bence kundak gerekli ve ben 20-25 gün bir fiil kundakladım.
gerçekten eskiler biliyor bence.20 günden sonrada çok sıkı değil ama yine 40 ına kadar kundak yaptık çünkü elinden tiskiniyor uyanıyor ağlayarak sıçrıyarak uyanıyor.kimseye dert anlatma sorunum olmadı ama bence kundak gerekli.
zaten bizdede uykudan uyanan sıçrayan bebeklere drlar açıkça kundak demiyor ama hafif sarın diyorlar bunun halk dili adı kundak işte.
birde unutmadan söyliyeyim kafa yapısı için bir sağ-bir sola yatırın bebekleri gündüz sık sık kontrol edeceğiniz zamanda sırt üstü yatsın.kafa şekli güzel olsun.
kızlar ilk 15-20 gün gaz sancısı çekmiyor bebek. kundaklanmamasındaki sebep bebeğin o pozisyonda bacaklarını kendine çekip gaz çıkaramıyor oluşu. dümdüz sopa gibi yatarken ne gaz çıkarabilir,ne kaka yapabilir. bacakları rahat bırakmak lazım bunlar için. bu yüzden evet bencede kundaklanmamalı. ama gaz sancısı dönemi 20 günden sonra başlıyor. o yüzden bence ilk 3 hafta kundaklayın. çünkü korkuyorlar. kendi ellerinden kollarından korkuyorlar. uykusunda eli kolu hareket ettikçe sıçrıyorlar. ama baktınız gazı war ıkınıyor gazlı zamanlarınız başladı o zamanda kollarını hafiften sarın tülbent gibi bişeyle,bacaklar serbest kalsın ki hareket edip gazını atsın...
Ben kanedini açmaya başlayana kadar battaniyeyle kundan yaptım ama sadece uyutacağım zaman. Çünkü elleriyle kendini uyandırıyordu. Uyanınca da kültür fizin yapıyorduk ellerini ve bacaklarını hareket ettiriyodum. Kundan dediğimiz şey battaniyeyle sarma işte öyle sımsıkı bi şey değil
bencede kundak yapın benim hiç aklıma gelmedi yapmadımda ve 3 ay hiç uyumadı kızım gece uyuyyordu ama gündüz tık yok sonra bir arkadaşa gittim yine orda uyuymuyordu anneside vardı kızım sen buna kundak yapıyorsun uyumaz dedi sonra alllah bin kere razı olsun kadın sardı onu bigüzelçocuk 3 saat uyudu orda şimdi ben hala uyutacağım zaman sararım kızımı
Polar battaniyeler çok terletti Esra yı pazen ya da kalın penye battaniye kullanmıştım ben. Zaten battaniyeyle kundak yaptığım için iki kat oluyodu üzeri. Ben yan yatırma yastıklarındna kullnadım iki ay. İçişm rahat ediyodu. Uykumda kusarsa farkedemem diye kullandım. Zaten çok kusan bir bebek olmadı Esra boşuna kullanmışım yani. Kardeşim o dediğin delikli yastıklardan kullandı. Memnun mudur bilmem hiç sormadım
Zeynep gerçekten doğru demişsin. Bir annenin en büyük yardımcısı içgüdüleri. Başkasını boş verin. Hata yapsanız da bu sizin hatanız olsun. Ayrıca mükemmel insan yoktur ki mükemmel anne olsun.
canım gereksiz bence.
normal yan yatır arkasına da hafif bi yastık koy,dönebilecek durumda olmuyolar zaten merak etme. ilk zamanlar hareket bile etmeden yatıyor. uyuduğu gibi uyanır.
yan yatır kusarsa genzine kaçmasın.
kendi gözetimindeyken yüzüstü de yatır,arada sırt üstü de yatır. her şekilde yatsın ki kafa şekli güzel olsun.
1 gün sağa yattıysa 1 gün sola yatsın. kendin ayarla onu işte.
tulum giydir içine patikli zıbın üstüne de battaniye ört. yorgan cok agır gelır zaten. kalın polar battanıyeler war,.çok da agır degıl onlardan alabilirsin.
Polar battaniyeler çok terletti Esra yı pazen ya da kalın penye battaniye kullanmıştım ben. Zaten battaniyeyle kundak yaptığım için iki kat oluyodu üzeri. Ben yan yatırma yastıklarındna kullnadım iki ay. İçişm rahat ediyodu. Uykumda kusarsa farkedemem diye kullandım. Zaten çok kusan bir bebek olmadı Esra boşuna kullanmışım yani. Kardeşim o dediğin delikli yastıklardan kullandı. Memnun mudur bilmem hiç sormadım
işte bende ondan sordum cnm yazık ona yaa bide kalça çıkığı allah korusun bende anlatmaya çalıştım ama büyüklerin verdiği cevap biz çocuklarımız öle büyytük oluyo işte kırmadan anlatmak lazım battaniye ile yaptırırım diğer türlü yaaprsada sıkı bağlatmama zaten yada hemen açarım uff ne zormuş bu işler her kafadan bi ses çıkmasa çok ii olur ama işte sadece anneye bıraksalar bazı şeylerii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?