2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

banada hep az geliyo yedirdiklerim ama az değil gayet güzel kızlar bencede zaten altına yapmasından anlaşılıyo ne kadar yediği yemeseler yapmazlarkiii yani kendi kızım adına konuşayım am öyle çokta kilolu bir bebek değil çünkü çok hareketliler artıkkkkk

bende sana katılıyorum serap doktorda iyi dedi onun midesi ne kadarcıkki ne bilim ya kız burcu kafamı karıştırma karıştırma benim bide kilo kesinlikle ırsi ben nevanın bebek takip kitapcığı ile ayşeyi karşılaştırıyorum hem boyu hem kilosu hemen hemen aynı neva sadece 300 gr daha şişmanmış hatta ayşenin boyu nevaya göre daha çok uzamış

Didem , senin yazdığın liste nerde ya.orda sanki 1 öğün yokmuş gibime geldi bir daha bakayım dedim görmüyorum.
anam o gün okudum az geldi vallah.

Son düzenleme:
Patatesli elmalı tavuk püresiii
yarım yemek kaşığı margarin
bir ufak soğan rendelenmiş
100 gr kadar didilmiş tavuk eti
2-3 tane rendelenmiş patates
yarım soyulmuş rendelenmiş elma
200 ml tavuk suyu

yağı kızdırın soğanı ilave ederek sotoleyn rengi değişsin yani, sonra tavuk göğsünü ekleyin 2-3 dk daha soteleyin
rendelenmiş patatesleri ve elmaları başka bir yere alın üzerine tavuk suyunu ekleyip kaynatın kaynayınca kısık ateşte dinlenmeye
bırakın sonra sotelenen soğan ve tavuk etlerini demlendirdiğimiz püreye ekleyip bebeğinizin nasıl yiyorsa pütürlü veya rondadan geçirerek verebilrisinizzz

deneyin bakalım kızlar nasıl olucak bende yarın akşam deniycemm güzele benziyor

sütlü mercimek çorbası
1 subardağı yeşil mercimek
3 yemek kaşığı sıvıyağ(veya 1 y.kaşığı tereyağ)
1 kahve fincanı arpa şehriye
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı etsuyu
2 su bardağı süt
kurunane,tuz
mercimeği 5 su bardağısuyla iice yumuşayıncaya kadar haşlayın sonra süzün.tencereye yağı koyup unu kavurun üzerine azar azar etsuyunu ekleyip,kaynayınca mercimek, şehriye,tuz venaneyi ilave edin.çorba kaynamaya başlayınca sütü ilave edin 10 dk kaynadıktan sonra afiyetle yiyin YEDİRİN..

CANBAHAR IN PORTAKALLI KEKİ
Portakallı kekin tarifini yazıyorum kızlar...
3 yumurta
2 su bardağı şeker(normalde 1,5 bardak koyarım ama portakal tadını alıyor)
1 su bardağı sıvıyağ
2 portakal(kabuklarından biraz rendeleyin sonra soyun ve robottan geçirin komple)
2,5 su bardağı un(çok katı olmasın kıvamı)
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu

Karışımın kıvamı çok yoğun olursa kek sünger gibi olmaz,ben buna dikkat ediyorum yaparken.
Afiyet olsun hepinize..

yok didemcim ya.benim iki kız arasında kilo farkı o kadar açıkkii..zeynebin güncesine bakarım bende takip ederim.10 aylıkken zeynep.10.200 kg imiş.boy 78 cm..defne 7.800 kg 76 cm.görüyosun dimi aradaki farkıhadi boy aşagı yukarı az yakın.ama kilo açılmışta açılmış.off ..ikiside ne farklıymış..

Ahmet in bayılarak yedigi brokoli corbası

göz kararı yapıyorum ben ama aşagı yukarı tarif edeyim

250 gram kadar brokoli 3- 4 diş sarımsak bunları berebar üstünü gececek kadar su ile haşlayın.Daha sonra bir tencerede 1 kaşık silkme un ile 1- 2 kaşık tereyagını kavurun haşladıgınız brokolileri blandırdan geçirip kavurdugunuz una ekleyin. 1 Su bardagı süt ilave edin yarım bulyon yada et suyu ilve edin.biraz tuz bukadar kaynayana kadar pişirin.Koyu kıvamlı olursa sütü fazlalaştırabilrsiniz.

Son düzenleme:

Buda havuçlu tarçınlı ıssız adam kekim :)

ayy ya istediğim gibi olmadı neyse sonra bi ara düzeltirim.

Son düzenleme:
özlem ne hamarat gacısın kız sen bravo waala:)) bu tahıllar dediğin hazır haldemi satılıyor yoksa kendinmi karıştırıyorsun ne bulursan atıyomusun yani içine

Ay ben buraya çoktandır bakmamışım kıs kusura bakma görmedim yazdığını
Yok kız evdekilerden koyuyorum..Öğünün tamamı pilavla geçerse, dengeli koyuyorum sadece..Yeşil mercimek koyuyorum ki sindirimi kolay olsun mesela..
Bak dene pilavı seviyorsa bunuda sevicek..İllaki çorba olmak zorunda değil öğününde..Tavukları da dil içine hatta..Yoğurtla yesin..Kaseyi kaşığı görünce yemek istemiyo çocuklar antipati oluşturuyolar..Değişik bişeyler geldiğini farkederse hoşlanabilir..
Bunu ben genelde dışarı çıkıcaksam yapıyordum acayip tok tutuyor..

Bi de bişey dicem kızlar nacizane...Kendimize yaptıklarımızı yiyor diyorsunuz..O zaman onlardan verin..Salçalı aşırı yağlı olmadıktan sonra neden vermiyorsunuz ki artık..Mesele sizle birlikte yemekse sizde kendinize bi tabak koyun,hatta masayı hazırlayın beraber yiyin..İşinize karışmak gibi olmasın da:26:

Bizim öğünümüzde 4 şu an..Anne sütü hariç tabi.Sabah kahvaltı,öğlen uyumadan tahıl ağırlıklı çorba,uyanınca etli,sebzeli yemek,akşam yatmadan da tahıl unlu,kuru meyveli biberon maması..

Meyveyi ara öğünlerde tüketiyoruz,bazen içerse meyve suyu olarak..Kek,sütlaç gibi tatlı şeylerde veriyorum arada ama düzenli bi öğün olarak bu 4 öğünü sayabilirim..Yoğurdu sebze yemeğiyle birlikte,çorbada,ayran olarak ya da bazen sebzeli meze tarzı şeylerle tüketiyoruz..Mutlaka tüketiyoruz gün içersinde..Komposto ve meyve çayıda çok tüketiyoruz canım

tariflerini paylaşan bizlere yol gösteren bütün annişlere kendim ve gencer kuzeyin adına çook teşekkür ederimm :87::87::87:

oglum pankeki cok sevdi,denemek isteyenler için tarifim:

1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağı
1 çorba kaşığı şeker
1/2 paket kabartma tozu
2 çay kaşı vanilya
1 çimdik tuz
(toz fındık)
(yulaflı da gayet güzel oluyor)

önce yumurtayla şekeri mikserleyin. Ardından diğer kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.krepden daha kücük ve biraz daha kalın oluyor.
afiyet olsun bebişlere

Çocuklara Kilo Aldıran Meyveli Yulaf Ezmesi Malzemeler:
1 adet elma
1 adet armut
3 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1.5 çay bardağı süt
Meyveler ince kıyılarak 1 çay bardağı suda haşlanır.
Yulaf ezmesi süt ile 4-5 dakika kaynatılarak demlenir.
Ardından ikisi de ılıyınca meyveler ile yulaf ezmesi karıştırılır.

selda hanım teşekürler bu karışımı bende yapıyorum ancak süt katmıyorum ve meyveleri haşlamıyorum gayette güzel oluyor,bu arada benimde adım selda:)

malzemeler:
1 yumurta
4-5 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
YAPILIŞI:
yumurta ve şekeri iyice çırp sonra portakal suyu sıvıyağı ekle karıştır daha sonra kabatma tozu vanilya unu ekle karıştır ister benim gibi küçük kalıplarda ister küçük bir tepside 170 derecede 20 dakika pişir afiyet olsun
Eki Görüntüle 116407

bende kızıma bugün için sütlü, kabaklı, tahinli irmikli muhallebi yaptım tavsiye ederim kızlar.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3-4 tane tatlı kabak
2 y.k irmik
2 y.k tahin
tatlandırmak için şeker yada pekmez

süt su kabak ve irmiği bi tencereye koyup kabaklar yumuşayana dek pişirin sonra şekerini ilave edin yada pekmezini.en sonda tahini ilave edip karıştırın soğyunca yedirin kızlar denedim paylaştım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…