2010 şubat bebekleri ek gıdaya başlıyooo.::)))

arya inan zaman zaman hepimiz aynı hissediyoruzdur. sahsen bende hissediyorum. her yazdığımıza cevap verilmesini beklemiyorum. tabi sen emek harcamıs uzun uzun yazmıssın. ama hepimiz okuduk inanki.... sadece tecrübemiz bilgimiz olmadığı icin yorum yazmamısızdır. kızlar adınada yazdım bunu. burda hicbirimiz birbirimiz hakkında böyle düşünmeyiz. sakın alınma ve sildiklerini yaz tekrar bak ben tekrar okumak istiyorum okuyamıyorum senin yüzünden :)

bende okudum yazdıklarını hepsi gerekli bilgiler bi anlık kırgınlık olmuş dediği gibi olabiliyo bazen insan kırlganlık gününde oluyo boşver cnm yaa üzülme

seçilcim bende okadar bilgi yazdım.hemde bir sayfa..ama banada kimse hiçbir yorum yapmadı.ama ben alınmadımm..bakıp alıp degerlendirebilirler..ama ben alınıp elimdeki yazdıgım şeyleride silmedim.demekki silecek kadar alınmışsın.ama bence alınma.ben sık sık giriyorum bu topige..okudumm.hatta verdigim doktorun linkinede bi gerdim baktımm..ama cevap yazacagımı pek düşünmemiştim..:bbo:

ben bu topige hiç girmesemde olur.ben zeynodan tecrübelimiy zaten.ama neler verdigimi ne yaptıgımı anlatıyorum.belki bi ffaydam olabilir diye.yada soru sormak isteyen olur diye....ben sizleri çok svdigim için elemden ne geliyorsa yapacagım..biraz daha büyüsün bebeklerimiz.zeynepte neler yaptıysam paylaşacagım..evet deneyemleyim ama belki bende sizlerden yeni şeyler ögrenebilirim dimi..ama ben yine girecegim..elimden ne geliyorsa yardımcı olacagım..yada yardım alacagım..sende diyosun bir yılrdır hepimiz arkadaşız..böyle gücenmemler artık bize göre degil..biz kadreş olduk..gücenme.küsme olmasın..biz bi aileyiz artıkŞeniz

aryaaacım senin msjından sonra bende yoğurt nasıl yapılır diye sordum. ama kimse cevap yazmadı ama alınmadım çünkü gözden kaçmış olabilir...

neyse yine tekrarlıyorum sorumu... şimdi ben yoğurdu nasıl mayalıcam? hangi sütü kullanıcam. ve maya olarak evde kendi yediğimiz yoğurdumu kullanıcam....

yessssss biri buna cevap versin please

Canım benim yazdığımda vardı yoğurt nasıl mayalanır:)

Dr. Blent ztrk - ocuk hastalklar ve sal uzman

burdan ek gıdalardan bakabilirsin.

KıZLAR Sizi bu kadar üzmek istemedim kusura bakmayın ama derinde çok yaramaz biran fırsat bulup girdim işte sizlerle birşey paylaşamıyorum diye üzülüyordum geçmişide okuyamıyordum sadece sizlerle en azından girenlerle sohbet ederiz diye düşündüm öpüyorum herkesi.

Canim biz ek gidaya baslamadik daha ama verdigin siteye bakmak istedim
virus varmis diye açmiyo bilgisayar:sinifsinif:

Ya ben bu topiği yeni yeni okumaya başladım henüz ek gıdaya geçmedim diye maydonoz da olmayım dedim Zeynebin dediği gibi ama Seçil senin yazdıklarını görmedim ben baktığımda silmişsin bile. Ben buradan alıp biriktiriyorum onları sonra kullanabilmek için.. Alınganlık yapma canım ya hepimizinkiler kaynıyor kendi kendimize konuşuyoruz çoğu zaman.
Kendi adıma konuşayım tüm topiklere zor yetişiyorum adımı aşağıda sürekli açık görebilirsiniz makinam ve bu sayfaları hiç kapatmam ama bakamıyorum ((

kızlar ben yogurdu küçk kavanozlara yapıyorum.sütü ılıklaştırıyorum.küçük parmagımla bakıyorum yakmıyorsa yani parmagın sıcaklıga dayanıyorsahiç kımıldatmayacagım bi yer ayarlayıorum.battaniye seriyorum üstüne kavanozlar.sonra iki yemek kaşıgı yogurdu çırpıp.sütün içine koyup mayalıyorum.ben akşamdan mayalayıp.sabaha kadar ellemiyorum.6 fflan gibi yurdıysam kalkıp alıyorum.tutmuş omuyo ve dolaba koyuyorum.benimi yogurt iki günlük oluyo.günlük apmak zor yaa.verdigimi iki gün yiyo.işte..sütü pınar süt alıyorum.yine mayalamak içirde yedirdigim yourttar kalmış oluyo anlada mayalıyorum..

canım işte ben ilk kez mayalıcam için elimde öyle kalmış yoğurt falan yok.... sadece benim inek sütüyle yaptığım ve evde yediğimiz yoğurt var... onunla mı mayalıcam... hani inek sütü verilmiyor ya o yüzden maya olarak ne kullanıcamı bilmiyorum. .

hayır canım.süt ile yogurt farklı şeyler.yani kimyaları farklı.o yüzden normal yapılan yogurt bile yedirilir.ben pınar yogurt alıyorum.küçük olandan.onla mayalıyorum..ister sütaş bebek yogurdu al.ister normal yogurt.sonuçta kimyaları aynıı,yogurt birazdaha sindirilmesi bu aylarda zordur.ama süt gibi alerji yapan çocuk daha azdır..benim kız yiyo.alerji falan olmadı.artık daha iyi sindiriyo.alıştı yani...yani normal yogurttan mayalıyorum.sadece taze yapıyorum okadar...istersen doktoruna sor canım.benimki aynı şey olmadıgın söylemişti..

nnelerimizin bir çoğu ek gıdaya geçtiklerinde bazı gıdaların nasıl hazırlanacağı konusunda dietisyene danışmak istemekte. Uzman diyetisyen Gülay Hamzaoğlu bebeklerimize verilmek üzere bazı ek gıdaların hazırlanışını aşağıdaki gibi verdi.

Yoğurt Hazırlanışı: 100 ml süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa gelinceye kadar soğutulur.1 çay kaşığı yoğurt mayası eklenir. Üzeri örtülerek oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir.Yoğurttan daha fazla yararlanmak için 1 gün bekletilip tüketilmelidir.

Muhallebi Hazırlanışı: Soğuk 100 ml süte temiz bir kaba konur, 1 tatlı kaşığı pirinç unu ilave edilerek ezilir, yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir. İndirdikten sonra şeker ilave edilir, ılık kıvamda bebeğe verilir.
Not:Kilolu bebeklerde şeker eklemesi yapılmadan verilebilir.Kabızlığı olan bebeklerde 1 çay kaşığı sıvı yağ konabilir.

Sebze Çorbası Hazırlanışı: (1 küçük boy havuç,1 orta boy patates,1 orta boy domates,1 yemek kaşığı mercimk,bulgur veya pirinç ,1 yemek kaşığı zeytinyağı) .Sebzeler iyice yıkanır, küçük olarak doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu, 1yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. Evde tavuk eti veya dana kıyma olduğunda 1 tatlı kaşığı katılabilir. Çocuğa etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir. Et suyu herhangi bir besleyici değeri yoktur. 1 yaşına kadar tuz katılmamalıdır.

Sebze Ezmesi Hazırlanışı: 100 havuç ezmesi veya suyu veya 100 g domates ezme veya suyu gibi

Yoğurtlu Sebze Çorbası Hazırlanışı: Bir tencereye 1 kepçe yoğurt konur , az su ile sulandırılır, evde olan herhangi bir sebze doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu (buğday,pirinç gibi)ve zeytin yağı eklenerek pişirilir.

Acısız Tarhana Çorbası Hazırlanışı:Bir tencereye 2 yemek kaşığı kuru tarhana konur, az su ile sulandırılır. üzerine 1 çay bardağı su, 1 küçük boy havuç,patates(rendelenmiş) ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.

Etli Sebze Yemekleri: Ispanak, kabak, domates, semziotu gibi sebzeler doğranakarak bir tencereye konur , 1 yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı,az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma veya kıymalı sebze yemeği olarak da yedirilir.

kandiliniz mübarek olsun kızlar birara tekrar yazıcam aynılarını size derin hanımdan fırsat olursa.

pekı seçil bişey sorucam yogurdu dolapta bekletmıyomuyduk?
bıde muhallebı tarıfınde sute pırınc eklenır yazılmıs. 1 yasından once sut verıyomuyuz?

pekı seçil bişey sorucam yogurdu dolapta bekletmıyomuyduk?
bıde muhallebı tarıfınde sute pırınc eklenır yazılmıs. 1 yasından once sut verıyomuyuz?

canım bak bana dr verdiği kağıttan yazıyorum sana o bir diyetisyen tarifi ay yaş belirtilmemiş ama bu tarif dr bana önerdiği.

100 cc süt 1 çay kaşığı yoğurt mayası
süt kaynatılır elin dokunabileceği sıcaklığa gelinceye kadar soğutulur 1 çay kaşığı yoğurt mayası ilave edilir kımıldatılmadan üzeri örtülerek 3-4 saat bekletilir.yedirilirken içine meyve bisküvi konulabilinir.

Dolaba koyun yazmamış ama bilmiyorum sen öylemi yapıyorsun ben derine henüz hiç yapmadım bize ek gıda yasak erteledi dr ama ben dayanamadım yine meyvesuyuna başladım.derin alması gerekenden çok kg almış o yüzden birdahaki ay başlıyalım gerek yok dedi.

yazıklarımı tekrar yazıyorum

4-6 ay meyve suyu-püresi-yoğurt sebze çorbası ve püresi,muhallebi,kaşık kavanoz mamaları
6-7 ay ek olarak kahvaltı baklagiller ve tahıllar etli sebzeler tavuklu sebzeler
7-9 ay ek olarak köfte tavuk balık ve dolmalar
9-12 ay ek olarak makarna pilav sofra gıdaları

EK BESİN HAZIRLANMASINA ÖNERİLER

ELMA yıkanır kaynar sudan geçirilir kabuğu soyulur cam rended 4 aylıkken suyu 6 aylıkken püresi yedirilir

ŞEFTALİ yıkanır kaynar sudan geçirilir kabuğu soyulur dilimlere ayrılır çatalla püre haline getirilerek yedirilir.

MUZ çatalla püre haline getirilir yedirilir.

PORTAKAL suyu sıkılarak verilir 6 aydan sonra önerilir (pişik ihtimalini arttırır)

Meyve suyu mümkünse evde hazırlanmalıdır.günde iki kez ile başlanır hazırlandıktan sonra yarım saat içinde tüketilmelidir.mikser kullanmaktan mümkünse kaçınılmalı.

SEBZE ÇORBASI TARİFİ-
2 PORSİYON:1 küçük havuç 1 orta boy patates 1 yemek kaşığı pirinç 1 yemek kaşığı zeytinyağı pişirildikten sonra tel süzgeçten geçirilir ve bebeğe yedirilir.her seferinde yeni bir sebze eklenerek çeşitlendirilebilir.7.aydan sonra kıyma yada tavuk etide eklenebilir.

MUHALLEBİ-2 porsiyon:200 ml su 1 silme yemek kaşığı pirinç unu 6 ölçek endistüriyel mama
soğuk suya pirinç unu ilave edilip ezilir yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir ocaktan indirildikten sonra ılık halde iken mama ilave edilir ve yedirilir.

Her yeni gıdaya tek tek 3-5 gün arayla az miktarda başlanır.giderek arttırılır.(ilk 5 ml 2.gün 10 ml 3.gün 15 ml 4.gün 20 ml)

1 yaşına kadar verilmemesi gerekenler

-inek sütü
-yumurta akı
-bal
-şeker
-tuz
-çay
-katı yağlar
-pastırma sucuk salam sosis
-beyin böbrek gibi sakatatlar
-yemek suyu-kemik suyu
-hazır meyve suları
-kolalı içecekler
-aroma boya katılmış gıdalar
-acılı baharatlı çiğ veya iyi pişmemiş etler.mangalda pişenler
-fındık fıstık çekirdek gibi kuru yemişler.

reyhan sana cam rende gönderelim eger istersen..... bilmem astarı yüzünden pahalıya gelirmi ama gönderebiliriz. sizin oralarda türk pazarları yokmu onlarda getirte bilir belki

benim salak doktorum çok özür diliyorum çünkü çok sinirliyim ne bana bir liste verdi ne doğru dürüst bir sisteme oturttu ipeğin beslenmesini. tattırıcakmışız bu ay, haftada iki kaşık elma suyu, yoğurt pekmez patates püresi vericekmişiz. patates püresi ne ya!!!!!!!!!! duyulmuş şey mi bebeğe patates püresi verildiği?
üstelik aynı hastane ama farklı dr a gidiyoruz seçille, bu kadar derin fark olmamalı.neler vermiş senin doktorun seçilcim bana böyle sistemli vermedi mankafa doktorum!!!! eğer kontrolü başka doktorda yaptırabiliyorsam kesin doktorumu değiştiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…