2010 şubat anneleri bebek bakım ve eğitim sorunlarını tartışıyor..

Seldacım bu konuyu eşinle konuştunmu? bu sanki genel bir konu değil. cünkü bizim dorukta babasını resmen arkadaşı gibi görüyor. cogu zaman onu bana tercih ediyor. onun tepkilerine daha cok alınıyor. sabahları gidip ona sıkı sıkı sarılıyor kim görse kıskanır. Dogdugundan beri bizim babamız cok ilgilidir. hatta benimle dalga gecenler bile oluyor. cocuk babasına anne dicek diye. Eşimde Doruk u cok seviyor onu her hareketinden hissediyorum. hatta 2. cocugumuzu bu kadar sevemiceni söyledi. o kadar yani.

bence sen en önce eşinle bu konuda açık açık konuşmalısın. yigite karşı neler hissettigini sor. bide daha önce hic cocuk sevmemiş yada cocuklugunda anne babası tarafından sevgi gösterilerek büyümemis insanlar sevgilerini göstermeyi beceremezler.

benim tavsiyem onları arada sırada evde yanlız birakmalısın. Yigitle ilgili onada sorumluluklar vermelisin. hatta bakkala cakkala birlikte gönder ikisini. yıkama işini ona ver mesela her aksam. bazen babaların cocuklara tepkilerinin nedenleri annelerin aşırı korumacılığı olabiliyor. elleme, yapma, bakma gibi seyler söylememek gerek. bazı geceler ikisini birak birlikte uyusunlar. bence bu şekilde aşarsınız gibime geliyor daha ciddi bir problem yoksa babanızda.

aktivite konusuna gelince. ben doruk ne yapmak isterse öncelikle onun isteklerini ön plana alıyorum. bazen gercekten yanlız olmak yanlız oynamak istiyor. eger beni isterse havvanın yaptığı gibi oyuncaklarıyla, kuklasıyla oyunlar yaratıyorum. en cokta şarkılar söylüyorum. dinlemeyi arada katılmayı cok seviyor.

ben ona aksamları serbest saat veriyorum. onun yiyeceği yemekleri önüne koyuyorum. pilav köfte haşlama sebze, kek, ekmek, portakal mandalina artık ne varsa ve onları mıncıklamasına dagıtmasına izin veriyorum. cok keyifleniyor ve el becerileri kazanıyor ayrıca iyi bir yeme alışkanlığı için cocuga böyle zamanlar vermek gerekiyormuş.

doldur boşalt, al ver oyunlarını bende yapıyorum. şimdi yeni yeni biz dişimizi fırçalarken onun elinede diş fırcası veriyorum. banyo zaten paha bicilemez. hiç çıkmak istemedigi tek yer.

giydirmek soymak bizdede cok büyük problem. onuda eline en verilmeyecek şeyleri vererek yapabiliyorum malesef. giydirme işi bitincede hemen alıyorum. cep teli, saç fırcası, digital termometre gibi.

Seldacım,çok önemli bir konu canım bence de...
Bahar da babasını görünce ayaklarını çırpıp,çığlık atanlardan...eşim başlarda çok çok ilgili değildi sanki çocuk büyütmek sadece annenin görevi gibi geliyordu ona..ben böyle hissettiğini farkettiğim anda olaya el koymaya karar verdim.kendisi baba ilgisi göremediğinden sevgi nasıl gösterilir bilmeyenlerden..hatta bana hep der ki sen çok güzel seviyorsun,ben senden çok şey öğreniyorum der..kendi geliştirdiğim taktiklerle Bahar'ı babacı bir kız,eşimi de kızına hasta bir baba yaptım..şu anda gayet ilgili..mesela her akşam kapıyı babamıza beraber açıyoruz,hoşgeldin deyip öpüyoruz beraber,,sonra kızın seni çok özledi diyorum,biraz geç gelse eve senin gelme saatinde çok huysuzlanıyor diyorum..ama bunlar gerçek tabi,,sadece ona dile getiriyorum bazen görünse bile açık açık söylemek gerek,kulak da ve beyinde kalıcı olması için...
mesela altını asla değiştirmem dedi bir gün..yapmasan da öğren dedim,ben hasta olurum birşey olur mecbur kalırsın,öğrenmelisin..bir kaç kez banyo yaptırıp babasına bıraktım giydirsin diye..Bahar'ı havluya sardım eline verdim kaçtım ben de banyoya, ne yaparsa yapsın dedim,bakalım ne yapacak..bir şekilde giydirecek sonuçta..
o kadar güzel bağlamış ki bezini ilk olmasına rağmen şaşırdım kaldımm..bir tek külotlu çorap da bayağı zorlamış onu bahar..zaten onu ben bile giydiremiyorum,durmuyor ki zilli..

şimdi akşam geldiğinde hep ona bırakıyorum,benden bu kadar diyerek.. onlar odasında oyun oynuyor,yerde yuvarlanıyor(bahar buna bayılıyor)omuzda geziyor,zıplıyor eğleniyorlar..sonra da uyutuyor..eşimin en çok sevdiği şey de ona sarılıp uyumak şimdi..ama eminim ki ele almasaydım olayı o kenardan izleyen bir baba olmaya adaydı oysa şimdi kızıyla sahalarda,seyirci değil...

şahsen baba ilgisinden mahrum büyüyen bir kız çocuğuydum ben de... o yüzden kızımın babasıyla olan mutluluğu için herşeyi yaparım..
yani kısacası ben bazı şeyleri zorla oldurdum ama sonuç tam istediğim gibi...baba mutlu kız mutlu...

kusura bakmayın çok yazmışım farkında olmadan..Selda,bana damardan bir giriş yaptı bu konuyu seçerek...baba konusu derin bir yaradır içimde...

Son düzenleme:
Bahar,oyuncaklarıyla oynamayı seviyor..Arada sıkılıyor ben nerdeysem yanımda olmak istiyor..
ellerimden tutuyor yürüt beni diye geziyoruz evimizi tanıtıyorum ona..
bebeğimize mama yediriyoruz,uyutuyoruz...
müzik açıp oynuyoruz(çok güzel apaçi dansı yapıyor)
oyuncakları saklayıp,aramasını ve bulmasını izliyorum,takip yeteneğini geliştiriyor böylece..
perde arkasından ce-ee artık o yapıyor bize...
üstünde,altında,içinde dışında kavramlarını söylüyorum bazen de ama zorlamıyorum, sadece söylüyorum henüz vakit var bunun için..
ama al ve ver kavramlarını iyice öğrendi artık,''uyumuyorsun çıkart memeni bana ver'' diyorum alıyor eline ve uzatıyor...
şimdilerde hayvan sesleri ve kısa melodiler çalan bir oyuncağı var onunla bayağı oyalanıyor...
ali babanın çiftliği şarkısını söylüyorum ara sıra orda hayvan sesleri çıkarmam çok komik geliyordu, hoşuna gitti o yüzden bu oyuncak..
ben Bahar'a çok okul şarkısı söylüyorum,karşısına geçip hareketlerini de yapıyorum..bugün baktım ben söylerken o da arkadan gelen hareketi yapıyor,şaşırttı beni..
eline asla cep telefonu ve kumanda vermiyorum o çok istese de(ne varsa o kumandada,her çocuk merak eder)
bazen ben de özlem gibi serbest bırakıyorum,takıyorum önlüğü veriyorum eline birşeyler,evire çevire az da olsa atıyor ağzına..hem beceri kazanıyor hem de vitamin alıyor...

benim de en çok sevdiğim aktivite,kızıma sarılıp,kokusunu içime çeke çeke uyumak...

Son düzenleme:
Mrb bizimde kızlar babaları için çıldırıyorlar tabi babada öyle seda gibi bizimde baba eve gelince benim işim bitiyor herşeyleriyle ilgileniyor hafta sonları neva ile sinemaya tiyatroya gidiyoruz babamız ayşeye bakıyor altını değiştirip karnını doyuruyor benim bu konuda hiç sıkıntım yok
oyun konusundada daha çok ablasıyla oynamayı tercih ediyor beraber top yuvarlamaca oynamayı seviyor yakalamacılık oynuyoruz birde kapı arkalarına saklanmaya bayılıyor biz onu buluncada çıldırıyor birde bu aralar kitap okumaya çok sardı neva okurken oda eline hemen kitap alıp mırıl mırıl okumaya başlıyor

Sedacım ne kadar güzel yazmışsın. Benim de çok arzuladığım bir şey sarılarak uyumak, kokusunu çeke çeke onu koynumda izlemek. Ama durmuyo zilli ya. Ne kadar denedik eşimle. Hep kaçıp bir yerleri karıştırmak istiyo. Neden olabilir acaba kızlar?

kızlarımla babaların ilişkileri her zaman ok iyi olmiştur.genelde aynı şeyler var evlerimizde .bizde babamızı işten gelirken kapıda üçümüz karşılarız.ama bu muhakkak öyle olur işimiz varsa bile bırakırız.özellikle babamız daha yoldayken arar telefonla ben geliyorum hadi toplaşmaya başlayın der:)) sanırım babamız çok hoşlayınyor.daha kapıyı acar açmaz defne babasını gelecegini bilir.başlar çıglıklara ama daha baba gelmemiştir.o gelincede zaten bir an önce kucak ister.ve gel dedgimde asla bana taki yatana kadar pek bakmaz.ikiside babaya çok düşkündür.babaızda kızlarına tabiki..bana çok yardımcı olur.alt degiştirme,yemek yedirme,uyutma,oyun oynama,üsüt degiştirme,banyo,sağolsun epsinde yardımcı olur.ki bunu kendisi ister.taki çocuklar yatana kadar bu böyledir.hala zeynep akşam babam beni yatırsın derbküçükken çok aldı yanına .hep beraber uyudular.hani koyun koyuna yatma diyorsunuzya. onu hep babımz yaptığı için benim küçükler hep onunla uyumak istiyor.bende çok sevirim ama babamız izin verirse.çocuklarla oyun oynarken ben yemek yediririm genelde defneye öyle güzel dalıyorki..sonuç itibariyle iligil bi babamız var şükür
aktivite konusunda
bizimde iki kuklamız vardır zeynepten kalma.onunla evcilik oynamaya ikiside cok seviyo..bizdede ablayla oynamak defne için cok zevkli oluyor.ablanın oyuncaklarıyla oynamak daha hoşuna gidiyo defneni.müzik kutusu var ona bayılır o ses akırdıkça kafayı sağa sola cevirir ona eşlik etmiş oluyo.kovalamacada meşhurndur bizde.doldur boşalt bizde çok severiz.bloklarla bişeyler yapmaya çalmışır onları birleştirme gibi.tabi beceremiyo şuan ama bayagı gayretli.babamızlada oun oynarlar.genelde at oluyo o sıralya gezdirir oda oda.defneyi tutarım bazen ittiriyo beni tutma diye arkalarından dolanırım bende.babamız hoplatmayı sever.yakalamaca,bazen onunlada evcilik olnuyoruzherkes gibi bazende kendi haline ırakıyorum.kendi kendinede oynuyo..yni çok şeyler oluyo gün içindeb..bazen bunlarınhiç biri olmuyo gidip tencere tava ile oynuyoruz.elimizde kaşıklar tencereler davul yapmışız.böye işte...

üzülme havvacım benim 2 kızda öyle hayatta bizimle yatmıyorlar bağımsız kararkterler

üzülme havvacım benim 2 kızda öyle hayatta bizimle yatmıyorlar bağımsız kararkterler

benimkilerde öyle olsalarr.
havvıcm bizim kızlarda keşke alsak yanımıza .beraber yatmayı çok seviyorlar ama ben yataklarında yatmalarını istiyorum.hastayken yanıma alırım muhakka babasıyla.ama iyi ise herkeskendi odasında yatsın isityorum:))
eh bazen olmuyo o dedigim bazende herkes kendi odasınad yatıyo.ama yaz gelsin iki kızada yaz gelsin aynı odaya koyacagım o zaman ikisininde hoşuna gidecegini düşünüyorum.
küçükler pek sıkıntıya gelmeyi sevmiyorlar havvam..

ne güzel anlatmışsınız.çok güzel bebişlerinizin babalarıyla araları.ama sanırım hepsi kız :) erkek bebeklerin nasıl acaba.bnim oğluşum babası geldiğinde heyecanlanır gibi oluyo ama okadar.sonra yine benim peşimde.babamız gelince biraz rahatlıyım diyorum mutfağa giriyorum hemen yemekleri hazırlıyorum.hemn başlıyo arkamdan mızmızlanmaya.babası zor oyalıyo.uyuyana kadar da beni hep yanında i,stiyo.babamızda ilgilidr aslında ama neden böyle bilmiyorum.gerçi sizin yazdıklarınızı okuyunca sorun nerde anlıyorum.ben herşeyini kendim yükleniyorum.doğduğunda da babamız uyanmasın diye hemen alıp emziriyodum.altını bi kaç defa üzerini giydiriken değiştirmiştir.banyosunu birlikte yaptıryoduk ama şimdi kolaylaştığı için onu da kendim yapıyorum.sorun bende yani :)
aktivite konusunda ben yetersiz olduğumu düşünüyoeum.aslında gün boyu hep onunlayım.tv de fazla açmıyorum ama oyun konusunda zayıfım.beni dinlemiyo sıpa bende sıkılıyorum.bne oyun oynıcamı bulamıyorum.15 dk sonra pes ediyorum.kuklalarımız var bizimde onları konuşturuyorum cee oynuyoruz.ben ceee yapıyorum o deee diyo:) balon ve top oynuyoruz.legoları diziyoruz halkaları takıyoruz falan.aslında hemen hemen her gün bunları yapıyoruz.ama benim oğluşum bensiz duramadığı için sürekli mızmızlandığı için ben kendimi eksik hissediyorum sanırım.bütün bunları yaptığım halde genelde mutsuz oğluşum.neden böyle anlamıyorum.kendi kendine oynamıyo hiç.oynamasam bile mutlaka yanında olcam.mutfağı özellikle hiç sevmiyo.oraya gittimmi hmen geliyo yapışıyo paçama başlıyo.işte kızlar bizimde böyle...

Meltemcim aynı bizim gibi sizinde durumunuz. Bazen bende oynayacak oyun bulamıyorum. kimi zamanda tıkanıyorum çünkü anlamayıp boş boş yüzüme bakıyor herhalde ne yapıyor bu kadın diyordur:) sonra sıkılıp vazgeçiyorum bende.
Sanırım kız çocukları babaya daha düşkün oluyor.. Babamızın ilgisizliğini yanlış algılanmasın kötü bir baba değil tecrübesiz bir babamız var. Nasıl davranması gerektiği konusunda yetersiz kalıyor bazen. Sanırım zamanla ve benim yönlendirmemle daha iyi olacak..Hertürlü eksiğimizi aynı gün tamamlıyor ama kendiliğinden değil benim söylemem gerekiyor.
basit bir örnek yürüteciyle onun dizinin dibine geliyor kollarını yukarı kaldırıp bağırıyor kucak istiyor bariz. Hasan kucak istiyor dedikten sonra kucağına alıyor..
İşten gelince eşimin en büyük zevki akşam 19 haberlerini izlemek ben ise çocukla ilgilensin istiyorum. Haberleri oğluna tercih etmesi sinirlendiriyor beni..Kızıyorum akşiama kadar seni bekliyoruz. Senin derdine bak diye kızıyorum sonra alıp kucağına beraber izliyorlar. vs. :)

Neyke geçecek hepsi.. Şükürler olsun ki eve geleceğiniz bildiğimiz bir babamız var..

canım benim kusura bakma.hepsini bir okuyunca kızlar aklımda kalmış.demekki benim oğluşta sorun var :))

genelde kızlar babaya oglanlar anneye düşkün olur derlerdi degil mi? sizinki öyle herhalde ama bizde de ZEYNEP6672in dedigi gibi tam tersi. eşim aksam eve geldiginde hatta daha kapıyı acarken anahtar sesini duyar duymaz oglum cıglıklar atarak kapıya dogru emekliyo,eşim ayakkabılarını ceketini cıkaramadan Aydını kucagına almak zorunda.istisnasız her aksam böyleyiz.eşim sağolsun Aydının herşeyiyle ilgileniyor.tabiki altını degistirmek,giydirmek icin can atmıyo ama benim bir işim oldugunda ben yapamadıgımda elinden geleni yapıyor.
hamileyken bir kitap okumuştum 'Bir baba yaratmak' adında (henüz türkceye tercüme edilmemiş) pedagog yazara göre dogumdan itibaren bebegi babasına sık sık vermek gerekiyor.tutamadın,bırak,düşüreceksin,sen yapamazsın gibi sözler babayı babalık sendromuna itebilirmiş.ve bu sendrom hayat boyu devam ediyo,erkek anne ve cocukları kendisinin icinde olmadıgı bi grup olarak görüyo. hani bizde de orta yasın üstünde erkekler biyere giderken cocukları da getircem falan derler ya...mesela erkegin eşinden bahsederken cocuguna annemiz,annesi, ... diye hitap etmesi de bunun belirtisi.yanii dogumdan itibaren cocukla ilgilenen, onu sık kucagına alan işlerini yapan babalar ilerde de daha ilgili oluyolar.
bir de tabii en önemlisi erkekler kesinlikle emir kabul etmek istemez.degistir cocugun altını,mamasını yedir demek yerine, ben yapamıyorum bana yardımcı olur musun,sen olmasan ben napardım gibi laflar onları daha cok gaza getiriyor Aydının dogumundan itibaren ben emzirip eşime verirdim sen gazını benden daha iyi cıkarıyorsun canım diyerek ...oglum babasının göğsünde uyurdu,bebegin kalp atış sesine ihtiyacı var, senin kalp atışlarını benimkinden daha iyi duyar diyordum eşime...
bir de doumdan itibaren bebek anne baba geceleri aynı yerde olmalı bence,kısa süreligine de olsa anne,annaneyada babanne bebek olmamalı.emzirmek icin bebegi baba vermeli kucagına,sabah işi olsa da gazıyla ugrasmalı,uyutmalı...
kitap baya işime yaramıştı yani....
şimdi de iyiyiz,dün ameliyat olan bi arkadaşımı ziyarete gittim,ikisi evdeydi oglumla eşim güzel vakit gecirmişler...gözüm arkada kalmıyor şükür!

aktivite konusuna gelince benim oglum evdeki herşeyle oynuyor,ben sürekli konuşmaya herşeyi anlatmaya calısıyorum.mesela bir kuklasını sadece inglizce konuşturuyorum,şarkılar söylüyoruz,renkler,sayılar...baska bir oyuncagını almanca.Aydının en sevdigi sey kovalamaca ben de emekliyorum onunla holde kovalıyoruz birbirimizi.
'Harika cocuk nasıl yetiştirilir?'montesorri eğitim seklini anlatan bi kitap okuyorum suan orda da söyle bi aktivite var: sürpriz sepeti hazırlamak. icine metal,tahta,pürüzlü,yumusak... gibi cisimler koyuyorsun.bebek onlarla uzuun vakit geciriyo.ben bugün bi armut,bi sac tokası,temiz diş fırcası,bi tahta kepce koydum.hepsini agzına aldı,armutu ezdi parcaladı,üstüne sürdü,oynadı... ama baya vakit gecirdi. oglum artık hergün bu sürpriz kutusunu bekliyor.
bence sürekli bebişle vakit geciricez diye birsey yok,kendi kendine de oynamalı.benimki elektikli süpürgeyle konusuyor,oynuyor tek basına 1 saate yakın belki de..
mama sandalyesinde önüne yiyecek koyuyorum hem yiyor hem oynuyor ben yanında oluyorum ama tek basına oynuyor...

ayy kusura bakmayın cok uzun olmuşş
ama benim fikrim: az ilgili babaların bebişle vakit gecirmesini saglayın,zamanla hem bebek babaya hemde baba ona bakmaya alısacak.bizim yani anne kadar iyi olamayacakları kesin ama unutmayın annelik kadının dogasında olan bir şey ama babalık ögrenilir...

canım Alpler böyle oluyo demekki:) Aynı bizim babamızı anlatmışsın.eşimde eve gelir gelmez haber izlemek istityo.e oğluşumda erken yatıyo biraz şlgilen yatınca pc den oku haberleri diyorum.birde zaten tv açık olsun istemiyorum sadece ilgilensin istiyorum.çünkü tv açık oldumu gözü onda oluyo.ben şunu yap demedikten sonra yapmıyo.ama yap deyincede yapamam demiyo.o anca öpme konusuna gelince ben demeden yapıyo :) mesela bu gece oğlum ağlamaya başladı uykusunda.git emziğini ver dedim.gitti verdi bizimkinin sesi bi fazla arttı.gittim burdayım annecim dedim öyle uyuudu.çocuk babasını tanımıyo nerdeyse.şimdi babasıyla uyumaya alıştırmaya başlıcaz.allah korusun bi hastalık olsa yanında olmasam uyku çok problem olcak.sadece beni istiyo.çokta inat bakalım nasıl olcak...bi yerden başlamak lazım...

canım ok teşekkür ederim.malsef çok eksiklerimiz var bu konuda.aslında kendimi bilinçli ilgili anne sanırdım.öyle olucamı düşünürdüm ama malesef olmadı.ben yalnızım burda.hiç kimsem yok.oğlumu bırakıp 5 dak markete gidebilecek kadar bile.oğlumun 6ayı da çok zor geçti.hep kuaktaydı.uyku düzenimiz yoktu.hala gecede 7-8defa kalkıyo.belki daha fazla.böyle olunca ebn başından beri çok yoruldum.eşimde açıkçası fazla yardımcı olmadı.ama benden kaynaklı.asla yapmam demez.bez değiştirme konusu hariç:)sabahları 5.45te falan kalkardı ozaman çok alırdı eşim.o ilgilenirdi işe gidene kadar.ama benim sıpa hep ağlayan bi çoxuk olduğu için durmaz mızmılık yapıp ağlayıp durudu.bende rahat uyuamazdım.böyle işte.şimdide dermanım kalmadı sanırım.oyüzden de yetersiz kalıyorum.dediğin gibi ben babalığı öğretemedim eşime.ama yinede şimdi alır markete falan giderler berber.işyerin götürdü bikaç defa.daha küçkükkende birlikte çıkarlardı bir saat falan.ama oğluşum çok fazxla ortam görmüyo insan görnmüyo.belki bunuda etkisi var.inşallah düzeltiriz bu durumu.yoksa çok üzülüyorum.baba oğul çok düşkün olsunlar istiyorum...

canım babası gayet güzel ilgileniyo anlattıklarına göre.sensiz dısarı cıkarması bile oglun konusunda eşinin kendine,seninse eşine güvendiğini gösteriyo. bizim bıdık da geceleri hala cok sık kalkan bi bebek,geceleri babasını kesinlikle istemiyo. gündüzleri baba,geceleri anne!!! bence hic moralini bozma 6 yasa kadar bi sorun yok ama 6 yasından sonra erkek cocugunun anneyle daha fazla vakit gecirmek istemesi pek iyi sonuclar vermiyormuş.babasını rol model alacaktır ilerde... bu arada 2 yasına kadar bebek kendini anneden farklı bir birey olarak göremezmiş,yani bize yapışması cok normal.
aslında ben de senin gibiyim yalnız,ailem yurtdısında,esimin ailesi uzak.ben Aydını cocuk parkına,oyun merkezlerine götürüyordum.bahar gelince bol bol gezersiniz ssiz de...
bursadaydın degil mi? oyun grupları vardır mutlaka,arastırabilirsin.
yürüyüp,konusmaya basladıktan sonra baba-oğul cok düşkün olacaklardır inş.:13:

Son düzenleme:

canım teşekkür ederim.inan rahatladım biraz.evet birlikte dışarı çıkarlar.bizimki allahtan gezmeyi seviyo.yani eşime güvensziliğim yok ama oğluş çok mızımız öyle olunca ben dayanamıyorum ağlayınca hemen koşuyorum.ağlatma diye alıyorum falan.dün mesela meyve püresi yaptım akşam eşime verdim yedir diye.adam gayet iyi yediriyo ama benim elimden alıveresim gliyo şöyle yedir diye :) sorun bende yani:)dün uyku konusunu deneyelim dedik.emzirdim verdim eşime yatağa yattılar birlikte.bende girdim oturdum.arada bi sesi geliyo bi sesi kesiliyo falan.ben tabi yine dayanamıyorum gidip sürekli sesini dinliyorum ama zor tuttum girmemek iin.sonra bizimki baya ağlamaya başlayınca girdim yattım yanına.hemen sarııdı direk uyudu:) ben çok memnunum bu durumdan ama ikinci bebişi 2yaşına girince istiyoruz.onun için kardeşinin gelmesi onda psikolojik olarak zorluk yaşatsın istemiyorum.babasına alışmasına oyüzden istiyorum.arada ayağında sallayarak uyutmasına karar verdik artık.öyle arada uyutur zaten gündüzleri.
evet canım bursadayım ben.sen nerdeydin?bu oyun grupları nasıl oluyo?bizde hava güzel olduğu sürece mutlaka parka yada markete falan çıkıyoruz.hafta sonlarıda alışveriş merkezlerindeki oyuncaklara bindiriyoruz.öyle işte.ama şu oyun gurubunu bi araştırayım brda.genelde istanbulda oluyo böyle şeyler burda da vardır inş.

hım... babalar,babalar,ah şu babalar...
dediğime bakmayın,nankörlük etmek istemem,ersin standartların çok çok üstünde bi baba,hatta "anne" olucak insanmış,son anda erkek doğmuş :)
yemeğini yapmak dışında benim yaptığım herşeyi yapar,alt değişmesi,banyosu,beslenmesi,uykusu,temizliği,oyun oynaması,kısaca evdeki en büyük yardımcım o.
bazı geceler eşim bakar,ben kalkmadan yatarım. içerde yer yaparım onlara beraber uyurlar. pardon,uyuyamazlar :)
ilgilidir,temkinlidir,sevgi doludur,hayal ettiğim gibi bi babadır kısacası. ipek iş çıkış saatine yakın kapıdan ayrılmıyor,anlıyor babasının geliceğini,beraber attığı kahkahaları benimle atmıyor zilli :)
Allah bozmasın ilişkilerini

Kızlar ikinci sayfalara düşmüş bu topik.bence hep gündemde olması gerekiyo.ben malesef diğer topiği taki edemiyorum.arada açıp bakıyorum ama kopuk kopuk bişey anlayamıyorum.sizler orda konuşuyosunuzdur mutlaka.sizşerden çok şey öğreniyorum o yüzden bu topiğide gündemde tutarsanız beni çok mutlu edersiniz :) tabi şimdi 'sen orayı takip edemiyosun biz nasıl burayı takip edicez diyebilirsiniz ':) imkanınız olursa tabi...

kızlar bu haftaki konu uyku olsun mu? bu konuda okadar mağdurum ki anlatamam.artık iyi bi dr arıyorum bu sorunu çözmek için.hala saatte bir hatta dahada önce kalkan bi oğlum var saolsun.ve her kalktığında emmeden uyumak istemiyo.ayrıca da yanımızda yatmak istiyo.bu durumlardan dolayı alıştı.4aylıkken ayırmıştım odasını kendi kendine uyuyodu.ama şimdi yanına yatark uyutuyorum.e öyle olunca da tabi uyanınca da beni arıyo.yanımızda yatarken bile sürekli beni yokluyo.kulak iltihabı vardı onuda tedavi ettirdik.dişlerde gelicek ama sebep bunlar mı bilmiyorum.kızlar belki bu konuda birbirimize yardımcı olamayız ama sizlerden bişeyler duyup rahatlamak istiyorum.merak ediyorum sizin bebekleriniz nasıl.birde yanında yatıran var mı bebeklerini.ben yanımda yatmasından memnunum hatta ilk 2 yada 3yıl öyle olması gerekiyormuş.ama ikinci bebeği 2yaşını bitirince düşünüyoeum ve ozaman ayırmak çok zor olcak.sorun bu.napıcamı bilemedim.hala ikilem içindeyim her gece.yanıma alsam mı? almasam mı? bu tedirginlikle eminim bebeğimde huzursuz oluyo.şimdiden teşekkür ederim hepinize....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…