2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

kızlar ben size kendi duyduğum ve sonrasınsa yaptığım birşeyi yazacağım..ben uyguladım çünkü denemekte bir zarar görmedim ve gerçekten oldu ve çok rahat geçirdik o dönemi..

doğumdan hemen sonra annene sütünden önce bebeğin ağzına iki damla nar suyu damlatmak bebeğin gazını kolay çıkarmasına yardım eder ve bebek hiç gaz sorunu yaşamaz diye duydum burdan forumdan..ama şu an hatırlamıyorum nerde okumuştum..
nar zamanı alıp bir tane ayıkladım avuç içi kadar buzdolabı poşetine koyup dondurucuya attım..
sonra hastaneye giderken çantama almalarını söylediğim ilk şey nardı.bir de çay kaşığı koymuştum yanına..tek bir nar tanesini sıktık kaşığa ve ben emzirmeden önce( bebek hemşiresine söyledik o da sorun etmedi sağolsun) kızıma kaşığa sıktı ve ağzına kaşıkla damlattı.sonra hemen emzirdim.
inanın bana benim kızım hiç gaz sorunu yaşamadı.Daha emerken çıkarıyordu gazını..
Ya ben inandığım için oldu ya da gerçekten faydalı oldu..

Şimdi uygulayıp uygulamamak size kalmış sadece şunu bilin bu bir meyve ve zararı yok..çünkü sadece iki damla..Nar zamanına daha var,yapmak isteyenler geç kalmadınız,bekleyin...

hemşireye söylediğimde çok şaşırdı,hep hurma yalatıyorlardı iştahı açık olsun yemek seçmesin diye ama bunu ilk duydum dedi..

bunu bende duydum ve kuzenim kendi kızına yaptı.
hiç gazı yoktu çocugun.
ama ben unuttum o an telaşla hastaneye gidince kaldı maalesef

MYDARLİNG: Tatlı bağdem yağı almıştım bende zaten ama yinede yakmıştı.şimdi onu göbişime sürüyorum :))) Evet bende bursadayım ama ilçede Orhangazideyim...

Selam 2010 Anneleri,
Bir şeyi merak ediyorum, 2011 anneleri civilimden sık sık alışveriş yapıyorlar. Ben de battaniye almak istiyorum. Ama malum markalardan haberim yok. Bebessi, bebella, tomuycuk, albimini, beblino, babycenter gibi markalar var. Bunlardan birini kullanan var mı? Malum ilk yıkamada yarı boyutuna inecek bir battaniye istemiyorum.

merhaba,
albimini den battaniyemiz var. ayrıca irem bebe ve aziz bebeden de battaniyelerimiz mevcut (gerek kundaklık gerekse kışlık,polar,yün tarzı) hepsinden de memnunum. ama özellikle aziz bebe ürünlerini tercih ederim. kaliteli oluyor. 40 derece ve kısa programda yıkandığında çok çekme olmuyor zaten.

Benim annemde Eceme almisti babycenter markali bi battaniye yumusacik kaç kere yikadim hiç bisey olmadi ben çok memmunum

Merhaba güzel hamiişler. Bu günleri doya doya yaşayın. Sonra çok özleniyo. Bebeğin verdiği yorgunluktan değil, sadece onu içinde hissetmek isteğinden :))

Kızlar doğumdan hemen sonra tane rezene ve tane kimyonlu çaya başlayın. Rezene süt yapar. Kimyon sütten bebeğe geçerek gazını alır. Bizde çok işe yaradı. Bii kupa sıcak suya bir çay kaşığı tane rezene ve bir çay kaşığı tane kimyonu atın 3 4 dk bekleyin. İçin. Günde en az 4 kupa içmelisiniz. Ben bitki çayı demlkeme aparatı almıştım. Aktardan aldım herhalde unuttum. Neyse. Onunla demliyordum. ölçüyü iki defa kullanıyordum.

sizler yine bi sorum olucak çok beğenerek bi spor markasının patiğini aldım 18 numara acaba kaç aylıkken giymeye başlar daha ufağınlamı değiştirsem karar veremedim

ayak numasıda çok değişken Yeşimciğim.benim kızım şuan 17-18 giyiyor.yeni doğan numarasızlar küçük oluyor.1 yaşında genelde 21-22 giyiliyormuş ordan hesap etmeye çalış.

yendoğan diye aldığımız ayakkabıları ayağına hep kocaman oldu 1 ay denemedim 2 ayakkabımız vardı hep onları giydik .şimdi deniyorum hepsi küçük elimde kaldı 4-5 çift hiç giymedik.

patik yiyorsun bence 19-20 al ki seneye ekim-kasım -aralık gibi giyebilsin.yada numarasız yeni doğan al nisan mayıs giysin.mayısta bile zor giyer nisandan öncede en ideali yün patik.

teşekkürler biraz rahatladım değiştirmeme gerek kalmadı 6 ay 1 yaş arası giysin diye niyetlenmiştim o sıralar giycek yine ...

selam anneler:)))
ben bugün hastane çıkışımızı aldım 10 lu
ve 3 tane de tulum aldım 0-3 ay
zaten çıtçıtlı body miz de vardı 7 tane
hastane çıkışının içinde de bi tulum bi de alt üst takım var 3 aylığa kadar yeterli di mi???
çabuk küçülüyo çok alma dediler
abartmamaya çalıştım ama az da değil yeter dimi?????

bi de 3-6 y takımlardan alıcam 2-3 tane uzun kollu olur di mi???şubat başı doğacak
nisan mayıs gibi giyse yetmez mi
alıym mı daha
aaay çok sordum şimdiden teşekkürler

• 3 adet hastane çıkışı
•Tulumlar 0-3,3-6 ,6-9,9-12
• çıtçıtlı Bodyler 0-3,uzun kollu 3-6kısa kollu 6-9,uzun kollu 9-12 uzun kollu
• ağız havluları, sarı örtü (sarılık için iyi geldiği söylenir)
• Patik, eldiven, bere, çorap 0-6 aylık
• Mendil, önlük
• Hırka, yelek
• Başlıklı havlu
• Battaniye 1 kalın 1 ince
• nevresim takımı 2 adet
• uyku seti
• Anakucağı,puset seti,kanguru
• pijama takımları 0-3,aylık kışlık 3-6 aylık yazlık 6-9, 9-12 kışlık 3 er tane
• alt üst takımlar 0-3,aylık kışlık 3-6 aylık yazlık 6-9, 9-12 kışlık 3 er tane

sevgili anneler bunlar benim almayı düşündüklerim hangisinden kaçar tane almam lazım bide listem yeterlimi sizce eksiklerim varsa sölerseniz memnun olurum

Slm arkadaslar, bura cok iyi olmus gecmisi tam okuyamadim ama ara ara bakcam, kiyafet konusunda bende karar veremiyorum herkes baska sey söylüyo neyden akc tane almaliyim hicbi fikrim yok

Listen güzel canım ama 9-12'leri almaya gerek varmı bilemedim şimdi ben.aldığım body ve tulumlar benim hep 0-3 yada 3-6 aldıklarım yani öyle almayı düşünüyorum bak bende listemi yazıyım az çok toparladım gibi

Hastane çıkışı
1 adet 10'lu 1 adet 5'li
Body 0-3 3-6 ay arası uzun kollu yarım kollu 10 tane (her ikisindende)
Ayaklı tulumlar 0-3 ay arası 3 tane
Alt üst takımlar 0-3 3-6 ay arası 3'er tane
Ağız havluları,mendil 12'li paketlerden alıcam
Penye yelek -3 tane
Önlük - 4 tane
Örgü yelek hırka - 2 tane
Banyo havlusu başlıklı 1 tane
Çorap ve yün batikler 3'er takım
Penye battaniye 2 tane - Polar battaniye 1 tane - Peluş battaniye 1 tane - Örgü battaniye 1 tane
Nevresim takımı 2 takım
Uyku seti 1 takım
Ana kucağı ve kanguru

Şimdilik bunlar var başlı başına alınması gereken diye düşündüm eksiklerim varsa tamamlayın tecrübeli anneler :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…