2010 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

arabanız hayırlı olsun canım kazasız belasız güle güle kullanın inş. araba çok gerekli ya helede bebiş olunca bol bol gezin anacım sefanız olsunzemuszemus
yapma anacım o misafirlerin bir daha geleceğiz derlerse hazır kek bisküvi falan koy önlerine çocuklu bir bayansın sen boşu boşuna yormuşlar seni onlar getirsinler klava:

gelmiş geçmiş olsun canım atlatmışssın çok şükür ecem hanımada kocaman maşallah koca kız oldu artık

günaydınlar herkese hayırlı cumalar dilerim Şeniz

Geçmise pek bakamadim bi yaramazlik yoktur insallah
Zeynepcim arabaniz hayirli olsun canim

sagolun canlarrr opuyorumnanaktan

ewet tubısım aynen oyle yapcam kötükedihüso

ya benım kız 2 gundur gunduzlerı baya uyuyo ya... gecelerı de uyuyo ısın garıbı... hıc gunduz bu kadar cok uyumazdı buyume donemıne mı gırdı acaba.. bebıslerın zaman zaman buyume atakları oluyomus ya

canım geçmiş olsun geçmişş sevişndim kıyamam benona aşılardaçok ağlıyolar ya yerim ben onları...maşallah eceme tombik prensess...
kız yiyenç çocuktan zarar gelmez bırak yesin ya o atar büyüdükçe kiloyu...
Makinaya çamasir atmistim gidip sereyim gelirim yine

koş kız kurudu çamaşırlar kolay gelsin

bebek arabası dedim yafffffffff kızlar sesiniz çıkmadı..nerden aldınız ne kadara aldınız.....cvp bekliyom

geçmiş olsun canım.iyi olman sevindim.maşallah eceye ne gzel almış.boyuda uzamış,,,

bende defne 2 yaşına geldikten sonra çalışacagım.ne yapayım bırakacagım kimse yok.bakıcıyada bırakmak istemiyorum.zeyno 8 aylıkken bi çalışmaya karar vermiştemde bakıcı kelimesi beni çok ürpertiyo.ne bilem sanki iyi bakmazlarmış gibi geliyo.2 yaşında kreşe veririm.hem büyümüş olur.burda yeni dogum kreşide var ama ben hoşlanmıyorum.bu ne ya biri aglarken digeri uyanacak biri haztayken hepsine geçecek.ufff ne yapayım biraz .üyüsün.bi bagışık sistemleri güçlensin.zeynebe yaptım fedakarlık bunada yapmam gerek..

ne iş yapıyodun canım.valla utkuya hamileyken çıkmıştım işten.5senedir evdeyim.burak'a hamile olmadan önce gidiym çalışıym dedim elimiz biraz sıkışıktı.annme bırakırız dedim evimiz baya uzak annmlere.haftada bir görcektik utkuyu.eşim yok dedi.artıkda zor gibi çalışmak.ama evde çalışıyorum gerçi ben.işimi evde yapıyorum..

bebek arabası dedim yafffffffff kızlar sesiniz çıkmadı..nerden aldınız ne kadara aldınız.....cvp bekliyom
bızım amcamız aldıgındaN HIC bı fıkrım yok canım
yok ya yenıdogana ne kresı anne ıster anne kokusu sıcaklıgı ıster hayatta bırakamam krese o kadar mınık bebegı
ne ıs yapıyon kıs ewde? ew hanımlıgı en agır ıs zaten kaydirigubbakcemile3

ya acı elma yagı gaz ıcın ıyı dedıler dun gıttım aktardan aldım ayak altına bıde kasıklaırna masaj yaptım dun bugun ama bı degısıklık yok...
bıde dogal rezene aldım demlıyıp ıcıyorum 2-3 cay kasıgıda ıpege ıcırıyorum o az daha etkılı gıbı humana yada mılupadan daha cok gaz cıkarıyo ıctıgı zaman...

kızlar sunu bı okusanıza....

Öncelikle bebeğin gaz sancısı dışındaki herhangi bir sebepten dolayı ağlamadığını tespit etmemiz gereklidir. En çok karıştığı durum olan AÇLIKtan ağlayıp ağlamadığını saptamak kolaydır. Anne sütünü verdiğinizde susuyorsa sebep açlıktır. Yok eğer susmuyorsa her ağladığında inatla anne sütü veya mama veriliyorsa, sırf bu yüzden gaz sancısı daha da artabilir. Sık sık ve düzensiz beslenen çocukların gaz sancıları daha da artabilir. Hele hele erken dönemde başlanan ek gıdalar bu tabloyu iyice dramatikleştirir.
Bebeklere şekerli su verilmesi, emziklerin bala veya pekmeze batırılarak verilmesi, çok erken aylarda nişastalı gıdalara başlanması, meyva ve meyva sularının gereğinden çok verilmesi veya meyvaların olgunlaşmamış olması da gazı artırır.
Gereğinden fazla su içirilen veya tam tersi yeterince su verilmeyen bebeklerde de gaz fazla olur.
Uzun süre açıkta kalan yiyecekler(özellikle süt ve sütlü yiyecekler), iyi temizlenmemiş şişe-kaşık ve emzikler, uzun süre kapağı kapatılmamış şuruplar(vitaminler, antibiyotikler, ateş düşürücü-ağrı kesiciler) de basit mikrobik kirlenmeler nedeniyle gaz yapabilirler.
Altının uzun süre ıslak bırakılması, bulunduğu ortamın aşırı sıcak veya soğuk olması, uzun süre aynı konumda yatırılması da gazı artırabilir.
Bebeğin kundaklanması, hareket kaabiliyetini sınırlayan kuşaklarla sarılması da gazı artırabilir.
Annenin beslenmesinin gaz oluşumundaki rolü sanıldığı kadar belirgin değildir.
Anne ve babanın sakin, hoşgörülü ve sevecen olması çok önemlidir.

bebegı aynı pozısyonda uzun sure yatırmak bıle gaz yapıyomus :1shok:

en iyisi o canım ya benimde raporumun bitmesine çok az kaldı benim kayınvalidem bakacak o olmazsa annem var oda bakar ama benim moralim çok bozuluyor hamileyken o aylar günler saatler geçmek bilmedi aslında geçtide sanki hiç geçmiyor gibi geliyordu bana doğduda kırkı bile çıktı günden güne büyüyor ayın 14ünde işe başlamam lazım ama kuzumu bırakıp nasıl gidicem o bensiz ne yapacak kaynanam iyi bakabilecekmi örümceğin oğlu çocuğa ben gelene kadar bişey yaparsa diye kafama takıyorum fırttırcam yakında aslında çalışmakta istemiyorum işyerimden memnundumda o şef yokmu hamileliğimi bana zehir eden geri döndüğümde daha zor günler beni bekliyor olabilir ama çalışmakta oğluşumun geleceği ve benim için önemli ne yapacağımı şaşırdımmafoldumbenmafoldumben
ya haksızlık bu neden bu ülkede çalışan annelerin doğum izinleri bu kadar az olmak zorunda daha birbirimize doymadan onların mis kokuları özlemeye mecbur kalıyoruz çalışmak istememiz suç mu çocuklu bir bayan olarak en azından 6aylık olana kadar iznimiz olsa ne kadar kolay olurdu herşey offfffffffffffffffff:sinifsinif::çok üzgünüm:

,Selam kızlar.her gün okuyorum ama yazamıyorum.tam nick gireyim birşeyler yazayım diyorum Duru ortalığı yıkıyor çok ağlar bi bebek oldu.bügün banyo yaptırdık rahatladı 2-3 saat uyur umarım.

Zeynep İpek uyuyormuş maşallah de kız dilini ısır büyüme zamanları ondan sürekli uyku istiyordur.

Günaydin kizlar nasilsiniz bugün bakalim
Benim hiç halim yok çok kötü karnim agriyo sabahtan beri kivraniyorum üsüttüm galiba ilaç ta yutamiyorum nasil geçicek bu agri kizlar ya
ayaklarını sıcak tut patik giy sürekli. havalarda saşırtıyor adamı ben bazen sıcak basıyor sıfır kol.sonra üsüyorum kazak giyiyorum vucutta şaşırdı.

Berrin canım niye sağlık ocağına değilde aşı için hastaneye götürüyorsun.ücret almasalar bile sağlık ocakları sık sık bebek aşısı falan yaptıkları için bence daha bilgililer.

Merhaba seninle yeni tanışıyoruz yada ben daha önce sana denk gelmedim.
ben istanbul -ümraniyeden aldım Pierre Cardin markası çift taraflı.219 du pazarlıkla 190 2 aldık 5 taksit yaptılar.ama web siteleride var Mert Bebe bi bak istersen.
buna benziyor ama bu değil galiba zira benimki daha uygun fiyatlı.

http://www.mertbebe.com/productDeta...5&name=pierre+cardin+228+çit+yönlü+2010+model

Zeynepppppppppp yavrum banada ticker yaparmısın.

inanmıyorum ya ne kadar çok sebep varmış gaz yapan bilmiyorumkismile
zeynep sağol kuşum paylaşım için opuyorumnanaktan

Konya Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesi'nde görevli Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Erkan Ataş, bebeklerin büyük bölümünün çektiği gaz sancısının, annenin tükettiği gıdalara göre değiştiğini söyledi.
Vücudunun tüm organları gibi, bebeğin sindirim sisteminin ve bağırsakların da çok hassas olduğunu belirten Ataş, ''Ağız yoluyla alınan besin, bağırsaklarda parçalanarak emilirken, bir miktar gaz ortaya çıkar. Bu gazın bir kısmı bebeğin bağırsakları içinde kalırsa, bebeğe büyük sancı verir'' dedi.

Gaz sorununa hiçbir ilaç yüzde 100 etkili değil

Bebeğin gaz nedeniyle yaşadığı sıkıntının, anne ve babanın da aylarca uykusuz geceler geçirmesine neden olabildiğini ifade eden Ataş, şunları kaydetti:
''Gaz sorunu, bebek 5-6 aylık olana kadar devam eder. Gaz giderici olarak hekimlerce önerilen hiçbir ilacın yüzde 100 yararı olmuyor. Bebeklerde gaza neden olan etken madde, sadece inek sütü içinde bulunan ve bağırsakta parçalanamayan beta laktoglogulin maddesidir. Anne tarafından içilen inek sütünün içindeki bu madde, emzirilen bebeğe geçiyor. Bebeklere en çok acı çektiren gaz sorununun önlenmesi için, annenin ilk 5 ay inek sütü içmemesi gerekiyor.''

buda boyle dıyor ne yapıcagımı sasırmıs durumdayım...
sımdı yedıklerımızın etkısı warmı yokmu? her kafadan baska ses cıkıyor... ıpegın dr u sadece yuzde 5 etkıler yedıklerın fazla kasma demıstı... offffffffff

ben maliyet muhasebesi yapıyorum.işim biraz zor ve arışık ama seviyorum.bende 4 yıldır yapmıyorum ara ara arkadaşlara yardımım dokundu.parada kazandım ama zeyneple gidip gelmiştim.ama iki çocukla artık onuda yapamam.illaki büyümeli.eşimde hiç işe başlama diyo.mayısta kpss başvuruları var gel memur ol diyo.ohh demesi kolay bende olmak istiyomda nasıl kazanacagım...
sen ne iş ediyon.evde falan demişssin..

yapıyım canım durunun dogum tarıhı ne zaman?

aysegul bende malıyet muhasebesınden but e kaldım...
ısın garıbı ne bılıyomusun. 2 senelık bıtırdım ben ıng ısletme okudum o zaman malıyet muhasebesı derdı almıstım hemde ıng oldugu halde gayet rahat vermıstım. sımdı gecen sene acık ogretım 3 te tekrar aldım turkce oldugu halde veremedım ve bu sene alttan gene alıyorum kaydirigubbakcemile3 sacmalık dımı kaydirigubbakcemile3
calıstır benı anacım turkceyken kafam basmıyo bu derse benım kaydirigubbakcemile3

inanmıyorum ya ne kadar çok sebep varmış gaz yapan bilmiyorumkismile
zeynep sağol kuşum paylaşım için opuyorumnanaktan

rıca ederım canım ne demek...
iş ıcın sıkma canını sonucta o kaynananın da torunu el cocugu degıl senle ne kadar gıcık olsada gıcıklıgı sana torununa bakıcaktır ıyı sekılde...
orumcegıne de sole cocuguna sahıp cıksın klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…