masalah kızına..:)ne güzel aynı gün dogmuslar seninki kaç kg dogdu suanki kilosu ne..benimki cok agırdan ilerliyo agırlıklı anne sütü veriyorum 1 yada 2kezde mama..ek gıdaya gecmedik arada bişiler tattırdım ama okadar..belki bu saydıklarını benim kızımda yer ve sever henüz denemedimki.ayın 22 sinde kontrol var bakalım belki doktorumz ek gıdaya gecin der..bu sabah evde tartım dijitalde 6.600 geldi saglık ocagına götürüp tartıcam bide bakalım evdeki ne kadar dogru..
merhaba kızlar ek gıdaya başlayan şubat annelerinin bilgilerine ihtiyacım var benim bebeğimde 18 şubatda dünyaya geldi bu ara sanırım sıcaklardan olsa gerek pek fazla emiyor bende ek gıdaya geçmeye karar verdim sizler neyle nasıl kaç kaşıkla başladınız acaba ben geç mi kaldım bir korkumda ek gıdaya geçince bebeğim emmeyi bırakacak bana yardımcı olursanız sevinirim
kıslar bişi sorucama ben bu çorba işini anlamadım şimdi patates havuç filan haşlanıyo sonra tel süzgeçten geçiriliyo ya o çorba olmuyoki püre oluyo demi ben mi yanlış anlaıyorum acaba beni aydınlatırsanız çok sevinicem
canim evet o corba olmuyor püre oluyor, yani bende senin gibi yapiyorum püre olarak. ama corba dedikleri mesela mercimek corbasi , tarhana corbasi, yogurt corbasi gib vs...kıslar bişi sorucama ben bu çorba işini anlamadım şimdi patates havuç filan haşlanıyo sonra tel süzgeçten geçiriliyo ya o çorba olmuyoki püre oluyo demi ben mi yanlış anlaıyorum acaba beni aydınlatırsanız çok sevinicem
merhaba kızlar ek gıdaya başlayan şubat annelerinin bilgilerine ihtiyacım var benim bebeğimde 18 şubatda dünyaya geldi bu ara sanırım sıcaklardan olsa gerek pek fazla emiyor bende ek gıdaya geçmeye karar verdim sizler neyle nasıl kaç kaşıkla başladınız acaba ben geç mi kaldım bir korkumda ek gıdaya geçince bebeğim emmeyi bırakacak bana yardımcı olursanız sevinirim
candy..duygu.. sebze corbası dedikleri sebleri 1 bardak su ile düdüklüde haşladın mesela.. suyunu tel süzgecten sebzeleri ezmeden geçiriyorsun bu sebze corbası oluyor sebze üresinin bir ön basamağıymış..canim evet o corba olmuyor püre oluyor, yani bende senin gibi yapiyorum püre olarak. ama corba dedikleri mesela mercimek corbasi , tarhana corbasi, yogurt corbasi gib vs...
yogurdu ben de denedim gaz yaptı akşamına zorlandık zaten gaz ilacı kullanıyporum..canım benim kızıma yogurt gaz yaptı cok agladı valla seftali felan veriyodum muhallebi,cici bebe ama iyice tırstım mamada yemiyor inş. sütüm yeter yoksa napcam bilmiyorum
bizim doktorumuz elma yada havuç suyu ile başlayın dedi. 2 kaşıkla başlayıp hergün artırarak veriyorsun. mesela elma suyu ilk gün 2 kaşık, 2. gün 6-7 kaşık ertesi gün daha fazla vs. bebeğinin sevip sevmediğine bağlı bide. 4-5 günde bir meyveyi öğrenmiş oluyor ve bir diğerine geçiyorsun. sonra istersen karıştır ver.( ör: şeftali, elma, kiraz vb.) zaten belli bi süre sonra bir öğünü ek gıdaya alıştırmış ve ayırmış oluyorsun. yoğurda alıştıktan sonra meyve ile karıştır ver. 2 haftaa kadar sonrada yine aynı oranlarda artırarak çorbaya başlayabilirsin.
umarım anlatabilmiş ve yardımcı olabilmişimdir. burdaki arkadaşlardan öğrenip bebeğime uyguladığım süreç böyleydi benim.
anacım mercimek çorbası yaparken süzgeçten geçirmiyor muyuz? (ben öyle severim) buda öyle işte. :1rolleyes: tel süzgeçten geçirmek istemiyorsan iyice ezedebilirsin.
ben çorba yapıca tel süzgeçten geçiriyorum ama ezien kısımdan da kuyuyorum ki pirinci veya kabağı da yutmayı öğrensin.
canim evet o corba olmuyor püre oluyor, yani bende senin gibi yapiyorum püre olarak. ama corba dedikleri mesela mercimek corbasi , tarhana corbasi, yogurt corbasi gib vs...
candy..duygu.. sebze corbası dedikleri sebleri 1 bardak su ile düdüklüde haşladın mesela.. suyunu tel süzgecten sebzeleri ezmeden geçiriyorsun bu sebze corbası oluyor sebze üresinin bir ön basamağıymış..
canim bebe bisküvisini 4 aydan sonra verebilirsin yani korkmana gerek yok. benim kizimm cay icmediginden ben cok az rezene cayi yapiyorum icine kiriyorum . ama cok bebebüskivisi attiginda tadi acayip tatli oluyor onun icin ben cok cok az yapiyorum yada yaptigim meyve püresinin icine 2-3 tane felan kiriyorum o sekilde veriyorum zeynebime!yogurdu ben de denedim gaz yaptı akşamına zorlandık zaten gaz ilacı kullanıyporum..
ben de sebzeye geceyim bari armut elma kayısı suyu ve puresi verdim simdie kadar..
cicibebe için küçük değillermi yaW? Nasıl veriyorsunuz?? mamayla karıştırıp ezip mi? sindirebiliyorlarmı?malum hazım sorunumuz var:):kedi:
bu hafta sonu itibariyle 6 aylık olcak kızım ama yemiyo hiçbişey... kustu dün, kabak püresi denedim, yoğurtlu çorba denedim, öğürdü öğürdü kustu.
sonra da düşündüm, biraz da araştırdım, bebeğim daha oturamıyor bile, aslında doğası gereği belki de şimdiden ek besinlere geçmese de olur... sonuçta kilosu filan yerinde sanırım, bu cuma doktora gidicez bakalim. meyve suyu seviyor, pütürünü de yiyor.
kendi kendine oturabilene kadar artık hiç zorlamicam. zaten açmıyo ağzını, bazen oyunla falan açtırıyorum, tadına baksın bari diye. bidaa açmıyosa vermiyorum.
zaten sürekli her eline verdiğimiz şey ağza gidiyo, biraz büyüyünce eliyle birşeyleri kavraması geliştikçe, direk onun eline veririm yiyeceğini, kendi kendine tadına bakmış olur, mutfak batar biraz ama olsun... öyle büyüsün...
valla pes ettim... 25 gün oldu, hala sütlü pirinçli mama sevmiyo. sebze mebze hiçbişi... yoğurt da sevmedi...
benim kızımınki dönemsel birşey değil. tadına alışamadı hiç birşeyin. nasıl sevdiricem kimbilir. neyse ama çok kararlıyım, hiç zorlamicam. kendi kendine dimdik oturabilene kadar...
ondan sonra her şeyi tatsın...
hem sebzelerin tadı da çok sıkıcı hakikaten, meyveler böyle ferahlatıcı taze tazeyken, sebzeler böyle eciş bücüş, acımsı, zaten tuzsuz, tadlarında albenili hiçbirşey yok. bebekler napsın?
en kötüsü de binbir zahmetle hazırladıktan sonra hiç yenmemesi... yani malzemeye mi yanarsın, vaktine mi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?