• 3 adet hastane çıkışı
•Tulumlar 0-3,3-6 ,6-9,9-12
• çıtçıtlı Bodyler 0-3,uzun kollu 3-6kısa kollu 6-9,uzun kollu 9-12 uzun kollu
• ağız havluları, sarı örtü (sarılık için iyi geldiği söylenir)
• Patik, eldiven, bere, çorap 0-6 aylık
• Mendil, önlük
• Hırka, yelek
• Başlıklı havlu
• Battaniye 1 kalın 1 ince
• nevresim takımı 2 adet
• uyku seti
• Anakucağı,puset seti,kanguru
• pijama takımları 0-3,aylık kışlık 3-6 aylık yazlık 6-9, 9-12 kışlık 3 er tane
• alt üst takımlar 0-3,aylık kışlık 3-6 aylık yazlık 6-9, 9-12 kışlık 3 er tane
sevgili anneler bunlar benim almayı düşündüklerim hangisinden kaçar tane almam lazım bide listem yeterlimi sizce eksiklerim varsa sölerseniz memnun olurum
KIZLARRR DOĞUMDAN SONRA GİYDİREBİLECEĞİNİ YADA KULLANABİLECEĞİNİZ ŞEYLERİ ALINN FAZLA ALMAYIN ZAMANLA ALIRSINIZZ.BİZİM ŞİMDİLİK
1 KÜÇÜK ÖNLÜĞÜMÜZ
1 ALT AÇMA BEZİ(CANBEBE) kaydirigubbakcemile3
Listen güzel canım ama 9-12'leri almaya gerek varmı bilemedim şimdi ben.aldığım body ve tulumlar benim hep 0-3 yada 3-6 aldıklarım yani öyle almayı düşünüyorum bak bende listemi yazıyım az çok toparladım gibi
Hastane çıkışı
1 adet 10'lu 1 adet 5'li
Body 0-3 3-6 ay arası uzun kollu yarım kollu 10 tane (her ikisindende)
Ayaklı tulumlar 0-3 ay arası 3 tane
Alt üst takımlar 0-3 3-6 ay arası 3'er tane
Ağız havluları,mendil 12'li paketlerden alıcam
Penye yelek -3 tane
Önlük - 4 tane
Örgü yelek hırka - 2 tane
Banyo havlusu başlıklı 1 tane
Çorap ve yün batikler 3'er takım
Penye battaniye 2 tane - Polar battaniye 1 tane - Peluş battaniye 1 tane - Örgü battaniye 1 tane
Nevresim takımı 2 takım
Uyku seti 1 takım
Ana kucağı ve kanguru
Şimdilik bunlar var başlı başına alınması gereken diye düşündüm eksiklerim varsa tamamlayın tecrübeli anneler :))
canım 9-12 aylıkları alamaya gerek varmıki kafamçokkarıştı
bende aldıklarımı ve alıcaklarımı yazayım
aldıklarımdan başlıyım
1 tane 13lü hastane çıkışı aldım
ev tipi anakucağı oto koltuğu aldım
3-4 tane çıt çıt body aldım
alt açma minderi aldım
10 tane çorap aldım
bornoz takımımız var
1 tane 0-3 ay patikli tulum aldım
1tane örgü battaniye
alacaklar
0-3 3-6 ay uzun kollu çıt çıtlı badiler
1 tane hastane çıkışı 5lilerden
3-6 aylık tulumlar
3 takım gece pijaması
alt üst takımlar (kaç tane alıcaklarımı henüz bilmiyorum )
1 ane kalın battaniye
3 tane penye battaniye
peluş battaniye
biberon, emzik
kapiton ve penye yelek ve hırkalar
eldiven ,bere, patik
kış olduğu için astronot mont
ağız bezi önlükler
bakım ürünleri aklıma gelenler bunlarr kendimi kaybettim sanırım kaydirigubbakcemile3
ne güzel olmuş bende alışverişi biraz abartıyorum galiba kendimi frenlemeliyim ama benim etrafımdakiler kış bebeği 2 kat giyincek ve altını her yaptığında dışa kesin taşıyo günde 3 kıyafet değiştiriyosun en az 2 ay dediler o yüzden 0-3 aylıklarını biraz fazla alıyorum günde 3 kez değişse bir sürü eşya kirlencek kış günü kurut ütüle yetiştiririz inşallah ...
geçenlerde bi çocuk doktoruyla tanışma fırsatımız oldu sakın sarı kıyafetler sarı örtüler alma dedi sarı giyinince bebeğin ten rengine yansıdığından sarılık olup olmadığı anlaşılmıyormuş en güzeli beyaz dedi bi fikir olsun dedim...
liste güzel olmuş ama battaniye çok değilmi zaten hast çıkışındada battaniye var
anladım canım ben bunları alıım diğer battaniyeler hediye gelir kesin bide ben bebek bakım için liste yaptım onları ekleme gereği duymadım onlar zaten belli önemli olna bu alacaklarımızdan kaç tane almamız gerekir
Senin yazdıklarını görünce benimde aklıma gelenler oldu bak yazmak iyi oldu :)) listemde eksikler varmış canım,alt açma minderi unutmuşum bende birde bakım ürünleri ben sebamed yada chicco alıyım diyorum ama kararsızım
Ev annişleri için kolay olacakda bizim gibi çalışan annişler ne yapacak bakalım kış günü :))
Battaniye çok lazım oluyormuş,onun için öyle yazdım canım,penye battaniyeler çok kullanışlı diye duymuştum
ben büyük ihtimal sebamed alıcam bide alt açma minderinden 1 tane daha alıcam bi yere giderken başkalarının yattığı yerlerde yatmasın diye bide bebek bezzi olarak hangi marka istiyorsunuz molfixle prima arasında kaldım
Prima alıcam canım ben,ablam ikisinede prima kullandı molfix pişik yapmış sanırım.Onun için alma dedi bende prima alıcam molfix'tende gerçi deneme ürünü istedim ama daha gelmedi :))
arkadaşlar yeni gördüm bu topigi. Benim size önerim kesinlikle mükemmel çocuk yetiştirmeye çalışmayın ve kuzularınızı oldugu gibi kabul edin. mükemmel anne yada mükemmel cocuk diye bisey yok.
diger önerim gece uykusunu bebege ilk günden ögretin. bunun sistemide: gece bebeğin altını açmamak. uyandığında kendisiyle konuşup iyice uykusunu acmamak. ve gündüzleri aydınlık odada uyutup. geceleri karanlık yada loş odada uyutmak. 3 ay herşeye ragmen uyanacak emmek isteyecek ama bu sistemle 6. aydan sonra rahat edersiniz.
bez olarak prima kullandım 1 gün bile pişik olmadı. unibaby ıslak mendilden şaşmayın. ve yüzüne hep gülerek bakın ki güler yüzlü bir bebek olsun.
kızlar hızlı hızlı okudum aklımda kalanlara göre söyliyim
0-3 ay fala almayın çok çabuk büyüdüklerinde 3-6 ay kıyafetler daha kullanışlı oluyo .
penye battaniye çok kullanılıyo
alt açma canbebenin gayet kullanışlı ama fazla almayın
ben bez olarak prima ilk zamanlar ıslak mendil ullanmadım pumukları ıslatıp onla sildim ıslak mendil kullandığımdada bebedor kullandım bu zaman kadar hiç pişik olmamaıştı o sıcaklarda bile ıslak mendili bi değiştirdim çocuk şuanda pişik oldu..
ben ilk chicconun pişik kremi şampuan kullandım ama kafası konak oldu temizledik sebamedin şampuanının kullanıyorum konak önleyici bana chicodan daha iyi gibi geldi..
kızlara hediye geliyo ama mesela bana gelenler hep büyükdü doğduğunda kullacağım bişeyler yoktu bu sene giydircem hep onları.
ben mont kullanmadım zaten giderceğiniz yere battaniyeye sarıp götürüyosunuz.
fazla şapka ve eldiven almayın ayrı olarak ben 15 günden sonra hiç kullanmadım benim evime hemşire gelmişti o çıkarttırdı.
bu arada alışveriş dışında kızlar kuru incir edinin ben çok yedim çok şükür sütte problemim olmadı ve lohusa şerbeti ve komposto çok içtim faydası oldu galiba.
kızlar merhaba
bebek bakımı için ben özellikle sebamedi öneririm. Kızımda bir yaşına kadar sebamed şampuan sabun ve nemlendiricisini kullandım. Şampuanı özellikleri konak oluşumunu önlüyor. Bebeyağı olarak dalinin bademyağlı olanı var sıvı değil koyu olanı. İnanın harika birşey.Sıvı olanlar hemen emildiği için sık sık kullanmak gerekiyor. Bebek bezinde prima derim huggies ve molfixde kullandım ama en iyisi prima.Birde elma yağı öneririm. Kızıma masaj yapardım göbeğini ve topuklarını ovardım. çok hoşuna giderdi. Sancısını alırdı hemen.
arkadaşlar yeni gördüm bu topigi. Benim size önerim kesinlikle mükemmel çocuk yetiştirmeye çalışmayın ve kuzularınızı oldugu gibi kabul edin. mükemmel anne yada mükemmel cocuk diye bisey yok.
diger önerim gece uykusunu bebege ilk günden ögretin. bunun sistemide: gece bebeğin altını açmamak. uyandığında kendisiyle konuşup iyice uykusunu acmamak. ve gündüzleri aydınlık odada uyutup. geceleri karanlık yada loş odada uyutmak. 3 ay herşeye ragmen uyanacak emmek isteyecek ama bu sistemle 6. aydan sonra rahat edersiniz.
bez olarak prima kullandım 1 gün bile pişik olmadı. unibaby ıslak mendilden şaşmayın. ve yüzüne hep gülerek bakın ki güler yüzlü bir bebek olsun.
kızlar hızlı hızlı okudum aklımda kalanlara göre söyliyim
0-3 ay fala almayın çok çabuk büyüdüklerinde 3-6 ay kıyafetler daha kullanışlı oluyo .
penye battaniye çok kullanılıyo
alt açma canbebenin gayet kullanışlı ama fazla almayın
ben bez olarak prima ilk zamanlar ıslak mendil ullanmadım pumukları ıslatıp onla sildim ıslak mendil kullandığımdada bebedor kullandım bu zaman kadar hiç pişik olmamaıştı o sıcaklarda bile ıslak mendili bi değiştirdim çocuk şuanda pişik oldu..
ben ilk chicconun pişik kremi şampuan kullandım ama kafası konak oldu temizledik sebamedin şampuanının kullanıyorum konak önleyici bana chicodan daha iyi gibi geldi..
kızlara hediye geliyo ama mesela bana gelenler hep büyükdü doğduğunda kullacağım bişeyler yoktu bu sene giydircem hep onları.
ben mont kullanmadım zaten giderceğiniz yere battaniyeye sarıp götürüyosunuz.
fazla şapka ve eldiven almayın ayrı olarak ben 15 günden sonra hiç kullanmadım benim evime hemşire gelmişti o çıkarttırdı.
bu arada alışveriş dışında kızlar kuru incir edinin ben çok yedim çok şükür sütte problemim olmadı ve lohusa şerbeti ve komposto çok içtim faydası oldu galiba.
kızlar merhaba
bebek bakımı için ben özellikle sebamedi öneririm. Kızımda bir yaşına kadar sebamed şampuan sabun ve nemlendiricisini kullandım. Şampuanı özellikleri konak oluşumunu önlüyor. Bebeyağı olarak dalinin bademyağlı olanı var sıvı değil koyu olanı. İnanın harika birşey.Sıvı olanlar hemen emildiği için sık sık kullanmak gerekiyor. Bebek bezinde prima derim huggies ve molfixde kullandım ama en iyisi prima.Birde elma yağı öneririm. Kızıma masaj yapardım göbeğini ve topuklarını ovardım. çok hoşuna giderdi. Sancısını alırdı hemen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?