2010 Şubat Anneleri

güzel haberler getir bize canım benimm

kavanoz fikri iyiymiş aslında. olabilir. ya cahilliğime verin de bu sterilizatörlere biberonlar yine normal yıkanıp mı koncak? yani makinada ya da elde yıkadıktan sonra sterilizatörlere sadece hijyen olsun diye mi kullanılır, yoksa çalkalayıp koycaz mı içine -tatlicadiarzu- varmı etrafınızda kullanan? sanırım yıkayıp koymak gerekir..

manuel 'i biraz araştır canım, alanlar hep elektrikliye dönmüş.
ya dediğin gibi çoğu insan önceki süt çok olduğu için sağıp depoluyormuş daha sonra kullanmak için. ama şunu okumuştum bi yerde. anne sütü öyle bişey ki, çocuğun bulunduğu dönemdeki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik değişebiliyormuş. mesela erken doğan bebek için etkisi farklı, yeni doğan ya da 6 aylık bebek için etkisi farklı. ayy anlatabildim mi bilmiyorum, karışık oldu biraz galiba :) yani ilk zamanlarki süt, mesela 6. ay için verimli midir gerçekten?

hayırlısı olsun canım. eninde sonunda doğcaklar. erken ya da geç, normal ya da sezeryan. sağlıklı olarak dünyaya gelsinler inş hepsi.

yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik valla,ne çabuk geçti, acısıyla tatlısıyla. seldacım o zaman ilk doğum yapacaklardan biri de sensin. Bizimle paylaşırsın artık doğum hikayeni.
inş hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız.

evet canım onu ben de okudum da kayseride ebebek mağazası yoktur heralde diye üstünde durmadım.

çok ilginç. cam daha sağlıklı diye bilirken.iyi ama bu bikarbonat polikarbon ile aynı mı? polikarbonlar sıcakla etkileşime girdiğinde kanserojen madde içermiş olmuyor mu?

kabusları hepimiz zaman zman görüyoruz canım. şu anki psikoloji ile ilgili bi durum sanırım. bununla ilgili dualar vardır, araştır istersen. yer gök dua ile..

Sütü derin dondurucuda mı saklayacaksınız? Ben bunu neden daha önce hiç duymadım CADIARZU Peki donup çözülünce zararlı olmuyo mu? Besin değerleri korunuyor mu?

hayır zararlı olmuyor ama dışarda değil buzdolabında çözünmesini beklemen gerekiyor besin değerini koruması için bende hastanedeki doktor arkadaşlarımdan öğrenmiştim

Ne günler geçirdik hep beraber yarencim.. Doğum hikayesi yazmayı becerememde tecrübelerimi paylaşırım tabiki sizlerle..

güzel haberler getir bize canım benimm

inşallah canım yaa. sona yaklaştıkça heyecan da artıyor. sen ne zaman gittin en son doktora???

Ne günler geçirdik hep beraber yarencim.. Doğum hikayesi yazmayı becerememde tecrübelerimi paylaşırım tabiki sizlerle..

seldacım gözün aydın, oğluşun kacaman olmuş. (maşallah) ne zaman kavuşacağın da belli olmuş, belirsizlikten kurtulmuşsun ne güzel. güzel bi doğum geçirmen dileğiyle..!

inşallah hülyacım..hepimiz hayırlısıyla kucağımıza alırız inşallah.

Evet canım senin bebeğine maşallah.. Gelişimi için ne yapıyorsun..bu kadar kilo alması normal mi yoksa gebelik şekerin mi var.

Yok canım gebelik şekeri için ben de çok korkmuştum ama şükür yokmuş. Bebeğim genetik olarak büyükmüş. Babası 185 boyunda boyunu babadan alıyor diyor doktorumuz.Ben de büyük doğmuşum 4.5 kilo kiloyu da benden alınca böyle tosuncuk olmuş oğlum bir de boyu uzun olacağı için kemikleri iri olacak galiba.Yoksa hiç farklı birşey yapmadım. günde 1 elevit 2 tane ferro alıyorum. ve bol bol meyve yiyorum o kadar. şimdiye kadar 10 kilo aldım.sanırım 12 yada 13 kilo ile de tamamlarım.

Ben de uyurken zaman zaman korkuya kapılıyorum ama kabus görmedim. Bu dönemde endişeler ve kabuslar normal diyor ama doktorlar. Hormon dengesinden kaynaklanıyormuş. ve logusalık döneminde daha da artacakmış. Mümkün olduğunca herşeyin yolunda olduğuna telkin et kendini bence. Ve mulaka eşinden de sana destek olmasını iste. Bu dönemde onlara daha çok ihtiyacımız olduğunun anlamalarını sağlamak lazım sanıyorum.

ya bişey daha sorayım, göğüs ucu kremi alacaksınız değil mi? hatta doğumdan önce kullanmak gerekiyor ki, doğumdan sonra hazır olsun.hangi kremden alacaksınız? benim baktığım bi medela-purelan var bi de lansinoh var..lansinoh daha ucuz, ben ondan alıcam..
yeni doğum yapan bi arkadaşım bu konuda çok sıkıntı çekti, hatta başka bi arkadaşım daha. aman biz ihmal etmeyelim kızlar, önlemimizi alalım.

faydasını gördün mü canım.. bebeğin gelişimini etkilediği söyleniyor.. olumlu yönde tabi..

tam onamı bağlı bilmiyorum ama şua nada gelişim 2 hafta önden gidiyor ama omega asıl zeka gelişimi için yararlı onuda doğumdan sonra görücez fakat ilk kızımda hiç kullanmamıştım hatta normal balık yiyince bile koma olup 2 gün yatıyordum kızım şu andfa gayet iyi durumda yaşı 5 olmasına rağmen pedagogumuzun yaptığı testlwerde 8 yaş çıkıyo yani çokda inandırıcı gelmiyor bana kullanmadıysan hiç üzülme derim çok uzun oldu kusura bakma

Canım ben en on bir ay önce gittim. Yarın bizim randevumuz da. Maaşları alınca iki gün daha beklemeyelim dedik

Yarencim benim arkadaşım da Gold marka bir krem kullandı çok memnun kalmış. Ama en iyisi doktora sormak galiba. Ben yarın soracağım.

Canım ben en on bir ay önce gittim. Yarın bizim randevumuz da. Maaşları alınca iki gün daha beklemeyelim dedik

herşeyimiz aynı gidiyo desene. sen de güzel haberlerle gel inş güzelim.
bu arada göğüs ucu için be avent in kremini kullanmaya başladım. görümcem de kullanmıştı, çok memnun kaldı. tavsiye ederim. ve şimdiden başlayın kullanmaya.

pazara gidiyorum. yürüyüşümü de yapıp geleyim. adanada yaz havası var..!

öptüm hepinizii

Ben avent aldım kremi. çok yoğun bir krem. hastaneden aventin gögüs kalkanının ve kremini tavsiye etmişllerdi. 2 gün kullandım. ama daha erken diye bıraktım sonra. Motherare de indirimdeydi. 28 tlye aldım.

ben daha önce medela kullanmıştım birde hastaneler bunu taburcu olurken veriyor zaten isterseniz almayın derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…