benim doktorlarım söyledi. oglumu bagırsaklarındaki gaz vs den birçok doktora goturdum geçin yavaş yavaş dediler. zaten alışması cook uzun sürüyor bişii yemiyorlar..hazır mamalarla kendi ezdiğim kaısı pekmez vs karışımını birlikte verince yiyor..gibi..Arkadaşlar sizlere doktormu söyledi ek gıdaya başlamanızı yoksa siz alışsınlar diyemi veriyorsunuz? Benim cadı 5 aylık olcak doktor başlama dedi ama ben yinede meyve püresi falan vermeye çalışıyorum ama yemiyor,alışsın istiyorum malum okullar açılmadan alışması lazım ama nasıl becerecem bilemiyorum kafayı yiyecem ben çalışırken cadım ne yiyecek?bilmiyorumkismile
aa süper fikirmiş hakikaten...:) ben de uygulayayım.. ama et suyu ve etler için erken değil mi?? ne zaman başlayacağız ben de böbreklerini zorluyormuş diye korkuyorum..ne dedi sizin doktorlar et suyu ok mi?kızlar dün duyduğum bişiyi yazmak istedim belkide biliyosunuzdur ama yazayım yinede ben hiç akıl edememiştim tavuk suyu ve et suyunu nasıl muhafaza ederim diye kara kara düşünüyodum malum çorbalar başladı artık.buz kalıplarının içine döküp et yada tavuk suyunu dondurup her çorbaya 1er tablet koymak nasıl fikir sizce.(bana gülmeyin wala hiç akıl edememiştim ben bunu(( süper oldu benim için)
canım kalanı sen ye vallahi benimkine yaptıgım yogurt denemelerini hep ben yedim kalanını yemeklerde..:) bi tanesi 6-12 ay sütü ileydi de tatlı olmuştu onu da yedim..ıyhh ee ne yapayım her şey ziyanlık yemediği mama kaynıyor ev ben de ne yapsam??kaydirigubbakcemile3slm kızlar ben de birşey sormak istiyorum..
yoğurt mayaladım maşallah çok da güzel oldu ömür ilk etapta 1 çay kaşığı kadar yedi..
buraya kadar tamam.
yarın ne olacak tekrar maylayacağım ama o yoğurt ne olacak.
siz neler yapıyorsunuz allah aşkına.
alışana kadar böyle sütler yoğurtlar ziyan mı olacak???
canım kalanı sen ye vallahi benimkine yaptıgım yogurt denemelerini hep ben yedim kalanını yemeklerde..:) bi tanesi 6-12 ay sütü ileydi de tatlı olmuştu onu da yedim..ıyhh ee ne yapayım her şey ziyanlık yemediği mama kaynıyor ev ben de ne yapsam??kaydirigubbakcemile3
bilmiyorum tadı nasıl ama bence ye...keçi sütü nsıl ? ben de mi alsam?? bebek sevdi mi?:uhm:yani ne olacak bilmiyorum ki sizler hangi sütlerden mayalıyorsunuz? ben dün keçi sütü aldım ama pastörize 1lt daha küçüğü yok.. açık bıraksan olmaz hepsini yoğuty yapsan olmaz.. kafam karıştı valla..
kızlar dün duyduğum bişiyi yazmak istedim belkide biliyosunuzdur ama yazayım yinede ben hiç akıl edememiştim tavuk suyu ve et suyunu nasıl muhafaza ederim diye kara kara düşünüyodum malum çorbalar başladı artık.buz kalıplarının içine döküp et yada tavuk suyunu dondurup her çorbaya 1er tablet koymak nasıl fikir sizce.(bana gülmeyin wala hiç akıl edememiştim ben bunu(( süper oldu benim için)
slm kızlar ben de birşey sormak istiyorum..
yoğurt mayaladım maşallah çok da güzel oldu ömür ilk etapta 1 çay kaşığı kadar yedi..
buraya kadar tamam.
kızlar dün duyduğum bişiyi yazmak istedim belkide biliyosunuzdur ama yazayım yinede ben hiç akıl edememiştim tavuk suyu ve et suyunu nasıl muhafaza ederim diye kara kara düşünüyodum malum çorbalar başladı artık.buz kalıplarının içine döküp et yada tavuk suyunu dondurup her çorbaya 1er tablet koymak nasıl fikir sizce.(bana gülmeyin wala hiç akıl edememiştim ben bunu(( süper oldu benim için)
bilmiyorum tadı nasıl ama bence ye...keçi sütü nsıl ? ben de mi alsam?? bebek sevdi mi?:uhm:
benim doktor süt yasak ya kendi süütn yada devam mamasıyla hazırla dedi
125 ml suya 6 kaşık mama gğzelce karıştır
2 çorba kaşığı al bir kaba 1 çorba kaşığı yogurdu ez
karışıma ekle, 4 saat mayalanması için bırak
tarifimiz bu
g-hergün taze yap dedi
bir önceki günün yogurdunu kullanıyoruz mama için
hafif sulu ve tatlı oluyor
valla gayet güzeldi tadı ama daha ilk verdiğim için ömür yüzünü buruşturdu biraz..
bu yoğurt mayası hep kafamı karıştırır zaten..
süt mayalanıyor değişiyor diyen de var yasak diyen de var..
ben karar verdim.
1 gün keçi sütüyle
1 gün inek sütüyle
1 gün de mamayla yapacağım..
yiyemediğimiz kalan yoğurtlar ne olacak ona henüz karar vermedim işte :roflol:
niye dahada azaltacaksın orasını anlamadım .bırak yediği kadar yesin ben 4. aydan itibaren bebe bis. ve bebekler için kızarmış ekmek varya etimek onlardanda koyuyorum.meyvesine yoğurta muhallebisine her seferinde değil ama aklıma geldikçe koyuyoruz.benimki bugün sütlü pirinçli mamanın içine bebe bisküvisini koyunca öyle bi yedi ki... bir yemek kaşığı sütlü pirinçli mama ile küçücük parça bebe bisküvisi koymustum oysaki... demek ki daha da azaltmam lazim :)
bi de meyve yiyor..
bakalım sebzeleri çorbaları ne zaman kabul edicek...
siz de bebe bisküvisi veriyomusun mamaların içine karıştırıp?
Arkadaşlar sizlere doktormu söyledi ek gıdaya başlamanızı yoksa siz alışsınlar diyemi veriyorsunuz? Benim cadı 5 aylık olcak doktor başlama dedi ama ben yinede meyve püresi falan vermeye çalışıyorum ama yemiyor,alışsın istiyorum malum okullar açılmadan alışması lazım ama nasıl becerecem bilemiyorum kafayı yiyecem ben çalışırken cadım ne yiyecek?bilmiyorumkismile
slm kızlar ben de birşey sormak istiyorum..
buraya kadar tamam.
kizlar bende bugün tarhana corbasi yaptimmmm... gerci salcasiz oldugu icin bembeyaz birsey oldu ama eyvahedigeldismile kafam karisti siz salca atiyormusunuzz yaaaboshayallersmile ... sizindemi öyle beyaz oluyor!
nasrettin hoca göle yoğurt mayalarken hiç de haksız değilmiş
şaşıyorum valla nasıl suya bir toz katıp yoğurt mayalıyoruz akannehir
niye dahada azaltacaksın orasını anlamadım .bırak yediği kadar yesin ben 4. aydan itibaren bebe bis. ve bebekler için kızarmış ekmek varya etimek onlardanda koyuyorum.meyvesine yoğurta muhallebisine her seferinde değil ama aklıma geldikçe koyuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?