ben de doktora sordum sütü, acaba devam sütü mü yoksa inek sütü mü vereyim bir fark var mı dedim, yok dedi. sadece 400 cc den fazla vermeyin günlük dedi, benim de evde devam sütüm vardı, onu veriyorum akşamları sadece 150 cc, kalsiyumu sebze yemeklerinden yoğurttan alsın istiyorum daha çok, inek sütüne biraz geç başlayacağım galiba.
bu arada sütaş veya sek günlük sütten yoğurt mayalıyorum, onu çok severek yiyor kızım.
Zeynepcim hayır olsun valla. Yakında buluşacağımıza işaret bence.
Bu arada 4 de uyku cok geç degilmi ya. gece uykusuna gecmeden önce cocugun en az 5.5 - 6 saat önce ögle uykusunu bitirmiş olması gerekiyor diye biliyorum ben.
bizimkide günde 400-500 cc den fazla inek sütü vermek demişti max o kadar veriyorum ama anası gibi sütçü yoğurtçu olucak bu kız,versem daha içer.küçükken bende 1 lt süt içermişim günde ondan da hep kansızmışım. saklasalar dolaptan alır içermişim ipekte öyle süte bayılıyor ama ballısına sadece. yogurt zaten favorimiz. neyse kalsiyum alıyor işte napalım gerçi kakası biraz sert hep o sütten ahhhh...
çiğdem o pusetlerden bizde gördük çok güzellerdi ama nedense haşim işcan dan aldık bastonumuzu. ama ipek sevmiyor arabada oturmayı ya bu benım ıcın buyuk problem ınıp yurumek ıstıyor...
benim oğlumda devam sütü içiyor zaten ama süte başalayalım alışsın dedim oda severek içti bende sek sütle mayalamayı düşünüyorum yoğurdunu zaten yoğurdu çok severek yiyor bizde yoğurdu artırır sütü azaltırız gerçi zaten günlük bir kere veriyorum oda 200 cc
ohh maşallah sevsin tabii, ama bizdeki inanış sütü bol bol içsin, kalsiyum iyidir kemiklerine deriz, yanlış işte, eskiden bizi büyütenler bilmez verirlermiş ama kansızlık, demir eksikliği sebebi tabii, doktor da bana kalsiyumu yoğurttan ve yeşil yapraklı sebzelerden alsın gün içinde, dengelenir dedi.
bizde kaka hiç sert olmadı, beldi ondandır.
tabii yürüyor, keşfetmek istiyor, bazı bebekler özgürlüklerine çok düşkünler işte, sen olabildiğince pusetin içine oturttuğunda eline yiyecek bişey ver, onu kemirirken gezersiniz, salatalık, havuç, çubuk kraker, elma vs...
veriyorum ama 10 dk oyalıyor sonra bi çğlık ve ipek yerde
veriyorum ama 10 dk oyalıyor sonra bi çğlık ve ipek yerde
aynı seyı bızde hergun yasıyoruzbizimkide arabayı istemiyor artık geçen arabayla parka gittik gayet iyiydi sonra çıkardım parkta yürüdü oynadı sonra eve dönerken arabaya koydum kıyamet koptu hem onu hem arabayı taşıyamadım ağlaya ağlaya bindirdim sonra zaten uykusu gelmeye başladı mayıştı bende bir daha arabayla çıkarmam
hadi yaaa, tühhh...
o zaman zor canım be, size peşinde koşturmak düşüyor, özgür kız ipekkkkkkk :90:
Zeynepcim bizim eski düzen şöyleydi:
sabah 7.3 - 8 arası uyan kahvaltı et
10.30 gibi yat. 12 gibi kalk.
15.30 gibi yat. 17 gibi kalk.
tabi 5 ten sonra aksam uykusuna ancak 23 de gecebiliyordu. bu aradada benim canım cıkıyordu. aksamları daha zor cocugu oyalamak. tv acık dikkati orada. sen yorgun oluyorsun ilgilenemiyorsun falan filan. gecede saat başı uyanıp emmek istiyordu. yada 2 saatte bir. artık yorgunluktan ölüyordum. uyuyordu ama ben sık sık uyanmaktan uyuyamıyordum.
Sonunda Nevzata dedim bu tek uykuya geçecek. sabah 10.30 uykusunu kesinlikle uyutma dedim. uykusu gelsede oyala. oyna banyoya sok. uyar dedim. nitekim oyalamak tabiki zor oldu ilk 2 gün. 12 - 12.30 gibi yatırmayı başardık. ve 2 - 2.5 saat uyuyor bu şekilde. eger daha erken uyanırsa bile uyumaya devam ettirmeye calışıyoruz. konuşmuyoruz, gülmüyoruz oynamıyoruz saat 12 den sonra. evi sessizleştiriyoruz. ve son 4-5 gündür bu saatleri oturttuk. en geç 15.30 da uyanmış oluyor. gecede 8-9 arası aksam uykusuna geçiyor. dün gece sadece 3.30 da kalktı emdi. sabah 7 de kalktı. bir gün önce hiç kalkmadı. ama sabırlı olmak gerekiyor kesinlikle.
ya cogu zaman aglasa da oturtuyorum pusete cunku tek basıma cıktıgımda onu mu zaptedıyım pusetımı tasıyım. mecbur yolda gıderken oturuyor ama aglıyor yolda gezerken arabada cıglık cıglıga bı cocuk...düşün yani...yanlız bu arada pusettende iyice koparmamak gerekiyor bence. cünkü o zaman dışarı çıkmak işkence olur. yürüse bile yorulacak oraya oturması gerektigini de bilmesi gerek. bir süre sonra yürümeyi bırakıp pusettende iyice koptugu için dişarıda kucak isteyecekler dikkat edin derim.
ben kesinlikle gideceğimiz yere kadar pusetle gidiyorum. onun arabadan inmesi gerektigi yerde indiriyorum. yoksa yandık yani. ne ben kucağımda taşıyabilirim onu. nede onun yürüme hızıyla dışarda bişey yapılır.
gez bacım tabi ya... hayat bize güzelslm kızlar..nasılsınız...
bende çocukları alıp parka gidicem..bugünü dışarda geçirmek istiyorum..hergün çıkarıcam artık...
utku gelsin yemeğini yesin çıkıcam hemen...
.acım umarım düzelmişsindir..başım çatlamak üzere(((
ben çıkıyorum inş. uyurum biraz ömer uyanmadan
offff gözlerim kararmaya başladı
eğer 2,3 gün topiğe uğramazsam bilinki iyi değilim
hayırlı bir gun olsun
nurcum çok geçmiş olsun canım uykusuzluk gerçeken çok zor
bilgiler içir sağol caanım.benimki süt anca 80 cc iiyo.pefgünaydın kızlar
esma çok üzüldüm başınız sağolsun allah ablana sabır versin inşallah sağlıklı bir bebek nasip etsin
burcu ve tuğba geçmiş olsun bendede bir kırgınlık vardı ama atlattım sayılır
dün oğlumu kontrole götürdüm dru çok beğendim bana önerdiklerini anlatayım sizede
süt içirme dedi içireceksende şok marketlerde sek günlük süt var onlarda içir dedi
yumurta hergün ver ama köy yumurtası olsun dedi
gece uyanırsa bişey yedirme dişleri çürür dedi ve dişlerimizi fırçalayacakmışız artık macunsuz olarak
balıkyağı kullan dedi ben öneriyorum dedi
bol yoğurt et kıyma tavuk yedir dedi
ve biberonu artık bıraktır dedi bende sizinle paylaşmak istedim
ayrıca dün bir iş teklifi aldım bugün konuşmaya gidicem bakalım şartlar uyarsa doğum fotoğrafçısı oluyorum özel bir hastanede eski patronumla çalışıcam
haklısın rabbim en iyisini bilir zaten.günaydınlar kızlar sohbetinizi özledim işyerinde yoğunluk var bu hafta böle geçer sanırım
hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ölüm Allahtan sabırda ondan
dün de ablamın yanına gittim biraz kendie gelmiş üzülüyo ama oğlum iiçin en iyisi buymuş dio
yaşasa özürlü olucakmış kör olma ihtimali çok yüksekmiş kalbi 2 kere durduğu için beyni çok incinmiş
ölüm sebebide bağırsakları iflas idrar yapamadığı için
inş. bundan sonrası güzelolur tekrardan Allah razı olsun arkadaşlarr
zeynepcim bizde bi ara defneyi kendi isteğiyle teke düşürdü ama oyalamak evet çok zor oluyo.şmid iyine kendi istegiyle ikiye çıktı.bende emziriyorum ama bi müddet sonra kesmek istiyorum bende.bizim kız gece 2 kez uyanıyor .bide sana diyecektim.doruk hala sizlemi uyuyor.yani ilk aşma yatagı sizin yatak odasındamı uyuyo.yoksa bi yaagımı ıvar.uyumak için atakta çok önemli oluyo defneyi artık beğine koyunca yaklaşık bi saat sonra tekrar uyanıyo ama orasındaki bazen kanepeye bırakıyorum yanlarına yastak falan.or auyuyo ama hiç uyanmıyo.sanırım bizim yatak alma zamanımız geldi gibi geliyo.yani doruk nerde uyu odiyecektim.günaydın kızlaaaar
çok mutluyum. hatırlarsanız 2 hafta önceye kadar Doruk un geceleri saat başı yada 2 saatte bir kalkıp emmek istemesinden bıkmıştım. uyuyamıyorduk ve ben artık emzirmeyi bırakmak istiyordum. karar verme aşamasındaydım.
sonunda düzelttim sanırım sorunu. 1 haftadır baya bir düzeldik. önce gündüz uykularımızı tek uykuya düşürdük. şimdi geceleri ya hic uyanmamaya yada 1 kez uyanıp iyi bir emip iki memeyide öyle devam ediyor uyumaya. 3-4 gündür nasıl rahatım anlatamam yaaaa......
geceleri sık uyanan bebeklere gündüz uykularını tek uykuya düşürmelerini tavsiye ediyorum. isteyene sistemimizide anlatırım. ama sabırlı olmak gerekiyor. şu an için ben bir süre daha emzireceğim bu durumda.
bu arada, dün didemle konuştuk. selamı var herkese. işlerden giremiyormuş ama çok özlemiş bizi.
bizim istanbul buluşması 3 nisan olacak sanırım.
eeee sizler nasılsınız bakalım. ben buraya cok giremiyorum cünkü takılıyor hep iş yerimde. facede takılıyor. nurturia en kolay haberleşme yeri benim icin. bilginize.
Günaydın kızlar
Esmacım çok üzüldüm. Allah yardımcısı olsun ablanın meleğini kaybetmiş. Yüzünü gördükten sona kaybetmek daha zordur eminim ki. Hayırlısı böyleymiş benim eşimin kuzeninde var çok erken doğan ve şu anda gözleri görmeyen ve akıl sağlığı da tam olmayan bir kız çocuğu. Zorluklarını tarif edemem. Hayırlısı böyleymiş.
Günaydınlar kızlar bizde yoğunuz pek takılamıyorum okuyorum yazamıyorum kızlar
esmacım çok üzüldük ama dediğin gibi herşey allahtan
günaydın kızlar.
ipekte babaneme geldiğimizden beri (2 sabahtır) 6.30 da kalkıyor napsam da yatmıyor.evdeyken de 6.30 gibi kalkardı ama sonrasında yanımıza alırdık 7.30-8 e kadar uyurdu. burda yerini ve ortamı yadırgıyor sanırım.
aytencim ben ipeğin kahvaltısını süte hazırlıyorum 200 cc kadar sonra tek içtikleriyle bir günde 400-500 cc ye yakın süt içiyor. çok şükür eti yogurdu sebzesi tavugu hep yiyor beni üzmüyor ama sütü yörsan günlük almaya özen gösteriyorum. süt istiyor vermeyince ortalık yıkılıyor..
özlem dün rüyamda sizi gördüm. doruk ve sen bize gelmişsiniz. doruk kocaman olmuş gülüyor ipekle oynuyorlar fotoğraf çekiyoruz falan. hayırdır inşallah...
dün çıktık buünde çakıcam inşallah.günaydın kızlar, hava çok güzel dışarda, evde olan anneler minnoşları alın alın çıkın parklara :)
ben de cumartesi pazarı iple çekiyorummmm
Zeynepcim bizim eski düzen şöyleydi:
sabah 7.3 - 8 arası uyan kahvaltı et
10.30 gibi yat. 12 gibi kalk.
15.30 gibi yat. 17 gibi kalk.
tabi 5 ten sonra aksam uykusuna ancak 23 de gecebiliyordu. bu aradada benim canım cıkıyordu. aksamları daha zor cocugu oyalamak. tv acık dikkati orada. sen yorgun oluyorsun ilgilenemiyorsun falan filan. gecede saat başı uyanıp emmek istiyordu. yada 2 saatte bir. artık yorgunluktan ölüyordum. uyuyordu ama ben sık sık uyanmaktan uyuyamıyordum.
Sonunda Nevzata dedim bu tek uykuya geçecek. sabah 10.30 uykusunu kesinlikle uyutma dedim. uykusu gelsede oyala. oyna banyoya sok. uyar dedim. nitekim oyalamak tabiki zor oldu ilk 2 gün. 12 - 12.30 gibi yatırmayı başardık. ve 2 - 2.5 saat uyuyor bu şekilde. eger daha erken uyanırsa bile uyumaya devam ettirmeye calışıyoruz. konuşmuyoruz, gülmüyoruz oynamıyoruz saat 12 den sonra. evi sessizleştiriyoruz. ve son 4-5 gündür bu saatleri oturttuk. en geç 15.30 da uyanmış oluyor. gecede 8-9 arası aksam uykusuna geçiyor. dün gece sadece 3.30 da kalktı emdi. sabah 7 de kalktı. bir gün önce hiç kalkmadı. ama sabırlı olmak gerekiyor kesinlikle.
slm kızlar..nasılsınız...
bende çocukları alıp parka gidicem..bugünü dışarda geçirmek istiyorum..hergün çıkarıcam artık...
utku gelsin yemeğini yesin çıkıcam hemen...
ya cogu zaman aglasa da oturtuyorum pusete cunku tek basıma cıktıgımda onu mu zaptedıyım pusetımı tasıyım. mecbur yolda gıderken oturuyor ama aglıyor yolda gezerken arabada cıglık cıglıga bı cocuk...düşün yani...
gez bacım tabi ya... hayat bize güzel
öylemi diyosun. ersin de tek uykuya düşürelim diyip duruyo aslında böyle olmuyo diyo. 7 de kalkıyo ben onu 12.30 gibi yatırsam 2 ye kadar uyusa akşam da tekrar 9 da yatsa. belki zamanla artar uyku saatleri. dur ben bi eve dönünce bunu enine boyuna bi düşüneyim. mantıklı geldi.zeynep tamam işte kalksın 2 yada 2.30 da önemli değil. aksam uykusunada en gec 9 da gecsin. ama sabah hic uyutma.
3-4 güne kalmaz 2 de kalkar dedigin cocuk göreceksin daha gec kalkacak. hadi bu ipekte 5-6 gün olsun.
ama yorgun oldugu icin gece daha derin uyumaya gececek bence. bilmiyorum sen bilirsin. oturttuysan düzendende mutluysan oynama sonra bana kızarsın bu seferde ters giderse. ama acele etmeden oturtulacağını düşünüyorum ben düzenin.
süper işte. daha nolsun taş attın kolun mu yoruldu. bence kaçırma...kızlar dün biyerden iş teklifi geldi..evde desen yapmam istendi..
bende geceden geceye 3 desen yapmaya karar verdim.gündüz yapamam burak la kafam karışır...
yaparsam hafta da elime 100 lira falan geçer..ayda 400 kaat eder..aman napıym neyden kötü dedim...harçlığım çıkar...
kızlar dün biyerden iş teklifi geldi..evde desen yapmam istendi..
bende geceden geceye 3 desen yapmaya karar verdim.gündüz yapamam burak la kafam karışır...
yaparsam hafta da elime 100 lira falan geçer..ayda 400 kaat eder..aman napıym neyden kötü dedim...harçlığım çıkar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?