2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

ben hastanede sütüm gelmezse hemen esime aldiririm biberonu diyorum.

sevgili annisler rezene süt yapar bunu biliyorum baska nelere dikkat etmeliyiz, mümkün oldugu kadar ve tabiki kizim naz yapmazsa uzun bi süre emzirmek istiyorum, ne yiyip icmeliyim dogumdan önce sonra?

umarım boooll boooll sütün olur
kendimce tavsiyelerim olucak benimde. bi kere kesinlikle ve kesinlikle sinir stres yapmayın.çevrenizde sizi üzen,gerek kim ve ne warsa derhal uzaklaştırın. bebeğinizi emzirmek o kişilerle güç ve laf yarışına girmekten çok daha önemli. fırsat buldugunuzda uyuyun,dinlenin. işi gücü boşverin. süt en güzel uykuda salgılanıyor. yeme içme mevzuna gelince... bu kişiden kişiye değişiyo ben kendi adıma söyleyeyim ki,bol su için. günde en az 2-3 litre. bol yeşillik yiyin. göbek,marul atın ağzınıza üzerine de 1 bardak su için hemen. humana still tea tavsiye ediyorum. ısırgan çayı da çok güzel süt yapıyor,poşet alıp günde 2 kere içmenizi tavsiye ederim. yada direk hipp in ısırgan otlu emziren anne çayı var,humana yerine hipp alın ikisini aynı anda tüketmiş olursunuz.
kilo vericem diye kendinizi aç bırakmayın. önce siz doyun ki sonra bebeğinizi doyurasınız.
bulgur ve sütlü tatlılar da bende işe yarıyor. 9 ay oldu çok şükür ipeğim hala emiyor. benim yöntemlerim bunlar,ama tabi herkes kendi dogrusunu kendi bulacak...

coook saol cnm not ettim hemen :13:

Bol bol yeşillik ve booooolllll su. Su şişesi elinizden düşmesin kızlar...
Dr um bana her gün bir öğününde et olacak dedi Balık tavuk kırmızı et farketmez ama bir öğünde kesinlkle protein.
Ayrıca kuru fasülye nohut gibi gaz yapanlardan uzak durun.
Tane rezwene vve tane kimyon demleyip içmeyi deneyin. Kimyon bebeğin gazına iyi geliyo.
Normal ya da sezeryan buna bebek karar veriyo ikisine de hazırlayın kendinizi benim gibi hayal kırıklığı yaşamayın. Ben 40+5 te sezeryana girdim acilen. Sancılarım ve açılmam olduğu halde kalp atışları zayıflayınca acilen kestirdik kendimizi. Önemli olan bebğinize sağlıkla kavuşmak.
Ayaklarınızı sıcak, MORALİNİZİ YÜKSEK TUTUN...
Gerisini arkadaşlar söylemiş zati..
Haa bi de BOZA.. Tam mevsimi geliyo üstelk

arkadaşlar 26. haftadayım kızım bazen hareket ederken canımı acıtıyo iç organlarıma vuruyomuş gibi sizlerde de böyle olan var mı acaba? :26:

arkadaşlar 26. haftadayım kızım bazen hareket ederken canımı acıtıyo iç organlarıma vuruyomuş gibi sizlerde de böyle olan var mı acaba? :26:

Kendine yer açıtyor normal ben bazen ahanda dışarı kıçacak diyordum alta doğru pıtıya öyle bi vuruyordu ki...vursun canım vursun o hareket edecekki sen de onun iyi olduğunu böyle anlayacaksın.benim kızımda acayip tekmelerdi şaşrdık doğdu yine aynı kendi duruyor ayaklar sürekli hareket halinde :)

yok şikayetçi değilim tabii sağlıklı olsun yavrucum benim az hareket edince de meraklanıyorum zaten. sürekli acımıyor da bazen yumruk yemiş gibi oluyorum acaba normal diye mi merak ettim

Aynısı bendede oluyo arkadasım hatta boş bulunup yüzümü eksitiyor yada aahliyorum ara ara oluyo zaten buarada sizde Zeynep dusunuyosunuz isim galiba kismetse bizde Zeynep koyucaz:)))

Aynısı bendede oluyo arkadasım hatta boş bulunup yüzümü eksitiyor yada aahliyorum ara ara oluyo zaten buarada sizde Zeynep dusunuyosunuz isim galiba kismetse bizde Zeynep koyucaz:)))

Ohoo kızlar bunlar ne ki siz bi de 40. haftaya doğru görün gücü kuvveti. <ama kanımca sizin bebişleriniz de bizimkiler gibi muhallebi kıvamında değil de dimdik doğacaklar. Esracık 24 saatlikti öyle bi basardı ki karnıma dikişlerimi patlatacak sanırdım. Güçlü kuvvetli sağlıklı sıhhatli olsunlar hepiciğiiii

evet canım kısmetse ZEYNEP koyacağız adını sen benden 2 hafta öncesin tabii sürpriz olmazsa Sağlıkla gelsinler de ben tekme yumruk yemeye razıyım

tecrübeli annelere bir soruda benden

hastanede giymek için 1 gecelik 1 pijama götürmeyi düşünüyorum...acaba yeterli olurmu.2. bir geceliği almaya gerek varmıdır acaba?

aah ah bu bizim de zamanında cok konustugumuz bir konuydu. öncelikle kış olmasına rağmen hastane odaları çok sıcak oluyor bunu baştan söyliyim.. alıcağın gecelik ya da pijama penye olsun vücut süt üretirken çok terlersin ilk zamanlarda.. bir anda su gibi olursun.. seçim konusu hangisiyle rahat ettiğine bağlı ama hastane koşullarında gecelik daha işe yarar oluyor. kilot olarak tek kullanımlık atılan kilotlardan al kendi kilotlarını kullanma boşu boşuna. ben iki gecelik bir pijama götürmüştüm sezaryenle doğdu kızım. valla pijamanın sadece üstünü kullandım altını giyemedim. gecelikler daha cok işe yaradı ama önü iyice açılan düğmelilerden al. bir iki tane atlet götürün. bir de serumdu damar yoluydu vs vs zımbırtılar yüzünden uzun kollu gecelik önermiyorum kısa kollu alın benden söylemesi.. zaten üstünüze lizöz veya sabahlık alırsınız mutlaka.

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiiler için.evet hastaneler çok sıcak oluyor kışın yaz aylarından daha sıcak oluyor hatta aşağı yukarı 2 gün yatsak hastanede iki gecelik uygun olur gibime geliyor benimde.birini doğumdan önce birinide sonra giyeriz heralde.

hakikaten ben 2 dedim ama bildiğimden değil.ne kadar kalınıyor (aksi bir durum olmadığı normal şartlarda) hastanede?

Berrinin de dediği gibi hastaneler aşırı sıcak olduğu için ve serum damar yolu falan derken kısakollu alınabilir.
Doğumdan sonra da tuvalete gitmek ve sıyırıp yatmak kolay olduğu için gecelik uygun oluyor. Malum kanama çok oluyor ve ne kadar korusanız da mutlaka batıyor.
Ayrıca marketlerde kilot şeklinde pedler gördüm keşke daha önce görseymişim kesin alırdım. 2 tane çocuk bezini koyuyordum hep o bile zor tutuyordu.
Ben hiç pijama götürmedim yanımda 2 gecelik götürmüştüm. 1 tane yedek alsaymışım dedim sonradan.
Çünkü normal doğum diye ameliyat elbisesi kendi geceliğimi giydirdiler tabi suyumu falan da patlatınca biri doğuma kadar kirlendi. Sonra sezeryana alındık acil çıkardım ama doğumdan sonra temizi giydim onu da sürekli sıyırıp yattım ama çok terlediğim için bi tane daha olsa iyiymiş.
Ben 24 saat kaldım hastanede ama tabi sabah normal olacak diye başladık saat 15 te doğumdan çıktım ertesi sabah 9 da evime gelmiştim..

Son düzenleme:
kısa kollu bi gecelik alın derim. hem serum falan diye kol sıyırmak zor olur hemde alttan sürekli yok kanama yok pansuman diye pijama indir kaldır da zor olur... ben 1 gecelik 1 pijama goturdum ama sadece o 1 geceliği giymiştim.

he bi de unuttum tabi doğumdan önce sürekli alttan muayene sonra da pansuman var o yüzden en iyisi gecelik derim

bana odaya yatışım olduğu zaman kendi hastane önlüklerinden verdiler onu giymiştim. doğumdan sonra kendi geceliğimi giydirdiler. bence sen 3 tane götür dediğim gibi çok terleniyor.. ertesi gün banyo yaptırmaya geliyorlar ya da sen yapıyorsun sonra da temiz giyinmek istiyorsun vs.. fazla mal göz çıkarmaz tedarikli olmakta fayda var :) ben cuma sabahı yattım akşamüstü ameliyata alındım pazar akşam üstü çıkmıştım sezaryen oldu benimki dediğim gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…