2010 Şubat anneleri zayıflıyor..

sana 3 ay bıze 5 ay neyse olsunda 5 ayda olsun napalım
o zamanda yıyemıcez kız
kılo korumakta mesela
yenı kılon vucuduna yerlesene kadar yıne dıkkat etmek lazım oda alır 1-2 ay
ay aglıcam şimdi

verecegimiz kilo nerdeyse aynı kız.10 kilo bende vermem lağzım.yani aynı zamanlarda bitirirzi aşagı yukarı..üç ay diyom bende bir ay daha öncesinden var eder 4 ay.
evet bide dikkat etmek lağzım geri alınabiliyo çünkü.

iyiymiş kız
ama 100 az o kadar emege her ay
sankı aldın da noldu yıne cocuklara harcadın bak
sen burma aldır bence o daha ıyı
bızımkıde soruyo 65 olunca ne ıstıyon dıye

yaa hem her 5 kilo verişte 100 lira vercem dedi.bhemde 50 kilo al bide ayrıca burma bilezik dedi.söz vrdi.sözverdiyse yapar.e 53 olsamda al burma bilezik dedim.yok 50 olmanı istiyom diyo.ya kolay sanıyorlar kilo vermeyi tabi ömürlerinde hiç etmedikleri için

evet bende denerdim emzirmesem..

aa ne güzel.benim koca içmez öyle şeyler canı kılmetlidir bişey olur diye korkar o
bende bi ara düşünmüştüm ama korkuyorum zeynep cesaret edemem sanırım.emzirmesemde.

bizimkide bilezik alcakmş bana..55 e düşersem inşş...

ayşegül 50de iyi olmaz kız..kadın dediğin yinede biraz etli olmalı kemik olursun hepten..

yok 50 kiloyu zaten edememki.o kadarda dayanamam.hem evet 50 kilo ile çok zayıf oluyorum ben.ama kız ben zayıf halimidesevyom.ah ah.
hadi bakalım onunda altırlar bizi beklio desene.

yok deneyemem ben korkarım yaa.en iyisi bogazımı tutmak.

aynen öyle
kolay sanıolar
ersıne dıyom 10 kg ver dıyom yok ugrasamam dıyo
ama senın son 10 kg kala bende baslarım beraber 10 verır bıtırırız dıyo kndı basına yapamazmış hasbam
ahhh ah
ufaklıklar işte naparsın

bu lahanayı çok övüyolar şikerler..çok iyiymş..normal yesek nolur acaba..faydası olurmuki...salataya falan katsak

yok benimkide hep der senle beraber yapcam der o zaman yaklaşınca hep yan çiziyo dayanamıyorum diyo.hiç daha şöyle iki gün etmiş degil.bir gün yapıyo ertesi gün ben halsiz kaldım diyo:)

bu lahanayı çok övüyolar şikerler..çok iyiymş..normal yesek nolur acaba..faydası olurmuki...salataya falan katsak

bilmem lahana sarmasına bayılırım ama çiğde bi etki edermiki.hem gaz yapar.ama arada olabilir tabiki.

fatma ayşegülün yazdığı gibi yapıyom

ne laka demeyin lahanayı yemeyin kilo yapıyomuş kütrüü nasıl zayıflatıysa ben içiyom görecez...

Son mucize diyet! (Sakın yapmayın!!!)

Bu diyete başlamadan önce sağlık kontrolünden geçmeyi ihmal etmeyin. Sağlık kontrolü için doktor şart değil, herhangi çok bilmiş tanıdığınz, o da yoksa kendiniz yapabilirsiniz.

Haftada bir kilodan fazla kilo kaybının zararlı olduğunu unutmayınız. Böyle bir sorunla karşılaşırsanız, kilo kaybını, kahvaltıda, akşam yemeği seçeneğini uygulayarak önleyebilirsiniz. Bu hem sağlık açısından daha yararlıdır hem de kilo kaybınızı uzun vadede korumanızda yardımcı olacaktır.

Başarılar!

Kahvaltı

1 greypfurt suyu (şekersiz)
1 dilim ince ekmek
1 kibrit kutusu yağsız peynir
1/2 bardak yağsız süt (şekersiz)

Öğle yemeği

1 orta boy haşlanmış patates
1 bardak haşlanmış ıspanak
1 fincan çay
1 adet Ülker kremalı bisküvi

İkindi

Ülker kremalı bisküilerin geri kalanının tümü
3 simit (Sınırsız domates, biber ve tam yağlı Edirne koyun peyniri ile birlikte; simitçi geçmez ise pastane simidi de olabilir. Pastaneye gitmeye üşenirseniz, telefon ile sipariş verebilirsiniz. O da olmazsa, isteğe göre sınırsız sucuklu veya kaşarlı tost ile değişim yapılabilir.)

Akşam yemeği

1 ekmek (350 gram)
1 kızarmış tavuk (400 gram, tuzsuz)
1 tabak patates tava
1 tabak nohutlu pilav
1 kayık tabak karışık salata (yağsız, bol limonlu)
6 tane zeytinyağlı biber dolması
2 litre kola
500 gram tereyağlı, cevizli baklava ve/veya 3 tabak sütlaç

22:30 Haberleri

1 en büyük boy paket patates cipsi
Dolapta mevcut kuruyemişlerin tamamı

Zıbar-yatlık (yatağa girip uymadan az önce)

Tencerede geriye kalan bütün zeytin yağlı dolmalar buzdolabından direkt olarak elle yenecek. Zaman zaman, parmaklar ağızda iken, gözler ile "gelen var mı?" diye kontrol yapılacak. Yakalanma durumunda, "Sen rejim yapmıyor muydun?" sorusuna, "Yarın başlıyorum", veya, "İçim ezildi, birazcık dolmadan ne olacak sanki", hiç olmazsa, "Yediğimiz bir dolma, onda da gözün kalıyor" cevapları verilecek.

Bu diyet için geçerli kurallar:

1) Eğer bir şey yerseniz ve sizi kimse görmezse, yediğinizin kalorisi sayılmaz.

2) Diyet kola veya diyet bir içecekler beraber baklava veya herhangi bir tatlı yerseniz, yediğiniz tatlıdan aldığınız kaloriler, diyet içecek tarafından geçersiz kılınır.

3) Başka birisiyle yemek yerken, ondan daha çok yemezseniz, yedikleriniz sayılmaz.

4) Tıbbî amaçla alınan gıdalarda kalori mevcut değildir. Örnek: Sıcak sütlü kakao, yağlı tavuk suyuna şehriye çorbası, dondurma (yalnız bademcik ameliyatı olanlar için).

5) Sinemada veya televizyonda film seyrederken yenilen yiyecek (örnek: meyva, kuruyemiş, patates cipsi, çikolata, her tür içecek ve sandviç, v. s.) eğlence aktivitesinin bütünü içinde değerlendirileceğinden ve sadece yemekle alakalı olmadığından, kalorileri sayılmaz.

6) Kırık bisküi, parçalanmış çikolata, simit, poğaça ve benzeri gıdalarda kalori yoktur. Kırma, parçalama ve koparma işlemleri kaloriyi boşaltır.

7) Bir şey hazırlarken kaşık, çatal, bıçak ve kepçeden yalanan gıdaların kalorisi sayılmaz. (Örnek: Yaş pasta hazırlanırken bıçaktan yalanan krema, ekmeğe yağ- bal sürülürken yalanan bal, köfte kızartırken çatala batılı kalıp yenilen köfte gibi. )

8) Aynı renge sahip gıdalar, aynı kaloriye sahiptir. (Örnek: Karnıbahar ile beyaz çikolata, haşlanmış ıspanakla antep fıstığı ezmesi gibi. ) Çikolata "joker renk" sayılıp, bütün gıdalarla yer değiştirebilir.

dalga geçmişler

ayy çok komik keşke öyle olsa..çikolataları parçalar parçalar yerdim

fatma ayşegülün yazdığı gibi yapıyom

ne laka demeyin lahanayı yemeyin kilo yapıyomuş kütrüü nasıl zayıflatıysa ben içiyom görecez...

haklısın kürü daha iyi sanırım.bakalımsende görcezz.kız evde tartı varmıı hımm..bence lağzımm..

ayy çok komik keşke öyle olsa..çikolataları parçalar parçalar yerdim

okumuştum bunu..ahh böyle diyeti ben 3 yıl ara vermeden yaparım..

lahana kürü diyetiii

İbrahim Saraçoğlu Göbek Yağı Eriten Doğal Kür

4 adet taze lahana yaprağı,
Yaklaşık 25 dal taze maydanoz,
1 adet limon (sulu olması tercih edilir)
Yarım litre su
Göbek Eritme Kürü Hazırlanışı:

Yarım litre kadar suyu kaynatıyoruz. Kaynamakta olan suyumuzun içine lahana yapraklarımız atıyoruz. En az 3 dakika lahanayla kaynatıp ondan sonra maydanozları da ekliyoruz. Maydanozu da ekledikten sonra yaklaşık 3 dakika daha kaynatıyoruz.

Kaynamış karışımımızı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca karışımı süzüyoruz. İçerisine limon sıkıyoruz.

İbrahim Saraçoğlu Göbek Eritme Kürü nasıl kullanılır?

Günde 2 ya da 3 kez içilmelidir. Aç veya tok karına içebilirsiniz. Bu kür hergün taze olarak hazırlanıp içilmelidir, çokça yapıp buzdolabında saklamayınız. Kürümüzün içine tatlandırıcı kesinlikle katılmamalıdır

İbrahim Saraçoğlu Göbek Eritme Kürünü sadece 3 hafta uygulayınız.

defneye bi kaç bişeyler yedirip yatırayam..sonrada yemek işiyle ugraşacagım.eşim artık 5,30 da değil 18 de çıkıyordlar yine mesai uzadı.ama yemek yapma açasından zamanım oluyo.

okudum canım teşekkür ederim.
ama yarım litre suya 4 koca lahana yaprağı ve 25 dal maydanoz sığmıyor ki bacım ya, akşam bastıra bastıra zor haşladım

ben gene öğle yemeği yiyemedim şu öğle yemeğiklerine alışamadım gitti

Bugün kilo yapacak ekstra abur cubur mu yediniz? İşte ekstra kalorilerden kurtulmanızı sağlayacak öneriler.

Oturmayı Bırakın Sıçramaya Başlayın

Gününüzün en az iki saatini oturarak mı geçiriyorsunuz? Ofis sandalyenizi bu egzersiz topları ile değiştirirseniz saatte fazladan 50 kalori yakarsınız. Nasıl mı? Egzersiz topunun üzerine oturduğunuz zaman ana kaslarınızı daha çok meşgul edersiniz.

Spor Salonunda Hızlı Egzersiz Yapın

32 yaşındaki Joanne Ragan, 15 dakikada nasıl 100 kalori yakabileceğini araştırdı. 5 dakika koşu bandında koştu ve bisiklete bindi. Daha sonra 2 dakika boyunca kol kaslarını geliştirdi ve ağırlık kaldırdı. Sonraki 5 dakika koşu bandında koştu ve yürüdü. Son olarak da 3 dakika çömeldi, kalktı ve duvar hareketleri yaptı.

Susadınız mı? Suyunuzun Soğuk Olduğundan Emin Olun

Suyu yudum yudum içmeyin. Onun yerine hızlı ve soğuk için. Günde düzenli dağılmış 8 bardak su içmeki bardak başına 25 kaloriye denk gelen metabolizmik desteği sağlar. Suyu soğuk içtiğiniz zaman vücudunuz suyu ısıtmak için çaba harcayacaktır ve bu da daha fazla kalori yakmanız demektir.

Kendinizi Sıcak İçeceklerle Tedavi Edin

Soğuk suya ek olarak kendinizi bir fincan kahve ya da yeşil çay ile sakinleştirin. Bu içecekler sinir sisteminizi harekete geçirir ve bu hareket sayesinde kalori yakarsınız. Araştırmalara göre, günde üç bardak yeşil çay 78-106 kalori yakmanıza neden oluyor.

Sabit Oturmayın

GÜn boyunca sabit oturmak yerine biraz hareket edin. Bacağınızı sallayın ya da masanızda otururken ayağınızı yere vurun. Uzun bir telefon görüşmesi mi yapıyorsunuz? Ayağa kalkın ve dolaşın. Hareket halinde olduğunuzda saatte maksimum 100 kalori yakarsınız.

Ev İşi Yaparken Egzersiz Yapın

Gündelik işler egzersiz gibidir. Araştırmalara göre, kadınlar bunları yaptığında 100 kalori yakıyorlar:

Bir saat boyunca bulaşık yıkamak
Yarım saat evi süpürmek
55 dakika boyunca yemek pişirmek
Bir saat alışveriş ya da ütü yapmak
40 dakika boyunca çocuk taşımak

İp Atlayın

Arabanıza, çantanıza ya da iş yerinizdeki masanıza bir atlama ipi koyun. Vaktiniz olduğunda ip atlayın. İp atlamak zevklidir ve yer kaplamayan bir araçtır. İp atlamak 10 dakika da 100 kalori yakmanıza neden olacaktır.

Kimse Sizi İzlemiyormuş Gibi Dans Edin

Radyoyu açın ve dans edin. 20 dakikalık dans sayesinde vücudunuzdaki ekstra kalorileri yakabilirsiniz. Çocuğunuz varsa onu kollarınıza alın ve onunzla dans edin böylece kalorilerinizi daha hızlı yakarsınız.

Oyun Oynamaya Çıkın

Çocuklarınız en iyi egzersiz arkadaşlarıdır. 30 dakika frizbi oynamak, 10 dakika paten kaymak ve 15 dakika boyunca yüzmek ayrı ayrı 100 kalori yakmanıza neden olacaktır.

Yeşil çayın FAYDALARI:
insan ömrünü uzatır ve insan sağlığına çok faydalıdır!
Diyet yapanlar muhakkak kullanmalıdır!
Anti hipertansif etkisi, anti bakteriyel etkisi, antiviral etkisi ve nöroprotektif etkisi vardır.
Uyarı:Şimdi yeşil çayın 30 dan fazla kanıtlanmış faydasını aşağıda okuyacaksınız fakat vakti olamayanlar için en önemlilerini belirteyim
Kalp rahtsızlığı olanlar, Obezite, Parkinson, Alzheimer gibi hastalıklar bazı kanser türlerinde yeşil çay çok ama çok faydalıdır.
Japon bilim adamı Prof. Shinichi Kuriyama 4 yıl süren bir araştırmadan sonra yeşil çayın kalp hastalıklarına iyi geldiğini keşfetmiştir. Kuriyama’nın Japonya’daki Tohoku University in Sendai adlı üniversitesinde yaptığı yeşil çayla ilgili araştırmalara göre: (ilk 6 madde)
Günde 5 fincan ve daha fazla yeşil çay içenler günde 1 fincandan az Yeşil Çay içenlere göre tüm hastalıklardan ölme oranları % 16 daha düşüktür. Yani Günde 5 fincan çay içenlerin ölüm riskleri %16 daha azdır.
Günde 5 fincan çay içen kadınlar diğer kadınlara oranla %31 oranında kalp hastalıklarından korunmuş olurlar.
Bu da demektir ki kadınlar yeşil çayın sağladığı faydalar konusunda, erkeklerden daha avantajlıdırlar.
Yapılan bu araştırmaya göre Siyah çayın da çok az bir faydasının olduğundan bahsedilmiştir fakat yeşil çay kadar etkili antioksidanlar içermemektedir.
Yeşil çayın Kansere faydası olduğu tespit edilmiş fakat Kardiyovasküler rahatsızlıklar (kalp hastalıkları) konusunda çok daha etkili olduğu belirlenmiştir.
Yeşil çayın içindeki Polifenol adlı antioksidanlar Kalp hastalıkları için son derece faydalı eşsiz bileşenler içerir
Kalp hastalıklarını önlemede ve yavaşlatmada yeşil çay içenler içmeyenlere göre %26 daha az risk taşımaktadırlar.
Bakteriyel ve viral hastalıklara karşı direnç sağlar
Nörodejeneretif hastalıkların önlenmesinde etkilidir.
Alerjilere iyi gelir
Artrit’ e iyi gelir
Kemik- mineral yoğunluğunu arttırır
Bağışıklık geliştirmeye yardımcı olur.
Grip belirtilerini ve soğuk algınlığının yok etmede önemli bir yardımcıdır.
Meme, pankreas, yumurtalık, kolerektal, ağız, kolon ve prostat kanseri gibi çeşitli kanser türlerine karşı müdahalede yeşil çay faydalıdır.
İltihapları ve ödemleri engeller
Diyabetle mücadelede yeşil çay size faydalı olabilir.
İnmeleri engellemede etkilidir.
Zindelik verir.
Kan basıncını düzenler
Obezite ve damar hastalıklarında dengeli beslenme ve egzersizle birlikte uygulandığında çok faydalı sonuçlar vermektedir
Şeker hastalığını önlemede son derece faydalıdır.
Alzheimer hastalığına ve hafıza bozukluğuna faydası araştırılmaktadır.
Parkinson hastaları için muhakkak kullanılması gereken bir bitkidir.
Diş çürümesini engelleyicidir.
Serbest radikallerden vücudu korur.
Lösemi’de gerileme sağlar
Böbrek taşlarının düşürülmesinde etkilidir.
Yorgunluğun önlenmesi etkilidir
Berberi hastalığının tedavisinde kullanılmıştır.
Migreni hafifletir
Ağız kokusunu giderir
Boğazımıza ferahlık hissi verir.

Yeşilçayın Kanıtlanamamış Faydaları:
1- Multipl skleroz tedavisinde faydalıdır
2- Alzheimer ve Parkinson hastalığını durdurmada faydalıdır
3- Hücre bozulmalarını engellemede faydalıdır
4- Yeşil çay içmek, total kolesterol düzeylerini düşürür, iyi (HDL) kolesterolü düzenler, kötü kolesterolün (LDL) düşürülmesini sağlar. (Bu maddeden emin değiliz bir çok ciddi site kolesterolü düşürdüğü yazmakta)
5- Ekstradan kalori yaktırdığı söylenmektedir. (Aslında mevcut vücut yağlarını metabolizmayı hızlandırarak yaktığını söyleyebiliriz ama bu bize fazladan bir dilim ekmek yeme hakkı vermez)
6- HIV virüsüne karşı etkisi tam bilinmemektedir

Yeşil Çay’ın zararları:
Sık idrara çıkma, Bulantı, kusma, uykusuzluk gibi zararlar söz konusu olabilir. Kafeine hassasiyeti olanlar içmemelidir.
He ne kadar kalp hastalıklarına iyi geliyor olsa da kalp, böbrek hastalıkları olanlar, psikolojik rahatsızlığı olanlar, pıhtılaşma sorunu yaşayanlar ve kanser hastaları doktorlarına mutlaka danışmalıdırlar. Hamile kadınlar, bebek emzirenler doktorlarına muhakkak danışmalıdırlar. Yeşil çayın erkeklere zararlı olduğu konusunda bazı sitelerde bilgiler var fakat araştırmamızda bu tür bilimsel bir bilgiye rastlamadık sadece kadınların yeşil çaydan organizma olarak daha çok faydalandıklarını söyleyebiliriz.

Püf Noktası: Yeşil çayın içindeki kafein uykusuzluk yapıyor ve bazı hastaların kafein alması yasaktır. Bu nedenle yeşil çayın kafeinini azaltmak için yeşil çayı ilk demlediğiniz zaman 30 saniye bekleyip oluşan demi döküp tekrar demlersiniz, böylece kafeinin zararlı etkisini bir nebze de olsa ortadan kaldırmış olursunuz fakat kahvedeki kafeine göre yeşil çaydaki kafein miktarı çok daha azdır. İlk demi dökmeniz antioksidanların varlığını da azaltacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…