slm kızlar baktımda hiç tarif paylaşmamışım bu oklava banaklava:
1 patatesi haşlayın..sonra blendırlayın...içine bir kaşık tereyağı ve biraz peynir ekleyin..
peynir eriyen peynir olsun..ben antep peyniri kullandım..
sonra afiyetle yesin böcükler..inşşşşşşş
ben bunu kahvaltıda içine yumurtayla süt ekleyip yediriyodum önce severek yedi sonra sıkıldı şimdi tek tek veriyom ama seninki gibi veriim bakalım belkim yer
bende öyle deniym bari bide...
XSIDE, meltemsahin teşekkür ediyorum sorularımı cevapladığınız için.
Kızlar ben birşey daha somak istiyorum. Siz bu kahvaltıları saat kaçta veriyorsunuz ve ayrı ayrı hazırlamak vakit almıyor mu? Mesela patates haşlamak bence uzun sürer.
slm kızlar baktımda hiç tarif paylaşmamışım bu oklava banaklava:
1 patatesi haşlayın..sonra blendırlayın...içine bir kaşık tereyağı ve biraz peynir ekleyin..
peynir eriyen peynir olsun..ben antep peyniri kullandım..
sonra afiyetle yesin böcükler..inşşşşşşş
dene cnm değişik olur ben bide kuymak deniycem hiç yapmadım bakalım onu sevicekmi hiç sanmıyorum ya
sevgili annecikler:)) bendende bebişlere nacizanebir çorba tarifi
bilenler biliyodur bilmeyenler için yazıyorum heheeee:)))
PATATES ÇORBASI (ölçüyü artırarak kendinizede yapabilrsiniz)
küçük boy soğanı rendeleyip tereyağ ile kavuruyoruz(ben gencere soğan veriyorumisterseniz koymayabilirsiniz)
1 adet patatesi rendeledikten sonra soğanlara ilave ediyoruz.3 4 dakika kadar kavurup tavuk suyu yada sıcak su ilaveediyoruz koyuluğunu nasıl istersenizokadar su ekleyebilirsiniz.püre kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.sonra tel süzgeçten geçiriyoruz(veya blendırdan)
diğer yandanda 1 yumurta sarısı ve yarım bardak sütü çırpııp kaynayan tencereye ilave ediyoruz.isteğe göre su ilave edilebilir bir taşım daha kaynatıldıktan sonra afiyetle YİYORUZZ İNŞALLAHHHH
bu konuda çok şanslıyım karşı komşum trabzonlu kuymak ustası yani:)) gencre verdik geçen gün ilk kez ağır gelir diye şimdiye kadar vermemiştik çok fazla olmasada gencer sevdi ve yedi yapmasını biliyosanız kızlar hemen yapın derim çok faydalı ve sağlıklı
kızlar doktorun sylediklerini paylaşayım dedim
artık her şeyi yiyebilir makarna pilav vermeye başlayın dedi
yalnızca bakliyat, süt, bal, patlıcan hariçmiş
9 aylık bebekten herşeyi yiyor olmasını bekleriz dedi
çok şekerli yiyeceklere alıştırmayın bu aylarda ananeler dedeler özellkle çikolata falan vermeye kalkarlar dedi babam da vardı yok yok hiç bişey vermiyoz diyo :dance:
sütü sadece yoğurt yapmak için kullanıyorsun başka türlü süt kullanmıyorsun ama kek yaptın onu içinde var yesin o sorun değil dedi..
biz yemeklere biraz zor alışıyoruz ama yavaş yavaş acelemiz yoksempatiksalakcinni
bu konuda çok şanslıyım karşı komşum trabzonlu kuymak ustası yani:)) gencre verdik geçen gün ilk kez ağır gelir diye şimdiye kadar vermemiştik çok fazla olmasada gencer sevdi ve yedi yapmasını biliyosanız kızlar hemen yapın derim çok faydalı ve sağlıklı
anam bakliyat neden kız? ben dün nohut yemeği yaptım ömüre de biraz nohut ayırıp çorbasına attım.. kötü bişi mi yaptım yav??
valla canım doktor her yemekle ilgili bişey dediğinde bakliyat yok diyor ben de karışıklıkta unutuyorum sormayı ama sanıyorum sindirimi zor
tavuk suyu bende koyuyorum canımda et suyunu öyle duydum.dr gidince onuda bi sorayımben et degıl tavuk suyu eklıyorum meltemcım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?