2010 Şubat Anneleri

iyi akşamlar kızlar ben çıkıyorum yoruldum biraz dinlenicem öpüyorum hepinizi kocumaaaaanzemuszemusopuyorumnanaktan

canlarım bende aynı dertten muzdaripim kesinlikle çekilmiyo bu halimizle ama mecburen ben sadece doğum parası alabilmek içn katlanıorum bu devirde geçim derdi wala çok zor en azından bebeğim doğduğunda az biraz birikmişi olsun diye hayırlısı tabi bakalım..

canlarım bende aynı dertten muzdaripim kesinlikle çekilmiyo bu halimizle ama mecburen ben sadece doğum parası alabilmek içn katlanıorum bu devirde geçim derdi wala çok zor en azından bebeğim doğduğunda az biraz birikmişi olsun diye hayırlısı tabi bakalım:Saruboceq:

ne güzel ya istediğin zaman okuyup istediğin zaman yazabiliyosundur keşke bizlerde bu zorrr şartlarda çalışabilseydik :)))

iyi akşamlar kızlar ben çıkıyorum yoruldum biraz dinlenicem öpüyorum hepinizi kocumaaaaanzemuszemusopuyorumnanaktan

bütün toppikten ayırlan hamişlere ii akşamlar ben yetişemedim sizlere işlerden bişiy yazamadım..evine gidip dinlenenler benim içinde dinlenin ne olurrr :roflol: çok yoruldum bugünn

canım yarın 10+0'ız yani 11. haftaya giriyoruz
ben 10 oyu volesin 9 ayı indirme politikasına vermiştim hani sende oy vermiştin ya zemuszemus

bendende 10 oy hiç sevmezdim kendisini oadamın ama şuan söylediğine ihtiyacımız var sankim:):teytey:

sitenin birine üyeyim sizdende vardır belki üye olan.. mail gelmiş bugün sizle paylaşmak istedim

DUYGUSAL ÇALKANTILAR
Hamileyken duygularınız hızla değişir. Bazen kendinizi gerçekten çok heyecanlı hissedersiniz ("Bebeğimi kucağıma alıp anne olmak için öyle sabırsızlanıyorum ki!"). Oysa bir dakika sonra kaygılarınız su yüzüne çıkar ("Ya bana ya da bebeğe bir şey olursa?"). Bir an için kendinizi bulutların üstünde hissederken bir saniye sonra ortada herhangi bir neden olmadan gözyaşlarına boğulursunuz. Bu inişli çıkışlı duygular sizi üzmesin. Bunların hepsi normal. Bedeninizde sürekli değişiklikler ortaya çıkıyor ve hormonlarınız hamileliğe alışmaya çalışıyor. Bu yüzden yaşadığınız iniş çıkışlar beklenmedik şeyler değil. Yapılacak en iyi şey çaba göstermek, rahatlamak, heyecanınızın tadını çıkarmak ve ille de istiyorsanız birazcık ağlamak. Hamileliğinizin gelişimiyle ilgili bilgilerinizi sürekli yenilemek de beklenmedik duygu ve kaygılarla daha iyi başa çıkmanızı sağlar.

ıNŞAAT ALANI

Yarışa başlamanın vakti geldi! Gözler, kulaklar, burun ve çene bu ayda ortaya çıkar. Dişlerin yerleri belirginleşir, ama çıkmak için doğumdan sonra birkaç ay daha beklemeleri gerekiyor. Kafa ve vücudu saran kısa ve ince tüyler bebeğinizin cildini bir şeftalinin kabuğuna benzetiyor. Beyin nöronları dakikada binlerce çoğalıyor. Küçük bebeğiniz daha şimdiden bir dahi!

ÜRETıM TAKIMI

Böbrekler idrar, karaciğer safra ve kemik iliği kan hücresi üretmeye başladı bile. Geçen ay ortaya çıkan dalak, pankreas ve bağırsaklar da gelişerek daha karmaşık hale geliyor. Akciğerler genişleyip daralma alıştırmasına başlıyor; kalpteki odacıklar oluşuyor. Bebeğinizin boyu başından poposuna kadar tam 7.5 cm; bebeğinizin ağırlığı 15 ila 30 gr.

NELER OLUYOR

Yeni hareketlere başlamanın vakti geldi; bebeğiniz el ve ayak parmaklarını kıpırdatıyor, esniyor, emiyor, yutuyor. Hepsinin de ötesinde rahimdeki değişikliklere duyarlı hale geliyor; karnınıza dokunduğunuzda hızlıca geriye çekiliyor. Ama bebeğinizin hareketlerini hissetmeniz henüz olası değil! Bu dönemde fetüs gelişen kişiliğinin ilk işaretlerini ortaya koymaya başlar: bazıları sessiz ve sakinken, bazıları döner durur.

TATLI VE YUMUŞAK

11 haftalık olan bebeğiniz zamanının yüzde 30'unu hareket ederek geçirir. Ancak, beyin bu aydan sonra vücuda şunları söyler: "Yavaş ol; kendini yoruyorsun." Bu aydan başlayarak hareketler daha seyrek ama daha bilinçli ve ilginç bir hal alır.

Hamilelik süresince düzenli olarak egzersiz yapmak hem sizin hem de bebeğiniz için yararlıdır. Egzersiz bebeğinizle aranızdaki kan dolaşımını artırır, hamilelikle ilgili bazı rahatsızlıkları hafifletir, kendinizi daha zinde ve keyifli hissetmenize yardımcı olur. Bazı basit kurallara uyarsanız birçok egzersiz türünü yapabilirsiniz. ışte bu kuralların bazıları:

* Haftada en az üç kez en fazla 30 dakika süreyle egzersiz yapın.
* Ayak parmaklarınıza uzanmak gibi zorlu, pasif esnemelerden kaçının. Sıçrama ve zıplama hareketlerinden de kaçının.
* Fazla yorucu sporlar yerine hızlı yürüyüş, yüzme ya da sabit bisiklet gibi sporları tercih edin.
* Karın ve alt sırt kaslarınızı korumak için duruşunuza dikkat edin ve bu kasları fazla geren mekik gibi egzersizlerden kaçının.
* Kalp atışlarınızın bir dakikada 140'ı geçmediğinden emin olmak için nabzınızı ölçün.
* Isınma ve soğumaya mutlaka vakit ayırın.

Doğum sırasında hangi kaslarınızı kullanacağınızı biliyor musunuz? Buraya tıklayın Hamilelikte Egzersiz.

ÇOK ÇALIŞIYOSUN CANIM YA ALLAH KOLAYLIK VERSİN..

BİZ BURDAYIZ ŞEKERİM:umursamaz:

bencede öyle çoook çalışıyorumm çook ama kimse anlamıyoo beni( biraz daha dayanmak zorundayım bebişim için 20 gündür maaş almak için bekliyoruz bide bunun stresi var hiç geçmio sattler

evet ya bende varım hem bakkk :dance:

canım yarın 10+0'ız yani 11. haftaya giriyoruz
ben 10 oyu volesin 9 ayı indirme politikasına vermiştim hani sende oy vermiştin ya zemuszemus

kaydirigubbakcemile3 ok cnm ondan 10 ay olduğunu düşünmedim takvimindeki bebiş tam 10 da duruyor ya o yüzden demekki doğru anlamışım.:1hug:

SABAH BULANTILARI :gününüzü çekilmez hale mi getiriyor? Prima/Pampers Enstitüsü uzmanları şunları söylüyor: "Mide bulantısının doğal ilacı olan zencefili deneyin. Zencefili sebze ya da başka yiyeceklerin üzerine ekin." Zencefil çayı içip zencefilli bisküvi yiyin.

SıZE BAKIYOR. Bebeğinizin irisleri daha şimdiden gelişiyor. Fetüsün gelişimi büyük oranda erken dönemde tamamlanır ve yukarıdan aşağıya doğru gerçekleşir.

HAMıLEYKEN ÖZELLıKLE ıLK ÜÇAYDA yumuşak peynirlerden uzak durun. Küflü veya çiğ peynirler komplikasyonlara yol açan listeria, bakterisi içerebilir. Sert peynirler yararlıdır; hem bebek hem de sizin için dişleri ve kemikleri geliştiren kalsiyum içerir!

YAKIN ÇEKıME HAZIRSINIZ. Eşinizden ya da bir arkadaşınızdan hamileliğinizin her üçaylık döneminde en az bir kez fotoğrafınızı çekmesini isteyin. Çocuğunuz ileride hamileyken nasıl göründüğünüzü görmekten hoşalanacaktır.

bilgiler için sağol canım ayrıca biz ilk fotoğrafımızı çektirdik kardeşimin nişanında fotoğrafçıda çalışınca imkanımda çok açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…