2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

ii geceler tecrübeli anneler geçen kayınvalidem göğüs ucu çatlaklarından bahsetti bende nette bi arattım gözüm fena korktu valla
herkesde oluyo mu bu doğum sonrası göğüs ucu çatlağı şimdiden önlem alsak bi işe yarar mı? mesela 32.haftadan itibaren evicap e kapsülü yada lansinoh alıp sürsem bi faydası olur mu yoksa zararı olur mu ? :44:

Esracım benim fikrimi biliyorsun zaten ben üstekinden aldım çokta güzel geçen hastaneye gittiğimde'de çoğu yeni bebek bunun içindeydi.

sımdıden krem surmene gerek yok bence.
ama lansınoh kesınlıkle al. dogumdan hemen sonra surmeye basla,ben oyle yapmıstım cok sukur ne catlak oldu ne bısey...

ben kullanmadım ana kucağı minderi. zaten hastaneden ana kucagıyla cıkarmamıstım. goturduk ama koymadım ıcıne,kucagımdaydı...o yuzden bı fıkır veremıyorum...

peki sonradan kullanabildinmi

minderini hiç almadım ama ana kucağını kullandım tabiki. hala kullanıyoruz. daha oto koltuguna geçmedik. arabada duruyor,ordayken kullanıyoruz.
minder yerine kendim battaniye ile ilk 2-3 ay destekledim belini falan. sonra gerekli eğimde oturabilecek zamana gelince normal koydum içine.

erken kullanmana gerek yok ki erken kullanıp göğüs ucunu uyarman erken doğuma sebep olabiliyormuş.çantana al at.doğumdan çıkınca hemen sürmeye başla.10 gr olanı var ondan alabilirsin büyüğüne hiç gerek yok 10 gr olanın bile yarısı kaldı .ilk başlarda sürüyorsun sonra zaten sızı falan kalmıyor.

bende kesinlikle üstekki diyorum .o olmasa bebeği evde nereye koyardık bilmiyorum ilk 2 ay battaniye ile destekledim bende.sonrada sürekli onun içindeydi Allah çıkartandan razı olsun o derece yani :)
13 kg a kadar da araba koltuğu olarak kullanılıyor ama o kiloya gelince zeten içinden atlıyorlar ama 8-9 ay rahat kullanırsın.bir yere gidincede nerde yatacak nereye koyacağım sorunun olmaz.

ohh be rahatlattınız beni evet kesin o üsttekini alıyorum saolun kızlar gerçi arabamız yok ama yinede o güzel

Canım ben 2-3 günde bir susam yağı sürüyorum,diğer kremlerin erken doğumu tetiklediği söyleniyor

Canım ben 2-3 günde bir susam yağı sürüyorum,diğer kremlerin erken doğumu tetiklediği söyleniyor

tahin yağı diye okudum bi çok yerde aynı şey yani
evicap e kapsüle karar verdim 32.haftdan sonra çok uyarmadan sıkcam ucuna lansinoh da 38 tl pahalı geldi bana ama 10 gr yeter diyosan 1 tane alıyım bari
peki bu göğüs kalkanından alayım mı ona gerek var mı

10 gr yeterde artar bile.ben yarısından çoğunu başkasına yolladım.minnacık kullanıyorsun.3-4 hamile rahat kullanır yani o derece kıvamlı.

sen nasıl uyarmadan sıkacaksın ki sen sıktıktan sonra zaten ovma falan yapmasanda vucut uyarılıyor.ben birşey kullanmaman taraftarıyım yinede sen bilirsin.

bencede üstteki bizimde aynısı var çok kullanmadık evde ama arabada iyi oldu hem bebek arabasınada monte edilebiliyor dışarda gezdirirken iyi olmuştu
bencede 10m gramlık al bize hastaneden vermişlerdi benle beraber doğum yapan başka arkadaşımla paylaşmıştım sende önce doğum yapacağın hastaneye sor veriyorlarsa boşuna alma
birde kızlar süt pompası alacaksanız aventten sakın şaşmayın medela falan yalan benim sütüm azaldı şimdi tekara avent aldım ilk doğumumda avent kullanmıştım 2 yıl bol bol sütüm vardı bunda azaldı dün yine avent aldım ve gerçekten farketti nacizane tavsiyem

Anneler birşey sormak istiyorum başka topiklerde hurmanın doğumu kolaylaştırdığını okumuştum.Günde 2-3 hurma yemek gerçekten faydalımı bunu denediniz mi.ve yemeğe başlarsak eğer 32.haftadamı başlamak lazım yoksa son ay mı.

hiç bir fikrim yok çiçekcim... benim zati 32. haftada kasılmalarım başlamıştı,hurmaya falan gerek duymadım.

Çağlayancım belki faydasını görmüş olanlar olabilir ama ben bir hurma ağacı kadar hurma yedim yine de 40 artı 5 de doğdu. Ve sezeryan oldum. Bünyeden bünyeye değişiyo bence

kızlar kundak olayı biliyorum tavsiye edilmiyo doktorlar kesinlikle istemiyo ama yarım kundak bebeği rahatlatır değilmi kundaklaynalar varmıydı aranızda eskilere göre illa olmalı ama bunu onlara nasıl anlatıcaz bilemiyorum kırmadan kimseyi

bence kundak gerekli ve ben 20-25 gün bir fiil kundakladım.
gerçekten eskiler biliyor bence.20 günden sonrada çok sıkı değil ama yine 40 ına kadar kundak yaptık çünkü elinden tiskiniyor uyanıyor ağlayarak sıçrıyarak uyanıyor.kimseye dert anlatma sorunum olmadı ama bence kundak gerekli.
zaten bizdede uykudan uyanan sıçrayan bebeklere drlar açıkça kundak demiyor ama hafif sarın diyorlar bunun halk dili adı kundak işte.
birde unutmadan söyliyeyim kafa yapısı için bir sağ-bir sola yatırın bebekleri gündüz sık sık kontrol edeceğiniz zamanda sırt üstü yatsın.kafa şekli güzel olsun.

kızlar ilk 15-20 gün gaz sancısı çekmiyor bebek. kundaklanmamasındaki sebep bebeğin o pozisyonda bacaklarını kendine çekip gaz çıkaramıyor oluşu. dümdüz sopa gibi yatarken ne gaz çıkarabilir,ne kaka yapabilir. bacakları rahat bırakmak lazım bunlar için. bu yüzden evet bencede kundaklanmamalı. ama gaz sancısı dönemi 20 günden sonra başlıyor. o yüzden bence ilk 3 hafta kundaklayın. çünkü korkuyorlar. kendi ellerinden kollarından korkuyorlar. uykusunda eli kolu hareket ettikçe sıçrıyorlar. ama baktınız gazı war ıkınıyor gazlı zamanlarınız başladı o zamanda kollarını hafiften sarın tülbent gibi bişeyle,bacaklar serbest kalsın ki hareket edip gazını atsın...

Ben kanedini açmaya başlayana kadar battaniyeyle kundan yaptım ama sadece uyutacağım zaman. Çünkü elleriyle kendini uyandırıyordu. Uyanınca da kültür fizin yapıyorduk ellerini ve bacaklarını hareket ettiriyodum. Kundan dediğimiz şey battaniyeyle sarma işte öyle sımsıkı bi şey değil

bencede kundak yapın benim hiç aklıma gelmedi yapmadımda ve 3 ay hiç uyumadı kızım gece uyuyyordu ama gündüz tık yok sonra bir arkadaşa gittim yine orda uyuymuyordu anneside vardı kızım sen buna kundak yapıyorsun uyumaz dedi sonra alllah bin kere razı olsun kadın sardı onu bigüzelçocuk 3 saat uyudu orda şimdi ben hala uyutacağım zaman sararım kızımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…