2010 şubat anneleri bebek bakım ve eğitim sorunlarını tartışıyor..

Yeni topiğimiz hayırlı olsun.ancak görebildim.bu hafta bizde uyku konusunda çok sıkıntılıydık az kalsın depresyona girecektim.uyumak istemiyordu Özge Bahar'ım yatırdığım an bağırıyordu atıyordu kendini,ağlatma yöntemini denemeye kalktım o ağladı ben ağladım 5 dk ancak dayanabildim.Neyse netice bizim küçük hanım gündüz uykusunu 2 ye indirecekmiş.artık gündüz 2 defa uzun uyuyor ama hiç zorlanmadan.gece uykumuzda en geç saat 9 da.
Meltem ben kızımı hiç yanımda yatırmadım istese bile dalana kadar bekleyip beşiğine yatırdım.sanırım dişleriniz çıkmamış.bizim 5 aylıkken başladı,dişler uykusunu çok etkiliyor sürekli uyanması ondan olabilir.bizim her diş çıkarmamızda böyle huzursuz uyuyor.Ama yanında yatmaya alışmışsa bırak yatsın zamanı gelince kendisi istemez zaten:)

Son düzenleme:
en büyük derdimdi benimde BABA..BABA..BABA
ben kendi babamı pek sevmem yani anlaşamam onunla ilgisiz ve sevgisini göstermeyen bir baba çünkü..kocişede daha bebeğin b si yokken bak seni çok sevsin sende onu çok sev anne sevgisi zaten doğanın kanunu var olan birşey (pekiştirmek önemli olan) derdim..
ama malesef şuan için en azından korktuğum oldu gencer malesef sadece anne düşkünü bunda hem benim hem babasının rolü büyük....
ilgisiz,sevgisiz veya belli etmeyen bir baba değil asla.ben ona bilgisiz diyorum..
önceki işinden çok geç geliyodu babamız gece 11 12 ee gencerde uyumuş oluyordu gece her uyandığında ben kalkıp odasından alıp emzirerek uyutuyodum ki şuanbile sadece emerek uyur,baba sabah 6da kalkıyor gece çok geç yatıyor diye hiçbirşeye elini sürmedi.sadece herakşam yaptırdığımız banyosunda suyunu dökerdi..şunu yap bunu ver onu kaldır bunu koy gibi direktifler dışında aslında kılını kıpırdatmaz..mesela akşam yemeklerinde gencer sandelyesinde ben yediriyorum arada ağzına bişiyler tıkıştırarak kaşığınıda özellikle ortaya koyuyorumki babasıda alsın bir lokma ağzına koysun diye ama nerdeeee al birde sen ver belki yer diyorumda öylelikle((
onunla oyun oynamasını bile bilmiyor sevgi ve öpmek konusunda harika ama onada ben izin vermiyorum orasından öpme burasını sıkma diiye.
ya bu konuyla ilgili okadar çok sıkıntım varki yaz yaz bitmez ama şu bir gerçek erkek bebekler daha bir anne kızlarda baba düşkünü istisnalar var evet(aydın ve doruk gibi) istisnalar kaideyi bozmuyor malesef.etrafımdaki insanların hepsinde bu durum mevcut kız anneleri daha bir rahat gibi geliyor bana...sakın yanlış anlaşılmasın baba bir çok sorumluluğu üstlendiği için söylüyorum bunu

seldacım yiğit alp ve gencerin bir huyuda (en azından bizim yakındığımız ) ortak olmuş oldu..çok istedim şuan aynı yerde olupta onları bir araya getirmeyi ne yapıcaklar acaba diye huysuzlukları devam edecekmi acaba diye merak ettim:))

Elifcim aslında şu anda henüz anne yada baba düşkünlük dönemleri başlamadı. 1,5 yaşından sonra olacak bu. Ozaman aydında dorukta anneye düşecekler bu kesin. bu biraz karşı cinsi tanımaya başlama devresi başlangıcı olduğu icin böyle. kızlar babalarına düşüyor ve anneyi rakip görüyorlar, erkeklerde annelerine düşüyorlar ve babalarını rakip görüyorlar. Şu anda Doruk babasını resmen oyun arkadaşı gibi görüyor ve onunla güzel vakit gecirdiği icin onu seviyor. babasıda sevgisini cok güzel gösteren bir insan. ama yine acıktığında, bir yeri acıdığında, uykusu geldiginde yani bir derdi olduğunda gözleri direk beni arıyor. ben kucağıma aldığımda rahatlıyor. bebeklerimizin şu dönemi anneyle kendilerini bir bütünmüş gibi görme dönemleri. kız erkek farketmez. onlar henüz bir birey olduklarının farkında değiller.

Daha öncede yazmıştım. Bizde Doruk gündüzleri babasıyla birlikte olduğu icin şanslıyız. ama böyle olmayan durumlarda mutlaka bebeklerin yapılması gereken işlerinde babalarada görevler verilmeli. ve babalara kendilerinin bebekler icin cok önemli olduğunu gösterecek şeyler yaşatmalıyız. kapıda karşılamak, yada arada "aaa bak aynı senin gibi gülüyor gibi" şeyler söyleme vs. mesela. kendilerini 2.plana itilmiş görmemeleri gerekir. erkeklerde bir nevi cocuklar işte. böyle pohpohlanmaları gerekiyor.

bu arada yeni konumuz "UYKU" sanırım.

uyku biraz bireysel birşey sanırım. biz Dorukla hic uyku sorunu yaşamadık. zaman zaman sık uyandığı oldu, uyumaya gecmeye zorlandığı oldu ama hep gecti bunlar. bende hep empati yaparak. mutlaka bir sorunu var yoksa bir bebek neden uyumasın diyerek konuya yaklaştım. onu rahatlatmak icin ne gerekiyorsa yaptım. sonucta o bir bebek ve ilk bir senesi fırtınalarla geçiyor. onun durumu bizden daha zor....

yanımızda yatırma olayına gelince. ilk 6 ay zaten cok kucuk olduğu icin yanımıza alamadım. ama yatağı hemen bizim yatağın yanındaydı. sadece sabahları alıyordum. onada cok iyi geldiğini düşünüyordum. ama son 2 aydır baya baya yanımda yatmasına izin veriyorum ve bundan cok memnunum. oglumla birlikte uyumak gibisi yok. kim ne derse desin. zamanı geldiginde. "hadi oğlum sen artık büyüdün artık kendi yatağında yatabilirsin" dedigimde. eminim oda itiraz etmeden yatacak. hatta şu anda yatak almıyorum sırf bu yüzden. hala oyun parkında yatıyor. cünkü yatak alıp. bak artık senin abi yatağın var diyeceğim. zaten büyük ihtimalle oda bizimle yatmak istemicek. şimdi tadını cıkarıyorum oglumu koklaya koklaya uyumanın.

canım dişlerimiz çıktı.şuan 8tane var.zaten dişle başladı bukadar uyku sorunu.şimdi sanırım azılardan gelicek.onlar daha zorluyormuş.ama dişlerini çıkartıp rahatlaması gereken dönemlerde de böyle.sebebi çözemedim.ağrı kesici hatta fitil verdiğim dönemlerde bile hiç etki etmiyo.dr bi şurup verdi 6gün kullanımlık.kullandı o 6gün iyiydi ama daha sonra yine aynı.yanımda yatmak istiyo orası bi kesin ama yanımda da rahat değil.bugün 5defa uyandı emdi mesela.dediğim gibi yanımda yatırmaktan şikayetçi değilim ama 2.yi düşündüğüm için dert ediyorum.inşallah düzelicekler ama nezaman:)

slm kızlar öncelikle yeni konumuz hayırlı olsun diyorum..ama ben baba konusunda bişey yazmamıştım yazamamıştım daha doğrusu..zamanım olmadığı için neyse yazayım yeni konuya öyle geçeyim..

eşim çocuklarıyla çok ilgilidir.her ikisiylede yani..beslenme,banyo,alt alma,kıyafetlerini giydirme..
hakkını inkar edemem..çocuklarda ona düşkündür..burak babası işe giderken ve geleceğe yakın saatte başlar ağlamaya...hayret ediyorum nasıl biliyo..eşim akşamlar pek dışarı çıkmaz çocuklarıyla ve bizle vakit geçirmeyi sever..oyun oynarlar resim yaparlar..burakta yanlarından bir an ayrılmaz..bende dinlenirim biraz:))

uykuuuu
uyku konusuna gelince burağın uyku sorunu olmadı çok şükür..
3 aylık falandı sanırım odalarında abisiyle yatmaya başladı ve hala yatıyo..
geceleri 2 bilemediniz 3 kere kalkar emer ve yatar
gündüzde kafasına göre bi bakarım 1saat bi bakarım 45dk sonra uyanır..
öyle derin uykusu bebekliğndn beri hiç olmadı..olmayacakta sanırım(
tüm bebişlere bol uykulu geceler dileğiyle

bende babalar konusunda bişey yazamamıştım kızlar
derin herkese düşkün bir bebek babasıyla çok güzel bir iletişimi var ilgilide bir eşim var
ama beni rahatsız eden bi konuda derin kimi görürse gidiyor mesela bi ortamda halası babannesi dedesi olsun bana yerine onlara gidiyor bu niye anlamıyorum,kapı çalsın hemen gidip al beni yapıyor ağlıyor bazen bu bende korku durumu yaratıyor varmı böyle durumda olan kızlar

uyku konusunda

özleme sonuna kadar katılıyorum bizde derinle yatıyoruz ilk 6 ay bende sepetinde yatırdım şimdi park yatağı var ama yatamıyor dönmekten bizde beraber yatıyoruz,uyku sorunumuz 1 aydır güzel şükür 7.aydan sonra sapıtmıştık ama şimdi düzeldi onuda diş çıkarma problemine bağladım ben illa bişeyi olmasa uyur diye düşündüm özlem gibi,,gece yatmadan kitap okuyoruz masaj yapıyorum ona oyun oynuyoruz,yani uyku saati geldiğinde anlıyor başını yastığa koyuyor kitabıda elime veriyor artık,masal anlatıyorum bazende gecede uyanırsa emip tekrar uyuyor derinin düzenine biz ayak uyduruyoruz velasıl....
Gündüzleri 2 kere 1,5 saatlik uykusu var bi sabah 10:30 gibi biride öğleden sonra 14:30 dan sonraa

özlemcim bu konuda malesef sana katılamayacağım yada en azından gencer için bunu söyleyemiyorum yani bizim şuan tamamen oturmuş durumda anne düşkünlüğü çünkü sadece baba değil herese karşı böyle asla ben varken bir başkasına ne gidiyor nede kucağında duruyor aslında yanında yokkende dırmuyorda...babasına gelince kendi kafasından birşeyler türetmesini bilmeyen bir babamız var onu bu duruma karşı okadar çok motive ediiyorum pohpohluyorum kiiii..sana nekadar benziyor bütün huylarınız aynı seni özlüyor senin yokluğunuda varlığınıda ayırt edebiliyo diyorum ama yok bugün yapıyosa yarına eser kalmıyo malesef şurdan 2 yada 3 ay sonra işe başllıyacağım bakalım nasıl olucak babaane bakıcak bide hayırlısı diyelim hayırlısı olsn

uyku konusuna gelince
gencer sarılık olmuştu ve uzayan sarılıktı 2,5 ay sürdü bu durum..ben uyuyan çocuğu telefonumun alarmını kurup saat başı alıp yatağından emziyordum gecede gündüzde bu böyleydi..vee şu anda aynen böyle devam ediyor doğduğu günden itibaren sadece 1 defa gece 12de uyuyup sabah 6da kalktı nasıl oldu ne oldu bilmiyorum şuanda en erken 11,30da uyur yarım saat veya saat başı uyanır iuanda bizim odadaki yer yatağında yatıyor, alıp emziriyorum ve tekrar yatırıyorum bu böyle sabah 5e kadar sürüyr o saatten sonra yanıma alıyorum sürekli ağzında tutmak istiyor.. ki bende yanımda yatırmaktan şikayetçi değilim ama ordada uyumuyor kalkmalar devam ettiği için bari yanımda uyumaya alışmasın istiyorum...birde teyze kızım ve alt komşumdan tecrübeler var önümde 4 yaşında kuzenimin oğlu hala beraber uyuyorlar asla yatağında odasında yatmıyor.komşumun oğluda 5 yaşında 1 aydır odasında yattığını onuda ne zorluklarla ikna ettiklerini anlatır durur.yani ayırmak okadar kolay değil sanırım.aslında çocuktan çocuğa değişiyor ama anlamadım... çözemediğim diğer konudabu benim

albenden de okadar arkadaşım..hakkaten artık depresyona mı giriyorum diye düşünüyorum..kızım 25 şubat doğumlu geceabartısız 6-7 kez kalkıyor ve emiyor,acıkıo die mama vermeye kalkıyrum,kesinlikle biberon sürmüyo ağzına,yatağında yatıyor,gündüz uykusu desen hiç yok,e bende çalışan anneyim,burada kafadengi arkadaşımda yok,kaş aldırmak tek eğlencem oldu,emzirmesem çoktan anti-depresan içmiştim:)çoook bunaldığımı hissediyorum ve kendiimi çaresiz hissediyorummm

Bizim uyku sorunumuz olmadı çok şükür...
1) ilk aylar sürekli kundak yaptım ellerindenkorkup uyandırmasın kendini diye ( Tracy nin kitabından yardım)
2) 2. aydan itibaren sadece o uyandığında karnını doyurdum ( Tracy nin kitabından yardım)

3) uyanır uyanmaz hemen sütünü vermedim emzikle oyalayıp ikinci istemesinde verdim. ( Tracy nin kitabından yardım)

4) Beni emmed, dolayısıyla memede uyumayı isteme gibi bir sorunumuz olmadı. ( meme emmemenin tek işe yarar noktası da bu oldu sanırım)

5) soya çekim sanırım. Babası da çok fena uykucu

6) Bir de saat 11 den sonra o istemedikçe karnını doyurmadım. 11 de son sütünü verip uyuttum

7) 5 aylıktan itibaren de herhangi bir rahatsızlığı olmadığı takdirde deliksiz uyur.

8) Sallamadan uyur. Emzikle uyutma yöntemi. Yani artık emzik ve uykuyu eşleştirdi ve sallamada. yatağına yatırdığımızda dönüp poposunu uyuyor. Ama ben işten geldim mi bu düzen bozuluyor. Naz yapıyokendince Ben de nazlıyorum ne yapayım.

Son düzenleme:
Bir çoğunuz hamileyken yaşadığım sıkıntıları akabinde doğumdan sonra yaşadıklarımızı biliyorsunuz.. Yiğit Alp karnıma düştüğünden beri stres dolu günler yaşadım.. Bana sağladığı tek kolaylık (ben bunu allahın bir hediyesi olarak kabul ediyorum) uyku konusundaki rahatlığıdır.
Öyleki doğduğundan beri gece uykuları çok düzenlidir.. akşam gece 11 gibi uyur sabah 9 a kadar sorun yaşamayız.çok huzurlu bir şekilde dalar emerek. 2 kez uyanır tekrar emziririm 10-15 dakika sonra kaldığı yerden devam eder.. 8 aylık olduğu gün odasını ayırdık. kendi yatağında yatmaya başladı.. çok heves etmeme rağmen kesinliikle emzik almadı ve ayakta sallatmadı.. öyleki ayağıma yatırıp sallamak istediğimde ortalığı ayağa kaldırıyor.. resmen nefret ediyor sallanmaktan..
Vesselam sevgili oğlum birtek bu konuda üzmüyor annesini.. İştahsızlığını bununla örtbas ediyor namıssız:)

bizimde 3 ay uyku sorunumuz oldu ama yine çok şükür gece uyuyup gündüz uyumuyordu sonra ablasıyla aynı odada kendi yatağında yatmaya başladı sonrasında uyku sorunumuzda kalmadı gündüz 2 sefer uyuyyor gecede önceleri ben kaldırıyordum emzirmek için şimdi alıştı 1 sefer kendi kalkıyor akşam en geç 8 de yatıyor sabahda 6.5 gibi kalakıyoruz benimde bu konuda şikayetim yok ama genetyik herhalde bende babada uykuyu çok severiz ablamızda uykucudur daha doğrusu akşam erken yatıp sabah erken kalkmayı severiz günün bereketinden faydalandığımıza iananırım bu sayede

bu arada tracy yi okumamıştım ama bende uyurken kollarını tülbentle sıkıştırıyordum yarım kundak gibi yani. bence buda cok faydalı oluyor uyku düzenini oluşturmada.

aynen bende ellerini sıkıştırıyordum uyurken rahatça uyuyordu yavrum ama tam kundağa karşıyım ben

hadı bende yazayım bari...
ipek ilk 2 ay gece 2 den önce yatmazdı. gece-gündüz düzenimiz yoktu. 2.ayında akşam 9 da yatırmaya alıştırdım,sabah 7-8 e kadar uyurdu. geceleri 1-2 kere kalkardı...
5.ayında sapıttı. 2-5 aylar arası mükemmel bi uyku düzenimiz vardı.
saat başı uyanmalar başladı. çığlık çığlığa ağlamalar. ilk dişini 7.5 aylıkken çıkardı ve o zamana kadar çığlık atarak ağlamalarımız devam etti. 2.5 ay boyunca saatte 1 bazen 2-3 kere ağlayarak uyandı. dişten dedik,diştendi aslında ama bu uykumuzu tepetaklak etmeye yetti de arttı bile.
şu an akşam 9 gibi uyur.yarım saat erken yada geç olduğuda oluyor.
sabah takribi 7-bazen 8 gibi uyanır. gece de 1-2 saatte bi uyanır,uykuya geçemediğinde yanımıza alırız.
yarım saatte bi kalktıgı geceleride biliyorum.
ne bıtkıler ne suruplar ne gece cayları hıc bırı uykuya gecmemız ıcın yardımcı olmadı.
dogası boyle dedık kendı halıne bıraktık artık. ne yapalım,uyumayı sevmeyen ve uyumamak ıcın dırenen bı cocugumuz var. babası da sevmez uykuyu,ona çekmiş sanırım. halbuki bana çekse yataktan kafasını alamazdı ne vardı adama çekecek

Aynen havvacım bende battaniyeyle yapardım ama onda bile sıkılıyodu daha 40 günlük bile geğildi hala sıkıntılı benim miniğimm ne giyinmeyi seviyo ne bişey hep çıplak kalıcak bıraksam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…