blogcu anneden bir yazı
------
Geçen gün statüme sıradaki sosyal sorumluluk projelerim diyerek aşağıdaki ilk dört maddeyi yazdım. Gerisi Facebook’taki Blogcu Anne takipçilerinden geldi, ve ortaya bu liste çıktı.
Bakugan, Ben 10, Winx benzeri zehirli karakterle ilgili her türlü eşyayı piyasadan kaldırtma reformu
Çocuk doktoru ziyaretlerinden sonra lolipop verilmesini yasaklatma projesi
İkinci bebeğin birincisiyle aynı cinsiyetten olduğunu öğrenince suratını buruşturanları hapise attırma girişimi
Bebek ve köpeğin (ya da kedinin) aynı evde yaşadıklarını öğrenince köpeği (ya da kediyi) sokağa bırakmayı tavsiye edenlere bir ay boyunca hayvan barınaklarında çalışma zorunluluğu getirilmesi girişimi
“Bu bebek aç, sütün yetmiyor senin” diyen misafirlere “ziyaretin kısası makbüldür” tezahüratı
Küçücük çocuklara “kokoş, zilli” gibi kelimelerle hitap edenlerin, “Erkekler ağlamaz, kızlar yaramazlık yapmaz” gibi kalıp yakıştırmada bulunanların bir ay boyunca sosyete dergilerine kapak olmaları projesi
Sokaktaki bebek manyağı teyzelerin daha bir aylık bebeği mıncırıp öpme isteği içerisinde yanıp tutuşması anında bebeği oradan hızla uzaklaştırmak için her köşe başında acil kaçış noktaları yapılması girişimi
Daha büyük çocuklar için okul kantinlerinden kola cips ve her türlü zararlı gıdanın satışının yasaklanması harekatı
Yolda yürürken astronot gibi giyinmiş bebeğin üzerine neden battaniye örtmedim diye kızan teyzelerin aynı astronot kıyafetlerine sarmalanıp uzaya gönderilmesi projesi
Bebeğinin cinsiyetinin kız olduğunu duyduğunda üzülüp, erkek olduğunu duyunca aklını kaybetme derecesinde sevinenlerin sadece kızların olduğu ıssız bir adaya gönderilmesi girişimi
Bebeği ayakta sallamayı teşvik eden ve her fırsatta uygulamaya çalışan büyükanne-teyzelerin enerjilerini çeşitli sporlarla harcatma projesi
Misafirliğe gelirken çikolata, kola cips getirip üstelik anneye sormadan çocuğun eline tutuşturan misafirlere bunların yerine kuruyemiş, meyve alımı için teşvik verilmesi
Eve ‘yardımcı kadın bulma’ için dayanışma derneği, dernek içinde ‘rehabilitasyon grupları’
“16 aylık olmuş, hala konuşamıyor mu, benim kızım-oğlum 1 yaşında şakır şukur konuşurdu” gibi kıyaslama yapanların ağzına biber sürme girişimi
Çocuğa ille ve zorla şeker çikolata vermeye çalışan, hayır dedikten sonra da gizlice yapmaya çalışan aile efradına karşı bir hareket
Çocuk parklarında bir yandan çocuklarını salıncakta sallayıp diğer yandan da pofur pofur sigara içen annelere de sokaklardaki izmaritleri temizleme gibi bir ceza
“Benimki oğlan, kız anneleri düşünsün” zihniyetindeki kadın-erkek herkesi eşşek sudan gelinceye kadar delirtmek; Çocuklarını polis-iğneci-o anda orada bulunan amca ve/veya teyzelerle korkutanları sarsalamak, amca ve/veya teyzelerin de hemen havaya girip,rollerini benimseyerek “höt zöt” etmelerini engelleme harekatı
Kışın dahi temiz hava alma ihtiyacını karşılamak için sokağa çıkarılan bebeklere bakıp” ayyy bu havada çocuk mu gezdirilir hasta edeceksin” diyenlere 6 ay boyunca Kuzey kutbunda yatıp kalkma cezası
Bebeğini kendi yatağında yatmaya alıştırabilmiş olmana ve bunu erken aylarda yapmana karşın “bu çocuğu yanına al, beşiğe koy, gece uyandı diye mama ver, meme ver, süt ver” diye ısrar edenlere… Gece yattığı oda ısısını 21-22 arasında tutma gayretine bakıp “donacak bu çocuk, elektrikli soba yakın” diyenlere de 6 ay boyunca Afrika çöllerinde sürünme cezası
Ne emzik, ne biberon, ne de parmak emme alışkanlığını kabul etmeyen, tüm uğraşılara rağmen bunlardan faydalanamayan annelerden biriyken sen, hepsini kullanan bebeği ile seninkini kıyaslayıp “a-aa, bizde hiç sorun yok, sen neyi yanlış yaptın acaba??!!??” diye dudak bükenlere her türlü sıvı tüketimini biberon ile yaptırma girişimi
Bunları bir hayata döksek, var ya…
yorumlarınıza açığızz
Arkadaslar yazdimi bilmiyorum ama aklima gedi simdi
Hastane için terlik alirsaniz en az iki numara büyük alin kizlar
son aylarda ayaklariniz sisicek ve dogumdan sonra davul gibi oluyolar
Ben almistim yanima ama giyemedim ayak parmaklarim zor girdi :)))
Bu sisliklerin inmesi 15 günü buluyo aklinizda olsun
kızlar göğüs ucu kremini hastane çantanıza koyun benim ilk gün hastanede yara oldu göğsüm ve sonrasında göğüs kalkanı kullanmama rağmen ağlayarak emzirdim kızımı... siz bunları yaşamamak için tedarikli gidin..
Göğüs ucu kremi olarak hangi ürünü almamız lazım
İkinci çocuğu yaparsam sırf emzirebilmrk için yapacağım valla. Ayşardır sıkıldım makineden ya...Ben de göğüs ucu kremi kullanmak istiyorum kardeşimmmmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?