heh, tamamdır, bu başlık çok güzel olmuş.
şimdi kızlar... geçen sene bu zamanlarda sizler de aynı telaşlardaydınız malum.... birsürü hastahane çantası listesi geldi geçti elinizden muhtemelen sizlerin de..
ama yaşadınız-gördünüz..
- tam olarak, neler kullandınız? çantada neler luzumluydu hakikaten, neler gereksizdi? tek çanta mı lazım? iki çanta mı iyi olur?
- bebek yatağı için çarşaf marşaf götürmek lazım mıdır hastahaneye (özel hastahane bile olsa)?
- kaç tane emzirme sütyeni-atleti almak iyidir? bedenini nasıl seçmek lazım.. kaçıncı haftamızdaki göğüslerimize göre alalım mesela?
- gecelik konusunda, şu göğsünün altında bi yarık olan, emzirmeye müsait gecelikler kullanışlı mıdır? yoksa önden çokça düğmeli olanlar daha mı iyidir?
- emzirme yastığı şart mıdır? evde boş kalablıklık yapmasın diye soruyorum... illa lazımsa alalım tabi.
- hastahane çantanıza hakkatten şampuan falan koydunuz mu? kullanan var mı? hastahanede banyo yapan oldu mu?
yalel;
- iki çanta yaparsan rahat olur senden doğumdayken kalanların herşeyi rahat bulabilmeleri için..bebeğe bir çanta kendine bir çanta hazırlayın..
-bebek için çarşafa gerek yok, zaten battaniyesine sarılacaklar..
-ben emzirme sütyenini kullanmadım biraz büyüktüde göğüslerim :) ama 1-2 beden büyük alsan iyi olur malum büyüyecekler :)
-önden düğmelilerde rahat ama emzirirken yanında biri olursa alttan pijamayı kaldırıp emzirmek daha rahat olur göğsünün üstünü örtme şansın olur..düğmelide komple açabiliyorsun..gerçi her ikiside lüks olacak zaten göğüsler dışarıda gezeceksiniz bir süre :)
-emzirme yastığı almadım gereksiz, evde kullandığım yastıkta işimi gördü..
-şampuana gerek yok,evinde temiz temiz yaparsın banyonu..
ayrıca sezeryan olacaklar için hastaneye, su ısıtıcısı,poşet çay,rezene çayı ,plastik bardakta götürün..çok işinize yarıyacak..epidural olanlarda genelde şiddetli başağrısı görüldüğü için çay,neskafe içiriyorlar..zaten sizede bilgi verirler bu konuda..kağıt havlu,normal el havlusu götürün..
sezeryan olupta pijama giymek isteyenler yeni pijamalarınızı giymeyin çünkü berbat oluyor ,kötü pijamalarınızdan götürün yanınızda en azından gece yatarken giyersiniz..
ben iç zıbın kullandım 5 adetti yetiyordu, iç zıbın tülbentti incecikti üzerine kolsuz body üzerine dış zıbın giydirdim ilk 2 aypeki hani şu beyaz zıbınlar var ya iç dış olanlar
onlar çok lazım olur mu kaç tane yeter acaba
1- ben iki çanta yaptım biri bebeğe biri kendime iyi oldu kargaşada eşyalarımız karışmadıtam olarak, neler kullandınız? çantada neler luzumluydu hakikaten, neler gereksizdi? tek çanta mı lazım? iki çanta mı iyi olur?
- bebek yatağı için çarşaf marşaf götürmek lazım mıdır hastahaneye (özel hastahane bile olsa)?
- kaç tane emzirme sütyeni-atleti almak iyidir? bedenini nasıl seçmek lazım.. kaçıncı haftamızdaki göğüslerimize göre alalım mesela?
- gecelik konusunda, şu göğsünün altında bi yarık olan, emzirmeye müsait gecelikler kullanışlı mıdır? yoksa önden çokça düğmeli olanlar daha mı iyidir?
- emzirme yastığı şart mıdır? evde boş kalablıklık yapmasın diye soruyorum... illa lazımsa alalım tabi.
- hastahane çantanıza hakkatten şampuan falan koydunuz mu? kullanan var mı? hastahanede banyo yapan oldu mu?
ben evde su ve pamuk kullandım ilk aylarda hatta 4-5 ay kullandım dışarda unibaby yenidoğan kullandım freshin soft da kullandım yenidoğanını, ama evde hep su ve pamuk ardından iyice kurutmak için yumuşak tuvalet kağıdı kullandım silerek değilde bastırarak kurutuyordum nemli kalırsa pişik olur çünkü ardından z.yağ sürdüm hep Hamaten kremi ise hafif kızarıklık olunca sürdümpeki sevgili anneler
uni yenidoğan ıslak pamuk mendil mi kullanmalıyız
yoksa onun yerine alternatif bir şey var mı
:uhm:
bebeği silmeleri için bir şey vermedim ben, kıyafet olarak iç zıbın, body, dış zıbın, patikli pantalon, çorap, eldiven, şapkadeneyimli annecikler
kafanızı şişiriyom ama bi sorum daha var
hastanede bebek doğunca doğumhaneye bebek için neler verelim
mesela bebeği silmeleri için
giyimi için
kalın giysiler mi ince giysiler mi
vs vs...:uhm:
ben kullandım memnun kaldım sonra da unibaby pure kullandım 6 aydan sonracanım ben geçen markette freşınsoft un yeni doğan ıslak mendillerinden gördüm ve aldım saf su ve pamukmuş 3 tl civarı bişeydi bir iki ay onlardan kullanıp sonrada normal ıslak mendillere geçmeyi düşünüyorum
ben ayva çekirdeğini ilk ay her gün sürdüm memenizin çatlamasını beklemeyin kremide sürmeye hemen başladım her emzirmeden sonra sürüyordum ilk haftalar hep sürdüm sonra azalttım , karnım için hiçbir şey kullanmadımArkadaşlar bilgileriniz için teşekkürler.. Bebişlerinize allah sağlık ve uzun ömürler versin.. Yeni doğum yapacak arkadaşlarımda hayırlısıyla ve sağlıkla kavuşurlar bebeklerine dilerim..
Benimde ocak ayında kısmetse bi oğlum olacak..
Ben şu göğüs kremi yada ayva çekirdeği formülünü ne zaman kullanmaya başlayacağımı anlayamadım.. Yani doğumdan hemen önce mi yoksa emzirmeye başlayınca mı kullanılıyor.. Bide losalık döneminde karnın sarkmaması için kullanılan kremler ve korseler varmış! Kullanan oldumu yada bilgilerinizi paylaşırmısınız..
ben iç zıcın -body-dış zıbın kullandımBu bölümün açılması gerçekten çok iyi olmuş...Ben de şunu merak ediyorumoğumdan sonra bebeği ince zıbına sarmak yeterli mi?yoksa ekstra bişeyler daha verecekmiyiz hemşireye?
Kızlar artık son günleriniz zamanınız yaklaşıyor yakında bebeklerinize kavuşacaksınız çok ama çok güzel bir duygu Allah hepinize hayırlı ve sağlıklı doğumlar nasip etsin
öncelikle bebeğinizle ilk karşılaştığınız anı kameraya çektirin kızlar bol bol fotonuzu çektirin benim sadece çok kötü 1 fotom var en çok ona üzülürüm
ben iç zıbın kullandım 5 adetti yetiyordu, iç zıbın tülbentti incecikti üzerine kolsuz body üzerine dış zıbın giydirdim ilk 2 ay
1- ben iki çanta yaptım biri bebeğe biri kendime iyi oldu kargaşada eşyalarımız karışmadı
2-çarşaf götürmedim hastanede vardı
3-ben önden açılan düğmeli gecelik kullandım çok rahat ettim
4-ben emzirme atleti aldım çok rahat ettim malum kış ayı atlet giymek gerekiyor
5-emzirme yastığı almadım evde küçük ince yumuşak bir yastığım vardı onu kullandım
6-hastanede banyo yapmadım o yüzden şampuan almadım
ben evde su ve pamuk kullandım ilk aylarda hatta 4-5 ay kullandım dışarda unibaby yenidoğan kullandım freshin soft da kullandım yenidoğanını, ama evde hep su ve pamuk ardından iyice kurutmak için yumuşak tuvalet kağıdı kullandım silerek değilde bastırarak kurutuyordum nemli kalırsa pişik olur çünkü ardından z.yağ sürdüm hep Hamaten kremi ise hafif kızarıklık olunca sürdüm
bebeği silmeleri için bir şey vermedim ben, kıyafet olarak iç zıbın, body, dış zıbın, patikli pantalon, çorap, eldiven, şapka
ben kullandım memnun kaldım sonra da unibaby pure kullandım 6 aydan sonra
ben ayva çekirdeğini ilk ay her gün sürdüm memenizin çatlamasını beklemeyin kremide sürmeye hemen başladım her emzirmeden sonra sürüyordum ilk haftalar hep sürdüm sonra azalttım , karnım için hiçbir şey kullanmadım
ben iç zıcın -body-dış zıbın kullandım
başka tavsiyeler
- bal-çörek otu-kimyon karışımı yapıp her gün 4-5 çay kaşığı yedim, kimyonlu su yapıp her gün 2-3 bardak içtim, rezene çayı içtim bunlar sütüm bebeğe gaz yapmasın diye
-bebeğin odasını max. 23 derecede tuttuk
-tuzsuz sarı leblebi yedim her gün bir paaket bana çok güzel süt yaptı
-demir ve vitamin ilacına devam ettim demiri 2 ay sonra bıraktım ama vitamini hala içiyorum
-ayağımı ve sırtımı sıcak tuttum ki eskilerin deyişiyle sütüm üşümeşin yoksa bebişe geçer
-bebeği emzirmek için asla saat tutmadım ne zaman isterse o zaman verdim ister 10 dk da bir ister 2 saatte bir
şimdilik aklıma gelenler bunlar
anne olmuşta tavsiyelerde bulunurmuş:)))yerim tavsiyelerini senin..
ben de tecrübeli bi anneyim artıkın size tavsiye verebilirim zemuszemus
hastanede ve evde orkid kullanmak yerine bebek bezinin korumalığını yırtarak kullanırsanız daha rahat edersiniz.çünkü orkid sert gelebiliyor.
loğusa geceliği tavsiye etmem çünkü hiç kullanışlı değil
ben loğusa geceliğini hala kaldırıp emziriyorum ki bebem kokumu alsın diye
milupa still tea almamıştım ne gerek var diye hastaneden hediye verdiler
içince sütüm şırıl şırıl geldi tavsiye ederim
göğüsleriniz ilk gün yara olabilir
ben onun için de krem almamıştım ebeler lansinoh almamızı söyledi eşim aldı çok iyi oldu.
bi de göğüs ucunuz yoksa aventin silikon göğüs ucunu mutlaka alın çünkü hem ucu çıkarıyor hem de uçlar acımıyor kelebek gibi olduğu için bebecikle ten teması oluyor
bebeğinizi çok uyutmayın 2 saate bir emzirin yoksa sarılık olabilir fark etmezsiniz bile
sarılığın en iyi ilacı sık emzirmek.
emzirip gazını çıkardıktan sonra bezini alın ki bebecik bezi tam doldursun.
bez konusuna gelince biz prima 2 numara kullanıyoruz ve çok memnunuz
bebecik çok mıçıyor ama hiç dışına çıkarmıyor
bebek ağladığında bağrınıza yatırın ki sizin kokunuzu alsın kalp atışınızla sakinleşir
size ihtiyacı var demektir.
bi de bol bol hurma yiyin doğumdan önce ve sonra çok dinç tutuyor
şimdilik bu kadarkaydirigubbakcemile2
:) hoya'cım okuyunca çok duygulandım...
maşallah ikinize de..
sen de mi tavsiye verdin şekerim... taze anne seni... ne gzel :)
yaa yalel biz de tecrübeliyiz artıkın kaydirigubbakcemile3
şaka bi yana kaynonoşum olmasa zor olurdu.
insan bebeğini, kucağına alınca sanki yıllardır bakıyormuş gibi oluyokaydirigubbakcemile3
2010 ocak anne adayları inşallah bebeklerinizi sağlıkla alırısnız kucağnıza.Burada zaten yeterince tavsiye yazılmış benim size tavsiyem bebeklerinizin sağlığıyla ilgili olucak.Yenidoğanda sarılık ihtimali çok yüksektir.bebeğinizin ilk aşısını mutlaka hastanede yaptırın çıkmadan.evde de çok iyi gözlemleyin sürekli uyuyor emmek istemiyorsa mutlaka doktora götürün.ayrıca insanın doğumdan önce hiç aklına gelmiyor ama maalesef başına gelebiliyor.Acemi olunca da insan hata yapıyorBenim bebeğim emmeyi reddetti maalesef sütümü sağmak zorunda kaldım.o yüzden eğer her yolu denediğiniz halde emmiyorsa sakın aç bırakmayın sağarak kaşıkla verin.bunun için de bir pompa edinin.inşallah hiç kimse yaşamaz bunu ama maalesef yaşayan birçok kişi varmış ben de bu site sayesinde öğrendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?