ızletmemek mumkun degıl tv hayatımızın ıcındeyken ama mınımumum mınumumu kadar ızletmek en mantıklısı.çıkarılan sonuç 2 yaşından önce tv izletilmemeli.. doğrumu kızlar?
evet özlemcim... ızletmemek olmuyo o zaman cok daha cazıp gelıyor. pek ızlemıyor bazen baby tv acıyorum ama dıyorum ya o sadece reklam ve klıp ızlıyo baska seyler dıkkatını cekmıyor. cevırıyo kafasını. ben oturup ızlıyorum dıkkatle,o zaman gelıp o da bakıyor bu ne gıbısınden. oyle 10-15 dk cızgı fılm ızlıyoruz,dıkkatı dagılmaya baslayınca da kapıyorum. yoksa bızım ewde tv açık olsa butun gun,ipek cıddı anlamda asosyal bı cocuk olur cıkar.aisee canım tamamen tvnin varlığından habersiz büyütemezsin ki çocuğu.Er ya da geç bunu bilecek öğrenecek...O gün geldiğinde ne yapmayı planlıyorsun mesela?
Evlendikten sonra burda bi çocuğa evde ders veriyordum okul derslerine destek.Evlerinde tv yoktu,bilinçli olarak yoktu.Çocukları için böle bi karar almıştı aile.Ama tabi ki tvnin varlığından ve içindekilerden haberi vardı.Ödül olarak benden tek istediği şey tv açmamdı.Yalvarırdı bana 5 dk. tv açmam için.Böylesi bi durumu nasıl çözümleyeceksin peki?
Bu çocuk kontrolü eline aldığı ilk vakit tv bağımlısı olucak
Her ne sebeple olursa olsun çocuğumuzu bir şeyden soyutlayarak büyütmek doğru gelmiyor bana...
Zeynep meselerden birisi de şu ki İpek nasıl bilmiyorum ama çizgi film açtığımda özellikle de bebekler için olanlarından açtığımda bakmıyor Toprak...Yavaş yavaş akan görüntüler tabi ona sıkıcı geliyor.
Ya bu büyükler neden tv izleyince iyi bişe olduğunu sanıyorlar anlamıyorum Serapcım..Henüz tvnin açılmasını talep edecek boyutta değilse Derin'in tv aşkı çok güzel
Ama İpektoş farkında.O yüzden Zeyneb'in azaltmaya çalışma taktiğinden başka mantıklı bi çözüm gelmiyor benimde aklıma
Ozzee hoşgeldin aramıza..
Çalışma saatlerin gerçekten çok hoşmuş canım
Biz 2010 şubat anneleri başlığında buluşuyoruz,konuşuyoruz.BU başlığı belirli dönemlerde belirli konuların üzerine eğilelim diye açtık canım...Bu konuda gelir tabi bi gün.Ama istersen şubat annelerine gel.
Sibelcim sorunun cevabını bilmeyi çok isterdim.
Ama ne yazık ki apartman dairesi sıkışmış çocuklarımızın tv izlemekten başka tek alternatifleri anneleriyle vakit geçirmek ve de kitap okumak...
Spor,güzel sanatlar gibi ilgisini çeken alanlara yönlendirseniz,kursa filan yazdırsanız?
Kendine ait bi dünyası olmalı çocuğun,başarılı olduğu,konuşacağı, anlatacağı becerileri olmalı.Kendisiyle aynı şeylerden hoşlanan arkadaşları olmalı..
heyecanla sizlere anlatacağı şeyler olmalı.Kurs gibi şeyler sadece sosyalleşmesi için bile yeterli.
Oyun grubu kurmak gibi bişiyde yapabilirsiniz aslında.havalar soğuk dışarı çıkamıyolar madem siz içeri sokun çocukları..Her hafta farklı etkinlikler belirlersiniz..Yetenekleri el becerileri geliştirmek ve de keşfetmek için bir sürü etkinlikler var.Sonraaaa çok güzel oyunlar oynayabilirsiniz beraber zeka geliştirici,dikkat arttırıcı filsn.Bi gün kek yaparlar hep beraber.Bi gün birbirilerinin fotolarını çekerler.Fotoları çıkartırsınız faaliyet tahtasına asarsınız.Ne hoş olur birileri sorduğunda bunu ben çektim demek öyle değil mi ?
Kitap okumaları için teşvik edersiniz.Mesela bi kitabı bitirmelerinin ödülü olarak grubu lunaparka götürürsünüz vs. gibi
Böyle bi grup oluşturursanız ben etkinlik konularında yardımcı olurum seve seve
aisee canım tamamen tvnin varlığından habersiz büyütemezsin ki çocuğu.Er ya da geç bunu bilecek öğrenecek...O gün geldiğinde ne yapmayı planlıyorsun mesela?
Evlendikten sonra burda bi çocuğa evde ders veriyordum okul derslerine destek.Evlerinde tv yoktu,bilinçli olarak yoktu.Çocukları için böle bi karar almıştı aile.Ama tabi ki tvnin varlığından ve içindekilerden haberi vardı.Ödül olarak benden tek istediği şey tv açmamdı.Yalvarırdı bana 5 dk. tv açmam için.Böylesi bi durumu nasıl çözümleyeceksin peki?
Bu çocuk kontrolü eline aldığı ilk vakit tv bağımlısı olucak
Her ne sebeple olursa olsun çocuğumuzu bir şeyden soyutlayarak büyütmek doğru gelmiyor bana...
babalar ve çocukları !!
Açıkcası sizlerin ne durumda olduğunuzu merak ediyorum..
benim canımı sıkan ve ilerisi için düşündüren bir durum eşimin ilgisizliği.. çok iyi bir baba olmasını sağlayabilirmiyiz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?