selam kızlar.. geçmişi okuyamadım henüz ama umarım iyi haberler vardır..
ctesi doktora gidecektim ama bugün tlf açtılar, "yarın bekliyoruz" diye: dr ctesi olmayacakmış. canıma minnet, ben de "ctesi gelmez" diyordum.
Canım ben de Medelanın mini elektirikli göğis pompasını aldım. Kraftın sterilizatörünü ve Lansilohun süt saklama poşetini aldım. Süt saklamak için arkadaşımız bir önerisi benim aklıma yattı. Sen ne düşünürsün bilemem. Bu küçük boy kavanozlar var ya reçel kavanozu boyunda onlardan almış ve camda saklamış sütü. Çok rahat olmuş. ben de öyle deneyeceğim. altı yedi tane minik kavanoz alacağım süt saklama kabı yerine. Cam daha sağlıklı diye düşündüm.
Caneylom, MaviYesil maşallah kuzucuklarınıza
Canım ben de Ocak 27' de çıkıyorum Haziran 15'e kadar evdeyim ekstra 1 ay yıllık iznimi kullanıcam çünkü. Bizim süt biriktirmeye daha önce başlamamız gerekiyor zaten tüm ihtiyacını karşılayabilmek için. İlk zaman emzirirken daha çok süt olacak ya o zaman biriktirmek lazım en azından 6 ay ek almadan süt yetsin. Ben ne alacağımı bilmiyorum Medela iyi de o kadar para da vermek istemiyorum kampanyada ucuza falan bulsam alırım yoksa Lansinohun manuel pompasını alıcam. Sterilizatör almayı düşünmüyorum ben.
Selam kızlar benim doğumumun ocakta olacağı kesinleşti gibi. 20 ocak ve sonrasında sezeryan olacak ne yazık ki. O kadar da normal doğum istemiştik ama bebeğim çok büyük olduğu için(Maşallah) normale izin vermiyor doktorum. Pazartesi gittik kontrole ve bebeğim 3.300 gr ve 51.5 cm olmuş.O gün hastanede doğan bebeklerin hepsinden bu hali ile büyüktü.
Selamlar kızlar inşallah hepiniz iyisinizdir.. Ben kayınvalidemdeydim 3 gündür bugün geldim evime.. geçen cuma doktordaydık bebeğim o gün 34+0 da 2050 gram 42 cm di çok az gerilik var haftasına göre bu sorun olacak bir konu değil dediler. 38 haftamda doğuma alacaklar kalbindeki sorundan dolayı 40. haftaya kadar beklemeye gerek yok dedi doktorlar.. sanırım 20 ocak gibi olacak benimde doğumum.. son günleri sayıyoruz yani.. Rabbim herkese hayırlı doğumlar versin inşallah..
Yaren yazdıklarım çıkmadı süt pompası ile ilgili. ebebek magazalarında deneme ürünleri varmış. orada göğüsüne uygun pomoayı deneyip alabiliyorsun. ben de gitiğimde bana doğumdan sonra gelin de deneyip öyle aın dediler. haberiniz olsun.
MRB ARKADAŞLAR SÜT SAĞMA İLE İLGİL DENEYİMLERİMİ PAYLAŞAYIM DEDİM BEN KIZIM 2,5 AYLIKKEN ÇALIŞMAYA BAŞALDIM VE 2 YAŞINA KADAR EMZİRDİM AVENTİN POMPASINI VE SÜT SAKLAMA POŞETLERİNİ KULLANDIM BUZDOLABINDAQ SÜT EN FAZLA 24 SAAT DERİN DONDURUCUDA 6 ay saklanabiliyor cam kavanozlar sütle etkileşime girip aşınmaya uğradığından sağlıkçı biri olarak tavsiye etmem en sağlıklısı bikarbonat biberonlar ben hep öyle kullandım 6 tane alırsanın size tüm gün yeter taşıma zahmeti olmasa poşetler daha güzel ama yolda biraz dökülüyorlar klipseleri iyi tutumuyor maalesef
birde sizlere sorum olacak geceleri kabular görüyormusunuz ben çok görmeye başladım ne yapabilirim
Sütü derin dondurucuda mı saklayacaksınız? Ben bunu neden daha önce hiç duymadım CADIARZU Peki donup çözülünce zararlı olmuyo mu? Besin değerleri korunuyor mu?
evet canım ben kullanıyorum yaklaşık 4 aydır
güzel haberler getir bize canım benimm
Ne günler geçirdik hep beraber yarencim.. Doğum hikayesi yazmayı becerememde tecrübelerimi paylaşırım tabiki sizlerle..
inşallah canım yaa. sona yaklaştıkça heyecan da artıyor. sen ne zaman gittin en son doktora???
seldacım gözün aydın, oğluşun kacaman olmuş. (maşallah) ne zaman kavuşacağın da belli olmuş, belirsizlikten kurtulmuşsun ne güzel. güzel bi doğum geçirmen dileğiyle..!
Yarencim kullanma kılavuzunda yazar. Ben okumadım bu akşam okur topiğe yazarım
Evet canım senin bebeğine maşallah.. Gelişimi için ne yapıyorsun..bu kadar kilo alması normal mi yoksa gebelik şekerin mi var.
MRB ARKADAŞLAR SÜT SAĞMA İLE İLGİL DENEYİMLERİMİ PAYLAŞAYIM DEDİM BEN KIZIM 2,5 AYLIKKEN ÇALIŞMAYA BAŞALDIM VE 2 YAŞINA KADAR EMZİRDİM AVENTİN POMPASINI VE SÜT SAKLAMA POŞETLERİNİ KULLANDIM BUZDOLABINDAQ SÜT EN FAZLA 24 SAAT DERİN DONDURUCUDA 6 ay saklanabiliyor cam kavanozlar sütle etkileşime girip aşınmaya uğradığından sağlıkçı biri olarak tavsiye etmem en sağlıklısı bikarbonat biberonlar ben hep öyle kullandım 6 tane alırsanın size tüm gün yeter taşıma zahmeti olmasa poşetler daha güzel ama yolda biraz dökülüyorlar klipseleri iyi tutumuyor maalesef
birde sizlere sorum olacak geceleri kabular görüyormusunuz ben çok görmeye başladım ne yapabilirim
faydasını gördün mü canım.. bebeğin gelişimini etkilediği söyleniyor.. olumlu yönde tabi..
inşallah canım yaa. sona yaklaştıkça heyecan da artıyor. sen ne zaman gittin en son doktora???
seldacım gözün aydın, oğluşun kacaman olmuş. (maşallah) ne zaman kavuşacağın da belli olmuş, belirsizlikten kurtulmuşsun ne güzel. güzel bi doğum geçirmen dileğiyle..!
selammmmmmmmm :ecrin_bebek:
selam naber? yerleştirdin mi İpeğin odasını..
Canım ben en on bir ay önce gittim. Yarın bizim randevumuz da. Maaşları alınca iki gün daha beklemeyelim dedik
ya bişey daha sorayım, göğüs ucu kremi alacaksınız değil mi? hatta doğumdan önce kullanmak gerekiyor ki, doğumdan sonra hazır olsun.hangi kremden alacaksınız? benim baktığım bi medela-purelan var bi de lansinoh var..lansinoh daha ucuz, ben ondan alıcam..
yeni doğum yapan bi arkadaşım bu konuda çok sıkıntı çekti, hatta başka bi arkadaşım daha. aman biz ihmal etmeyelim kızlar, önlemimizi alalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?