2010 şubat anneleri bebek bakım ve eğitim sorunlarını tartışıyor..

çıkarılan sonuç 2 yaşından önce tv izletilmemeli.. doğrumu kızlar?

Son düzenleme:
aisee canım tamamen tvnin varlığından habersiz büyütemezsin ki çocuğu.Er ya da geç bunu bilecek öğrenecek...O gün geldiğinde ne yapmayı planlıyorsun mesela?
Evlendikten sonra burda bi çocuğa evde ders veriyordum okul derslerine destek.Evlerinde tv yoktu,bilinçli olarak yoktu.Çocukları için böle bi karar almıştı aile.Ama tabi ki tvnin varlığından ve içindekilerden haberi vardı.Ödül olarak benden tek istediği şey tv açmamdı.Yalvarırdı bana 5 dk. tv açmam için.Böylesi bi durumu nasıl çözümleyeceksin peki?
Bu çocuk kontrolü eline aldığı ilk vakit tv bağımlısı olucak

Her ne sebeple olursa olsun çocuğumuzu bir şeyden soyutlayarak büyütmek doğru gelmiyor bana...

Zeynep meselerden birisi de şu ki İpek nasıl bilmiyorum ama çizgi film açtığımda özellikle de bebekler için olanlarından açtığımda bakmıyor Toprak...Yavaş yavaş akan görüntüler tabi ona sıkıcı geliyor.
Ya bu büyükler neden tv izleyince iyi bişe olduğunu sanıyorlar anlamıyorum Serapcım..Henüz tvnin açılmasını talep edecek boyutta değilse Derin'in tv aşkı çok güzel

Ama İpektoş farkında.O yüzden Zeyneb'in azaltmaya çalışma taktiğinden başka mantıklı bi çözüm gelmiyor benimde aklıma

Ozzee hoşgeldin aramıza..
Çalışma saatlerin gerçekten çok hoşmuş canım
Biz 2010 şubat anneleri başlığında buluşuyoruz,konuşuyoruz.BU başlığı belirli dönemlerde belirli konuların üzerine eğilelim diye açtık canım...Bu konuda gelir tabi bi gün.Ama istersen şubat annelerine gel.

Sibelcim sorunun cevabını bilmeyi çok isterdim.
Ama ne yazık ki apartman dairesi sıkışmış çocuklarımızın tv izlemekten başka tek alternatifleri anneleriyle vakit geçirmek ve de kitap okumak...

Spor,güzel sanatlar gibi ilgisini çeken alanlara yönlendirseniz,kursa filan yazdırsanız?
Kendine ait bi dünyası olmalı çocuğun,başarılı olduğu,konuşacağı, anlatacağı becerileri olmalı.Kendisiyle aynı şeylerden hoşlanan arkadaşları olmalı..
heyecanla sizlere anlatacağı şeyler olmalı.Kurs gibi şeyler sadece sosyalleşmesi için bile yeterli.

Oyun grubu kurmak gibi bişiyde yapabilirsiniz aslında.havalar soğuk dışarı çıkamıyolar madem siz içeri sokun çocukları..Her hafta farklı etkinlikler belirlersiniz..Yetenekleri el becerileri geliştirmek ve de keşfetmek için bir sürü etkinlikler var.Sonraaaa çok güzel oyunlar oynayabilirsiniz beraber zeka geliştirici,dikkat arttırıcı filsn.Bi gün kek yaparlar hep beraber.Bi gün birbirilerinin fotolarını çekerler.Fotoları çıkartırsınız faaliyet tahtasına asarsınız.Ne hoş olur birileri sorduğunda bunu ben çektim demek öyle değil mi ?
Kitap okumaları için teşvik edersiniz.Mesela bi kitabı bitirmelerinin ödülü olarak grubu lunaparka götürürsünüz vs. gibi
Böyle bi grup oluşturursanız ben etkinlik konularında yardımcı olurum seve seve

yani en mantıklı çözümlerden biride onlara faaliyetler bulmak kendilerini geliştirecekleri şeyleri öğretmek olucak ama çalışan annerler nasıl yapıxcaz bunu zaman

calışan annelerin işi daha kolay bence. cünkü daha az vakitleri var cocuklarla gecirecekleri. onuda tv yerine oyun oynayarak dışarı cıkarak gecirirler. bakıcılarınıda sıkı sıkı tembihlemek gerekiyor. ama aannane babaanne olursa o konuda yapacak hicbisey yok. annemin bir arkadaşı var torununa bakıyor ve kadın acık acık söylüyor. tv olmasa ben bu cocuga hayatta bakamazdım. diyor.

çıkarılan sonuç 2 yaşından önce tv izletilmemeli.. doğrumu kızlar?
ızletmemek mumkun degıl tv hayatımızın ıcındeyken ama mınımumum mınumumu kadar ızletmek en mantıklısı.
evet özlemcim... ızletmemek olmuyo o zaman cok daha cazıp gelıyor. pek ızlemıyor bazen baby tv acıyorum ama dıyorum ya o sadece reklam ve klıp ızlıyo baska seyler dıkkatını cekmıyor. cevırıyo kafasını. ben oturup ızlıyorum dıkkatle,o zaman gelıp o da bakıyor bu ne gıbısınden. oyle 10-15 dk cızgı fılm ızlıyoruz,dıkkatı dagılmaya baslayınca da kapıyorum. yoksa bızım ewde tv açık olsa butun gun,ipek cıddı anlamda asosyal bı cocuk olur cıkar.

topıgı acan arkadasımzın ellerıne saglık cok guzel olmus ve ıyı dusunulmus
oğlum fatıhte reklam hastası 10 gıbı tvyı acıyorum 13de kapatıyorum kalan saatlerımız oyunla gecıyor reklam ızlemsını ıztemıyorum ama reklamlardayken ancak bır rahat nefes alıyorum ne yapacagımı sasırmıs bır durumdayım

kızlar gerçekten çok güzel bir fikir böyle bir topik açma fikri ve konu da önemli..düşünen ve uyaranlara teşekkürler..bu sayede daha bilinçli anneler haline gelip hepimiz çevremizdeki en az bir kişiyi bu konuda ikna edebilirsek ne mutlu bize..Yazdıklarınızı dikkatle okudum..
Benim kızım da reklam sesine kulak veriyor..hatta görüntüden çok sesin önem taşıdığı bir gerçek çünkü Bahar arkası dönükken bile reklam sesine anında baş çeviriyor..Bu genelde ben dizi syrederken o da oynarken oluyor..biz de de dizi ve eğitici programlar haricinde televizyon hiç açılmaz buna rağmen Bahar reklamları farketti...
eşim bu konuda çok titiz gerçekten,doğduğu günden beri tv ye bi şekilde bilinçli ya da biliçsiz baktırmayın der herkese..ama maalesef aldığı cevap bir arkadaşımın da yazdığı gibi:''
Bizimkiler öyle büyüdü birşey mi oldu'' ya da
''kolla bakalım ne kadar sürecek'' ya da
''sen sakınırsan daha çok yapar'' ya da
''ne olur ki seyretse''
gibi benzer birçok cümleyle karşı karşıya kaldı..benim söyleyemediğim anlarda o pat diye söyledi hep hala da söylüyor..
biz elimizden geldiğince seyrettirmeyeceğiz diyoruz çıkıyoruz işin içinden..
gerçekten de tv kapalıyken hem sohbet oluyor,hem oyunlar geliştiriyosunuz hem de kendinize vakit ayırabiliyosunuz..

SİZE GÖRE ÖYLE Mİ BİLMEM AMA BENİM ÇOCUKLUĞUMDA EN EĞLENDİĞİMİ HATIRLADIĞIM ANLAR ELEKTRİKLERİN KESİLDİĞİ ANLARDIR..

O zamanlar bütün aile mum ışığında şarkı söylemeye başlardık,oyunlar oynar karanlıkta sohbet ederdik..elbette ki böyle yaşayalım anlamında değil ama mutlu olduğumuz yere dikkat çekmek istedim..Kaliteli zaman ve tam anlamıyla nitelikli beraberlik...

Son düzenleme:
sedacım çok doğru dedin valla...
bende düşündümde elektrikler gidince otururduk mum ışığında hikayeler anlatılırdı..
okulda yaptıklarımızı anlatırdık..ne güzel olurdu...

özlemcm siz beni tam olarak anlayamadığınız galiba.
Verdiğin örnek, içi doldurulmadan uygulanan bir vakanın sonucu. Çocuğu tv nin varlığından habersiz büyütmek gibi bir hayalim yok, kaldı ki yazdıklarımı okuduysanız; çocuklarım için oluşturduğum bir arşiv var ve bizim seçtiğimiz görüntüleri, bizim belirlediğimiz vakitte beraberce izleyebileceğiz. Seçtiğimiz görüntülerin içinde reklam yok, istemeyen kareler yok, bizim bile fark edemediğimiz etki alanlarına da maruz kalmıyor!

Benim gördüğüm tv siz büyüyen ve şu an da tv bağımlılığını bırak, bulunduğu ortamlara yön veren insanlar var. Belki tanırsınız yazar Ahmet Maraşlı da çocuklarını tv siz büyüttü ve onları tanımanızı isterim.

Anne- baba sorumluluğunda bulunanları bazı şeylerden korumalı; yoksa o zaman sigara ve içkiden de soyutlamayalım ileride tiryaki olmasınlar!

Kaldı ki şu an bahsettiğimiz yaş grubu için tv yi tanısınlar, soyutlanmasınlar demek büyük vebal ister bence...

Aisecim sana cevap yazan ben olduğum için kendi adıma cevap veriyorum, yazdıklarını okudum ve anladığımı sanıyorum.Pek tabi anlamamış olmamızda muhtemeldir.Yazı dili sonuçta.
Anlamamış dahi olsak gerilmeye gerek yok.Hepimiz evlatlarımız için doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.Sorduğum sorular tepki niyetli değil,gerçekten de cevabını merak ettiğim sorulardı.Ben belki de anlatamadım meramımı hakkını helal et.Belki de verdiğim örnekteki ailenin kendilerince içini doldurdukları alternatifleri vardı bunlardan bahsetmeliydim.
Yoksaki tv konusunda farklı şeyler düşünmüyoruz.Dediğim gibi bizimde evimizde tv yok.Toprakta tv izlemiyor.Günler kısacık onu yap bunu yap derken fırsat bile kalmıyor.Günde iki kere sağlam uykusu var zaten.Kalan kısımlarda yapmak istediklerimi bile yetiştiremediğim oluyor...Akşam 8 dedin mi de yatakta.Ben çok memnunum bu durumdan.Tv olmaması ile ilgili hiç bi sıkıntım yok.Gerek olduğunu asla düşünmüyorum.Tv olmayınca talepte etmiyor pek tabi çocuk.
Benim ilerisi için kaygılarım gayet samimiydi yargılayıcı asla değil.Böyle anlarsan çok üzülürüm.

Belki 4 sene sonra Toprak tvnin çevresi üzerindeki etkisi farkedicek ama hiç sallamıyacak...Kendine ait bi hayatı olucak onu tvden daha çok etkileyen.Temennim,çalışmalarım ve de dualarım hep bu yönde olucak inşallah...Ben böyle olacağından yana ümitliyim açıkcası onuda belirteyim.
Ama yine de ebeveyn olarak ya olmazsa ihtimalini düşünüyor olduğum için bana kızmamalısın.

Ayrıca soyutlama kavramının sana ne ifade ettiği de çok önemli.Benim yazdıklarımı okuduysan zaten bende bu yaş grubunda çocuğun seçimine bırakmamın filan doğru olmadığını yazmıştım
Bakınız
Ben tv konusunda hep şöyle derdim velilerime filan:”Tvnin kumandası var,o da sizin elinizde.Tv,pc bunlar çağımızın getirdikleri bunları yasaklayarak değil nasıl kullanıldığını öğreterek doğru davranmış oluruz.” Demek ki ben başıma böyle bişeyin geleceğini hesap ederek konuşmamışım.Zira evdeki hesap çarşıya uymadı…Günde değil ayda bi kere bile olsa Toprak’ın tvye kitlenmiş halini görmek benim içimi parçalıyor. TV izlerken beynimizin yaydığı elektromanyetik dalganın frekansı değişiyor. Alpha yaymaya başlıyoruz ki bu beynimizin kendini kapatması gibi bir şeye denk geliyor.Yani oğluma tv izletmiş olmuyorum.Beynini kapatmış oluyorum!

Ayrıca yapılan araştırmalarda bebeklerin % 90’ı 2 yaşına gelmeden düzenli TV izleyicisi haline geldiğini söylüyor.Daha kendi seçimleri tercihlerini yapamayan,eğitimsiz bir bebeden tvyi doğru kullanmayı öğrenmesini nasıl bekleyebiliriz ki? Yüzde doksanlardan bahsediyoruz kızlar…Nerdeyse bütün çocuklar demek oluyor bu!
Yo yo bu kadar basit bir biçimde koruyamayacağımdan eminim yavrumu tvnin çok çok kötü olan etkilerinden…

Bi ara Allah nasip ederde karşılaşırsak uzun uzun konuşuruz bu soyutlama mevzusunu inşallah

Bersu arkadaşım biz teşekkür ederiz.Duyarlı davranıp buraya yazdığınız için.
Ama 3 saat çocuğun tvye maruz kalmasının çok kötü olduğunu yazmalıyım Bence buna çözüm bulunmalı hemde acil

Seda bu kolla bakalım ne kadar kollayabileceksin laflarını asla moralimizi bozmamalıyız.Bunu söyleyenler çocuklarını yeteri kadar kollayamadıklarından söylüyorlar.Yeşilin yanına açık yeşili koyunca aslında o kadarda yeşil olmadığı ortaya çıkıyor o yüzden.Kendinden daha çok çocuğuyla ilgilinen birilerine tahammül edemiyorlar.

ben biraz geç kaldım ama olsun TOPİĞİMİZ HAYIRLI OLSUN çok güzel olmuş özlemcim ellerine sağlık

gencer'e gelince 4.aydan sonra izlemeye başladı reklamları ama belirli reklamlar 3 yada 4 taneydi baby tvaçıyordum 1 2 programı seviyordu izliyordu ama yemek yerken açayımda izlesinde yesin gibi bir durumumuz olmadı hiç.(her türlü yemiyo çünkü:)) bu aralarda yine izlediği 2 yada 3 reklam var onun dışında klip çizgi filmgibi mübtelası olduğu bişiy yok açık olurda reklam çıkarsa çevirir kafasını bakar okadar
itiraf etmem gereken önemli konu şu ben kendimi soyutlamalıyım sanırım tv konusunda..yataktan kalkar kalkmaz odaya gelip tvaçar çıkarım onun sesini bile duymak bana iyigeliyor( belkide evde kalmaya alışık olmadığımdan çalışırken süreklibişiylerle meşgul olduğumdan tv aramıyordum amaşimdi programların birisi bitiyo diğeri başlıyo kaçırıncada sinir oluyorum oderece yani(
dediğim gibi öncelikle kendimi eğitmeliyim...babamızda bir futbol tutkunudur onun dışında zevk aldığı izlemek istediği 2 denfazla programı yoktur sonrasında kumanda bende hatta o sıkılır gider uyur

amma çok anlattım haa..kendimide acayip suçlu hissettim bu konuyu ve sizlerin yazdıklarını okudukça..hatta tvnin yine açık olduğunu gördüm vehemen kalkıp kapattım bundan sonra bende izlemiyorum oğlumda
ÇOK TEŞEKKÜRLER KIZLARRR:26:

Tüm arkadaşların yazdıklarını okudum ve hepinizin yazdıkları için çok ama çok teşekkür ederim .Be benimde sıkıntılı olduğum bir konu. Bende öncelikle kendimi suçluyorum benimkide yalnızlıktan alışkanlık haline döndü .Kalkar kalkmaz tv açıyorum sadece evde ses olsun anlamında .Yoksa açıkca belirtmek isterim birçok kadın programı , evlilik porgramları , yarışmalar , dizi tekrarları vs vsa daha birçok ekran kirliliği mevcut .Böyle olduğu halde alışkanlık elim hep kumandaya gidiyor .Oğlumda sadece reklam hastası öyleki eşimle ben ilaçlarını içirebilmek için kanal kanal gezip reklam arıyoruz .Sadece birkaÇ dakikalık .Ama biz bir program seyrederken veya çizgi filmlere asla bakmaz .Ne zaman reklamlar başlasa anında kafa çevrilir ve resmen kilitleniyor tvye .Bitincede çekip gidiyor ekran karşısından .
Oyuncaklarıyla oynuyor yada evde geziniyor .
Benim evde en azından gündüzleri tvyi kapatmam bizde çare olmayacak malesef. Çünkü yemek saati aşağıda kayınvalidemlerdeyiz ve kayınpederim asla tvsiz yapamaz . Oğlumda zaten uyduya takmış durumda gidip gidip düğmesine basıyor bozulunca ekrana bakıyor tekrar basıyor .ORdan almasam dakikalarca oyalanacak .Seyretmese bile hep tvnin yanında yani anlayacağınız her türlü tvnin zararlarını görecek Oyalamaya kandırmaya çalışıyorum ama okadar küçükki oyuncaklardan çabuk sıkılıyor .Yine aynı yere gidiyor engellenince daha cazip geliyor biliyorum ama ben karışmadığım zamanda aynı şeyleri yaptı .Denedim ve gördüm malesef .
Şu birkaç gün içerisinde tvyi tamamen kapatmadım ama ara ara kapatıp oyunlar oynuyoruz . Kapalı olduğunda yapılabilecek o kadar aktivite varki . Boşuna zaman kaybıymış benimkisi biraz geç oldu ama öğrenmiş oldum:78:

Buyrunuz konuyla alakalı bir yazı

Anne Babalara TV Uyarıları!
Televizyon asla çocuğun öğrenmesini ve gelişmesini destekleyen birincil kaynak olarak görülmemeli, her zaman için anne-babalar kendileri de davranışları ile model olmalıdır. İşte anne-babaların televizyon hakkında bilmesi gerekenler..

1. Sanıldığı gibi televizyon, çocukların zihinsel becerilerini geliştiren bir araç değildir.

2. Televizyon yerien bebeğin gelişim dönemine uygun oyuncaklar tercih edilmeli, bebeğin yakınları ile iletişimde olması sağlanmalıdır.

3. Televizyonda yer alan haber programları, diziler gibi yetişkinlere yönelik içeriklerin de bebeklerin yanında açık tutlması bebeğe herhangi bir zarar vermiyor gibi gözükse de ses ve görüntüler bebek için uygun olmayan uyaranlardır.

4. Televizyonu bebeğin "oyalanması" için açık tutmak, bebeğin gereksiz yere ihtiyacı olmayan sesler, görüntülere ve hareketlere maruz kalmasına neden olur.

5. Bebeğin video klipler, reklamlar gibi içerikle baş başa bırakılması ise bebeğin kelime hazinesinin gelişmemesine hatta konuşma becerisi kazanırken geçtiği aşamlarda gecikmesine yol açar.

6. Televizyonu bebeğin yemek yemesi için onu oyalayan bir araç olarak kullanmak ise bebeğin olumlu yeme alışkanlıkları geliştirmesini zorlaştırır.

benimde bebeğim 10 aylık ve d smart ta luli diye bir kanal var renkleri ve şekilleri çok harika anlatıyor yemek yeme ve uyku vakitlerini şarkılarla anlatıyor ve ilgimi çekti bebek holde yürüteciyle gezerken hiçbir sese tepki vermezken luli deki şarkılara tepki veriyor hemen odaya yöneliyor demekki bebeğimin ilgisini çekmiş onda merak yada sevgi uyandırmış bu beni mutlu ediyor haricinde hiçbirşey izletmiyorum benim asıl sorunum bebeğimin bilgisayar yada tv nin bulunduğu ortamlarda radyasyonun olması bu beni üzüyor ama artık heryerde radyasyon var önüne geçemiyoruz ki internet her yerde çekiyor bence bebekler için yapılan programlar günün belli bir saatinde çok az bir vakit izleyebilir eminim gelişiminde etkisi olur..

Olur mu öslemcm (zeyl) gerilmedim, meramımı anlatmak kaygısıyla heyecanla yazmıştım ondan öyle gelmiştir. Farklı düşündüğünü sanmıyorum.
Ama bu konu ile ilgili insanlar genelde samimi bir şekilde soru sormuyorlar da “kendi tv bağımlılıklarından ötürü çocuklarını da bağımlı ediyorlar” ve buna bir yol arama çabasıyla tv siz yaşam fikrini çürütmeye çalışıyorlar.
Elbette çocuklarımız büyüdükçe farklı alternatifler geliştirmek için, hayatlarını diğer başka güzelliklerle inşa etmeleri için daha çok çalışacağız, tv siz çocuk büyütmek daha fazla çaba gerektiriyor…
‘Tv siz yaşam olur’ konusundaki ısrarım ise gerçekten böyle daha güzel yaşadığımız için “herkes yapabilir, daha güzel olur” diye… Ama tabii ki tv li evde tv yi daha dikkatli kullanmak belki de daha fazla kitleye hitap eder.
Sende hakkını helal et öslemcm, bir araya geldiğimizde bu ve benzeri konuları konuşmak isterim bende…

tv konusu ciddi bir konu geçrketen kızlar bende minımuma indirdim artık tv yi çok az açmaya çalışyorum evde küçüçük yavrumu bir aptal kutusuna feda etmek vicdansızlık gibi geliyor ki kaldıki bende eskisi gibi zevk almıyorum izlediğim bir kaç dizi var ve belgesel ve eğitici programları tercih ediyorum.bizler örnek oluyoruz yavrularımıza allah yardımcımız olsun her dönemi dahada zor bundan sonra kızlar burada paylaşımlar gerçketen çok güzel teşekkürler hepinizee

evet kızlar, tv konusu hakkında aşağı yukarı herkes baya bir bilgilendi sanırım.

sonuç olarak;
- bebeklerimize tv yi minimum mümkünse hic seyrettirmiyoruz.
- onlara kaliteli ve ogretici zamanlar geciriyoruz
- etraftan gelen tepkilere "biz elimizden geldiği kadar korumaya calısıyoruz" diyerek tepki gösteriyoruz.
- özellikle yemek yerken tv seyrettirmek yok
- tamamen tv ve bilgisayardan soyutlamamız malesef mümkün değil.
- eski zamanımızın cizgi filmlerini bulanlar bizede haber veriyor (redkit, temel reis, şirinler vs.)

Yeni konumuz ne olsun? Bu hafta neleri konuşalım fikri olan?

babalar ve çocukları !!
Açıkcası sizlerin ne durumda olduğunuzu merak ediyorum..
benim canımı sıkan ve ilerisi için düşündüren bir durum eşimin ilgisizliği.. çok iyi bir baba olmasını sağlayabilirmiyiz?

babalar ve çocukları konusunu bende merak ediyorum.babamız ilgisiz değil ama oğlumun babasına karşı hiç bir tepkisi yok.eve geldiği zaman sevinme gibi.
ya da tv konusundan sonra aktiviteleri konuşabiliriz.madem tv yok neler yapabiliriz.hangi oyunları oynayabliriz.nasıl vakit geçirebiliriz.benim en büyük eksiklik hissettiğim şey bu konu...

Özlwmcim çok güzel özetlemişsin konuyu. Benim gibi ara ara okuyabilenler için konuşulanların özetinin olması çok iyi Sağol tekrar.
Babalar ve çocuklarından bahsedecek olursam Esra ve babasının çok iyi bir ilişkileri var. Bazen kıskanıyorum bile kızımı. Bana o kadar ilgi göstermediği zamnlar da oluyor çünkü Babasını gördüğü anda kahkalarla gülüyor ve onun kucağına atlıyor. Esra yı giydirmek ve altını allmak çok büyük bir problem eşimin yardımı olmadan giydirip temizliğini yapamıyorum çünkü kaçıveriyor hemen. Eşim bu konuda gerçekten çok destekçi. Umarım hep böyle gider. Tek yaşadığımız sorun TV. Eşm kapatamıyor ne yazık ki. Ama zamanla bunu da aşacağımıza inanıyorum. konuştukça kendini geliştiriyor bu konuda.

Aktivitelere gelince. En başta temel ihtiyaçlarını karşılarken onunla konuşuyorum. Ağzını aç bakalım., kaşık nerede, su içiyoruz, kakanı temizliyorum ayağını uzat kolunu sok vs. onun dışında tv kapatamadık mı ben Esra yı alıp odasına gidiyorum ve küperiyle oynuyoruz, top atmaca, kukla oyunu( bayılıyor)oyuncak sepetine oyuncak doldurma gibi. Bazen de çorap çekmecesini boşaltmasını izliyorum.(Çekmece boşaltmayı çok seviyor. ) Özgür bırakıyorum yani. Hatta bi defa abartıp da üç raf birden boşaltmıştı sonra toplamaya uğraştım teker teker :)))
veeee en büyük oyunumuz ise eve gelir gelmez onu kucağıma alıp sarmalamak ve dakikalarca kucak kucağa oturmak.. Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…