bende kızıma bugün için sütlü, kabaklı, tahinli irmikli muhallebi yaptım tavsiye ederim kızlar.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
3-4 tane tatlı kabak
2 y.k irmik
2 y.k tahin
tatlandırmak için şeker yada pekmez
süt su kabak ve irmiği bi tencereye koyup kabaklar yumuşayana dek pişirin sonra şekerini ilave edin yada pekmezini.en sonda tahini ilave edip karıştırın soğyunca yedirin kızlar denedim paylaştım...
üffff topiği bile bulamadım yahu
karnıbahar çorbası
1 sb doğranmış karnıbahar
1 tane rendelenmiş soğan
1 sb keçi sütü
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
karnıbahar ve soğanı zeytinyağında biraz öldürün üzerine 1,5 sb su koyun pişirin diğer tarafta süte yumurta sarısı ve unu katıp iyice çırpın karnıbaharlar pişince içine sütü kaTIN AFİYET OLSUN KUZULAR BENİMKİ SEVEREK YEDİ
bu kurabiyeyi çok sık yaparım harika oluyor benim yiğenim var hiçbir şekilde kurabiye yemeyen hatta hiçbirşey yemeyen bir çocuk ona yapmıştım bu kurabiyeden o bile bayıla bayıla yedi ve beni her gördüğünde ister kuzucum benimmerhaba, ogluma kurabiye yapıyorum, o mama sandalyesinde elinde parcalayarak,oynayarak yiyor.heryer mahvoluyor kurabiye kırıntılraıyla ama en azından ben mutfakta işlerimi yaparken yarım saat oyalanıyor. mutlaka bilenler vardır ama tahinli kurabiyeyi denemek isteyenler icin paylasıyım tarifi:
TAHİNLİ KURABİYE
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı toz ceviz
1 adet kabartma tozu
şeker azaltilabilir yada pekmezle tatlandırılabilir.ben kahvaltısına da koyuyorum bazen.tahin helvası tadında oluyor,ayrıca sütü de arttırıyor.
afıyet olsun!
Saol canım teşekkür ederiz teyzesi
ama sımdı tadına baktım da enfes olmuş...
ellerinize sağlık kızlar.
un kurabiyesi gibi katı değil daha yumuşak daha çabuk ufalanıyor ama tahinden sanırım. ama tadı süper... ipek dışarda babasıyla geziyor gelsin onada kalite kontrol yaptırıcam hemen
patates çorbası:
3adet patates,1 adet kuru soğan,et suyu veya su,tereyağTRBİYE İÇİN:1adet yumurta sarısı,1 su bardağı süt
kuru soğanı tereyağda kavuruyoruz,patatesleri rendeleyip soğanlara ekliyoruz,sıcak suyunu koyduktan sonra bir taşım kaynatıyoruz.daha sonra tel süzgeçten geçiriyoruz.patatesleride kaşıkla ezerek geçiriyorum ben.başka biyerde yumurta sarısı ile sütü çırpıp,kaynayan çorbaya ekliyoruz.koyuluğuna göre sıcak su ekliyebilirsiniz.afiyet olsun.
son olarak un çorbası:
bunun ölçüsü neyin yok malesef cezvede yapıyorum gencere göre sadece
tereyağda unu kavuruyorum tavuk suyunu ekliyorum kaynadıktan sonra tel şehriyeyi ekliyorum bir taşım daha kaynatıp yedirebilirsiniz..
Puding tarifi
1 s.b portakal suyu
1 s.b süt
2 y.k şeker
1 y.k nişasta
1.y.k pirinç unu
hepsini pişiriyoruz mama kıvamına gelince indirip içine bir parça tereyağı koyup karıştırın hepsini . Istersenin 1 kaşık bal koyabilirsiniz yedirirken üzerine.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?