2010 ocak annelerine 2009 ocak annelerinden tavsiyeler

yalel;
- iki çanta yaparsan rahat olur senden doğumdayken kalanların herşeyi rahat bulabilmeleri için..bebeğe bir çanta kendine bir çanta hazırlayın..
-bebek için çarşafa gerek yok, zaten battaniyesine sarılacaklar..
-ben emzirme sütyenini kullanmadım biraz büyüktüde göğüslerim :) ama 1-2 beden büyük alsan iyi olur malum büyüyecekler :)
-önden düğmelilerde rahat ama emzirirken yanında biri olursa alttan pijamayı kaldırıp emzirmek daha rahat olur göğsünün üstünü örtme şansın olur..düğmelide komple açabiliyorsun..gerçi her ikiside lüks olacak zaten göğüsler dışarıda gezeceksiniz bir süre :)
-emzirme yastığı almadım gereksiz, evde kullandığım yastıkta işimi gördü..
-şampuana gerek yok,evinde temiz temiz yaparsın banyonu..

ayrıca sezeryan olacaklar için hastaneye, su ısıtıcısı,poşet çay,rezene çayı ,plastik bardakta götürün..çok işinize yarıyacak..epidural olanlarda genelde şiddetli başağrısı görüldüğü için çay,neskafe içiriyorlar..zaten sizede bilgi verirler bu konuda..kağıt havlu,normal el havlusu götürün..
sezeryan olupta pijama giymek isteyenler yeni pijamalarınızı giymeyin çünkü berbat oluyor ,kötü pijamalarınızdan götürün yanınızda en azından gece yatarken giyersiniz..

teşekkürler linay
özellikle epidural düşünenler için aydınlatıcı bilgiler vermişsin

bende uuzn süre hastanede kaldığım için 1-2 birşey söyleyeyim size arkadaşlar.

çatal-bıçağınızı evden götürün bence. kağıt havlu da alın yanınıza, herşeyde kullanılıyor çünkü.
plastik bardak götürün, gelen-giden su falan ister plastik bardakla verip atarsınız; ama kendinize kupa götürün bir tane.
sezaryan olacaklar ilk gün giymek için yeni pijama ya da geceliğinizi tercih etmeyin bencede.
kanama fazla olabiliyor, üzerinize geçebilir. ilk gün gözden çıkarabileceğiniz birşey giyin, yenileri ertesi gün ya da evde giyersiniz bence.

aklıma gelen olursa yazarım gene. eğer devlet hastanesinde doğum yapacaklar varsa daha ayrıntılı bir çanta hazırlamaları iyi olur.

Kızlar artık son günleriniz zamanınız yaklaşıyor yakında bebeklerinize kavuşacaksınız çok ama çok güzel bir duygu Allah hepinize hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin

öncelikle bebeğinizle ilk karşılaştığınız anı kameraya çektirin kızlar bol bol fotonuzu çektirin benim sadece çok kötü 1 fotom var en çok ona üzülürüm

peki hani şu beyaz zıbınlar var ya iç dış olanlar
onlar çok lazım olur mu kaç tane yeter acaba
ben iç zıbın kullandım 5 adetti yetiyordu, iç zıbın tülbentti incecikti üzerine kolsuz body üzerine dış zıbın giydirdim ilk 2 ay
1- ben iki çanta yaptım biri bebeğe biri kendime iyi oldu kargaşada eşyalarımız karışmadı
2-çarşaf götürmedim hastanede vardı
3-ben önden açılan düğmeli gecelik kullandım çok rahat ettim
4-ben emzirme atleti aldım çok rahat ettim malum kış ayı atlet giymek gerekiyor
5-emzirme yastığı almadım evde küçük ince yumuşak bir yastığım vardı onu kullandım
6-hastanede banyo yapmadım o yüzden şampuan almadım

peki sevgili anneler
uni yenidoğan ıslak pamuk mendil mi kullanmalıyız
yoksa onun yerine alternatif bir şey var mı
:uhm:
ben evde su ve pamuk kullandım ilk aylarda hatta 4-5 ay kullandım dışarda unibaby yenidoğan kullandım freshin soft da kullandım yenidoğanını, ama evde hep su ve pamuk ardından iyice kurutmak için yumuşak tuvalet kağıdı kullandım silerek değilde bastırarak kurutuyordum nemli kalırsa pişik olur çünkü ardından z.yağ sürdüm hep Hamaten kremi ise hafif kızarıklık olunca sürdüm
bebeği silmeleri için bir şey vermedim ben, kıyafet olarak iç zıbın, body, dış zıbın, patikli pantalon, çorap, eldiven, şapka
ben kullandım memnun kaldım sonra da unibaby pure kullandım 6 aydan sonra
ben ayva çekirdeğini ilk ay her gün sürdüm memenizin çatlamasını beklemeyin kremide sürmeye hemen başladım her emzirmeden sonra sürüyordum ilk haftalar hep sürdüm sonra azalttım , karnım için hiçbir şey kullanmadım
Bu bölümün açılması gerçekten çok iyi olmuş...Ben de şunu merak ediyorumoğumdan sonra bebeği ince zıbına sarmak yeterli mi?yoksa ekstra bişeyler daha verecekmiyiz hemşireye?
ben iç zıcın -body-dış zıbın kullandım

başka tavsiyeler

- bal-çörek otu-kimyon karışımı yapıp her gün 4-5 çay kaşığı yedim, kimyonlu su yapıp her gün 2-3 bardak içtim, rezene çayı içtim bunlar sütüm bebeğe gaz yapmasın diye

-bebeğin odasını max. 23 derecede tuttuk

-tuzsuz sarı leblebi yedim her gün bir paaket bana çok güzel süt yaptı

-demir ve vitamin ilacına devam ettim demiri 2 ay sonra bıraktım ama vitamini hala içiyorum

-ayağımı ve sırtımı sıcak tuttum ki eskilerin deyişiyle sütüm üşümeşin yoksa bebişe geçer

-bebeği emzirmek için asla saat tutmadım ne zaman isterse o zaman verdim ister 10 dk da bir ister 2 saatte bir

şimdilik aklıma gelenler bunlar

teşekkürler canım bayağı iyi geldi bu bilgilerzemuszemus

2009 ocak annelerine teşekkür ediyorum...Unuttuğum bazı konuları hatırlattınız...Allah razı olsun herbirinizden....opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

ben de tecrübeli bi anneyim artıkın size tavsiye verebilirim zemuszemus
hastanede ve evde orkid kullanmak yerine bebek bezinin korumalığını yırtarak kullanırsanız daha rahat edersiniz.çünkü orkid sert gelebiliyor.
loğusa geceliği tavsiye etmem çünkü hiç kullanışlı değil
ben loğusa geceliğini hala kaldırıp emziriyorum ki bebem kokumu alsın diye
milupa still tea almamıştım ne gerek var diye hastaneden hediye verdiler
içince sütüm şırıl şırıl geldi tavsiye ederim
göğüsleriniz ilk gün yara olabilir
ben onun için de krem almamıştım ebeler lansinoh almamızı söyledi eşim aldı çok iyi oldu.
bi de göğüs ucunuz yoksa aventin silikon göğüs ucunu mutlaka alın çünkü hem ucu çıkarıyor hem de uçlar acımıyor kelebek gibi olduğu için bebecikle ten teması oluyor
bebeğinizi çok uyutmayın 2 saate bir emzirin yoksa sarılık olabilir fark etmezsiniz bile
sarılığın en iyi ilacı sık emzirmek.
emzirip gazını çıkardıktan sonra bezini alın ki bebecik bezi tam doldursun.
bez konusuna gelince biz prima 2 numara kullanıyoruz ve çok memnunuz
bebecik çok mıçıyor ama hiç dışına çıkarmıyor
bebek ağladığında bağrınıza yatırın ki sizin kokunuzu alsın kalp atışınızla sakinleşir
size ihtiyacı var demektir.
bi de bol bol hurma yiyin doğumdan önce ve sonra çok dinç tutuyor
şimdilik bu kadarkaydirigubbakcemile2

Son düzenleme:

taze annecik tavsiyelerin için teşekkürler tatlım...a.s.

:) hoya'cım okuyunca çok duygulandım...
maşallah ikinize de..
sen de mi tavsiye verdin şekerim... taze anne seni... ne gzel :)

:) hoya'cım okuyunca çok duygulandım...
maşallah ikinize de..
sen de mi tavsiye verdin şekerim... taze anne seni... ne gzel :)

yaa yalel biz de tecrübeliyiz artıkın kaydirigubbakcemile3
şaka bi yana kaynonoşum olmasa zor olurdu.
insan bebeğini, kucağına alınca sanki yıllardır bakıyormuş gibi oluyokaydirigubbakcemile3

yaa yalel biz de tecrübeliyiz artıkın kaydirigubbakcemile3
şaka bi yana kaynonoşum olmasa zor olurdu.
insan bebeğini, kucağına alınca sanki yıllardır bakıyormuş gibi oluyokaydirigubbakcemile3

bence de öyledir..o sebeple hiç endişelenmiyorum... ne yaparım ben acaba telaşına girmiyorum...
bebeğimizi çok iyi tanıyoruz, o da bizi çok iyi tanıyor... karşılıklı anlayışla, anlaşırız kuzularla muhakkak. korkmuyorum hiç.
annem de yanımda zaten... daha ne olsunki :)

2010 ocak anne adayları inşallah bebeklerinizi sağlıkla alırısnız kucağnıza.Burada zaten yeterince tavsiye yazılmış benim size tavsiyem bebeklerinizin sağlığıyla ilgili olucak.Yenidoğanda sarılık ihtimali çok yüksektir.bebeğinizin ilk aşısını mutlaka hastanede yaptırın çıkmadan.evde de çok iyi gözlemleyin sürekli uyuyor emmek istemiyorsa mutlaka doktora götürün.ayrıca insanın doğumdan önce hiç aklına gelmiyor ama maalesef başına gelebiliyor.Acemi olunca da insan hata yapıyorBenim bebeğim emmeyi reddetti maalesef sütümü sağmak zorunda kaldım.o yüzden eğer her yolu denediğiniz halde emmiyorsa sakın aç bırakmayın sağarak kaşıkla verin.bunun için de bir pompa edinin.inşallah hiç kimse yaşamaz bunu ama maalesef yaşayan birçok kişi varmış ben de bu site sayesinde öğrendim

evet evet
bizim bebe ilk günler hep uyuyordu ememiyordu sütüm yokmuş sonra da sarılık oldu
iki üçkez mama verdik önce allahın izniyle
sonra silikon göğüs ucu ve milupanın çayının etkisiyle cop cop emmeye başladı kızı
doğuma girmeden milupanın still teadan için çok faydası olur
bebeği de iki üç saatte bir emzirin
uyanık kalsın
bebeğinizin yüzü sarı gelirse size hemen doktora gidin
sarılığın en iyi ilacı anne sütü
yenidoğanda görülen bir durum yani
total bilirubin 17 olursa fototerapiyle yani mavi ışıkla geçiyormuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…