2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

benim doktorlarım söyledi. oglumu bagırsaklarındaki gaz vs den birçok doktora goturdum geçin yavaş yavaş dediler. zaten alışması cook uzun sürüyor bişii yemiyorlar..hazır mamalarla kendi ezdiğim kaısı pekmez vs karışımını birlikte verince yiyor..gibi..
sabah hiçbişii yemzeken en son rezeneye cici bebe doradım onu yedi!!

akşamda pirinç unu ve yoğurt karışımına mam koydum onu yedi..

kızlar dün duyduğum bişiyi yazmak istedim belkide biliyosunuzdur ama yazayım yinede ben hiç akıl edememiştim tavuk suyu ve et suyunu nasıl muhafaza ederim diye kara kara düşünüyodum malum çorbalar başladı artık.buz kalıplarının içine döküp et yada tavuk suyunu dondurup her çorbaya 1er tablet koymak nasıl fikir sizce.(bana gülmeyin wala hiç akıl edememiştim ben bunu (( süper oldu benim için)

slm kızlar ben de birşey sormak istiyorum..
yoğurt mayaladım maşallah çok da güzel oldu ömür ilk etapta 1 çay kaşığı kadar yedi..
buraya kadar tamam.
yarın ne olacak tekrar maylayacağım ama o yoğurt ne olacak.
siz neler yapıyorsunuz allah aşkına.
alışana kadar böyle sütler yoğurtlar ziyan mı olacak???

aa süper fikirmiş hakikaten...:) ben de uygulayayım.. ama et suyu ve etler için erken değil mi?? ne zaman başlayacağız ben de böbreklerini zorluyormuş diye korkuyorum..ne dedi sizin doktorlar et suyu ok mi?
canım kalanı sen ye vallahi benimkine yaptıgım yogurt denemelerini hep ben yedim kalanını yemeklerde..:) bi tanesi 6-12 ay sütü ileydi de tatlı olmuştu onu da yedim..ıyhh ee ne yapayım her şey ziyanlık yemediği mama kaynıyor ev ben de ne yapsam??kaydirigubbakcemile3

yani ne olacak bilmiyorum ki sizler hangi sütlerden mayalıyorsunuz? ben dün keçi sütü aldım ama pastörize 1lt daha küçüğü yok.. açık bıraksan olmaz hepsini yoğuty yapsan olmaz.. kafam karıştı valla..

bilmiyorum tadı nasıl ama bence ye...keçi sütü nsıl ? ben de mi alsam?? bebek sevdi mi?:uhm:

evet cnm, biliyordum ben. niye gülelim sana cnm, herşeyi bilmek zorunda mıyız sanki???
ama daha erken onlara CADIARZU

ben günaşırı mayalıyorum yoğurdu cnm. eğer kalırsa da ayran yapıp akşam yemeğinin yanına eşlik etmesini sağlıyorum: eşim sever. :içelim:

:roflol:
gülmeyin deyince gülesim geldi
:roflol:

benim doktor süt yasak ya kendi süütn yada devam mamasıyla hazırla dedi
125 ml suya 6 kaşık mama gğzelce karıştır
2 çorba kaşığı al bir kaba 1 çorba kaşığı yogurdu ez
karışıma ekle, 4 saat mayalanması için bırak
tarifimiz bu
g-hergün taze yap dedi
bir önceki günün yogurdunu kullanıyoruz mama için
hafif sulu ve tatlı oluyor

bilmiyorum tadı nasıl ama bence ye...keçi sütü nsıl ? ben de mi alsam?? bebek sevdi mi?:uhm:

valla gayet güzeldi tadı ama daha ilk verdiğim için ömür yüzünü buruşturdu biraz..

bu yoğurt mayası hep kafamı karıştırır zaten..
süt mayalanıyor değişiyor diyen de var yasak diyen de var..
ben karar verdim.
1 gün keçi sütüyle
1 gün inek sütüyle
1 gün de mamayla yapacağım..
yiyemediğimiz kalan yoğurtlar ne olacak ona henüz karar vermedim işte :roflol:

tatlım az yap
ben mlupa kavanozları var ya küçük hani sebze meyve püresi satıyorla
onlarda yapıyorum
zaten anca 2 çorba kaşığı kalıyo
1 kaşıgı ertesi güne mayalamak için kullanıyom birinideya ben yiyorum yada döküyom :)
az ya içim acımıyo vallaeyvahedigeldismile

kizlar bende bugün tarhana corbasi yaptimmmm... gerci salcasiz oldugu icin bembeyaz birsey oldu ama eyvahedigeldismile kafam karisti siz salca atiyormusunuzz yaaaboshayallersmile ... sizindemi öyle beyaz oluyor!

nasrettin hoca göle yoğurt mayalarken hiç de haksız değilmiş
şaşıyorum valla nasıl suya bir toz katıp yoğurt mayalıyoruz akannehir

niye dahada azaltacaksın orasını anlamadım .bırak yediği kadar yesin ben 4. aydan itibaren bebe bis. ve bebekler için kızarmış ekmek varya etimek onlardanda koyuyorum.meyvesine yoğurta muhallebisine her seferinde değil ama aklıma geldikçe koyuyoruz.

bana dr söylemeden başladım canım.ben 2 aylıktan beri mama takviyesi yapıyordum zaten 4. aydan itibarende meyve ve pinç unu muhallebisi ile başladım.

bende duymuştum valla çok pratik ve akıllıca kesinlikle yapıcam 7,8. aydan sonra.

ben şişe süt ile mayalıyorum 2 günde 1 yapıyorum 2 şişe zaten bitiryor.1-2 gün sen ye yada ayran ya iç sonra gerek kalmayacak Ömür hepsini yer.

kizlar bende bugün tarhana corbasi yaptimmmm... gerci salcasiz oldugu icin bembeyaz birsey oldu ama eyvahedigeldismile kafam karisti siz salca atiyormusunuzz yaaaboshayallersmile ... sizindemi öyle beyaz oluyor!

annemlerdeki tarhana beyza oluyor benim aldığım tarhana daha kırmızı tamami ile domates ve kırmızı biberle ilgili birşey (tatlı sebze biber)ama salça falan koyma canım.belki biraz daha ilerde domates rendelenebilir.

nasrettin hoca göle yoğurt mayalarken hiç de haksız değilmiş
şaşıyorum valla nasıl suya bir toz katıp yoğurt mayalıyoruz akannehir

bende bunu ilk zamanlar düşündüm ayy nasıl oluyor sıvıya katı koy hepsi katılaşıyor ilginç diye..

bugün biz tam anlamı ile kahvaltıya geçtik(ballı irmikli kaşık mamamsı-2 kaşık mama-2 kaşık bebe bisküvisi-ufak kare peynir-1/4 yumurta/1 tatlı kaşığı pekmez) ben hepsini karıştırıp anneme götürüyorum annem ıhlamur ve rezene kaynatıp ıslatıyor.aradım az önce yemiş yarın yumurtayı biraz daha arttırayım.

(ama havva 1 gün peynir "1 gün yumurta koy dedi yarından itibaren öyle devam edeyim.sanırım birbirlerinin protein değerini öldürüyorlar.

benim de aklıma gelmemişti... geçenlerde internette dolanırken bir yerde gördüm sebze pürelerini de bu şekilde saklayabileceğimiz yazıyordu. ben de havuclu patatesli pirinçli pürelerimi dondurdum buz kalıplarında. sonra da bir ara buzdolabı poşetine doldurucam. her güne bir kalıp. bir ay saklanabiliyormuş buzlukta. zaten yemiyor kızım beğenmedi havucun tadını heralde.

biskuvi neticede diye... sekerli mekerli karbonhidrat... ben cok duskunum oyle seylere, kızım da bana benzesin istemiyorum :)

ama su sebze corbamda denesem bir bari. en azından havucun tadına alışana kadar..

annemde öyle yapıomuş çok iyi fikir valla canım böyle yapmak en iyisi olur tabi her çorbaya bi tane atılır

süt mayalama konusuna gelince bizde açık alıyoruz çokta güzel oluyo bende şu küçük meyva kavanozlarında mayalıyorum yediği kadar yiyo yemediği kalıyo ben yiyorum
dün süt bitmişti hazır sütten mayalıyım dedim olduğu gibi kustu ağzının tadını biliyo cimcime :ecrin_bebek:

bizde ek gıdaya baslıyoruuuuuz..... 3 hafta sebzeler, sonra meyvalar sonra et eklicez sonra yogurt falan filan... ama ben 3-4 gün arayla hepsine baslıcam valla...
:)

hayırlı olsun zeynepcim
bencede hepsinden ver sen birine alışır sonra ötekileri kabul etmes bide

kızlar bir düzen varmı bebeklerinize uyguladığınız
ben kahvaltısını her gün aksatmıyorum ama arada rastgele şeyler tattırıyorum düzen istemiyo oğlum kafam karıştı bende saldım gitti zaten işede başşladım kaynanam bakıcam kafana göre bak dedim ne yaptım ne ettim okadar korudum önem verdim gene hastalanıyo yiyecklerini sıraya koydum sebze çorbası yaptım uymuyo oğlum
bende ne yemek yaptıysam aynısını veriyorum bebe ekmeğiyle patlıcan hariç bide domates hariç veriyom herşeyi yetti gali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…