Günaydın hanımlar nasılsınız bakalım herkes de uyku mahurlugu var sanırım :)
Gece de uyumakta zorluk çekiyorum yüz üstü hiç uyumak huyum değildi ama bu ara yüz üstü uyumak istiyorum ozamanda bebeğime zarar verecegim diye korkuyorum.
Mide bulantılarım ara ara devam ediyor kızlar .3 ayı geçtim artık biter bir an önce inşallah.
Doktorum foik asiti kesti artık kullanmıyorum Onun yerine demir ve 12 tane vitamini içinde barındıran bir ilaç verdi.Sizler folik e devammı .
Yaren cim
listeye bunları eklermisin 12cm bebeğin boyu cinsiyet erkek ense kalınlıgıda 1,7 olması gerekiyor.
günaydın hanımlar nasılsınız bakalım herkes de uyku mahurlugu var sanırım :)
gece de uyumakta zorluk çekiyorum yüz üstü hiç uyumak huyum değildi ama bu ara yüz üstü uyumak istiyorum ozamanda bebeğime zarar verecegim diye korkuyorum.
Mide bulantılarım ara ara devam ediyor kızlar .3 ayı geçtim artık biter bir an önce inşallah.
Doktorum foik asiti kesti artık kullanmıyorum onun yerine demir ve 12 tane vitamini içinde barındıran bir ilaç verdi.sizler folik e devammı .
Yaren cim
listeye bunları eklermisin 12cm bebeğin boyu cinsiyet erkek ense kalınlıgıda 1,7 olması gerekiyor.
ArkadaŞlar Çok gÜzel bİŞey varkİ oda gÜnden gÜne hep beraber bÜyÜyoruz farkettİnİzmİ Çok gÜzell
aryaa bildiler için sağol canım yüzüstü yatıp uyumak çok tatlı geliyor bana ama geçen hafta kanamam oldu bir hafta rapor verdi doktor yatarken sol yana yatıp çok germemem gerektiğini söledi dellenip dellenip uyanıyom gece sıcaklar terler basıyo kocişte mışıl mışıl uyuyo sinir oluyom itip kakıp uyandıyom belimi ov , su getir , düzgün yat dio uyandıyom tek başıma hamilelik çekmicem yaa zemuszemus oda çeksinn
günaydın kızlar herkese hayırlı günlerr
ArkadaŞlar herkese gÜnaydın baŞ aĞrısı olan arkadaŞlar var sanırım tv de duymuŞtum 2-3 tane kahve ÇekİrdİĞİnİn Üzerİne 2-3 damla lİmon sıkıp ÇİĞnersenİz baŞ aĞrısını geÇİrİyomuŞŞŞ denemekte fayda varrr
günaydın mirmirmirmir
keşke hemen akşam olsda yine uyusak
hamilelik ve kahve :uhm:
arkadaşlar gece uyurken rahatmısız ben hiç alışamadım bacaklarını kıvırıp bi tarafa yatmak gerkiyomuş ben yüz üstü yatıp gerinerek uyurdum nasıl zor geliyo şimdi sola yatıp bacaklarını kıvırıp yatmak sizler zorlanıyomusunuzz
kızlar kahve içmiyormusunuz.1 fincanın günde sakıncası olurmu
türk kahvesi 1 fincan da zarar yokmuş zihni açıyomuşş
cnm benim dr henüz ikili test istemedi haftaya gel dedi.pazartesi randevum var herhalde ikili test için çağırdı ama ben 12.haftadamı gitsem acaba diyorumfisfisfis belki cinsiyetinide öğrenirim diye.eğer çok pahalıysa ikili test başka hastanede yaptırırım herhalde testlerimi hep başka hastanede yaptırdım.
KIZLAR GÜNAYDINhihoyyyt
Günaydın hanımlar nasılsınız bakalım herkes de uyku mahurlugu var sanırım :)
Gece de uyumakta zorluk çekiyorum yüz üstü hiç uyumak huyum değildi ama bu ara yüz üstü uyumak istiyorum ozamanda bebeğime zarar verecegim diye korkuyorum.
Doktorum foik asiti kesti artık kullanmıyorum Onun yerine demir ve 12 tane vitamini içinde barındıran bir ilaç verdi.Sizler folik e devammı .
Yaren cim
günaydın arya ve fatimacım...
Hamileliliğinizin ilk 3-4 ayında yatış pozisyonunun fazlaca bir önemi yok. Bu dönemde alışkın olduğunuz yatma şekline devam edersiniz. Yine de, bacaklarınızı hafifçe bükerek sırt üstü yatabilirsiniz. Böylece, kan dolaşımınızı engellememiş olursunuz. Ama bu aylarda, hamileliğinizin son dönemlerini gözönüne alarak, dizlerinizi çekerek yan üstü yatmaya alışmanızda yarar var. Çünkü son aylarda bu pozisyon sizi rahatlatacaktır. Yüz üstü yatmanızda fazlaca bir sakınca olmasa da, uzun süre yatmamakta yarar var. Eğer sırtınızda ve bacaklarınızda ağrı hissediyorsanız, bacaklarınızı ve sırtınızı destekleyecek ince yastıklar kullanabilirsiniz.
Hamileliğin son aylarında iyice büyüyen karnınız nedeniyle sırt üstü yatmanız neredeyse imkansız hale gelir. Çünkü kendinizi yorgun, rahatsız hissettiğiniz gibi soluk alıp vermekte de zorluklar yaşarsınız. Ayrıca bu pozisyon sağlığınız açısından da risklidir. Ana damarlara baskı olacağından kan taşıma görevlerini yerine getirmekte zorlanır. Bu aylarda daha çok yan yatmak gerekir. Bu pozisyon yalnızca rahat etmenizi sağlamaz. Aynı zamanda sağlığınız için de yararlıdır. Bu yatış şeklinde kirli kanı vücudun alt kısmından kalbe taşıyan büyük toplar damara yapılan baskıyı ortadan kaldıracağı için kalbinize binen yükün azalmasını da sağlar. Özellikle sol tarafınıza yattığınızda, rahminiz sola kayacağı için karaciğer üstündeki baskı da azalır. Siz de kendinizi daha rahat hissedersiniz.
Ancak yatıp kalkarken de dikkatli olmakta yarar var. Yavaş ve dikkatli olmalısınız. Ani ve sert hareketlerin karın ve sırt kaslarına zarar vereceğini, kasılmalara neden olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Bu dönemde rahat bir uyku için en ideal yatış; sol tarafınıza dönüp bir bacağınızı, gerekirse kalçanızı bir yastıkla desteklemenizdir. Eğer bebeğiniz siz yatarken tekme atmayı seviyorsa, pozisyonunuzu değiştirebilirsiniz ama dönerken yavaş hareket etmeye dikkat edin. Bu dönemde rahat bir uyku için size yardımcı olabilecek özel tasarlanmış yastıkları da kullanabilirsiniz. Özellikle karnınızın altına ve bacak aralarınıza koyacağınız yastıkla daha rahat edebilirsiniz. Eğer böyle bir yastığınız yoksa katlanmış bir pike ya da havlu da kullanabilirsiniz.
Yataktan kalkarken önce yana doğru dönün, dizlerinizi bükün. Sonra dirseklerinizi ve ellerinizi kullanarak doğrulmaya başlayın. Ayaklarınızı yataktan aşağı sarkıtın. Bir süre dinlenin ve ellerinizle destek aldıktan sonra öne doğru eğilin ve kalkın. Kalkarken olduğu gibi yatarken de bu işlemin tersini uygulayabilirsiniz.
KIZLAR WALLA BEN SABAH PALDIR KÜLDÜR KALKIYORUM UNUTUYORUM HAMİLE OLDUĞUMU ZATEN MİDE BULANTISINDAN UYUMUYORUM BÜTÜN GECE VE TUVALETE KALKMAKTANHEP SOLUMA YATMAYA ÇALIŞIYORUM BU SEFERDE KEMİKLERİM AĞRIYOR RESMEN NAPICAM BİLMİYORUM DAHA ŞİMDİDEN UYUYAMIYORUMmirmirmirmir
Tam bir çay tiryakisiydim nescafe günde 3 - 4 fincan içebiliyordum.Ama bebeğimin sağlığı için sigara , çay , nescafe artık içmiyorum . Çayı açık ve soguk içiyorum sabahları tekrar içmek canım istemiyor :)
Su ihtiyacımı cay gibi içeceklerle gidermeye çalısırdım önceden su pek içmezdim.Ama artık bol bol su tüketmeye çalışıyorum .Bebeğim sağlıklı olsun yeterki bütün zevklerimden vazgeçerim.
Yavaş yavaş anneliği öğreniyorum.Bebeğime çok iyi bir anne olmaya çalışıyorum.
Veee annnemin değerini artrık daha fazla biliyorum.
kızlar kahve içmiyormusunuz.1 fincanın günde sakıncası olurmu
ben sgk ile anlaşmalı özel bir hastaneye gidiyorum, muayenelerde sadece 2 tl veriyorum kan idrar testi için 10 tl verdim bunun dışında para vermedim, doğum ücretide çok uygunmuş ben bu hastanede devam edicem bir anormallik olmazsa inş.
ArkadaŞlar Çok gÜzel bİŞey varkİ oda gÜnden gÜne hep beraber bÜyÜyoruz farkettİnİzmİ Çok gÜzell
Ögrenir gidersin pahalıysa uygun olan başka biryere gidersin aryacım
Güzel bilgiler saol canım, bende hiç dikkat etmiyorum pat diye yatıyor pat diye kalkıyorum unutuyorum bazan
günaydın kızlar..
evet canım, çok sağolasın..
aynen elifcim. dün öldüm öldüm dirildim sanki. benim de hamilelikten beri 2. ağrı. parol içtim akşam, hiç bi faydası olmadı. kafamı sarıp yatmıştım, o da alnımda iz yapmış :) bugün böyle modelliyim yani..
canım şok sevindim, sonuçların da iyi çıkar inş. Hkakında hayırlısı olsun.cinsiyetini öğrenemedin mi o zaman? ee senin bebiş de dans ediyor muydu usg'de
canım bugün iyi haberler bekliyoruz senden. bugün dr'a giden 3 kişi var bildiğim kadarıyla. türkkahvesi,papatya,mydarling.. başka varmıydı acep:uhm:
benim iyiyim şeker, sen nasılsın?
günaydın canlarım hepinizi tek tek öpüyorummmm
canım bende türkiye hastanesine gidiyorum şişlide normal doğum 350 tl sezeryan zorunlu olursa 650 tl isteğe bağlı sezeryan 2100 tl ... bakalım bende yarın aynı hast. başka dr. gidicem umarım memnun kalırım .. dr. ne kadar iyi olursa olsun frekansın tutmadımı olmuyo...
canım bu haftalarda ne yazıkki baş ağrıları normal kan basıncımızda artış olmaya başladı bebiş yer değiştiriyor çünkü.. biraz daha yukarılara karnımıza doğru ilerliyo bua malesefki baş ağrısına sebep oluyor..
canım değerlerin çok güzel çıkmış maşallah.. test sonuçlarınıda hayırlısıyla temiz temiz alırsın inşallah... darısı bizlere
maşallah maşallah canlarım walla çok sevindim ya süper sonuçlar ahh ahhh yarında benimki... walla yusuf yusuf geziyorum bugün...
canım boşverrr herşeyde bi hayır vardır işte bak onun sayesinde süper bi dr. bulmuşsun kendine Allahın izniyle bi sorun olduğunu düşünmüyorum ben olsa zaten usg de görürdü bence.. maşallah herşeyine iyi demiş dr. 4.lü testte için iyice rahatlar ...
canım yarın benimde muayene var sen kaçta giriceksin ben çok heyecanlıyım ya tansiyonum yüksek çıkıcak:)) off yarın dr. dönüşü hemen yazalım tamam mı sonuçlarımızı ben merak ederim sonra...
Herkese günaydınlar a.s.
Çok sevindim gözün aydın Fatmacım; hep böyle güzel haberler duyalım inş.
Hatırlamaz olurmuyuz canım a.s. maşallah bebeğin gayet sağlıklıymış, sonuçlarında iyi çıkmış gözün aydın
Aminnnn canım saol Allah razı olsun
ben sgk ile anlaşmalı özel bir hastaneye gidiyorum, muayenelerde sadece 2 tl veriyorum kan idrar testi için 10 tl verdim bunun dışında para vermedim, doğum ücretide çok uygunmuş ben bu hastanede devam edicem bir anormallik olmazsa inş.
güzel haberlerini bekliyoruz papatyacım
benimde bir daha ki randevum 29 agustos çoooook var yani
güzel haberlerini bekliyoruz, hemen yaz olurmu canım
gözün aydın canım kan sonuçlarıda iyi çıkar inş.
senin sonuçlarda çok güzel gözün aydın bebişim
sıkma canını hayırlısı olsun, bazı doktorlar özensiz olabiliyor
günaydın selmacım :CüvCüv:
canım ne kadar uygunmuş ben her muayenede istanbuldan kayseriyemi gelsem acaba walla daha ucuza gelcek kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
cnm öyle yapıcam mecbur acıbademin testleri çok pahalı ama o dr gitmeye devam edicem Allah nasip ederse çünki içimi rahatlatıyor çok güleryüzlü ve içten.hiç kasıntı değil diğer drlar gibi bana hep kasıntılar denk geldide daha önce.gaLİba hamilelikte bizi en çok yatış pozisyonu zorluyacak bana öyle geliyor daha ilk aylardan sorun yaşıyoruz bir konuda.görümcem bacağının arasına yastık koy yan yatıp dedi o biraz iyi dene istersen sende.
canım çayın içindeki tein ve kahvenin içindeki kafein vücuttaki demiri alıyor.. bebeğinde vücuttaki demiri çektiğini düşünürsek bu kansızlığa sebep olur.. o yüzden çok açık olmakla beraber (ben ıhlamur rengi içiyorum) günde 2 bardak çay içebilirsin.. ama kahveyi pek tavsiye etmem..
canım ne kadar uygunmuş ben her muayenede istanbuldan kayseriyemi gelsem acaba walla daha ucuza gelcek kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
evet canım hepimizin hemen hemen aynı haftalarda olması işin en güzel tarafı zaten bütün sıkıntılarımız yada mutluluklarımızı hep birlikte yaşıyoruz.. baş ağrılarımızda yada sancılarımız hep aynı anda oluyo kaydirigubbakcemile3
Mynet Eksenim - Video - mersin_univ - ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN TEKMELERİ..
kızlar az önce bunu izledim bilmiyorum izleyeniniz varmı ya gerçektende bu kadar dışarıdan görünüyormu acaba.
izledim videoyu canım ne bebek miş kıpır kıpır tabi dışardan belli oluyumoşş ama heralde son aylarda olur bebek çok irileşince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?