kızlar lansinoh sadece yumuşatıyormuş
eğer yara olursa bepanten krem mavı kutu ilk sürüşte süper
Dineva eczacı olarak sen ne akıl verirsin bize kremler konusunda
Selamlar kızlar inşallah hepiniz iyisinizdir.. Ben kayınvalidemdeydim 3 gündür bugün geldim evime.. geçen cuma doktordaydık bebeğim o gün 34+0 da 2050 gram 42 cm di çok az gerilik var haftasına göre bu sorun olacak bir konu değil dediler. 38 haftamda doğuma alacaklar kalbindeki sorundan dolayı 40. haftaya kadar beklemeye gerek yok dedi doktorlar.. sanırım 20 ocak gibi olacak benimde doğumum.. son günleri sayıyoruz yani.. Rabbim herkese hayırlı doğumlar versin inşallah..
MRB ARKADAŞLAR SÜT SAĞMA İLE İLGİL DENEYİMLERİMİ PAYLAŞAYIM DEDİM BEN KIZIM 2,5 AYLIKKEN ÇALIŞMAYA BAŞALDIM VE 2 YAŞINA KADAR EMZİRDİM AVENTİN POMPASINI VE SÜT SAKLAMA POŞETLERİNİ KULLANDIM BUZDOLABINDAQ SÜT EN FAZLA 24 SAAT DERİN DONDURUCUDA 6 ay saklanabiliyor cam kavanozlar sütle etkileşime girip aşınmaya uğradığından sağlıkçı biri olarak tavsiye etmem en sağlıklısı bikarbonat biberonlar ben hep öyle kullandım 6 tane alırsanın size tüm gün yeter taşıma zahmeti olmasa poşetler daha güzel ama yolda biraz dökülüyorlar klipseleri iyi tutumuyor maalesef
birde sizlere sorum olacak geceleri kabular görüyormusunuz ben çok görmeye başladım ne yapabilirim
manuel 'i biraz araştır canım, alanlar hep elektrikliye dönmüş.
ya dediğin gibi çoğu insan önceki süt çok olduğu için sağıp depoluyormuş daha sonra kullanmak için. ama şunu okumuştum bi yerde. anne sütü öyle bişey ki, çocuğun bulunduğu dönemdeki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik değişebiliyormuş. mesela erken doğan bebek için etkisi farklı, yeni doğan ya da 6 aylık bebek için etkisi farklı. ayy anlatabildim mi bilmiyorum, karışık oldu biraz galiba :) yani ilk zamanlarki süt, mesela 6. ay için verimli midir gerçekten?
selammmmmmmmm :ecrin_bebek:
ben almayı düşünmüyorum canım benim doğum yapacağım hastane zaten doğumdan sonra veriyor ve hemen hastanede kullanmaya başlıyorsun onlarda medela veriyorlar ama lansinohda iyi markadır bide temizlemekle uğraşmak istemiyorum dersen e vitamini kapsülü alıp onu sürersin ben şahsen öyle yapıcam
maşallah sanada meleğinede o zaman.. bizim babamız çok uzun boylu değil ondan olsa gerek bebeğimde çok iri değilYok canım gebelik şekeri için ben de çok korkmuştum ama şükür yokmuş. Bebeğim genetik olarak büyükmüş. Babası 185 boyunda boyunu babadan alıyor diyor doktorumuz.Ben de büyük doğmuşum 4.5 kilo kiloyu da benden alınca böyle tosuncuk olmuş oğlum bir de boyu uzun olacağı için kemikleri iri olacak galiba.Yoksa hiç farklı birşey yapmadım. günde 1 elevit 2 tane ferro alıyorum. ve bol bol meyve yiyorum o kadar. şimdiye kadar 10 kilo aldım.sanırım 12 yada 13 kilo ile de tamamlarım.
.
tam onamı bağlı bilmiyorum ama şua nada gelişim 2 hafta önden gidiyor ama omega asıl zeka gelişimi için yararlı onuda doğumdan sonra görücez fakat ilk kızımda hiç kullanmamıştım hatta normal balık yiyince bile koma olup 2 gün yatıyordum kızım şu andfa gayet iyi durumda yaşı 5 olmasına rağmen pedagogumuzun yaptığı testlwerde 8 yaş çıkıyo yani çokda inandırıcı gelmiyor bana kullanmadıysan hiç üzülme derim çok uzun oldu kusura bakma
hiç canınızı sıkmayın bencede ben 2 yıl çalıştığım halde emzirdim evde olanlar rahat rahat emzirir zaten dediğin gibi kaliteye düşünecek kadar birikmiyor zaten
ya bişey daha sorucam, göğüs ucu kremi alacaksınız değil mi? hatta doğumdan önce kullanmak gerekiyor ki, doğumdan sonra hazır olsun.hangi kremden alacaksınız? benim baktığım bi medela-purelan var bi de lansinoh var..lansinoh daha ucuz, ben ondan alıcam..
yeni doğum yapan bi arkadaşım bu konuda çok sıkıntı çekti, hatta başka bi arkadaşım daha. aman biz ihmal etmeyelim kızlar, önlemimizi alalım.
hadi gözün aydın zehracım güle güle kullanbulbul
Kızlar az önce telefon geldi öğlenden sonra oğlumun odası geliyormuş. Çok mutlu olduk..hihoyyyt
Selam kızlar benim doğumumun ocakta olacağı kesinleşti gibi. 20 ocak ve sonrasında sezeryan olacak ne yazık ki. O kadar da normal doğum istemiştik ama bebeğim çok büyük olduğu için(Maşallah) normale izin vermiyor doktorum. Pazartesi gittik kontrole ve bebeğim 3.300 gr ve 51.5 cm olmuş.O gün hastanede doğan bebeklerin hepsinden bu hali ile büyüktü.
Selamlar kızlar inşallah hepiniz iyisinizdir.. Ben kayınvalidemdeydim 3 gündür bugün geldim evime.. geçen cuma doktordaydık bebeğim o gün 34+0 da 2050 gram 42 cm di çok az gerilik var haftasına göre bu sorun olacak bir konu değil dediler. 38 haftamda doğuma alacaklar kalbindeki sorundan dolayı 40. haftaya kadar beklemeye gerek yok dedi doktorlar.. sanırım 20 ocak gibi olacak benimde doğumum.. son günleri sayıyoruz yani.. Rabbim herkese hayırlı doğumlar versin inşallah..
ya bişey daha sorayım, göğüs ucu kremi alacaksınız değil mi? hatta doğumdan önce kullanmak gerekiyor ki, doğumdan sonra hazır olsun.hangi kremden alacaksınız? benim baktığım bi medela-purelan var bi de lansinoh var..lansinoh daha ucuz, ben ondan alıcam..
yeni doğum yapan bi arkadaşım bu konuda çok sıkıntı çekti, hatta başka bi arkadaşım daha. aman biz ihmal etmeyelim kızlar, önlemimizi alalım.
yerlestırdım kusum ya dun goya bı sıfonyer sılıcem dıye gırdım odaya kompe sıldım temıledım :roflol:
İşe başlayınca kesilir diye çok korkuyorum ama inşallah senin gibi oluruz biz de. İki sene sütüm gelsin seve seve emziririm de sağarım da hiç yılmamopuyorumnanaktan[/QUOT
isteyince oluyo arkadaşım hiç sıkma canının emzirirsin ben kızımın yoğutlarının bile kendi sütümle mayalamıştım biraz psikopata bağlamıştım ama değer kuzucuklarımıza
evet canım ciğrlerim çok acıyo hapşırınca felan sütü artık sıcak şekerli içiyorum
hadi hayırlı olsun odanız geliyomuş canım tek başına çok iş yapma kim yardım edicek sana cnm
Amin. 3 aylıkken daha zordur tahmin ediyorum. Çünkü düşük riski oluyor ya ilk üç ay. İnsan acaip tedirgin ve stresli olur diye tahmin ediyorum. Ben de yoruldum baya. İş yerinden de izin alamadım çünkü en olmadık sıkışık bir zamana denk geldi. Hatta pazartesi günü doktora gittim her şey allak bullak olmuş. Şu an tam olarak 3 kişinin işini yapmam gerekiyor burda.
günaydın kızlar bütün sırtım tutulmuş olarak uyandım sabah, yeni yeni gözüm açılmaya başlıyor sizden nehaber
bulbul canım güle güle oturun evinizde hayırlı ugurlu olsun
günaydın kızlar nasılsınız?
birkaç gündür giremedim bende parartesi doktor kontrolümüz vardı.kızım 2.200 gr olmuş kilosu biraz fazla ama kafası büyükmüş biraz normal doğum yapamayabilirsin dedi çok üzüldüm ama hakkımda yarırlısı hangisiyse o olsun.onun dışında ayaklarım çok şişti albüm testi yaptırdı çok şükür yokmuş ama enfeksiyonum herzamanıki gibi tam gaz devam ediyor.
bebeğim bazen hareket etmiyor dedim 2 3 gün öyle zamanlarda hemen arıyorsun nst ye girip kalp atışlarına bakıcaz dedi gece bile olsa acile gidiyorsun dedi bende normal son zamanlarda hareket etmemesi diye önemsememiştim
hepinize günaydın kızlar
bizde geldik doktor amcamızdan
bugün nstye girdik kızımın pıtpıtlarıı dinledin ilk defa bu kadar yüksek sesle herşey yolunda allaha şükür 2400 gr olmuş kuzum kontrole bir hafta sonra çağırdı doktor yapılması gereken testlerim varmış ameliyata hazırlıkmı aca normalde şubat ortası diyodu bir hafta sonra kontrole çağırınca heycanlandım şimdi dahamı erken olcakki diye:))
darısı doktora gidecek arkadaşların başına herkes ili haberlle gelir inşallah
bulbul canım güle güle otur evinde kendini fazla yormamaya çalış..
Kızlar az önce telefon geldi öğlenden sonra oğlumun odası geliyormuş. Çok mutlu olduk..hihoyyyt
Selam kızlar benim doğumumun ocakta olacağı kesinleşti gibi. 20 ocak ve sonrasında sezeryan olacak ne yazık ki. O kadar da normal doğum istemiştik ama bebeğim çok büyük olduğu için(Maşallah) normale izin vermiyor doktorum. Pazartesi gittik kontrole ve bebeğim 3.300 gr ve 51.5 cm olmuş.O gün hastanede doğan bebeklerin hepsinden bu hali ile büyüktü.
selam canlarım nasılsınız umarım herkes iidir ben griptim kaç gündür bugün biraz ii hisediyorum öksürüüm var hala.geçiremedim bi türlü varsa bununla ilgili tavsiyeleriniz beklerim
sonunda karar verebildik kızımın ismine alara olucak inş sizce nasıl
Havva Zehra sağolun kızlar.. En başından beri şubat annesiyiz dedik ama bakın ocakda kısmet olacak:)
Bu arada bişey soracağım balık yağı kullanan varmı kızlar
selam kızlar.. geçmişi okuyamadım henüz ama umarım iyi haberler vardır..
ctesi doktora gidecektim ama bugün tlf açtılar, "yarın bekliyoruz" diye: dr ctesi olmayacakmış. canıma minnet, ben de "ctesi gelmez" diyordum.
ya bişey daha sorayım, göğüs ucu kremi alacaksınız değil mi? hatta doğumdan önce kullanmak gerekiyor ki, doğumdan sonra hazır olsun.hangi kremden alacaksınız? benim baktığım bi medela-purelan var bi de lansinoh var..lansinoh daha ucuz, ben ondan alıcam..
seçil hayatım odasını almışsınız hayırlı uğurlu olsun nerden aldınız ne zaman geliyor
isteyince oluyo arkadaşım hiç sıkma canının emzirirsin ben kızımın yoğutlarının bile kendi sütümle mayalamıştım biraz psikopata bağlamıştım ama değer kuzucuklarımıza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?