2010 Şubat Anneleri

arkadaşlar gece uyurken rahatmısız ben hiç alışamadım bacaklarını kıvırıp bi tarafa yatmak gerkiyomuş ben yüz üstü yatıp gerinerek uyurdum nasıl zor geliyo şimdi sola yatıp bacaklarını kıvırıp yatmak sizler zorlanıyomusunuzz

canım ben kendimi bildim bileli hep soluma bacaklarımı kıvırıp top gibi yatarım
yüz üstü yada sırt üstü yatamam

Herkese günaydınlar a.s.

Çok sevindim gözün aydın Fatmacım; hep böyle güzel haberler duyalım inş.

Hatırlamaz olurmuyuz canım a.s. maşallah bebeğin gayet sağlıklıymış, sonuçlarında iyi çıkmış gözün aydın

hıım maşallah. büyükmüş baya. ismi de güzel.adıyla yaşasın fatımacım

Aminnnn canım saol Allah razı olsun

ben sgk ile anlaşmalı özel bir hastaneye gidiyorum, muayenelerde sadece 2 tl veriyorum kan idrar testi için 10 tl verdim bunun dışında para vermedim, doğum ücretide çok uygunmuş ben bu hastanede devam edicem bir anormallik olmazsa inş.

sabah 11 de.ögleden sonrayı bulur girmem.haber veririm.sagolun

güzel haberlerini bekliyoruz papatyacım

en son biz kaldık bebişimle taaaaaaa 10 ağustosta büyük buluşmaa (

benimde bir daha ki randevum 29 agustos çoooook var yani

Benİm buluŞmamda yarın Çok Özledİm ben bebİŞİmİ gÜzel haberlerle gelİrİz İnŞallah...

güzel haberlerini bekliyoruz, hemen yaz olurmu canım

gözün aydın canım kan sonuçlarıda iyi çıkar inş.

senin sonuçlarda çok güzel gözün aydın bebişim

sıkma canını hayırlısı olsun, bazı doktorlar özensiz olabiliyor

günaydın herkese..............

günaydın selmacım :CüvCüv:

canım ben kendimi bildim bileli hep soluma bacaklarımı kıvırıp top gibi yatarım
yüz üstü yada sırt üstü yatamam

ne güzel bende alışsam iyi olucak dahada şişince kıvrılıp yatmak bile zor olucakk ah ahh ne deli yatardımm nasıl uyurdumm bebişler için herşeye değerr :CüvCüv:

kızlar kahve içmiyormusunuz.1 fincanın günde sakıncası olurmu

VALLA CANIM BENİM DOKTORUM YENİ BİR TEZİN OLUŞTUĞUNU BUNA GÖRE KAHVENİN DÜŞÜK RİSKİNİ ARTIRDIĞINI SÖYLEDİ,BENDE KAHVEYİ ÇOK SEVİYORUM DEDİM O ZAMAN HAFTADA 1 TANE İÇEBİLİRSİN DEDİ CANIMMhihoyyyt

ben her sabah mutlaka neskayfe içerdim baska türlü ayılamıyodum
ama içimde korku var o yüzden içemiyorum fakat cay içiyorum acık olarak 2 bardak
çayı sordum doktoruma abartamadan iç demişti neskayfeyi sormayı unuttum ama bu cuma sorarım

canım haftaya bi daha gideceğim bakalım ona göre karar vereceğim. haftaya muayenehanesine gitcem. hastaneye gitmeyeceğim. ikili testi hastamede yaptırırım. sen yaptırdın mı canım. ne kadar tutuyor canm.

cnm benim dr henüz ikili test istemedi haftaya gel dedi.pazartesi randevum var herhalde ikili test için çağırdı ama ben 12.haftadamı gitsem acaba diyorumfisfisfis belki cinsiyetinide öğrenirim diye.eğer çok pahalıysa ikili test başka hastanede yaptırırım herhalde testlerimi hep başka hastanede yaptırdım.

KIZLAR GÜNAYDINhihoyyyt

çaya bişey demiyolar açık limonlu olması şartıyla,ama bence kahvenin fazlası zararlı olabilir yoksa neden kısıtlasınlarki demi

Günaydın hanımlar nasılsınız bakalım herkes de uyku mahurlugu var sanırım :)
Gece de uyumakta zorluk çekiyorum yüz üstü hiç uyumak huyum değildi ama bu ara yüz üstü uyumak istiyorum ozamanda bebeğime zarar verecegim diye korkuyorum.
Mide bulantılarım ara ara devam ediyor kızlar .3 ayı geçtim artık biter bir an önce inşallah.
Doktorum foik asiti kesti artık kullanmıyorum Onun yerine demir ve 12 tane vitamini içinde barındıran bir ilaç verdi.Sizler folik e devammı .

Yaren cim

listeye bunları eklermisin 12cm bebeğin boyu cinsiyet erkek ense kalınlıgıda 1,7 olması gerekiyor.

ben de hamile iken 1-2 defa türk kahvesi içtim, başka da içmiyorum. ondan önce hergün olsa içerdim. çayı da açık olarak içiyorum. sabah 1 bardak. olursa bir de akşam 1-2 bardak.. başka içmiyorum..

Hamileliliğinizin ilk 3-4 ayında yatış pozisyonunun fazlaca bir önemi yok. Bu dönemde alışkın olduğunuz yatma şekline devam edersiniz. Yine de, bacaklarınızı hafifçe bükerek sırt üstü yatabilirsiniz. Böylece, kan dolaşımınızı engellememiş olursunuz. Ama bu aylarda, hamileliğinizin son dönemlerini gözönüne alarak, dizlerinizi çekerek yan üstü yatmaya alışmanızda yarar var. Çünkü son aylarda bu pozisyon sizi rahatlatacaktır. Yüz üstü yatmanızda fazlaca bir sakınca olmasa da, uzun süre yatmamakta yarar var. Eğer sırtınızda ve bacaklarınızda ağrı hissediyorsanız, bacaklarınızı ve sırtınızı destekleyecek ince yastıklar kullanabilirsiniz.

Hamileliğin son aylarında iyice büyüyen karnınız nedeniyle sırt üstü yatmanız neredeyse imkansız hale gelir. Çünkü kendinizi yorgun, rahatsız hissettiğiniz gibi soluk alıp vermekte de zorluklar yaşarsınız. Ayrıca bu pozisyon sağlığınız açısından da risklidir. Ana damarlara baskı olacağından kan taşıma görevlerini yerine getirmekte zorlanır. Bu aylarda daha çok yan yatmak gerekir. Bu pozisyon yalnızca rahat etmenizi sağlamaz. Aynı zamanda sağlığınız için de yararlıdır. Bu yatış şeklinde kirli kanı vücudun alt kısmından kalbe taşıyan büyük toplar damara yapılan baskıyı ortadan kaldıracağı için kalbinize binen yükün azalmasını da sağlar. Özellikle sol tarafınıza yattığınızda, rahminiz sola kayacağı için karaciğer üstündeki baskı da azalır. Siz de kendinizi daha rahat hissedersiniz.

Ancak yatıp kalkarken de dikkatli olmakta yarar var. Yavaş ve dikkatli olmalısınız. Ani ve sert hareketlerin karın ve sırt kaslarına zarar vereceğini, kasılmalara neden olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu dönemde rahat bir uyku için en ideal yatış; sol tarafınıza dönüp bir bacağınızı, gerekirse kalçanızı bir yastıkla desteklemenizdir. Eğer bebeğiniz siz yatarken tekme atmayı seviyorsa, pozisyonunuzu değiştirebilirsiniz ama dönerken yavaş hareket etmeye dikkat edin. Bu dönemde rahat bir uyku için size yardımcı olabilecek özel tasarlanmış yastıkları da kullanabilirsiniz. Özellikle karnınızın altına ve bacak aralarınıza koyacağınız yastıkla daha rahat edebilirsiniz. Eğer böyle bir yastığınız yoksa katlanmış bir pike ya da havlu da kullanabilirsiniz.

Yataktan kalkarken önce yana doğru dönün, dizlerinizi bükün. Sonra dirseklerinizi ve ellerinizi kullanarak doğrulmaya başlayın. Ayaklarınızı yataktan aşağı sarkıtın. Bir süre dinlenin ve ellerinizle destek aldıktan sonra öne doğru eğilin ve kalkın. Kalkarken olduğu gibi yatarken de bu işlemin tersini uygulayabilirsiniz.

KIZLAR WALLA BEN SABAH PALDIR KÜLDÜR KALKIYORUM UNUTUYORUM HAMİLE OLDUĞUMU ZATEN MİDE BULANTISINDAN UYUMUYORUM BÜTÜN GECE VE TUVALETE KALKMAKTANHEP SOLUMA YATMAYA ÇALIŞIYORUM BU SEFERDE KEMİKLERİM AĞRIYOR RESMEN NAPICAM BİLMİYORUM DAHA ŞİMDİDEN UYUYAMIYORUMmirmirmirmir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…