Yeni topiğimiz hayırlı olsun.ancak görebildim.bu hafta bizde uyku konusunda çok sıkıntılıydık az kalsın depresyona girecektim.uyumak istemiyordu Özge Bahar'ım yatırdığım an bağırıyordu atıyordu kendini,ağlatma yöntemini denemeye kalktım o ağladı ben ağladım 5 dk ancak dayanabildim.Neyse netice bizim küçük hanım gündüz uykusunu 2 ye indirecekmiş.artık gündüz 2 defa uzun uyuyor ama hiç zorlanmadan.gece uykumuzda en geç saat 9 da.Kızlar ikinci sayfalara düşmüş bu topik.bence hep gündemde olması gerekiyo.ben malesef diğer topiği taki edemiyorum.arada açıp bakıyorum ama kopuk kopuk bişey anlayamıyorum.sizler orda konuşuyosunuzdur mutlaka.sizşerden çok şey öğreniyorum o yüzden bu topiğide gündemde tutarsanız beni çok mutlu edersiniz :) tabi şimdi 'sen orayı takip edemiyosun biz nasıl burayı takip edicez diyebilirsiniz ':) imkanınız olursa tabi...
kızlar bu haftaki konu uyku olsun mu? bu konuda okadar mağdurum ki anlatamam.artık iyi bi dr arıyorum bu sorunu çözmek için.hala saatte bir hatta dahada önce kalkan bi oğlum var saolsun.ve her kalktığında emmeden uyumak istemiyo.ayrıca da yanımızda yatmak istiyo.bu durumlardan dolayı alıştı.4aylıkken ayırmıştım odasını kendi kendine uyuyodu.ama şimdi yanına yatark uyutuyorum.e öyle olunca da tabi uyanınca da beni arıyo.yanımızda yatarken bile sürekli beni yokluyo.kulak iltihabı vardı onuda tedavi ettirdik.dişlerde gelicek ama sebep bunlar mı bilmiyorum.kızlar belki bu konuda birbirimize yardımcı olamayız ama sizlerden bişeyler duyup rahatlamak istiyorum.merak ediyorum sizin bebekleriniz nasıl.birde yanında yatıran var mı bebeklerini.ben yanımda yatmasından memnunum hatta ilk 2 yada 3yıl öyle olması gerekiyormuş.ama ikinci bebeği 2yaşını bitirince düşünüyoeum ve ozaman ayırmak çok zor olcak.sorun bu.napıcamı bilemedim.hala ikilem içindeyim her gece.yanıma alsam mı? almasam mı? bu tedirginlikle eminim bebeğimde huzursuz oluyo.şimdiden teşekkür ederim hepinize....
Yeni topiğimiz hayırlı olsun.ancak görebildim.bu hafta bizde uyku konusunda çok sıkıntılıydık az kalsın depresyona girecektim.uyumak istemiyordu Özge Bahar'ım yatırdığım an bağırıyordu atıyordu kendini,ağlatma yöntemini denemeye kalktım o ağladı ben ağladım 5 dk ancak dayanabildim.Neyse netice bizim küçük hanım gündüz uykusunu 2 ye indirecekmiş.artık gündüz 2 defa uzun uyuyor ama hiç zorlanmadan.gece uykumuzda en geç saat 9 da.
Meltem ben kızımı hiç yanımda yatırmadım istese bile dalana kadar bekleyip beşiğine yatırdım.sanırım dişleriniz çıkmamış.bizim 5 aylıkken başladı,dişler uykusunu çok etkiliyor sürekli uyanması ondan olabilir.bizim her diş çıkarmamızda böyle huzursuz uyuyor.Ama yanında yatmaya alışmışsa bırak yatsın zamanı gelince kendisi istemez zaten:)
Elifcim aslında şu anda henüz anne yada baba düşkünlük dönemleri başlamadı. 1,5 yaşından sonra olacak bu. Ozaman aydında dorukta anneye düşecekler bu kesin. bu biraz karşı cinsi tanımaya başlama devresi başlangıcı olduğu icin böyle. kızlar babalarına düşüyor ve anneyi rakip görüyorlar, erkeklerde annelerine düşüyorlar ve babalarını rakip görüyorlar. Şu anda Doruk babasını resmen oyun arkadaşı gibi görüyor ve onunla güzel vakit gecirdiği icin onu seviyor. babasıda sevgisini cok güzel gösteren bir insan. ama yine acıktığında, bir yeri acıdığında, uykusu geldiginde yani bir derdi olduğunda gözleri direk beni arıyor. ben kucağıma aldığımda rahatlıyor. bebeklerimizin şu dönemi anneyle kendilerini bir bütünmüş gibi görme dönemleri. kız erkek farketmez. onlar henüz bir birey olduklarının farkında değiller.
Daha öncede yazmıştım. Bizde Doruk gündüzleri babasıyla birlikte olduğu icin şanslıyız. ama böyle olmayan durumlarda mutlaka bebeklerin yapılması gereken işlerinde babalarada görevler verilmeli. ve babalara kendilerinin bebekler icin cok önemli olduğunu gösterecek şeyler yaşatmalıyız. kapıda karşılamak, yada arada "aaa bak aynı senin gibi gülüyor gibi" şeyler söyleme vs. mesela. kendilerini 2.plana itilmiş görmemeleri gerekir. erkeklerde bir nevi cocuklar işte. böyle pohpohlanmaları gerekiyor.
uyku konusuna gelince
gencer sarılık olmuştu ve uzayan sarılıktı 2,5 ay sürdü bu durum..ben uyuyan çocuğu telefonumun alarmını kurup saat başı alıp yatağından emziyordum gecede gündüzde bu böyleydi..vee şu anda aynen böyle devam ediyor doğduğu günden itibaren sadece 1 defa gece 12de uyuyup sabah 6da kalktı nasıl oldu ne oldu bilmiyorum şuanda en erken 11,30da uyur yarım saat veya saat başı uyanır iuanda bizim odadaki yer yatağında yatıyor, alıp emziriyorum ve tekrar yatırıyorum bu böyle sabah 5e kadar sürüyr o saatten sonra yanıma alıyorum sürekli ağzında tutmak istiyor.. ki bende yanımda yatırmaktan şikayetçi değilim ama ordada uyumuyor kalkmalar devam ettiği için bari yanımda uyumaya alışmasın istiyorum...birde teyze kızım ve alt komşumdan tecrübeler var önümde 4 yaşında kuzenimin oğlu hala beraber uyuyorlar asla yatağında odasında yatmıyor.komşumun oğluda 5 yaşında 1 aydır odasında yattığını onuda ne zorluklarla ikna ettiklerini anlatır durur.yani ayırmak okadar kolay değil sanırım.aslında çocuktan çocuğa değişiyor ama anlamadım... çözemediğim diğer konudabu benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?