2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

arkadaslar uyko hakkinda bi sorum var yan yatirma yastigi aldim ama 2 aydan snra kullanin yaziyodu, bide esim bi magazaya gitmis bi yastik varmis delikli hava alan kusarsa fln bogulma riski olmuyomus yastik delikli oldugu icin akip gidiyomus, iyide ben kizimi yan yatirmiycam mi ilk iki ay simdi ve o yasrigi almali miyim yoksa gereksiz mi??? bide malum kis bebisimiz olcak sadece tulumla yatirsam üsümez mi??? yorgan örtmek istemiyorum üstüne...

canım gereksiz bence.
normal yan yatır arkasına da hafif bi yastık koy,dönebilecek durumda olmuyolar zaten merak etme. ilk zamanlar hareket bile etmeden yatıyor. uyuduğu gibi uyanır.
yan yatır kusarsa genzine kaçmasın.
kendi gözetimindeyken yüzüstü de yatır,arada sırt üstü de yatır. her şekilde yatsın ki kafa şekli güzel olsun.
1 gün sağa yattıysa 1 gün sola yatsın. kendin ayarla onu işte.
tulum giydir içine patikli zıbın üstüne de battaniye ört. yorgan cok agır gelır zaten. kalın polar battanıyeler war,.çok da agır degıl onlardan alabilirsin.

çok teşekkürler kızlar büyüklerin bi bildiği var mutlaka ama ne biliim öel sımsıkı sarmak biraz sıkıntı veriri gibi gelmişti demekki gerekli olaibliyoo arada açarım ben tabii:) aslında bnmde aklımda olan battaniye ile yarın kundak şeklinde sarmak ama kundak örtüsü illa alınmalıymış neyse dediğini zgibi ilk 20 gün falan sonra rahat bıraksınlar oğluşumuu amann onlar sağlıkla bi doğsunda yaparız artık bişiler:)

Polar battaniyeler çok terletti Esra yı pazen ya da kalın penye battaniye kullanmıştım ben. Zaten battaniyeyle kundak yaptığım için iki kat oluyodu üzeri. Ben yan yatırma yastıklarındna kullnadım iki ay. İçişm rahat ediyodu. Uykumda kusarsa farkedemem diye kullandım. Zaten çok kusan bir bebek olmadı Esra boşuna kullanmışım yani. Kardeşim o dediğin delikli yastıklardan kullandı. Memnun mudur bilmem hiç sormadım

hislerine,iç güdülerine güven. annesin sen,onlar seni yanıltmaz. kim ne derse desin,kendine kabul ettiremediğin bişeyi yapma. bi bebeği en iyi annesi tanır.

Nurberra sıkı kundak kalça çıkığını tetikleyebilir bizim dediğimiz battaniyeyle yarım kundak bağlamadan. ZAten elini kolunu oynatamıyo ki bağlamaya gerek yok

kız saf polar değil,böyle polar-penye karışımı kalın battaniyeler oluyo. ben kuzenimden almıştım. anladın sen onu :)

Zeynep gerçekten doğru demişsin. Bir annenin en büyük yardımcısı içgüdüleri. Başkasını boş verin. Hata yapsanız da bu sizin hatanız olsun. Ayrıca mükemmel insan yoktur ki mükemmel anne olsun.

işte bende ondan sordum cnm yazık ona yaa bide kalça çıkığı allah korusun bende anlatmaya çalıştım ama büyüklerin verdiği cevap biz çocuklarımız öle büyytük oluyo işte kırmadan anlatmak lazım battaniye ile yaptırırım diğer türlü yaaprsada sıkı bağlatmama zaten yada hemen açarım uff ne zormuş bu işler her kafadan bi ses çıkmasa çok ii olur ama işte sadece anneye bıraksalar bazı şeylerii

Son düzenleme:
evt cnm öyle kesinlikle bunu etraftakilerde düşünse çok güzel olur ama kabullenemk zorundalar herkes kendi çocuğunu büyütüyo sonuç oalarak

Aaaa ne demek bağlarsa. Bağlatma uygun bir dille söyle. Baktın ısrar ediyo dr yasak dedi de. Ay o sewnin çocuğun. Baktın arıza çıkarıyoalar postala gitsin valla. Ben bu sebeplerle sütümden olacaktım. Hastanelere düştü yavrum açlıktan. Valla ern değerli önce sensin sonra bebeğin. Senini moralin iyi olacak ki sütün gelsin

havva ya katılıyorum.
kırılır üzülür diye düşünmeyin
siz kırılınca sütünüzden olursunuz çünkü. dogum sonrası psikoloji çok daha önemli. sen kırılıp yavrunu aç bırakacağına,başkası kırılsın...

tskler arkadaslar, esim biraz abartiyo görmüs aliym cok gerekliymis falan fistik diyo =) bencede delikli yastik gereksiz

canım Almanyada Drlar bebeklere 1 ay bacaklar serbest kollar ince bir battaniye ile hafif sıkılmış şekilde kundak tavsiye ediyolar.arkadasım orada dogum yaptı eve gelen hemşire de o sekilde yapıyordu.malum bebek anne karnında sıkısık,dar bir alana alısmıs oluyo,dogumdan sonraki hayata daha kolay adapte olabilmesi icinmiş.ben de ogluma ilk ay öyle yapmıştım,gece uykusuzlugumuz hic olmamıştı sanırım o sekilde rahat ediyo bebekler.

:) ...ve 1 senelik tecrübe ile söyleyebilirim, babalık ögrenilen birşey fakat annelik degil! o zaten aslında her kadında olan,sezgisel bişey...bebişin dogduktan sonra anneligi bildigini göreceksin tavsiyeleri de kulak ardı etmemek lazım tabi....

bir de....bence bebişin battaniyeleri pamuk,kadife,penye olsa daha iyi, polar %polyester suni bir madde,zaten bebegin sacları havaya kalkar statik elektrikten dolayı :)
pamuk,polar karısım görmemiştim , güzelmiş o da...

Bana sorarsanız kızlar doğum sonrası mümkünse yanınızda büyüklerden kimse olmasın inanan insan daha rahat oluyor benim ilk doğumda annem vardı beni resmen daha çok strese soktu olabilecek ne varsa başıma geldi 2. De kocamda bende tecrübelendik hastanede bile eşim baktı hastane çıkışı bile çantamı kendim toplayıp çıktım ev içinde durumu müsait olanlar 2 aylığına bir yardımcı tutun mis gibi lohusalığın tadının çıkarın keyif yapın kuzucuklarınızla

OLMuYOR İŞTE NE KADAR YOK FALAN DESENDE OLMUYOR.
kırılmayı bırak gelin - kız çoçuğa dokundurtmadı yok efendim biz dedik o kulak asmamdı.10 çoçuk yetiştirdi sanki laf dinlemiyor diye çok kelime dönüyor ne kadar istesende kulak asılıyor malesef.Allahtan benim kaynanam benden korkardı da pek laf etmedi.
en iyisi evet tama diyip bildiğini yapmak .baktın beceremiyorsun o zamanda korkutmak .dr kesinlikle yapmayın dedi.falan diye.
anneye yine laf geçiyorda kaynana falan olunca hiç çekilmiyor.
kendinizi üzüp kafaya takacağınıza tamam evet diyin ama arada gidin açın bollaştırın.
eskilerde anlamıyorki kafanın dikine gıcıklığına yapıyorsun sanıyorlar ama değil işte kim bizim kadar düşünürki.

Didem ben 2. yi yaparsam free takılıcam canım.
valla en güzel zamanlarda o ilk 2 ay bebeiş yer yatar oynasan oynanmaz konuş-sayı say yaptığını anlat olayın yok.annenin kendini dinleyeceği en bol vakitli olan süre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…