2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

sevgili anneler uyku tulumunu torba diye geçen modelmi yoksa ayaklımı almalı bide onların bedeni nasıl oluyor kaç aylık olanı alınmalı cvp verirseniz memnun olurum?

Sft canım ben torba gibi olandan aldım. Bir haftadır kullanıyorum. Ama bu tarz olanlar yeni doğan için sağlıklı olmayabilir. Onuz kısmı ağzını burnunu kapatabilir. Zaten kendilerini açamadıkları için gerekmez sanaırım

çok teşekkürler bide hamilelikde göğüs krem, kullandınız mı benim göğüslerim acıyoda emzirme döneminde zorlanıcağımdan korkuyorum bişey daha göğüs uçlarım küçük sorun oluyormu?

göğüslerin bebek emdikçe uçlanır canım... Sorun olmayacaktır. Hastanede ebeler de dr da yardımcı olacaktır. Endişelenme. Benim dr um krem sürmemi önermedi. Doğumdan önce sürmenin bi faydası yok demişti. Gerek de olmadı zaten. Bu durumu yaşayan anneler daha iyi yardımcı olabilirler sanırım

ben torba modelin caglayanın resmini koydugunu aldım. 2 aylıkken kullanmaya basladım ve cok kullandım. bu kışta tulum gibi ayaklı olanından kullanmayı planlıyorum.

Akşam yazdıklarınızı okudum gene çok güzel bilgiler vermişsiniz kızlar saolun ben şimdi size ne zamandır aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum

1.Bebekleriniz için hangi şampuan ve bebek yağını kullandınız ve pişik kremi
2.Bebeklerin kıyafetleri için hangi deterjan ve kullandıysanız yumuşatıcı hangisi
3.Bebeklerin kıyafetlerini yıkarken nasıl ayrım yaptınız,renk dökme gibi olaylar yaşanıyormu
4.Bebek kıyafetleri için satılan bebek torbasından aldınız mı kullanışlı mı?
5.Bebeklerinizin tırnakları ve saçlarını taramak için markaların ürünlerini aldınız

günaydın bayanlar.. bende şubat annesi olucam inşallah...
çok kötü üşütmüşüm boğazım başım kırgınlık var.. meyveyi bolda yiyorum ama bir haftadır toparlanamadım.. öneriniz var mı?

Selam Çağlayan,

ben kendi cevaplarımı vereyim.
1- mustela köpük şampuan, sebamed yag ve sebamed pişik önleyici krem.
pişik hiç olmadı. pişik kremi kullanmadım. pişik önleyici kremide arada kızarıklık olursa sürdüm. bu tip şeyleride devamlı kullanmamak gerek. cildi alıştırmamak adına. xside yazmıştı bir marka pişik kremi genelde anneler onu begeniyor. şampuanda konak için çok önemli. daha önce yazmıştım. mustelayı tercih edin derim. ben sanırım hep artık mustela kullanacağım. gözleri yakmaması cok önemli. ve tabiki kafayı hep geriye dogru yikamalısınız.

2- dalinin bebek deterjanını kullanıyorum hala. cok memnunum. sabun tozu kullananlarda var ama ben tercih etmedim. iyi durulanmama olasılığı olabilir. kıyafete yapışabilirdiye. yumuşatıcıda kullanmadım. yine fazla deterjan degmesin diye kıyafetlere. ve ilk 3 ay mutlaka herşeyi özellikle yüzüne ve ellerine değecek olanları ütüledim. deterjanıda her zaman az kullanmakta fayda var. koksun diye doldurmayın bence.

3- kıyafetleri hiç ayırmadım. kaliteli şeyler almıştım hiçbiride boya çıkarmıyor. zaten bebek kiyafetinde bir boya veren varsa sakın onu bebege giydirmeyin tekrar.

4- bebek torbası almadım. ne oldugunuda anlamadım canım.

5- chicconun ürünlerini aldım. memnunum. tırnak makası içinde makas şeklinde olanları rahat kullandım.

Saol canım cevap verdiğin için,bebek torbası,bebeklerin kıyafetlerini yıkamak için satılıyor hepsiburada'da görmüştüm,

ıhlamur kaynat cnm bol bol iç meyvede bol tüket dahada ilerlerse dra git bide dinlenme çok önemli şimdi aklıma geldi kuşburnuda gribe iyi geliyo ama poşet diil aktardan meyvesini al kaynat iç

bende sebamed kullandım pişik kremi ve şampuan ama bizim bebekler kışa geldiği için çok pişik olmadılar çok kullanmadım bende gerek olmadı bende zeynep gibi dalinin çamaşır deterjanını kullandım çok memnun kaldım bende renkli beyaz gibi ayırmadım bebişinkileri ayrı yıkadım zaten ilk zamanlar çok leke falan olmadığı için 30 derece yeterli oluyo o torbadan kullanmadım bende makas olarakta bebedor kullanıyorum tırnak makası şeklinde benimki

bol bol ıhlamur ve meyve...
ve kesin istirahat
çok geçmiş olsun...

1-sebamed şampuan ve losyon kullandım.
2-hacı şakir sabun tozu ve dalin yumuşatıcı kullandım canım. 6 aydan sonra bizim çamaşırlarla bir yıkamaya başladım.
3-açık renkleri bir,koyu renkleri bir yıkadım.çok şükür hiçbiri renk vermedi.
4-aldım. kullanışlı oluyor.kucuk parcalar makinanın sağına soluna kaçıyor cunku.
5-bebedorun tırnak makası ve tarak setini aldım. ama kızımın saçları erkek saçı gibi 1 kere bile taramadım...

bu arada size bir kitap önereceğim. ben çok begendim. "Freud'a ne yaptık da çocuklarımız böyle oldu" yazan: Catherine Mathelin. Şu an kıskançlıkla ilgili bölümü okuyorum. Harika bilgiler var. Cocukların olaylara nasıl baktığını anlatıyor. Ve bizim nasıl davranmamız gerektigi konusunda gerçekci örnekler.

bu aralar bol bol okuyun. sonra vaktiniz olmayacak. aklınızda kalanlar işinize yarıyacak. 2. kitapta bebek büyütmede mucizevi cözümler.

blogcu anneden bir yazı
------

Geçen gün statüme sıradaki sosyal sorumluluk projelerim diyerek aşağıdaki ilk dört maddeyi yazdım. Gerisi Facebook’taki Blogcu Anne takipçilerinden geldi, ve ortaya bu liste çıktı.

Bakugan, Ben 10, Winx benzeri zehirli karakterle ilgili her türlü eşyayı piyasadan kaldırtma reformu
Çocuk doktoru ziyaretlerinden sonra lolipop verilmesini yasaklatma projesi
İkinci bebeğin birincisiyle aynı cinsiyetten olduğunu öğrenince suratını buruşturanları hapise attırma girişimi
Bebek ve köpeğin (ya da kedinin) aynı evde yaşadıklarını öğrenince köpeği (ya da kediyi) sokağa bırakmayı tavsiye edenlere bir ay boyunca hayvan barınaklarında çalışma zorunluluğu getirilmesi girişimi
“Bu bebek aç, sütün yetmiyor senin” diyen misafirlere “ziyaretin kısası makbüldür” tezahüratı
Küçücük çocuklara “kokoş, zilli” gibi kelimelerle hitap edenlerin, “Erkekler ağlamaz, kızlar yaramazlık yapmaz” gibi kalıp yakıştırmada bulunanların bir ay boyunca sosyete dergilerine kapak olmaları projesi
Sokaktaki bebek manyağı teyzelerin daha bir aylık bebeği mıncırıp öpme isteği içerisinde yanıp tutuşması anında bebeği oradan hızla uzaklaştırmak için her köşe başında acil kaçış noktaları yapılması girişimi
Daha büyük çocuklar için okul kantinlerinden kola cips ve her türlü zararlı gıdanın satışının yasaklanması harekatı
Yolda yürürken astronot gibi giyinmiş bebeğin üzerine neden battaniye örtmedim diye kızan teyzelerin aynı astronot kıyafetlerine sarmalanıp uzaya gönderilmesi projesi
Bebeğinin cinsiyetinin kız olduğunu duyduğunda üzülüp, erkek olduğunu duyunca aklını kaybetme derecesinde sevinenlerin sadece kızların olduğu ıssız bir adaya gönderilmesi girişimi
Bebeği ayakta sallamayı teşvik eden ve her fırsatta uygulamaya çalışan büyükanne-teyzelerin enerjilerini çeşitli sporlarla harcatma projesi
Misafirliğe gelirken çikolata, kola cips getirip üstelik anneye sormadan çocuğun eline tutuşturan misafirlere bunların yerine kuruyemiş, meyve alımı için teşvik verilmesi
Eve ‘yardımcı kadın bulma’ için dayanışma derneği, dernek içinde ‘rehabilitasyon grupları’
“16 aylık olmuş, hala konuşamıyor mu, benim kızım-oğlum 1 yaşında şakır şukur konuşurdu” gibi kıyaslama yapanların ağzına biber sürme girişimi
Çocuğa ille ve zorla şeker çikolata vermeye çalışan, hayır dedikten sonra da gizlice yapmaya çalışan aile efradına karşı bir hareket
Çocuk parklarında bir yandan çocuklarını salıncakta sallayıp diğer yandan da pofur pofur sigara içen annelere de sokaklardaki izmaritleri temizleme gibi bir ceza
“Benimki oğlan, kız anneleri düşünsün” zihniyetindeki kadın-erkek herkesi eşşek sudan gelinceye kadar delirtmek; Çocuklarını polis-iğneci-o anda orada bulunan amca ve/veya teyzelerle korkutanları sarsalamak, amca ve/veya teyzelerin de hemen havaya girip,rollerini benimseyerek “höt zöt” etmelerini engelleme harekatı
Kışın dahi temiz hava alma ihtiyacını karşılamak için sokağa çıkarılan bebeklere bakıp” ayyy bu havada çocuk mu gezdirilir hasta edeceksin” diyenlere 6 ay boyunca Kuzey kutbunda yatıp kalkma cezası
Bebeğini kendi yatağında yatmaya alıştırabilmiş olmana ve bunu erken aylarda yapmana karşın “bu çocuğu yanına al, beşiğe koy, gece uyandı diye mama ver, meme ver, süt ver” diye ısrar edenlere… Gece yattığı oda ısısını 21-22 arasında tutma gayretine bakıp “donacak bu çocuk, elektrikli soba yakın” diyenlere de 6 ay boyunca Afrika çöllerinde sürünme cezası
Ne emzik, ne biberon, ne de parmak emme alışkanlığını kabul etmeyen, tüm uğraşılara rağmen bunlardan faydalanamayan annelerden biriyken sen, hepsini kullanan bebeği ile seninkini kıyaslayıp “a-aa, bizde hiç sorun yok, sen neyi yanlış yaptın acaba??!!??” diye dudak bükenlere her türlü sıvı tüketimini biberon ile yaptırma girişimi
Bunları bir hayata döksek, var ya…

ahh ahhh keşke bunları gerçekleştirebilecek yürek olsa biz annelerde ne güzel olur,ben bu yazdıklarının çoğunu ablamın çocukları doğduğunda yaşamıştım onlarda kaldığım zaman ne kadarda kötü etkiliyorlar anne ve bebeği haberleri yok cahillikten ve bilinçsiz anne olmadan kaynaklanıyor hepsi

1. ben Chicco almıştım çantalı setini. Çok memnundum taa ki kızımın cildi pul pul kabarana kadar. Meğer cildi çok kuruymuş ondan oluyomuş. Dr BABE markasının ürünlerini verdi. Daha da memnunum. Kardeşim Bübchen kullanıyor. o da çok memnun.

2. Ben Dalan ın toz deterjanını kullandım. Yumuşatıcı kullanmadım. Kokusu çok güzel. Esra yla bütünleşti artık.

3. ayrım yapmadım. Boya falan da dökmediler hiç.

4. Ben makinemi aldığımda içinden çıkmıştı. O yüzden almadım. Ama çok kullanışlı. Minicik şeyle makinenin her yerine sıkışıyo yoksa.

5. tırman makasımız ve tarak setimiz Bebe Dor.

Çok güzel,bayıldım ben bu projelere..
bi tane de ben yazayım bu lafla çok karşılaşıyorum,ve sinir oluyorum..
Annesi onu verme,bunu giydirme gibi v.s olaylarda,hoşlanmıyor çocuğum demesine rağmen, çocuğunu kendi istediği gibi yetiştirmek isteğine aldırış etmeden,karışmadan duramayıp üstüne bir de 'biz de çocuk büyüttük,hem de kaç tane herşeyi denedik bak aslan gibiler benimkiler 'diyenlerin 6 ay 7*24, 0-12 yaş çocuklara baktırma harekatı öneriyorum ,rahatlarlar fazlasıyla..

vereliniortak
ben direk "doğur bi tane bildiğin gibi yetiştir" diyorum artık
kim kırılırsa kırılsın,tınnnnnnnnnnn

Epeydir girmedim buraya çok yazılmış alıntı yapmayacağım.

Havvanın ve Zeyneplerin:) dediklerine tamamen katılıyorum.
Özellikle uyku konusu çok önemli kızlar sakın aklınızdan çıkarmayın. Büyüme hormonu uykuda salgılanır. En az beslenmesi kadar önemlidir. Ayrıca düzenli uyuması sizin için de bulunmaz bir nimettir. O yüzden bencillik yapıp sizin düzeninize uydurmaya çalışmayın. Sevmek için biraz daha uyanık tutmak veya uykudan uyandırmak onlara kötülüktür.
Unutmayın gündüz aydınlıkta gece de loş veya karanlık(bebeğine göre değişir) ve sessiz ortamda bulunsun. Çok geçmeden gece gündüz ayrımını yapacaktır. eğer bi sıkıntısı yoksa yani karnı toksa, üşümüyor veya terlemiyorsa ve gazı yoksa rahatça uyuyacaktır.

Kızlar kışa denk geliyorlar ani sıcak soğuktan sakınmak lazım ama ben çok giydirme taraftarı değilim. Oğlum hiç hasta olmadı çok şükür. Ne kadar alıştırırsanız o kadar ister. Dışarı çıkarken 2 kat evde hep tek kat giydi. Evim kaloriferli de değil klimayla ısınıyoruz. Uyanınca bi yelek giydirin tabi teri olur üstünde soğumasın.

Ayrıca onun üşüüp üşümediğine yeterli oldğuna en iyi siz karar verirsiniz. Kimseye kulak asmayın. Bi çocuğu en iyi annesi tanır.

Bi biberon ve bi emzik almıştım ben doğmadan önce. iyiki de öyle yapmışım zaten emziği uyurmadan öönce slıyor sadece. çok sonra alıştı zaten ilk zaman almıyordu. Biberonda da kimyon rezene çayı veriyordum her gün, süt sağıp içiriyordum ara ara alışsın diye çünkü çalışıyorum 4 aylıkken işe başladım ve 3 aydır biberondan içiyor.

1. Biz hepsini Sebamed kullanıyoruz. Pişik kremi değil pişik önleyici kullandık hiç pişik olmadı bugüe kadar. Günde en az 1 kere hala sürüyoruz yazın özellikle gerekir. Kaka yaptıktan sonra da sürün. 1er tane alın hepsinden stok yapmayın. şampuanı 6 ay kremi 4 ay kullandım. Bi de cildine yaramaz falan değiştirisiniz elinizde kalmasın.

2. Dalin sıvı deterjan kullandım yumuşatıcıya gerek duymadım. Hala onu kullanıyorum o da fazla gitmiyo onu da 1 kutuyu epey kullandım.

3.hepsini aynı makinada yıkadım renk atmamalılar zaten.

4.torba kullandım iyi ki almışım dedim. eldivenler patikler falan benim makinamın lastiğinin arasına giriyordu. hala çorapları koyuyorum içine.

5. bebedor tırnak makası almıştım bi de nuk saç fırçası. Az da olsa tarıyorum oğluşumun saçlarını:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…