2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

Ben onun için işte soruyorum ya ne alalım ne kadar alalım diye elimizde patlarsa yandık,daha 6.ayda alış veriş yapıcam ama hiç olmazsa listem tam olsun ve aklımdaki soru işaretleri gitsin istiyorum canım ben

dediğim gibi herşeyi şimdiden almak çok zor. Birde çocuğun tam olarak neye ihtiyaç duyduğunu zamn gösterecek. temel şeyler gerekli. nedir bunlar

kıyafet
banyo bakım ürünleri
bebek bezi
bebeğin yatacağı yer taşımak için puset
ilk başta bunlar yeterli
sağlık anlamında dabenim tatlı babacım hemen Braun un ateş ölçerini almıştı. Kızım erken doğduğu için sarılık olayı biraz uzun sürdü. İlaç kullanamk zorunda kalmıştı.
Biberon hemen gerekli değil. Eğer süt olayı olmazsa mecburen. Emzik belki bir tane denemelik olabilir.
zaten diğer ayrıntılar kullanma ihtiyacına bağlı.

mesela şimdi uyku tulumunu ararken gördüm ben erkek cocuk külotlu corabları vardı güzel. hemen sipariş ettim. hep anlık oluyor bitiyor cünkü.

tecrübeli anneer ben bişi sormak istiyorum bizim bebişler inşallah şubatta olcak ya ve soğuk olmuş olcak yani o yüzden kadife ve havlu tulumlar ii olurmu 0-3 aylık olanlardan almalımıyız sizce

ama uyku tulumunun kolları yok ki???????????
ben dün buna benzer bişi gördüm çok güzeldi ama kolsuz olmaz diye almadım
alsaymışım keşkee(((((((((

ama uyku tulumunun kolları yok ki???????????
ben dün buna benzer bişi gördüm çok güzeldi ama kolsuz olmaz diye almadım
alsaymışım keşkee(((((((((

cnm bende kolsuz gördüm bunların içine bişi giydiriyomuyuz yaa anlamadım tam ozaman kolsuzda olsa olur :)ayy nekadar cahilim yawww bu konudaa

zeynep hanım merhaba;

bu çok önemli bişey.. özellikle doğduğu andan itibaren düzene sokmak bişeyleri... hem onun rahatı hem kendi rahatımız için.. ama doğrumu anladım.. yanlışım varsa lütfen düzeltirseniz sevinirim..

ilk doğduğu gündeen itibaren gece uyurken bebeğin altını almıycaz.. pişik olmuyormu.. yada gece kakasını yapmıyormu...rahatsız oluyorlar mı??

gece emzirmeye kalktığımızda bebekle hiç konuşmuyoruz kii uykusu dağılmasın...

gündüzleri aydınlık odada uyutuyoruz, geceleride karanlık yada loş odada

ya içine pijama yada tulumlarını giydiriyorsunuz. kolsuzu ben cok rahat kullandım. tavsiye ederim. bu arada kadife değil ama havlu tulumlar kullanışlı oluyor.0-3 aylıklar cok cabuk kuculuyor. bence 3-6 ay alip 1 ay büyük giydirin bisey olmaz. yada 1 2 tane 0-3 ay alın. ama ben genelde büyük giydirdim. zaten 1 aya kalmadan tam oluyordu üstüne. böylece sevdigim şeyleri daha cok giydirmişte oldum. yani şöyle düşünün. ilk dogar dogmaz 1 ay içinde 1,5 kg. alacak. sonra 3 ay daha 1- 1, 5 arası kilo alacak. 3,5 kg. olan cocuk 1 ay sonra 4,5 kg. oluyor. yani yeni dogan bedeninden 1 ayda cıkıyor. 3 ayın sonunda 7 - 7,5 kg civarı oluyor.

dogru anlamıssın yasmin. ben ilk 1 ay genelde değiştirmemeye calıstım altını. zaten bebeğe bunu ögretirsenizki zaten onlarda o şekilde oluyor nasıl oluyorsa geceleri kaka yapmıyorlar. ama baktın kaka yapmış eminsin tabiki degistireceksin o zaman. bekletmek olmaz. benim oglumu ben gece degistirmezdim. sabah 6-7 gibi degistirirdim. 1 saat içinde kakasını yapardı. cocuk senin düzenine uyuyor cünkü onun icinde oylesi cok rahat. gece uykusu onun icin yemek kadar önemli. ilk 1 ay emzirmeye kalkınca bakarsın kaka yapmışsa yada cok çişliyse değiştirirsin. sonra yavaş yavaş gece değiştirmeyi bırakırsın.

valla ellerine yüreğine sağlık a.s.

bizler ne alıcaz ne eksik vss. derken asıl önemli şeyleri atlıyoruz.. bence bunlar alınacaklardan çok daha önemlli bilgiler... paylaşımın için tekrar tekrar teşekkür ederim...

ay bende bütün hamileliğim boyunca hamilelik ve alışverişle ilgili şeyler okumuştum sonra doğuma yakın bi baktım çocukla ilgili hiç bişey araştırmmamışım ama kk nın acayip yararının gördüm ben kızlar ilk günler fazla giremedik ama sonradan gene toparlanıyo herkez ve bilgi alışverişi çok faydalı oluyo..

Kızlar yazdıklarınızı çok hızlı okudum. Aklımda kaldığınca ben kendi aldıklarımdan ve yaptıklarımdan bahsedeyim...

Tulumu çok sevdiğim için 5-6 tane almıştım. Çok giyemedi ve bazıları elimde kaldı. Havlu ya da kadifeyi almayın bence. ( Eviniz soğuksa alın) Çok sıcağa alışırlarsa çabuk hastalanırlar. 2 ya da 3 tulum yeterli bence. Hastane çıkışlarında da var zaten tulum. Tulumları alırken mutlaka önden çıtçıtlı olanlarına bakın. Ben süsüne aldanıp da arkadan çıtçıtlı almışım hiç kullanamadım. Zaten kırkı dolmadan tulumlar da küçülüyo.
5-6 takim pijama almıştım. Yetmeyeni doğumdan sonra aldım. Booolca çıtçıtlı badi aldım. Her markanın bedeni farklı oluyo. Mesela İrem bebedin 0-3 ayını 6. ay dolana kadar giydi Esra. O yüzden boy boy alın. Büyük gelsin ama küçük ve dar gelmesi zararlı kan dolaşımı için. Ayaklı altlar fazla kullanılmıyo. Ayaksızlardan almanızı öneririm.
Mutlaka külotlu çorap alın.
Bol penye battaniye almanızı tavsiye ederim. Çok kusuyorlar ve günde 3-4 battaniye batırıyodu Esra. İlk bir aydan sonra eldivenleri takmadım ben. Elleri üşüdükçe taktım. Bırakın size ve etrafındakileere dokunsun. Tanısın.
Zeynep çok doğru yazmış . Gece uuykuları önemli. Geceleri onlarla konuşmayın ve gülümsemeyin. Çok zor biliyorum ama uyku da anne sütü gerekli. Büyüme hormonları özellikle gece uykusunda daha aktif çalışıyo.
Gündüzleri uyandığında ona gülümaseyerek yaklaşın ve günaydın deyin. Ben hep öyle yaptım ve çok güleç bir kızım var.
Bir de benim naçizane tavsiyem, ıslak mendili fazla kullnmamaya çalışın. Makyaj temizleme pamukları gibi ped pamuklar var. Onlardan almıştım. Ilık suya batırıp temizliyodum. İnanın şu anda 7 aylık ve bir kere pişik olmadı. Hala kakasını yıkarım ben. Islak mendili misafirliklerde kullanıyoruz.
Demiştim ama yine yazayım. Vücüdünü ilk haftalarda saf zeytinyağıyla masajlayın. Derisinin nasıl emdiğini görünce şaşıracaksınız.
Parfüm kullanmayın doğumdan sonra. Sizin kokunuzu alamaz ve huzursuzlanır. Çünkü ilk zamanlarda sizi kokunuzdan tanıyacak. Annenin memesini parfüm kullandığı için reddeden bir bebek okumuştum Sabiha Paktuna nın kitabında.
Bebekleri sallamayı biz öğretiriz. Onlar bu ihtiyaçla doğmazlar. Çok zorunlu kalmadıkça sallamayın. Yerine koyun uyusun. Geceleri sırf ağzında meme tutmak için uyanırlar. Bunun için emziğe alıştırmaya bakın. Ben hala sadece yatarken emzik veriyorum. onun dışında vermiyorum. Emziksiz de uyumuyo zilli.

Ha bi de pişik yapan bezler bebeğin cilt özelliğine göre değişiyo. Bunu denemeden öğrenemezsiniz. Tanıdıkların bebişlerine pişik yapan sizin bebişinize yapmayabilir. ya da tam tersi de olabilir.
Ben hamileyken Kk da okumuştum. Kalça arası geniş olduğu için Huggies i öneriyorlardı. İlk zamanlar kalça çıkığına tedbir olsun diye. Bizim arkadaşın kızı kalça çıkığı sınırındaydı ve dr iki bez üstüste bağlatıyodu.

Çağlayancım listeen çok güzel bence. Penye battaniyeler az mı nebilmiyorumkismile
Esracım kızımın adaşı... 6 ay sonrasındakilere gerek var mı gerçekten. Bebişin doğunca onun ölçülerine göre alırsın. Mesela Esram şu anda dar kesimli 1 yaşa giriyo.

Ya benim aklıma da taksit taksit geliyo... Bebişinizi yıkarken önce ayaklarını ıslatın yavaş yavaş boyuna doğru suyu dökün. Böylece sudan korkmaz. Kafasını en son yıkayın. Kuaförde nasıl saç yıkıyorlarsa öyle önden arkaya dökün suyu. Gözlerine su kaçarsa korkarlar. Bu onlarda banyo korkusunu da tetikleyebilir. Ben hep böyle yaptım şimdi cadı kızım banyodan çıkarmayın diye ağlıyo

bişey merak ediyorum hamileliğinde göğüslerine bişey kullandınmı ben 5 aylık hamileyim göğüs uçlarım çok acıyo bebeğim doğduğunda emziremezsem diye korkuyorum..

he heee
ben tam da öyle yaptım
boy boy 17 tane çıtçıtlı body
10 lu hastane çıkışı
3 tane 0-3 ay tulum
2 tane pijama takımı ama onlar 3-6 ay
ilk 3 ay için yeter mi diye düşünüyodum yeter gibi sanki
sırada 3-6 aylık alt üst takım alıcam çok değil 3-4 tane
sonra gelişimine göre alırım iri mi olur ufak mı olur belli olmaz ki şimdi
bi de battaniye aldım hastane çıkışında da var etti 2 bi de triko battaniye istiyorum belki b,i penye daha
kış bebeleri battaniyeli, olacak hep
0-3 ay tulumlarım kadife değil penye havalar kışın soğuk ama evler kaloriferli sıcacık gerek yok kadifeye diye düşündüm sıkıca giydirir sararız battaniyeye
bi de ben arabayı hemen almıcam
zaten ilk zamanlar kış ve araba kullanılmaz
port bebe düşündüm
nisan sonu mayıs gibi alırım arabayı di mi?????
aaayy bi de alt açma aldım tavşanlı:)))))çok tatlıııı sağlıkla kullanalım hepimiz inşallah

Havvanın yazdıkları süper %100 katılıyorum.1-2 şey eklemek isterim.

Pişik önelyici krem 1 tane alın ama o setler pek kullanılmıyor 1 tane bebe yağı ile 7. ayımız bitti 5-6 tane kullanılmayan var son kullanımlarıda yaklaştı.1 tane set alıp gerisini şampuan ayrı almak.pişik kremi olarakta evde hep 1 tane hameten bulundurun kırmızılaştığı an kullanırsınız ben artık pişik önleyici kullanmıyor yani 1. ayında bıraktım hatta. şu dalin falan varya onlar pişik kremi değil pişik önleyici bunu bilin bir kere.
her banyodan sonra kafasına bebe yağı sürün biz konak olmadık ya banyo suyuna 5-6 damla bebe yag atardık yada sacına sürerdik tüm vucutla.
kadife ve ayaklı tulum bencede hiç kullanışlı değil.

bişey merak ediyorum hamileliğinde göğüslerine bişey kullandınmı ben 5 aylık hamileyim göğüs uçlarım çok acıyo bebeğim doğduğunda emziremezsem diye korkuyorum..

Ben bi şey kullanmadım canım. Bi şey olmaadı çok şükür. Ama benim kız emmedi. Yani keşke yara olsaydı da ağlaya ağlaya emzirebilseydim. bünye meselesi canım. Bizim arkadaşlardan bazısı krem kullandığı halde çatladı. Slikon meme uçları var zaten hastanede aldırıyo ebeler. Onlardan kullanırsın bi şey olursa....

Ohhhh gile güle kullansın minik kuzucun. Ben doğumdan önce almıştım bebek arabasını. Sırt kısmı yatanlardan almıştım. Kırkından sonra kullandım brandasını kapatıp

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…