2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

hülencim canimmmm git gide attir miktarini mesela 2-3 kasik veriyorsan simdi hafta basina ssadece 1 ögün olark ver mesela 1 fincan yada nekadar icmek isterse valla ben yarim kavanoz meyve sebze pürelerinden veriyorum.. napayim bacim doymuyo... aksam yatmadanda kasik mamasi yapiyorum yediriyorum masallah kuzu gibi yatiyo canim.... birde beslenme plani yap bebegine böylece daha düzenli oluyor beslenmesi. ilk zamanlar kabiz olabilir ama korkma canim. kakasinin rengide verdigin gidaya göre degisebilir bunlar normal. bu durumda zeytinyagini mamasina sütüne püresine az miktarda katabilirsin....

evet canım arttırbönce alışsın vada alışacakmıdiye bir iki kaşıkla başlatılıyo..30cc yekadar verebilirsin..bir hafta sadace elma suyuver.ikinci hafta havuç suyu ver.artık alışınca ikisini karıştırıp verirsin...

kız allah seni...tatlı kaşıgfımı ..demek bide yiyo garibimkaydirigubbakcemile3 vay insafsız..senin kız kesin tombalak olur diim ben sana..kaydirigubbakcemile3..valla yiyosa bravooo ver gitsin alışır..

bende ek gıdalara başladım sabah devam sütünün içine 3 tane cicibebe az pişmiş yumurta sarısı kattım ama çok az birazda pekmez koydum maşallah yedi doktorumuz böle tarif etti
öğleden sonra öğününde bide keçi sütünden yoğurt mayaladım 90 cc felan içine biraz pekmez attım onuda verdim 30 40 cc gibi içti pek iştahı yok ama zorla oyunla kandırarak içirttim artık besilensin kuzum az emiyo zaten

ay essemayit canimmm burda pekmezi hicbir doktor önermiyor heleki yumurta sarisini bu aylarda asla canim! ama senin doktorunu bilemem canim ki burda cayina seker atmayi bile yasakladi!

ay essemayit canimmm burda pekmezi hicbir doktor önermiyor heleki yumurta sarisini bu aylarda asla canim! ama senin doktorunu bilemem canim ki burda cayina seker atmayi bile yasakladi!

aaa ee bu doktor nie öle dedi şimdi bana neler yapıcağımı tarif etti aynen bunları ilk gün bi terslik olmadı oğlumda ama ne zararı varmış pekmezin

canim valla bilmiyorum ama bizde burda eve ebe geliyor o bile bunlari söyledi bana ki birak pekmezi bal bile yasak! mesela benim bebegim suyu asla icmiyor inan dün agliycaktim ebeyi aradim cok az icine seker atsam olmazmi dedim ASLA dedi. özel bebekler icin sekerler oluyormus ondan at dedi. yada evde biberon mamasi varsa sadece 1ölcekten az at o sekilde ver dedi ama yinede sen bilirsin canim yaa
aman beeee bi öle diolar bi böle valla sastik kaldik bizdesempatiksalakcinni

çok sağolun kızlarrr. artırayım bugün. ayşegülün de dediği gibi bu hafta elma suyuna devam edelim. haftaya havuş suyu yaparım.

maşallah yarasın kuzuma... canım keçi sütünü nerden alıyosun. bende burda aradım ama bulamadım. nerelere bakmam lazım.

esmam doktor tavsiesiyse ver.hele bide yediyse .sorun yok bencever.ama bizim doktorda pekmezi verdirmedi.ama bence sen ver her bebek farklıdır belki vermen greklidir.
pekmez bal gibi degildir.yani 6.aydan itibaren verelmeye başlanılıyo.o kahvaltının baş menüsü çünküü(pekmez)ama bal çook farklı asla bir yaşından öncev erilmezz..
yumurta sarısı için erken degil.bizede doktor 4,5 aylık olsun 8/1 yumurta sarısı vermeye başla dedi.sonra yavaş yavaş arttır dedi.6 ayda kahvaltıya başlayacagız o zamana kadar yemeyi becermeli..ben bugün nokta kadar yumurta sarısı verdem.tabi kolay yuttu az oldugu için.ama bir hagta sorda 8/1 ini verecegim..sonra artırırım..
suyu ihmal etmeyin zaten yaza geliyoruz.aman ...

bende bu sabah ıhlamur kaynattım içine cici bebe koydum iki tane ezip verdim bayıldı bizim oğlan naapayım biz kahvaltı ederken bakıp duruyo bize kıyamadım kuzuma oda ilk defa kahvaltı etti bizimle

bende veriyorum valla ecenaza herşeyden
elme suyu havuç suyu- püreleri
patates+havuç+pirinçden çorba
yoğurt
tahıllı kahvaltı...vs

bende veriyorum valla ecenaza herşeyden
elme suyu havuç suyu- püreleri
patates+havuç+pirinçden çorba
yoğurt
tahıllı kahvaltı...vs

bencede vermek lazım azar azar herşeyin tadını bilsinler benim kız çok iştahsızdı çok uğraştırdı beni umarım oğlan öyle olmaz veriyom bende yoğurt meyve püreleri gece yatarkende bi çğün mama uykuya dalmasını kolaylaştırıyo yoksa uyumuyodu

kızlar benim dorukum benim mememden başka hiçbirşeyi istemiyor. biberon almıyor. suyu bile çay kaşığı ile zar zor veriyorum. napıcam ben yaaaa..... siz nasıl biberona geçtiniz emziren anneler bir yardım edin bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…