2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

merhaba arkadaşlar.27 haftalık olduk ama çok üzgünüz.doktor rahim içi gerilik vr dedi.karın çevresi geri kalmış haftaya göre.internetten baktım bu soruna moralim daha da bozuldu.bebeğime bişey olacak diye çok korkuyorum ya.böyle bir sorun yaşayan varsa lütfen yazsın neler olduğunu..

serçim ne kadar geri kalmış?

1-2 hafta ise sorun yok zaten öne geçecek geri kalacak.ama daha uzun süre ise mi senin dediğin.Şöyleki 6 eylülde kuzenim doğum yaptı fakat 31 haftalık bebek ve 700 gr doğdu. gerilik dediğin böyle birşey mi.sen kendini üzersen iştahtanda kesilirsin bebişte etkilenir.başka bir dr a daha gözük.sen ne kadar geri olduğunu söyle istersersen ben kuzenimden dr ismi bile alırım.Bizim kızımız yaşıyor çok şükür 2 ay oldu ve 2500 gr ın üstüne geçti.Allah yavrunu sana bağışların.iyi düşün iyi olsun.

Son düzenleme:
Gecelik konusunda doğumdan önce giymedim hadi seni doğuma alalım dediler(eş-bebekten ayrılma noktasına gelmiş)sezeryana girdim -çıktım loğusa geçelik takımının sadece üstünü giydirdiler altımda hasta pedi vardı sadece 16.10 da doğum yaptım.ertesi sabah pijamanın altınıda giydirdiler.kıs kollu ve ince oluyor zaten o takımlar ama o bile sıcaklattı beni.ertesi sabahta sabahlığımı giydiğim gibi çıktım hastaneden.hastanede pijama değiştirmedim.ama yedekte 1 tanede geceliğim vardı.ben gecelik giymeye alışkın olmadığım için sevmemde zaten evde pijamam yıkandığı zaman kuruyana kadar giydim geceliği.geceliğin altından birsey giyemiyorsun dikişlerin var.ee giymiyorsun ama bacaklar çıplak kalıyor.ben,im aldığım diz altındı birde çorap-patik ayakta ama gecelik diz altı olmuyordu yani.

neyde rahat ettiğine bağlı aslında keşke 2 pijama takımı alıp .1 tane en uygunundan gecelik alsaymışım.
Ama sen yinede hastanede 1 gecelik bi piaja al yanına.

Birşey daha şimdşi ama kaç ayım kaldı ki ne alıcam falan demeyin.doğumdan en az 1 yıl sonrası dahai kıyafet derdiniz bitmiyor.şimdi alacaklarınızı doğum sonrasıda fazlası ile kullanacaksınız o yüzden hep yakası açılan göysünüzü rahat çıkartacağızın şeyler alın.bisiklet yaka yada boğazlı falan giyilmiyor süt verirken zor oluyor.eee yukarı sıyırıncada sırt açıkta kalıyor bu konudada fikriniz olsun.

öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğin için.benim bebeğim tüm vücudu değil.sadece karın çevresi geri.intten baktım biraz asimetrik gelişim geriliğiymiş.yani bebeğe yeterince kan ve oksijen gitmiyor bebek de kendi stoklarını tüketiyormuş.anne karnında ölme yada ölü doğma riski varmış.randevu ayarlamak zaman aldı.yarın 2-3 doktora birden gidecem.doktor bana hareketlerine dikkat et dedi sadece .eskiye göre az ve yavaş hareket edyor gibi yada korktuğum için bana öyle geliyor.
bu saatten sonra bebeğimi kaybedersem benim için hayat da biter.

canım çok üzüldüm ama aklına kötü şeyler getirme pozitif düşün,çok dua et
vardır mutlak bir çaresi sana az hareket ediyor gibi geliyordur kendini üzme üzersen o daha da çok etkilenir moralini ii tutmaya çalış başka doktorlara da görün mutlaka canım yaaaa

Allah korusun.Ayrıntılı usg ile ne kadar geri olduğunu falan anlarlar sen sadece iyi bir dr bul ve onunla devam et.çokta içini karartma bizim kızlardan birine çoçoğun damarlarında tıkanıklık var dediler yaşamaz bu çoçuk alalım dediler ki bunu diyen çapa.anne neler çekti tahmin edersin sanırım.ama yiğitcik bi doğdu 38.haftada maşallah hiç bir sorun yok .o yüzden içini karartma.Allah yavrunu sana bağışlasın.

çok moralim bozuk, üzüngünüm kızlar. 100lük şeker yüklemem vardı, hem 1. saat hem 2. saat yüksek çıktı ayrıca idrarda da şeker çıktı. un-şeker tamamen yasak dedi dr. çok sıkı bir diyet yapmam lazımmış durum ciddi dedi. 15 gün izin verdi, diyetle çözülmezse insüline başlatacak. 50lik yüksek çıkınca o kadar dikkat etmiştmşm halbuki, dr. yemekle çözülmeyebilir bebek şeker hormonu fonksiyonlarını bozduğu için yükselir dedi. bebek büyüdükçe problem de büyüyor tabi.
allahım yardım et diyorum daha 13 hafta var, nasıl geçer.
deneyimli anneler sizlerde şeker problemi yaşan var mıydı? nasıl idare ettiniz, neler yaptınız? bebekte bir problem olur mu?
insülin kullanmış mıydınız?

geçmiş olsun. ama çok endişelenme... benimde şekerim yüksekti. ve ciddi bi diyet yapıyordum maalesef. doktor 2 hafta uygula geçmezse insülin demişti. ama düzeldi. yeterki diyetine dikkat et. kızımda da hiç bi problem yok çok şükür. imkanın varsa sabah akşam yarımşar saat yürüyüş yap ve diyetini sıkı tut. korkma bişeycik olmaz...

mrb ben mart annesi olacaktım ama sezaryan olacagı için sanırım sbatta dogum olack.seker konusuna gelince benim halamın hamilelik sekeri cıktı ve diyetle düşmedi tek yan etkisi cocuk biraz iri dogdu ama şişlikti cocuktaki suan içbir problem yok korkma beslenmene dikkat et bendede yüksek seker riski var ailede genetik bizim benim şimdilik bi sorun cıkmadı.birde tarcın sekeri dengelemede cok faydalı 1 tatlı kasıgı günlik yiyebilirsen yada cubuk tarcını bi bardak suya geceden bırak sabah suyu iç sekeri baya dengeliyor ailede seker soruu fazla oldugu için baya bilgiliyim bu konuda inş diyetle düzelir korkma sen bebegini endişelendirme

merhaba tecrübeli annişler.bişey soracaktım.tek kullanımlık kilotlardan bahsetmişsiniz .bi markette gördüm bende dün.sezeryan olanlarda bunu kullanabilirmi acaba.dikiş yerlerine denk gelip acıtabilir diye düşündüm ben.kullanan varmı aranızda memnun kaldınızmı.alsak iyi olurmu acaba.

canım yaa nerde gördün? ya da alanlar nerden aldı? hepsiburada da gördüm bi tek arıyorum bayadır bulamıyorum

Slm tecrübeli anneler size bir sorum olacak.bebeğimin kıyafetlerini yıkamak için dalinin sıvı deterjanını ve yumuşatıcısını aldım.Ancak geçen bi misafirikte yumuşatıcınnın bazı bebeklerin cildinde (yeni doğanlarda) alerji yaptığını söylediler.Doktor bütün giysileri yumuşatıcısız olarak tekrar yıkayın demiş bende özellikle sordum bebek yumuşatıcısımı kullanmışlar diye evet dediler.Şimdi kararsız kaldım ilk yıkmaları yumuşatıcısız mı yapsam acaba.Sadece dalinin sıvı deterjanını kullansam sert olurmu kıyafetler?Siz ne yaptınız?

MKT canım ben kipa da gördüm.ekspres değil yalnız büyük olan hipermarketinde gördüm.2 beden seçeneği vardı.büyük bedeni 8 adet küçük bedeni 10 adetti.fiyatıda 12 lira civarıydı.

canım yaa nerde gördün? ya da alanlar nerden aldı? hepsiburada da gördüm bi tek arıyorum bayadır bulamıyorum

MKT canım ben kipa da gördüm.ekspres değil yalnız büyük olan hipermarketinde gördüm.2 beden seçeneği vardı.büyük bedeni 8 adet küçük bedeni 10 adetti.fiyatıda 12 lira civarıydı.

bugün kipadan aldım...kadınlar için ve büyük boy aldım 12 tl idi sanırım

ben sadece dalin deterjan kullanmıştım.ama oğlumun cildi cok hassastı,uzun süre konak ve egzemalarla ugrastık! cocuk drumuz Cildiyeciye sevk etti,cildiye dru kesinlikle yumusatıcı kullanmayın demişti,hatta bebek deterjanı ile yıkadıgınız camasırları tekrar durulatın.
ben de hamileyken ve daha sonra aldıgım tüm kıyafetleri,havlu,bez ve battaniyelerini dalinle yıkayıp ütülemiştim,sertlik hiç olmadı...
zaten bizim için bile direkt tene degen camasırlarda yumuşatıcı kullanılması cok tavsıye edilmiyor,bence sadece deterjan yeterli canım.....

şu kilot şeklindeki tek kullanımlık bezleri bende soracaktımm.kipa da varmış demek iyi oldu söylediğiniz teşekkürler bende alayım ozaman

yumuşatıcı içine aklım takıldı bak.napalım ozaman kullanmayalım bari.biraz büyüyünce kullanırız cildi artık kendini toplayıp biraz dünyaya alışınca

günaydın kızlar şu deterjanla ilgili ben etrafıma sordum herkes granüllü sabun tozuyla yıka dedi makina için olanları varmış dr lar da onu tavsiye ediyomuş
hem alerji yapmazmış hem de yumuşacık oluyormuş ben ondan alıp yıkamayı düşünüyorum
tabii şimdi değil şu Alesle Üds geçsin hayırlısıyla o zaman başlıcaz hazırlıklara güzel kızım için...

Ben Dalan kullanmıştım. Roxy bebek deterjanı. Ç ok memnun kaldım. Yumuşatıcı kullanmadım. Hala da kullanmıyorum.

verdiğin bilgi için çok saol cnm bencde yumuşatıcı ii değil ve doğrulamışş olduk doktor deyişiylede dediğin gibi yapayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…