2010 Şubat annelerinden 2011 şubat annelerine öneriler

doğru diyosun valla ben ayşede öyle yaptım yedim içtim yattım kızıma baktım tabi evdeki kadından da allah razı olsun

Ben hala yastık kullanmıyorum

ben büyük kızma 3 yaşına kadar yastık kullanmadım doktorumuz kullanmayın dedi ayşeyede kullanmıyorum

kayınvalidem bebek yastığı yapmış yünden sağolsun ama bana sanki yüksek gibi geldi.yatabilirmiki bunda dedim yüksek gibi zaten ilk doğunca yastıksız yatmıyolarmı dedim olurmu öyle şey bişi olmaz yatar dedi.

valla ben bile tecrübesiz kafamla minicik boynunun o yastıkta yatamayacağını düşündüm ama bakalım pek öyle şeye karışmaz benim kaynanam ama sıkıştımmı doktor yatırmayın dedi derim bende napiimm

yünse zaten kullanmayın allerji riskini arttırıyor yün yastık

dışarıda satılan incecik alçak bebek yastıklarından alsammıki her ihtimale karşı acaba?

dışarıda satılan incecik alçak bebek yastıklarından alsammıki her ihtimale karşı acaba?

bence hiç kasma kendini baktın lazım oluyor gönderiri birini aldırısın kendin bile çıkar alırsın ben doğum sonrası çocuğuda alıp 4. gün metrocity e gezmeye bile gitmiştim çıkarsın yani

teşekkür ederimm evet artık öyle yaparızz.banada pek mantıklı gelmedi zaten yastıkta yatırmak

kızlar birde bebekler ilk zamanlar yastıkta yatıyormu? nasıl bir yastık kullanmalıyız?

bakl bundada her anneye göre değişiyor.yün değil ama elyaptan 30 cm boyunda 1- 2 cm yükseklikte bir yastık yapmıştı annem hatta 2 yastık yaptı.ben kusmaya karşı korktuğum için annemde kullanalım diyince kullandım.halende kullanıyorum.1 tanesini başına 1 tanesinide yan yatırdığımda sırtına dayıyordum ki destek alsın ordan diye öyle kullandım.

para verip alma boşuna bebek adı altında olunca çok para alıyorlar.ama 1 tane incecik yaptır istesen sen bile yaprsın birşey yok onda.kullanmazsan sırtına destek yapasınız.

ben şu 40 gün evde kalma işini bayağı uygulandım valla.hele havakarardıktan sonra hiç dışarda kalmadım.hastane ve çok acil olmayanlar dışında çıkmadım.ama elimin altında ne istersem alıp getirecekler çoktu tabii ordan yırttım.

kızlar çok saolun valla dediğiniz gibi öenmli olan annenin ne hissettiği
tabi kırmamakta önemli benm için XSIDE çok güzel demişsin evt tamam diyip sonra yine bildiğin gibi yapoıcaksın :) ben gider sarsalar bile bollaştırırm yavbrumu hayırlısyla bi doğsunlarda yeterkii şu iki ay gçermi kızlar ya ne güzel bebişelriniz yanınızda bizlerde inşallah o günleri görürüz kuzucuklarınızı öpüyorum

şimdi size geçmiyor gün sayıyorudum.hem doğum iznim bitmesin hem çabuk doğarayım diyordum .mantık kalmıyor işte.
sonrada zaman öyle bir geçiyorki nasıl yani ne zaman 3-5-10 aylık oldu diyeceksiniz.inşallah sağlıkla o pis kokularını çekeceğiniz günlerde gelecek.

diğer sayfanızdan okudum hastane için hazırlayacağınız bavulda 5-6 bebek bezi çok az.her emzirmeden önce altını temizleyin deniyor.en az 15 tane alın yanınıza.kalanı eve getirirsiniz.hoş yetmezsede gider ordan alırsınız ama evinizde varken koyun çantaya.

ve ne çok konu açmışsınız siz öyle valla 2010 annelerini kaybettik.

bu konuları en başta bu sayfaya yazmıştık fikir almak isterseniz okuyabilirsiniz.

slm bayamlar bende sizden hastane çantasında olması gerekenlerle ilgili bir tavsiye istiyorum artık hazırlamalıyım ama fikre ihtiyacım var 27+6 oldum artık yardımlarınızı bekliyorum

Ben kendi çantama aldıklarımı yazayım.
Bebek için
hastane çıkışı 10 lu set. tamamını koydum
2 pijama tak. (şapkalı eldivenli)
2 tulum
15 adet bebek bezi
pişik kremi ama kullanılmadı
çorap
bir kalın bir ince battaniye
ağız mendilleri
biberon.(ne olur ne olmaz sütünüzü sağarak vermek ya da mecburen mama vermek zorunda kalırsanız. Ben almamıştım çok lazım olmuştu)

Kendim için
bolca iç çamaşırı atlet
ped
1 pijama tk.
1 gecelik( gecelik kullanılmadı hemşireler önce pijama tk. nın üstünü giydirdiler sonda çıkınca da altını. batmadan taburcu oldum.
terlik
çorap
kırmızı tac
yelek de almıştım üşürüm diye ama gerek olmadı.
bardak.
aklımda kalanlar bunlar

lal yastık alma canım dr lar önermiyor ben kızımda 1,5 yıl hiç yastık kullanmadım.

sağol fatmacım evet boşa almayayım.

bugün tvde programda hastane çantası için konuşuldu.bebek için pek bişi almanıza gerek yok hastaneden temin ediyorlar dedi.(sanırım özel hastaneler için demiştir.sanmıyorum her hastanede yapacaklarını)
kendiniz için daha çok hazırlanın diyo
.

çok teşekkür ederim havva sağol

Bi de göğüs ucu kremi, göğüs pedi,emzirme sütyeni. göğüs kalkanı da gerekli oldu ama eşim hemen gidip aldı eczaneden.

Bu arada ayaklarınız şişiyor terliği büyük alın bir numara. ya da ön kısmı ayarlanabilen bir şey olsun kapalı olursa kullanamazsınız

Son düzenleme:
bi soruda benden tecrubeli anneler şimdi hastane çantasını hazırlıyıcam onsa sorun yok söylediklerinize uygun bi şekilde hazırladım ama doğum odasına bebek için neler gönderelim hemşireler isteyince ben ufaktan hazırladım ama sizede bi sorayım dedim
10 lu hastane çıkışının alt üst takımını
iç zıbınını
çıt çıtlı badisi
eldiveni
göbek bağını
battaniyesini bohça yaptım içine bezde koyucam ama başka bişey varmı

bende birşey sormak istiyorum.bu doğumdan sonra karnı sarıyorlar ya yada korse giyiliyor.nasıl bişi hazırlamamız lazım.hazır korselerdenmi alalım yada bunun için satılan bir korse varmı?bu konuya çok yabancıyım da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…