üzülme havvacım benim 2 kızda öyle hayatta bizimle yatmıyorlar bağımsız kararkterler
meltemcim bizimki erkek canım :)
canım benim kusura bakma.hepsini bir okuyunca kızlar aklımda kalmış.demekki benim oğluşta sorun var :))
Meltemcim aynı bizim gibi sizinde durumunuz. Bazen bende oynayacak oyun bulamıyorum. kimi zamanda tıkanıyorum çünkü anlamayıp boş boş yüzüme bakıyor herhalde ne yapıyor bu kadın diyordur:) sonra sıkılıp vazgeçiyorum bende.
Sanırım kız çocukları babaya daha düşkün oluyor.. Babamızın ilgisizliğini yanlış algılanmasın kötü bir baba değil tecrübesiz bir babamız var. Nasıl davranması gerektiği konusunda yetersiz kalıyor bazen. Sanırım zamanla ve benim yönlendirmemle daha iyi olacak..Hertürlü eksiğimizi aynı gün tamamlıyor ama kendiliğinden değil benim söylemem gerekiyor.
basit bir örnek yürüteciyle onun dizinin dibine geliyor kollarını yukarı kaldırıp bağırıyor kucak istiyor bariz. Hasan kucak istiyor dedikten sonra kucağına alıyor..
İşten gelince eşimin en büyük zevki akşam 19 haberlerini izlemek ben ise çocukla ilgilensin istiyorum. Haberleri oğluna tercih etmesi sinirlendiriyor beni..Kızıyorum akşiama kadar seni bekliyoruz. Senin derdine bak diye kızıyorum sonra alıp kucağına beraber izliyorlar. vs. :)
Neyke geçecek hepsi.. Şükürler olsun ki eve geleceğiniz bildiğimiz bir babamız var..
genelde kızlar babaya oglanlar anneye düşkün olur derlerdi degil mi? sizinki öyle herhalde ama bizde de ZEYNEP6672in dedigi gibi tam tersi. eşim aksam eve geldiginde hatta daha kapıyı acarken anahtar sesini duyar duymaz oglum cıglıklar atarak kapıya dogru emekliyo,eşim ayakkabılarını ceketini cıkaramadan Aydını kucagına almak zorunda.istisnasız her aksam böyleyiz.eşim sağolsun Aydının herşeyiyle ilgileniyor.tabiki altını degistirmek,giydirmek icin can atmıyo ama benim bir işim oldugunda ben yapamadıgımda elinden geleni yapıyor.
hamileyken bir kitap okumuştum 'Bir baba yaratmak' adında (henüz türkceye tercüme edilmemiş) pedagog yazara göre dogumdan itibaren bebegi babasına sık sık vermek gerekiyor.tutamadın,bırak,düşüreceksin,sen yapamazsın gibi sözler babayı babalık sendromuna itebilirmiş.ve bu sendrom hayat boyu devam ediyo,erkek anne ve cocukları kendisinin icinde olmadıgı bi grup olarak görüyo. hani bizde de orta yasın üstünde erkekler biyere giderken cocukları da getircem falan derler ya...mesela erkegin eşinden bahsederken cocuguna annemiz,annesi, ... diye hitap etmesi de bunun belirtisi.yanii dogumdan itibaren cocukla ilgilenen, onu sık kucagına alan işlerini yapan babalar ilerde de daha ilgili oluyolar.
bir de tabii en önemlisi erkekler kesinlikle emir kabul etmek istemez.degistir cocugun altını,mamasını yedir demek yerine, ben yapamıyorum bana yardımcı olur musun,sen olmasan ben napardım gibi laflar onları daha cok gaza getiriyorAydının dogumundan itibaren ben emzirip eşime verirdim sen gazını benden daha iyi cıkarıyorsun canım diyerek ...oglum babasının göğsünde uyurdu,bebegin kalp atış sesine ihtiyacı var, senin kalp atışlarını benimkinden daha iyi duyar diyordum eşime...
bir de doumdan itibaren bebek anne baba geceleri aynı yerde olmalı bence,kısa süreligine de olsa anne,annaneyada babanne bebek olmamalı.emzirmek icin bebegi baba vermeli kucagına,sabah işi olsa da gazıyla ugrasmalı,uyutmalı...
kitap baya işime yaramıştı yani....
şimdi de iyiyiz,dün ameliyat olan bi arkadaşımı ziyarete gittim,ikisi evdeydi oglumla eşim güzel vakit gecirmişler...gözüm arkada kalmıyor şükür!
aktivite konusuna gelince benim oglum evdeki herşeyle oynuyor,ben sürekli konuşmaya herşeyi anlatmaya calısıyorum.mesela bir kuklasını sadece inglizce konuşturuyorum,şarkılar söylüyoruz,renkler,sayılar...baska bir oyuncagını almanca.Aydının en sevdigi sey kovalamaca ben de emekliyorum onunla holde kovalıyoruz birbirimizi.
'Harika cocuk nasıl yetiştirilir?'montesorri eğitim seklini anlatan bi kitap okuyorum suan orda da söyle bi aktivite var: sürpriz sepeti hazırlamak. icine metal,tahta,pürüzlü,yumusak... gibi cisimler koyuyorsun.bebek onlarla uzuun vakit geciriyo.ben bugün bi armut,bi sac tokası,temiz diş fırcası,bi tahta kepce koydum.hepsini agzına aldı,armutu ezdi parcaladı,üstüne sürdü,oynadı... ama baya vakit gecirdi. oglum artık hergün bu sürpriz kutusunu bekliyor.
bence sürekli bebişle vakit geciricez diye birsey yok,kendi kendine de oynamalı.benimki elektikli süpürgeyle konusuyor,oynuyor tek basına 1 saate yakın belki de..
mama sandalyesinde önüne yiyecek koyuyorum hem yiyor hem oynuyor ben yanında oluyorum ama tek basına oynuyor...
ayy kusura bakmayın cok uzun olmuşş
ama benim fikrim: az ilgili babaların bebişle vakit gecirmesini saglayın,zamanla hem bebek babaya hemde baba ona bakmaya alısacak.bizim yani anne kadar iyi olamayacakları kesin ama unutmayın annelik kadının dogasında olan bir şey ama babalık ögrenilir...
canım ok teşekkür ederim.malsef çok eksiklerimiz var bu konuda.aslında kendimi bilinçli ilgili anne sanırdım.öyle olucamı düşünürdüm ama malesef olmadı.ben yalnızım burda.hiç kimsem yok.oğlumu bırakıp 5 dak markete gidebilecek kadar bile.oğlumun 6ayı da çok zor geçti.hep kuaktaydı.uyku düzenimiz yoktu.hala gecede 7-8defa kalkıyo.belki daha fazla.böyle olunca ebn başından beri çok yoruldum.eşimde açıkçası fazla yardımcı olmadı.ama benden kaynaklı.asla yapmam demez.bez değiştirme konusu hariç:)sabahları 5.45te falan kalkardı ozaman çok alırdı eşim.o ilgilenirdi işe gidene kadar.ama benim sıpa hep ağlayan bi çoxuk olduğu için durmaz mızmılık yapıp ağlayıp durudu.bende rahat uyuamazdım.böyle işte.şimdide dermanım kalmadı sanırım.oyüzden de yetersiz kalıyorum.dediğin gibi ben babalığı öğretemedim eşime.ama yinede şimdi alır markete falan giderler berber.işyerin götürdü bikaç defa.daha küçkükkende birlikte çıkarlardı bir saat falan.ama oğluşum çok fazxla ortam görmüyo insan görnmüyo.belki bunuda etkisi var.inşallah düzeltiriz bu durumu.yoksa çok üzülüyorum.baba oğul çok düşkün olsunlar istiyorum...
canım babası gayet güzel ilgileniyo anlattıklarına göre.sensiz dısarı cıkarması bile oglun konusunda eşinin kendine,seninse eşine güvendiğini gösteriyo. bizim bıdık da geceleri hala cok sık kalkan bi bebek,geceleri babasını kesinlikle istemiyo. gündüzleri baba,geceleri anne!!! bence hic moralini bozma 6 yasa kadar bi sorun yok ama 6 yasından sonra erkek cocugunun anneyle daha fazla vakit gecirmek istemesi pek iyi sonuclar vermiyormuş.babasını rol model alacaktır ilerde... bu arada 2 yasına kadar bebek kendini anneden farklı bir birey olarak göremezmiş,yani bize yapışması cok normal.
aslında ben de senin gibiyim yalnız,ailem yurtdısında,esimin ailesi uzak.ben Aydını cocuk parkına,oyun merkezlerine götürüyordum.bahar gelince bol bol gezersiniz ssiz de...
bursadaydın degil mi? oyun grupları vardır mutlaka,arastırabilirsin.
yürüyüp,konusmaya basladıktan sonra baba-oğul cok düşkün olacaklardır inş.:13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?