsiye ederim ..40 ı içinde en rahatı o :)

emzirme yyastığ gereksiz...çok zorlandın mı herhangib i yastık işi görürü...

allah sağlıkla tamamına erdirsin

1-2 nacizane tavsiye de benden...

*biz krem olarak mothercarelar da satılan sudocrem die bişi var omnu kullanıoz....pahalı gibi ama çok verimli...1 kutu 8 ay gitti..ssüper...yanıpa-kesiğe filan da sürüoz....süper..evde herkes kullanıo....
*bez prima... alt silmeye başta unibaby yenidoğan şimdi jouhnson's
*alabileceğiniz tüm yardımı alın ...
*ben ilk geceden beri kendi yatağında yatırıyorum.....kalk-yat anneye zor ama yatağa alışması açısından zorlanmadık :)
*kucağa alışıolar ama bırakın alışsın...ağllaadığında alın..kasmayın
* her kafadan ses çıkar he diip içinizden doğru oldğuna inandığınızı yapın
* hızla büyüyorlar her anın keyfini çıkartın

bence de
zaten bez fiyatlarını görünce eşime dedim artıkın b.k parasına çalışacan diyekaydirigubbakcemile3
peki sen ne kullanıyorsun deniz

prima uyu ve oyna kullanıyorum canım...
bize çok iyi geldi valla..
molfix i hiç sevmedik... huggies de iyi idi kullandık ama
prima uyu ve oynada karar kıldık..

teşekkürler chealnadle çok iyi bilgiler vermişsin
prima uyu ve oyna kullanıyorum canım...
bize çok iyi geldi valla..
molfix i hiç sevmedik... huggies de iyi idi kullandık ama
prima uyu ve oynada karar kıldık..
deniz canım ben ilk primanın 3 6 kiloluk olanını aldım
daha sonra da uyu ve oyna düşünüyorum
teşekkürler

daha yok mu nacizane fikirlerini paylaşmak isteyen
bizi mahrum etmeyin bilgilerinizden
bekliyoruz

Bu bölümün açılması gerçekten çok iyi olmuş...Ben de şunu merak ediyorumoğumdan sonra bebeği ince zıbına sarmak yeterli mi?yoksa ekstra bişeyler daha verecekmiyiz hemşireye?

Bu bölümün açılması gerçekten çok iyi olmuş...Ben de şunu merak ediyorumoğumdan sonra bebeği ince zıbına sarmak yeterli mi?yoksa ekstra bişeyler daha verecekmiyiz hemşireye?

bence de
ben de sordum ama kaynadı arada
bebeği silmeleri için pamuklu bezler var ya mothercarede satılan onu versek olur mu

Merhaba,
Ben 2009 ağustos annesiyim. 3buçuk aylık bir oğlum var. Uykuya dalma konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz.

Şimdi sizler bebeklerinizi bekliyorsunuz. Yaşadıkça tecrübe edeceğiniz şeyler olacak. Ama nacizane sizlere 3 tane önerim var. Şimdiden bilmeniz çok fayda sağlayacak emin olun. Keşke birileri beni uyarsaydı diyorum. O yüzden burdan size yazıyorum..

-Bebeklerinizi çok geç kalmadan yalancı emziğe alıştırın. Siz alıştırın da gerek duymazsanız vermezsiniz. Ama geç kalırsanız kesinlikle almıyorlar. 40'ına kadar alıştırın.. Emme refleksleri o kadar güçlü olacak ki bir süre sonra sizi yalancı emzik olarak kullanacaklar, saatlerce uyutmak için memede tutmanız gerekecek..Aman nolcakki yeterki emsin demeyin emin olun çok yıpratıcı. Yalancı emziğe çok sıcak bakmayan ben alıştırmak için neler çektim anlatamam.. Çoğu uzman emme güdülerini giderdiği için şiddetle tavsiye ediyor..

- Yeni doğduklarında kendilerini çok atıyorlar. Kollarını hafifçe sararak uyutun. Yarım kundak dedikleri şey bu. Bu pozisyonda ana kucağında gibi huzurlu hissediyorlar ve uzun uyuyorlar, korkarak uyanmıyorlar. Ben yapmadım çok pişmanım. Bebeğimin kendini sürekli atmasını izledim durdum..

- Tracy Hogg "Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler" kitabını edinip okuyun. Şimdi okuyun çünkü bebekler doğduktan sonra bunun için hiç vaktiniz olmayabilir.

Ve ayrıca çok uslu bebekler 40'ından sonra huy değiştirebiliyorlar unutmayın...

Sorunsuz güzel doğumlar diliyorum hepinize.

bebek için hemşireye verilecekler,bez,bady,çorap,eldiven,alt üst pijama takımı,şapka,penye battaniye yeterli..odanıza gelince zaten yün battaniyeyi örtersiniz üstüne yeterli gelir..hastane odaları zaten çok sıcak oluyor..bebek doğunca yıkamıyorlar zaten bebek odasında silip temizliyor hemşireler ekstra temizlik malzemesi vermenize gerek yok..

tam da söyleyeceklerim bunlardı mothercare sudocream kullanıyorum kuzum hiç pişik olmadı bu mucize gibi bişey nivea ıslak mendil ve prima nında katkısı olabilir.
tracy hogg u kesinlikle doğumdan önce kuyun kızlar ve ne diyorsa onu yapın özellikle uyku konusunda bi dahi bu kadın ben bu kitabı geç keşfettim ama hala okumaya çalışıp ygulamaya koymaya uğraşıyorum ama en kolayı doğumdan itibaren bebeği bu sistemle büyümek çok rahat edersiniz

teşekkürler linay

ben de buradan okuduktan sonra tracynin kitabını ısmarladım
yarın öbür gün gelir ben de okumaya başlayacağım
teşekkürler telkırma ve calemityjane

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…