- 4 Haziran 2009
- 12.117
- 1.133
- 223
günaydın esmacım..günaydın ayşegüllcüm
bende aşı yaptırmadım daha ay sonunda ameliyatını yaptırayımda aşıyıda o arada yaptırıcam
defnenin emmeyi bırakmak üzere olması iyi hadi gözün aydın cnm ben 5,5 aylıktan beri emzirmiyorum unuttum artık ama zor oluyo tabi
kız adanaya aydabir git boşver onlar toplanıp gelcene :))
o kadar uzamaktan bişiy olmaz tabi esma.ne zaman yaptıracaksın ameliyatı yani doktora götürdünmü..ne didi..
evet ememyi işimiz bir haftaya kadar tamamiyle bitecek..::::::)
ya ben o hafta plan yapmıştım adana varmışbned kızımla sinemaya gidecektim 23 nisanya.onunla geçerecektim.beyfendi adanaya gidelim o hafta mumerlarada tatil olunca kaçarmayalaım fırsatı dedi.ben ona sıkıldım.kızımla işim vardı kaldı yani..
kızlar yaa,yarın akşam çok önemli misafirlerim geliyor..patronum ve bizim şirketten ayrılan çok değerli arkadaşlarım..çok ağır yanii...6 aile
2-3 haftada bir toplanıyoruz birinde, ve hanımlar acayip tabaklar hazırlıyor..
ben de bu hafta tamamen buna odaklanmış durumdayım..ev baştan aşağı temizleniyo..bi yerden de bahar temizliği olmuş oldu :)
şimdi benim menüm şöyle--iyi mi kötü mü siz de bişey söyleyin,ekleme çıkarma ne yapayım..
1.yaprak sarması
2.mercimek köfte
3.patatesin püresine baharat koyup,yeşil biber-domates doğrayıp,tepsiye basacağız,üstüne yoğurt..dilim dilim servis
4.peynirli ve kıymalı su böreği(annem yapacak)
5.kabak tatlısı
6. irmikli çilekli muhallebi gibi tatlı dilim dilim yine
7.bir kek--kremalı olmalı ama ne olacağına karar veremedim..
sorularımmm
kabak tatlısı çok mu abes olur? ben çok severim ama..börek var ama bir de poğaca yapsam mı? kurabiye ve tuzlu bi çeşit daha ilave edeyim mi? bir de nasıl kek yapayım,ağlayan kek mi? cevizli havuçlu yapıp üstüne krem şanti yapıyolar öylemi yapayım?
börekle pogaçe aynı guruba giriyo bi tanesini zec.
kurabiye ekle bence bi çeşit..tatlı menün az gibi istersen kurabiyen tatlı olsun.
hem mercimek)bulgur var)
hem sarma(pirinç var) bence yine ikisinden birini seç tercihim sarma olurdu.
yaprak sarması
su böregi
patetas püresi
su böregi varsa
bide pogacamı yapacaksın.iyi yap
muhallebi
cevizli hacuçlu toplan iyi olur sence.madem agır misafirler edin kı.