2010 Şubat Anneleri

aman iyi olalım da uyu canım sen benim bulantılar fena başladı ama katlanıcam yeterki sağlıklı olsun bebişim raziyım :kedi:kafamçokkarıştı

canım benimde tam 6. haftamda başlamıştı bulantılarım allah yatdım etsin.. ben hala çekiyorum öğlen yemek yedim az öncede lavaboda yediklerimi iade ettim.. dediğin gibi sağlıklı olsunda bebişlerimiz gerisi önemli değil ama cennet niye annelerin ayağı altında dediklerini şimdi daha iyi anlıyorum:)))

kızlar hamileliğinizde doktorunuz size hangi ilaçları verdi?daha doğrusu ilaç kullanan var mı?ben elevit ve progynex kullanıyorum.ama elevit beni tedirgin ediyor tüm vitaminleri kapsıyor ama folik asit değeri çok düşük endişelendim.bu ilaçtan kullanan var mı?doktoruma sormadan önce sizlere danışmak istedim.

hoş geldin canım aramıza.Allahım sağlıcakla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.güzel güzel kızlarımız,yakışıklı yakışıklı oğluşlarımız olsun inşallah hepimizin.

hayırlı olsun canım allahım kazasız belasız sağlıklı sıhatli bebeğine kavuşmayıda nasip etsin inşallah...

sagol canım benim. doktor da bol bol dinlen dedi ama ben sadece dün izin alıp dinlenebildim. bugün de sabah iyi gibiydim, şimdi yine kafam kazan.
çileği hamile olduğumu öğrendiğimde baya yedim, ama geçen akşam eşim getirmiş, o kadar mı kötü koktu bana. götürün şunu diyorum, onlar da çok güzel,mis gibi kokuyor, sen de ye diye yediler karşımda. ama nafile, çok fena tiksindim çilekten, şimdi görmek istemiyorum.
kiviyi deneyim bari,aklıma gelmemişti o. Limonla idare ediyorum ben de. sabah akşam limon bir de işte dandik ağrı kesici ve burun spreyi.İnş bi zararı olmaz, bebişime.

canım elevit vitamin zaten... ama folik asidin yerini tutmaz bildiğim kadarıyla tahlil falan yaptırdın mı sen değerlerinle orantılı olarak belkide vermemiştir bilemiyorum...

canım çok geçmiş olsun.Allahtan sana acil şifalar diliyorum.benim görümcemde senin gibiydi o hiç ilaç kullanmadı.greyfurt ye bol bol çok iyi geliyor.büyük marketlerde var hala

elysion hoşgeldin canım. Rabbim sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inş. Cümlemiz için..

çok geçmiş olsun canım... kivi mutlaka yemeye çalış en çok c vitamini kivi ardından yeşil biberde var mümkün olduğunca bu ara tüketmeye çalış... söylediğin ilaçların bi zararı olduğunu düşünmüyorum doktorun vermezdi yoksa onlarıda kullan biran önce toparlamaya bak kendini...

bengisu sagol canım. greyfurtda deneyim, valla iyi oldu bu fikirleri aldığım.

ben de geçen hafta doktora gittiğimde 7 küsür haftalıktım. folbiol u bırakıp, elevete başlamamı söyledi. ben bilmiyorum ama burada biçok arkadaş, elevitin içinde folik asit var zaten diye konuşmuştu, diye hatırlıyorum ben.

gerçi elevit ben de alerji yaptı, bıraktım o yüzden. şimdi alerjim geçti,biraz daha zaman geçince tekrar başlıcam, inş yine alerji yapmaz.

canım elevit vitamin zaten... ama folik asidin yerini tutmaz bildiğim kadarıyla tahlil falan yaptırdın mı sen değerlerinle orantılı olarak belkide vermemiştir bilemiyorum...

evet canım biliyorum elevit vitamin hiçte sevmiyorum bu ilacı. işte beni endişelendirende bu durum folik asitin yerini tutmaması.sürekli tahlil yapıyor her gittiğimde bir kere laboratuara uğramadan hastaneden çıkmıyorum zaten.sen ne kullanıyorsun canım sadece folik asit mi?

aman da aman.. hoş mu gelmiş bu küçük meleğin annesi bizim topiğe.. :)
eli boş mu gelmiş yoksaaa..... ne getirdin bize bakalım elysion teyze? hmm :))

biz sana a.s. verelim :)

ben elevit kulanıyorum. yanısıra demir eksikliği için gyno ferro sanol kullanıyorum. yanısıra folik asit -solgar kullanıyorum.
topluca muhteşem oluyorlar.. bomba gibiyim :) şiştikçe şişiyorum.. sanki arkamda bi pompa var ve biri sürekli pompalıyor... :)

ah canım canım.... limonu abartma annes.. ekşitçen çocuğu içerde :)

yeşil yaz elması olursa iyi olur.. olmazsa sorun değil.. elmayı kes biç parçala.. at suya, yanına evde ne meyveleri varsa.. kiraz, çilek, kivi, muz (kış olsa portakal süper oluyor).. ne varsa at.. hepsini birlikte kaynat canım..
limon da ekle.
ama kaynatmayı çok abartma - vitaminleri öldürme yani. 3-5 dakika kaynat... hemen indir ocaktan - limon sık.. bal koy bolca... sıcak sıcak iç.

hatta kaynatırken, evde ıhlamur varsa.. birkaç çiçek koyabilirsin içine..
anneannemin gizli formülüdür.. harika bişeydir.. çok iyi gelir.

peki yarencim sen hamile kalmadan önce folik asit kullandın mı?benim bildiğim önceden folik asit kullananlara elevit veriliyormuş.ben sadece bir ay kullanmıştım.ama pek yeterli olacağını düşünmüyorum.çünkü üç ay düzenli kullanmak gerekiyormuş hamile kalmadan önce folik asiti.

çok tesekkür ederim arkadaşlaRopuyorumnanaktan
sadece söyle bir göz atabildim sayfalara..balık yiyemeyenler endişe etmesin..ilk hamileliğimde tiksinmiştim balıktan..ama zeka küpü bir kızım varkaydirigubbakcemile3
onun yerine ceviz ve hatta semizotu yiyebilrsiniz...aslında herseyden azar azar ama olmuyorsa da zorlamanın lüzumu yok:1closedeyes:
folikplusı gunde kaç tane kullanıyorsunuz?benim dr.um 1 tane yetrli dedi...
ama ilk hamilelğimde supradyn ve adını anımsayamadığım bir ilaç da vermişti..bu vermedi..şimdi ben herseyi ilk hamileliğimle kıyaslarımdelikafadulden

sagol voles'cim, iyi dileklerin için. siz bulantılarla uğraşıyorsunuz işte, bende de bulantı yok ama, alerji, grip.. benim hamilelik biras tuhaff galiba :bbo: bir ana evvel iyileşip, bebeğime odaklanmak, onun için iyi beslenmek istiyorum..süt,yoğurt, yumurta hepsini unuttum artık

haklısın yalelcim bende daha bir kaç gün sonra 8 haftalık olacağım ama gel görki hiç öyle diyemezsin.şiştikçe şişiyorum.senin doktorun sana ayrıca folik asitte vermiş.bende isteyeceğim.

canım ben hamile kalmak için bi hayli uğraştım :) doktora gittiğimde vermişti folbiol, biraz kullandım sonra baktım hamile kalamıyorum bıraktım. bıraktıktan 7-8 ay sonra falan hamile kaldım.. yani hamilelikten önce kullanmıyordum diyebilirim. hamileliğim öğrendiğimde verdi doktor, sonra da zaten 2 hafta kullandım.sonra elevite geçtik,(geçemedik daha doğrusu :)) Benimki de çok mu az olmuş niy.

evet canım bana sadece folicplus verdi onu kullanıyorum bide bulantı için bi hap istedim emedur verdi ama bi işe yaramadı bende onuda içmiyorum sadece folicplus içiyorum işte...

Benim doktorum da fobiol mu ne bilmiyorum bir folik asit verdi. Kutu evde şimdi, akşamları tok karna bir tane. Bir de bulantı için ilaç verdi de benim zaten hiç bulantım yok içmiyorum.

yaren_h ve voles, çok teşekkür ederim.
inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz.
doktok bana da elevit verdi bugün. tahlil sonuçlarımı daha sonra alıcam ama şimdi elevite başlamam gerektiğini söyledi. tüm vitaminleri içeriyormuş... daha sonra tahlil sonuçlarına göre almam gereken ilaçlar netleşecek.
eleviti araştırdım, en iyi ilaç o deniyor.
hepimiz için en iyisi olur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…